Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ancistrus - pohlaví

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Určení pohlaví ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - pohlaví
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: Anakonda
Jestli jsou již odrostlí, nad 5 cm, tak to budou nejspíš samice. Ale ruku do ohně za to nedám, moji Ancíci (samice) nemají vůbec žádné vousky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anakonda – Určení pohlaví
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdraví všechny,
mám 3 Ancíky a pořád nevím jejich pohlavím. Vím, jaké znaky mají samci a samice, ale přesto si nejsem jist jestli tyto dvě jsou samice. Děkuji za radu a určení.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Gyrphos
No... je to velmi často jak píšou kolegové ... ale třeba v případě velkochovu, jisté historické znalosti a protože i u ancíku podle mne souvisí pohlaví i s vodou, troufám si tvrdit, že jsem byl schopen mít asi 80% jistoty ...u krátkých ryb. U dlouhých až v těch 4-5cm...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Gyrphos
Ono se možná i nějaký trénovaný borec najde, kdo by si troufnul, ale bude problém v tom, že ty ryby nevidí a v tomto případě ani fotka moc nepomůže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Gyrphos
Určovat v 3-4 cm je jako si hodit korunou. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gyrphos – Tvar těla
Zdravím, vím, že pohlaví je spolehlivě poznat mezi 6-7. cm, ale mě by zajímalo, zda je možné pohlaví poznat podle tvaru těla už v 3-4 cm. Jak moc je rozdíl patrný a spolehlivý? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Zdena
ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ZdenaRe: romant
podle tech vystupku co ma nad hubou nebo se to pozna podle neceho jiného.Mam v akva dva a ten druhy to nemá a nasel sem v akva dva male tak 6mm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Zdena
Myslím si že ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdena – pohlavi
Fotka k příspěvku Je to samec?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka Re: Xpe
Ancistrusi sp mají většinou takovou genetickou minulost, že nějaké odstíny u mladých nemá cenu řešit.
Něco jiného je, pokud mění náhle barvy jedinec. To pak znamená, že buď se jenom lekl nebo, častěji, že je v nádrži něco v nepořádku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xpe Re: Mojzo1111
I tak reagují, na prostředí v kterém se právě nachází.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mojzo1111 Re: Xpe
Ja len preto ze som to raz niekde cital ale asi to bol blud a chcel som si to uistit lebo mam v akvarku asi 15 mladych setky pekne rastu aj spolu papaju a niektore su blede niektore tmave aj ked mam v akvarku cast s bledym dnom a cast s tmavim tak je mozne ze ked ich krmim a z bledeho pridundo tmaveho tak maju ine sfarbenie lebo to mam overene ze ancitrus v bledom prostredi uplne zbledne a v tmavom znovu stmavne asi sa tak maskuje ciastocne alebo je to naozaj tym ze v bledom sa neciti dobre tak zbledne
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Xpe Re: Mojzo1111
Podle barvy nejde rozeznat pohlaví, barva ti ukazuje jak se ryba v danou chvíli cítí, vybledlá většinou jeto strach (stres) z něčeho podřazenost, tmavá naopak spokojenost dominanta. Dospělost u ancistrusů asi po roce věku u samce se pak objevují na temeni hlavy výrostky, samička je tam nemá ale může mít výrostky kolem boku hlavy ale jsou dost malé oproti samci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mojzo1111
Ako stare resp. Velke prisavniky sa uz pohlavne dospele? A je mozne u malich rozoznat pohlavie podla farby? Lebo ked mam prckov pokope tak dost vyrazne vidno ze niektory su tmavy az docierna a niektory taky bledsi hnedy ja si myslim ze ty tmavy su samcekovia zatial maju asi 2mesiace a mozno do 2.5cm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Chicho
Pripadá mi to skôr na samca ale človek nikdy nevie :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ChichoRe: TRULY
Jj mam a až priveľký. Uvažujem o rozrastený chovných skupiny aspon na raz tolko. Všetky skupiny mam stavane tak že su 3 samice na 1 samca a je to ideálne aspon u mna... Nie su v strese akvarko neni prerybnené a občas sa mi vytrie aj 5-6 samic naraz.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: Chicho
Peiklanam sa k tonu ze ak fuzy idu aj smerom od tlamy hore tak samec.
PS: Aj mas odber u vas na drobce?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ChichoRe: Xpe
Toho som sa bal. Tak že 4samci 2 samice. To je risk ked sa chovajú od mala no. Tak že musim dokupiť este aspon 6ks samičiek aspon trochu odrastených.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xpe Re: Chicho
Jestli má výstupky i na temeni hlavy tak jeto samec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ChichoRe: TRULY
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Maju jeden rad fúzov no zdá sa mi ako by im smerom k očiam išli este 2 take uplne jemné výrastky. Pevne dufam že nemam 4 samcov. :-D Síce su v 150 l chovni s dostatkom úkrytov ale zohnať dospele samice je pomerne problém. :)
Prvá fotka je to čo som si neni istý za pohlavie a druha je moja pýcha. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: Chicho
Blizsie samec a vzdialenejsia samica asi. Dost zle fo vidbo. Ale poviem ti tak ze aj moje samice albin maju spodny rad jemnych fuzkov a tiez som donedavna nevedel a riesil to aj tu ci je to samec samica a nakoniec po pridani Dona Juana som zistil ze samice :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chicho – pohlavie
Fotka k příspěvku Ahojte viete mi poradiť či je to samec alebo samička??? mam 6 ks ancikou 2 samcou s poriadnym "strniskom" (dĺžka cca 11-12cm),2 samičky bez fúzikov (dĺžka cca 8 cm) no dalšich 2 neviem určit presne ...pokusim sa lepšie odfotiť no skovavaju sa stale.. za odpoveď ďakujem

