Živorodky - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Pro dva samečky dost malé akviško. Jarik bude mít pravdu!
0 31.01.2009 20:47 honza – Jarik
mám 2 páry a dělá mi to sameček
velikost akvária je 54l
a kolik jich mas ?? a vkolikati litrovim akva??me to tak delala jedna protoze se bala a protoze ju prohanela dalsi mecovka!!
Jestli má velké bříško a tmavé tak budeš mít bzy potomky.
podle me se boji me se taky schovavali kdys sem jim tam dal novy koren
0 31.01.2009 14:44 honza mám taky jeden problém s mečovkou vždycky si vybere nějáký roh a a plave jemom v tom rohu směrem na horu, myslím si že má aji pomalejší refleksi. nevíte so sní je????????
No jestli jsi tam dával nové pozádí, tak jsi je pravděpodobně vyplašil a teď jsou schovany než se trochu sklidní... Ryby mají rády svůj klid..
0 31.01.2009 12:01 stoki Včera jsem tam ale dával 3D pozadí. Není to tím?
0 31.01.2009 12:00 stoki Mám je tam už od října. Pak tam mám pancéřníčka kropenatého, kominíčky, ancitruse a tetry červenohlavé.
0 31.01.2009 09:11 stoki – mečovky na jednom místě
Prosím poraďte. Všechny mečovky se mi nahrnuly na jedno místo pod pařez. Co s němi je?
Starší reakce
0 27.01.2009 14:29 mujmedvidek – Re: Hanča
Jak dlouho tam tu mečovku máš? Mě se stalo něco podobného. Přivezla jsem ji, 2 dny plavala v pohodě a žrala a třetí den než sem se vrátila z práce bylo po ní. Ráno jsem si všimla, že byla taková nafouklejší. Prý se to občas stává, když si dovezeš nový rybky. Ostatní ryby jsou naprosto v pohodě včetně mečovek.
jak dlouho bylo založené a zaběhnuté akviško?
Zamysli se zda je těch živých rostlinek dostatek, zda máš dostatečně výkonný filtr, zda provádíš pravidelně údržbu nádrže, jaké máš parametry vody.

moje rybicka ted kaka bile pruhlede vykali ...je to divne ..a na zadnich ploutvy ma takovej cervenej flek .a na jednu stranu ma boli jak kdyby byla telotna ...tak nevim .poradte ?
0 25.01.2009 08:59 houserka – Molly plave těsně u dna
Chci se zeptat,jestli někdo má zkušenost s chovem Gold Molly,začala nám plavat těsně dole u dna a otírá se o dno.Co by s ní mohlo být?
No jo. Byla to blbost a rybka by se z toho měla dostat.

JJ jak říká filipsi, taky jsem viděl takle "křížené" Molly...
Videl jsem black molly s takovymi cervenymi teckami (o velikosti nekolika supin), a myslel jsem proste, ze to je dusledek krizeni. Nezkoumal jsem to podrobne. Ovsem pokud to mizi a objevuje se ... tak to netusim.
0 21.01.2009 15:38 Toony – re: Killer88
nemůžu, nejsem teď doma, ale v práci.
0 21.01.2009 15:22 Toony – black molly má něco na sobě
Dobrý den, mám v akva black molly a mají na sobě červený fleky.takova cihlova barvicka, jako kdyby jste je posypali práškem o cihlové barvě.Nevíte co to je?Někdy to částečně zmizí, ale vždycky něco zůstane a pak se to rozšíří znovu. Prošmejdil sem celý forum a nikde sem nic nenašel.Díky
U živorodek se také někdy z důvodu stálého příbuzenského množení projevují různé degenerace.
0 20.01.2009 21:32 spitalska – Re: Yirka
Jsou z jednoho "vrhu", ale už hezky dlouho jsou oddělené.
Můžete je mít z jednoho zdroje? Nebo kontaminované stejným krmivem? Těch možnostíje dost.Živorodky jsou žravé, zpucují kde co.
0 20.01.2009 21:11 spitalska – Re: Yirka
Aha, je to divné, protože se to kolegyni u Black Moll stalo taky. Ostatní rybičky máme obě v pořádku.
Propadlé břicho vždy svědčí o špatné kondici rybek. Způsobuje to většinou špatná strava nebo vnitřní paraziti.
0 20.01.2009 20:35 spitalska – Propadlé břicho
Ahoj, před cca půl rokem se mi narodily Black Molly. U některých se postupně objevilo propadlé bříško, hodně rychle "mrskají" ocáskem a při plavání mají hlavu výš než ocas. Nevíte, co to může být? Díky za rady.
Starší reakce
a ake kvapky by ste odporucali????ja mam take modre kvapky MULTI-MEDICAL..
dobry den.prosim poradte mi moje black molly je uplne chuda skoro do kosti velmi sa o nu bojim a neviem aka je to choroba a ci je to vlastne choroba....a moja dalsia gold molly ma zase cervene/krvave okraje pusi/tlami....
za skoru odpoved dakujem

Starší reakce
Nemá náhodou niečo s plynovým mechúrom? To by zodpovedalo tomu,že ryba leží obrátene(bruchom na hor),vlastne iba prežíva,a keď sa nasype jedlo,tak sa ešte snaží k nemu normálne dostať. A to isté je s tou sieťkou čo spomínaš,proste ryba reaguje na vonkajšie podnety a začne sa snažiť buď skryť,alebo proste plávať.Pozry choroby:zánět plynového měchýře.

0 02.11.2008 19:54 pavluše – Re:chicko
Pošli fotku, tohle vypadá na nějakou nemoc
0 02.11.2008 19:34 pavluše – Může to být mikrospanek a nebo nejaká nemoc?
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám v akvariu mám Gold Molly ale už nekolikrát jsem ji našla jak leží břichem nahoru a je bílá jako stěna ale když nasypu krmeni nebo do akva dam sítku tak jakoby najednou ožije prosím poratte co stim nebo co to je. Děkuji za odpověd

Starší reakce
0 16.10.2008 09:43 Péťa Měla jsem v akvárku 3měsíce samici mečovky.Byla těhotná.Aniž by se jí hranatilo břicho tak najednou těhotná nebyla.Co se jí stalo? Všimla jsem si,že jí propadlo břicho a vystoupl hřbet.Po týdnu se jí hřbetní ploutev jakoby naježila.A málo plavala.Mohlo to být porodem nebo nemocí?
0 15.10.2008 18:33 NNNTomas – Re: nemoc
Tak to je špatné :(
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 36
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 19812x