Ancistrus - pohlaví
0 10.09.2021 13:05 Štěpík – Dva samci?
Starší reakce
To máš tedy trpělivost to já to měl jinak, nejdřív jich bylo jak hnoje pak léta nic a teď to zase začalo. Tak jsem ty dospělé odnesl do akvaristiky abych měl chvíli klid.

Ale já to pochopil..taky se že začátku prali a "samička"po chvíli ustoupila. A to s tím chovatelem jsem psal proto, že jsem si díky tomu, že jsem ji nekoupil ve zveráči,ale nechal si poradit od zkušeného chovatele,byl šest let jistý že mám holku.. akorát trochu víc fousatou..ostatně to se stává i u lidí ????
snehulda007 napsal: Proto jsem si jel pro mého samičku k chovateli,abych měl jistotu že budu mít samičku.
Ale já mluvim o situaci, že samice se pere se samcem (zpočátku)..časem ale zvítězí samec..
Jakmile kápneš na pár, nebudeš vědět co s mladými...
Proto jsem si jel pro mého samičku k chovateli,abych měl jistotu že budu mít samičku.

Rozmnožit ancíky se snažím od chvíle kdy jsem začal s rybičkami. Všichni tady řeší jak moc je jim množí a já pořád nic. Tak teď už vím, že s tímhle párem to taky neklapne.

No nic až to půjde tak zase začnu shánět samičku.. doufám že za sedm let zase zjistím, že mám už tři samce.

To se ale může klidně stát..mám aktuálně samičku z vlastního chovu a je dost velká (ale je to "mops" = zkrácený čumák) hodil jsem jí do jiného akvárka, aby nešikanovala moje ELKA, v tomto akvárku mám dva samce..s oběma hned začala bojovat a kupodivu ten menší (ancistrus sp. rio paraguay) už jí po měsíci zpracoval..s tím větším se zatím pere na potkání (ancistrus sp.)..
Každopádně samičku od samce lze poznat dost snadno, takže někdy jelepší prodejce kontrolovat
Pred rokmi som kupoval samicu k mojmu samcovi. Hovorim predavacovi poprosim jednu samicku. Ja ...som to nezkontroloval a ked som "samicku" vypustil, tak som pochopil, ze samica to veru nieje
Hned sa pustili samci do seba

Radši se ani nebudu chlubit jak dlouho se snažím aby se kluci rozmnožili..

Souhlasím, že samice může mít něco málo kolem tlamky, ale nejde zaměnit se samcem. Tam jsou prostě veliké výrůstky, jak po obvodu tak na vrchní straně hlavy. Za 30 let jsem nepotkal Ancistruse nad 8cm, kde by nebylo pohlaví jasné. Mluvím o Ancistrus spec, Elkové "Ancistruse" neznám osobně.????
Je docela běžné že samice mají tu spodní řadu chlupatou, ale nerostou jim výrůstky na vrchní části. To ale občas nemají ani někteří samci, jejich výrůstky jsou ale mohutné. Jsou to kříženci několika druhů, takže bych připustil že může na obrázku být i samice anebo ušlápnutý samec.

Ano máš samce, samice vypadá takto.
V tom případě už vím co dělám špatně, že se mi je nedaří rozmnožit.

Mě se zdá že na samečka má malé (nerozvětvené) vousky....? Je to 6-7 let stará ryba. Kupoval jsem ji jako samičku u zkušeného chovatele..

Ahoj, je to samička? Děkuji
Starší reakce
Mám to takhle roky, hodně dlouho ale nedělali nic jiného než že se rvali. Určitě bych dal jednoho samce pryč.

0 16.01.2021 21:06 Brodys – 2 samci na jednu holku
Prosím o názor. Zakoupil jsem po založení 3 Ancistruse dle atlasu, dvě holky a jednoho kluka. Samozřejmě postupem času se ukázalo, že mám dva kluky

Chci se tedy poradit,zda je nutné to řešit. Zatím nemám žádné problémy,ale rád bych měl vše v pořádku. Nejjednodušší je výměna, ale nerad bych dával svého krasavce s rizikem, co dostanu do svého akva. Dík za názor a zkušenosti.
Starší reakce
3cm je s bídou prodejnívelikost, to opravdu pohlaví nepoznáš. Počkaj až povyroste, v 5 cm by to už mělo být znát.
Já jsem právě pár chtěl no.
Když teda nemáš porovnání, tak to ti nezbývá než počkat a nebo se to pokusit odhadnout z chování.
Ale když máš jednoho, tak bych to neřešil. Buď rád že nemáš „pár“. Furt se to pak množí.
Na poprvé tě to potěší, na podruhé možná taky ale na potřetí už nevíš co s tím.

zkus ho vyfotit...

To vím. Ale nevím, jestli už se to dá poznat.
Když jsem ho kupoval měl tak 2cm, teď má tak 3 cm.
U jak velké (staré) ryby? Napadá mě velikost. Samečci jsou větší.
Starší reakce
Díky Fido

Příští týden dostane konečně novej bejvák a společnost. Jsem to myslel, že je to baba, chlap by nedělal takovej bordel:--)))
Ano vypadá to na samičku.

Tak nám ten náš Ancík zase vyrost.-) Myslím že to bude paní plotvička, že?.-)
Starší reakce
Super

myslela jsem si to
To bude samička

0 19.06.2019 23:15 Hanka – Ancik

Prosím ví někdo jestli je to holka nebo kluk?Cca 10cm.
Starší reakce
Obě dvě jsou podle mně samičky, ta co má mini fousky se nejprve objevují u dominantních samic, ale to neznamená že je nebude mít později i ta druhá. Samci mají fousky u ancistrusů na temeni hlavy a některé jsou rovné a další vypadají jako písmeno Y. Samička je silnější v bocích a samec štíhlejší, to je další možnost určení pohlaví.
Nech tomu čas možná to je samec a já se pletu třeba se objeví fousky i na temeni hlavy. Chce je víc pozorovat a koukat na tvar těla.
Podle mě jsou to dvě samice.

chci si ověřit, že se jedná o páreček. Jeden má miniaturní vousky a druhý ne, takže bych řekl, že ano. Ale chvílema se mezi sebou perou (teda pářící akt bych si představoval jinak

). Do dneška byli odděleně. Stáří cca 2 roky
Starší reakce
Ok tak oprava ma 24cm

a asi to bude ten krunyrovec pardali. Jinak dekuji za rady
To by ale asi byl větší, já se v tom moc ale nevyznám mimo klasiky.

Řekl bych že to klasický ancistrus nebude, protože to by byla jasná samička.
ne ne mlady neni naopak spis deda nebo babicka

jsem ho zdelil a ma okolo 15cm v zivote jsem takoveho ancistruse nevidel :O
Pokud není hodně mladý, tak bych řekl, že to je samice.
0 26.12.2018 11:41 Vitas – Samec či Samice

Take prosim o urceni pohlavi. Diky
Starší reakce
Velká samice nebo malý samec :P
Řekl bych, že je to samice.

Přidat reakci
[1] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11688x