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Re
Stačí občas i jedna, na to aby sa v zápätí premnožili.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ReRe: Petuna
Pokud je nádrž dostatečně velká, tak je lepší oddělat menšího samce a většímu pořídit aspoň dvě samice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetunaAncistrus
Moc dekuji za odpovedi :-) On ten vetsi totiz drobet terorizuje toho mensiho. Vse mu sezere a prohani ho po akvarku. Myslite,ze kdyz koupim jednu samicku, ze to bude stacit? Nebudou se o ni prat? :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: Petuna
Druhý určite samec a ten prvý je tiež. Len fúzy budu vačšie pekne až za par mesiacov.
2 x samec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: prasan
Takže samci dva. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: romant
Nie.Prvé dve sú jeden samec viď.ohnutý lúč chrbtovej plutvy i chvostovej.Na tretej fotke je samec druhý. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: prasan
Že by to byl ten samej. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Petuna
Samec,samec,samec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petuna – Prosim pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahijda vsem,dostali jsme od znameho anciky a potrebujeme radu,mensi je urcite kluk,je hodne bodlinatej a druhy by mel byt holcicka ale taky ma bodlinky,kolem tlamky a i na cumaku,ale tak zvlastne symetricky.. Poradte diky,zasilam dve fotky udajne samicky a jednu samecka :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - -Re: JirkaSkalnik
Nie všetky samce majú rovnako dlhé ,,strnisko,, :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: JirkaSkalnik
Buď, třeba ti to i vymění kus za kus. A nebo hoď do vlákna darování, výměna, že vyměníš dva samce za dvě samice. Prokazatelně samci jsou docela žádaní, přesně z těch důvodů, co se stalo tobě...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaSkalnik Re: Urtman
Mám třeba ty dva menší darovat do akvaristiky a koupit si samice?
Vyzkoušejte
Myslel jsem si, že bude krapet ušlápnutý, submisivní, teď si mi to potvrdil... Samci bývají vcelku slušně teritoriální... Začal bych řešit nějakou výměnu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaSkalnik Re: Urtman
Díky já se nebojim jenom že jsem kupoval s ním ještě jednoho a ten je má už pořádné.Bohužel mam v akva jen tři samce a žádnou samici :-D
Samec. Neboj, ono mu to strniště naroste...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JirkaSkalnik
Fotka k příspěvku Ahoj poradíte prosím pohlavý?Má male trnky na hlavě ale už mu/jí je víc než rok.Tak nevím.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - JoKaRe: romant
Jasně...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: Kebab
Podle mě kluk.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kebab – Samec, nebo samice?
Fotka k příspěvku Zdravím, poznáte někdo bezpečně pohlaví tohoto ancistruse? Díky!

Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: VernikaC
To ale nejsou ancáci. Jestli na těch tmavých fotkách vidím dobře, tak je tam jeden gibbiceps (třetí fotka a na první vzadu) a druhý pardalis, možná plecostomus (druhá fotka a na první vpředu)... Ty fakt asi neodchováš, jestli nemáš bazén... V jak velkém akva jsou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VernikaC – prosím o určení pohlaví
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Děkuji jsou tam dva jeden je menší druhý větší děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - P Re: wortel
Tak bych ještě počkal, u těhle potvůrek se to dá s jistotou určit téměř až v dospělosti. Pokud mají 6 cm, mohly by to být samice, ale je to střela na slepo. Pokud je to možné, bude lepší počkat, než dorostou do těch 10 cm a pozorovat chování :-)
Já si teď nově pořídil skupinku malých L181, u těch je to velmi podobné, tak jsem na ně zvědav.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wortel Re: P
Ano jsou to l183 a velikost je tak 6 cm věk bohužel nevím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - P Re: wortel
Jak jsou ty ryby staré (velké)? Můžou to být mladí samci i samice. U L183 (pokud jsem to určil správně) mohou být samice slušně "zarostlé".
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wortel – Dotaz pohlaví
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim všechny akvaristy chtěl jsem se zeptat zda by mi někdo poradil jestli mám samečky nebo samičky děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: Čeníček
A nebo jsou holt ještě malý, ;-) na to aby jsi to poznal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Čeníček
Buď to poznáš a nebo ne...místo psaní bych studoval stydim Samec má parohatý vousy například ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 6 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12241x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2367-ancistrus-pohlavi?od=51