Ancistrus - pohlaví
Sameček je to na 100%. Stáří 12-15 měsíců.
Je to samec, sice je vyfocený z nevhodného úhlu, ale je to na 90% samec. Né každý samec ancistruse spec. má paroží jak jelen šestnácterák.
A věř mi, když bude dobře živený, ještě mu trochu vousky narostou.
Ale jestli je tohle holka, pak nevím, proč je k ní ten šestnácterák tak nepřátelskej, jsou spolu už 3/4 roku a on jí pořád zahání od bašty a tváří se nevrle, každej ve svým úkrytu ...
Vousky v jedné řadě kolem tlamky a žádné na čele = samice.
Ahojte, prosím, nekouk´ by jste se někdo, cože to vlastně mám?
Druhej je jasnej, má paroží jak šestnácterák, ale tenhle? Díky moc!
Stáří bohužel nevím, ale teď měří kompletně asi 10cm, mám ho od ledna a ani tehdy nebyl žádné mimčo.
Starší reakce
Pravděpodobně se jedná o samičku... Samička muze mit taky fousky...
Starší reakce
Může to být obojí, zatím. Je ještě malej.
Mám ancitruse tak 5 cm.. A nemá fousÿ na puse. Muze to byt samicka? Bo mladý samec?
Starší reakce
Pokud jsou to mladata tak je nepoznas.
0 06.10.2008 09:51 Tomik555 – Ancitrus mladata
Dobry den, koupil jsem si mladata od ancitrusu a potrebuju vedet jestli je to samec ci samice. jJak se to pozna?
Starší reakce
Starší reakce
Je to tak na 89% samice .Mám zhruba stejně velkou a když jsem ji kupovala byly tam jen samičky,nedávno jsem tam viděla i samce a je cca stejně velký,takže pokud by toto byl samec už by měl "vousky"..
Samci Ancíků jsou teritoriální a v menším AQ se napadají jako jiné teritoriální ryby.
Ano prosím, na skle přiložit pravítko a od tlamky po konec ocasní ploutve. Ale ber to jako přibližné, jistotu má člověk tak od těh 6, nebo spíš 7cm.
Starší reakce
Pokud má už takhle malej nějaký výrůstek, tak to bude natuty kluk. Ancistrusi se běžně mezi sebou pošťuchují, nic si neudělají a je to normální..
Já to mám v akva podobně jako ty. Jeden je velkej asi 3,5 cm, a druhej 4 cm, pohlaví teda zatím nejsem schopná určit, ale ten menší taky dolejzal za větším a ten ho vždycky odehnal. Mám je asi 2 měsíce a už se to celkem uklidnilo. Teď když se pasou na patentkách, tak někdy odežene dokonce menší většího. Myslím si, že to jsou dominantní a teritoriální rybky.
0 31.10.2007 17:28 ancikovec Mám dva, jeden větší 5,5 cm a jeden menší tak 4,5 cm. Ten větší bude (snad) samička, u menšího netuším (má jen dva malé výrůstky na hlavě). Vždycky jakoby dolejzá za tím větším, ten ho ale vždy vyžene. Když je někde ten menší, tak ho ten větší taky vyžene, přestože nedotíral. Úkryty mají 4, jsou spolu dva týdny, teď mi přijde, že se to víc stupňuje. Ani jeden nemá na sobě žádné viditelné poškození. Oba jsou ze stejného obchodu a tam žili ve stejné nádrži.
To si chtějí vytvořit teritoria? Ten větší se ale vypadá to rozhodl zabrat vše pro sebe. Hlavně mi není jasné, proč ten menší vždycky za ním přileze pro nakládačku (myšleno zmlácení, ne okurku). Původně jsem si myslel, jestli sexuálně nedotírá, ale on ho ten větší občas odhání i jen tak.
Díky za názory
Kolem 6 cm by už mělo být jasno o pohlaví. Ale znáš to, jeden nikdy neví.
Starší reakce
Taky mi to příjde, že tam vidím na rypcy rozvětvený vousek. Pokud tam je, tak je to ošklivý sameček.
Pokud se mi jen zdá, že má vousek i na horní straně rypce, tak to je holka. Řeknu to takhle, za 25 let co mám ancistruse v nádržích, jsem neviděl jedinou samičku co by měla vousky na horní straně rypce, buď nemá vůbec nic, nebo jen pár kratičkých kolem tlamky.
Tak to je on (nebo ona). Už jim budou tak dva roky.
Otesánku,ale ako sú starý? Ak viac ako 1,5 roku,tak je to na 99% samička,májú malé výrastky ńad ústami. Samček má vystupky omnoho väčšie aj 1 cm,od čela až k ústam.
S velikou pravděpodobností ano. Tady je 14 cm samice a i přes svou velikost a stáří víc jak sedum let, je tohle spíš maximum, co samice na tlamce mívaj.
0 19.10.2007 21:10 otesánek – ancistrus
Mám v akvárku 2 ancistruse, stejně starý. Jeden je určitě sameček - má delší vousky. Ale ten druhý nevím co to je - má vousky, ale jen tak 2 mm. Je to taky sameček? Díky
Starší reakce
Chce to kvalitní fotky, jinak je to jen hádání. Mladé samice nemají nic, některé, ale opravdu, jen některé dospělé samičky mají krátké vousky. Vždy ale jen opravdu kraťounké a jen kolem tlamky, nikdy né na vrchní straně hlavy!
Vzsdyt mu raší vousky, je to kluk
oba jsou kluci, samicka muze mit kratke fousky, ale pokud se nepletu tak vyrustaji pozdeji..
"Vousatost" je u ancistrusů značně individuální, některým samcům může narůst třeba i tohle viz moje fotka
rybicky.net/nadrz/1567/22.jpg Jiný samec má třeba jen kratičké vousky. Fotka je hodně nekvalitní, ale zdá se mi, že rybka na ní má kolem tlamky vousky, to by vypadalo na samce. Jakmile má třeba jen pár vousků, je to u takhle mladé rybky natuty samec. Na další fotce je pro porovnání mladá samička.
rybicky.net/nadrz/1567/20.jpg Jestli ji nezačinají růst fousky a má víc jak 6 cm, zřejmě samice. Můj ancík má 6 cm, má asi 1 mm fousky. Takže možná sameček ten můj. Nevím jakou má velikost ten tvůj ancík.
Starší reakce
Samička má také někdy vousky, ale né tak větvené jako sameček.
Sameček - je větší než samička a má na tlamě vousy.
Samička - je podstatně menší než sameček, nemá žádné vousky.
Potřebuju poradit... Jak poznam samici od samečka? Samice je podstatně menší? A jak poznam že čeká mladý? Utlumila se, je neustále schovaná, moc nežere a má velký bříško
Tak se chci zeptat jestli "je v tom" nebo jestli neni náhodou nemocná? Předem děkuji za odpovědi...
Starší reakce
jeden fešák taťka
Jestliže tvůj ancistrus měří alespoň 6cm a nemá vousky, na tvé fotce já žádné nevidím, tak je dost pravděpododobné, že je to samice. Většina samic nemá na tlamce žádné vousky, ale najdou se i takové, které mají kratičké "chloupky" kolem tlamy, ale nikdy né nahoře na tlamě! Pokud máš ancistruse menšího, tak je pořád možné, že to nakonec bude samec.
Poppy - jo to máš pravdu, protože mám samce - řekl bych dospělého, protože má na tlamě pěkně velký "trny" a samice - teda doufám že to je samice tak ta nemá nic - ani malý "fousky" teda zatím.
No,jestli myslis takove ty vyrustky na tlamce,tak ty ma samec i samice.Akorat ze nekdy je i pulrok malo na poznani.Ancistrusi dospivaji v prvnim az druhem roku zivota a samec o neco drive.V tehle fazi dospivani jim rosou tyhle "vousky".Jo a samicka je ma taky ale mene a ne tak rozvetvene jako samecek.
neni to z moji hlavy,to jsem nekde cetla.
záleží na tom jak je starý, měsíc? protože když by mu bylo aspoň tak půl roku, tak si myslím že pokud by to byl samec, tak by mu měly začít růst na tlamě "trny", samice to nemá.
Přidat reakci
1 ...... ...... [6] 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12231x