Předřadník a jeho zapojení
prosim vas poradi niekto ako zapojitele.instalaciu neonovich trubic???mam predradnik 2*20W...prosim pomozte
Starší reakce
K tomu "přesně". Vyrábí se komerční EP a na nich je výslovně uvedeno např. "8-13W". Dal jsem si kdysi tu práci a několik EP o různém výknovém zatížení rozebral. To když jsem se snažil "stvořit" schéma abych si je nemusel za tehdá nekřesťansou cenu kupovat, ale vyrobit. Zjistil jsem, že hodnoty dílů jsou, ne 100%, ale takřka stejné. U EP z "úsporek" jsou dokonce tyto EP identické pro výkony od 9W do 17W a od 15W do 23W, pokud porovnáváme výrobky jednoho producenta. Ovšem, záleží na solidnosti výrobce. Samozřejmě, ideální je napasovat to přesně....
A když vezmeme v úvahu tolernaci parametrů zářivek +/-10%, toleranci součástek +/- 5-10%, tak to těch 20% nahoru dolů dá. (25% jsem střelil od oka...). A výrobce si přece "nelajzne" dělat to "na chlup"... Hlavně u EP pro výkony kolem 15 - 25W. U vyšších, nad 30W, tam bych se také klonil k tomu "pokud možno přesně"
... a ještě dodatek, pravda v současnédobě se již za poměrně dobrou cenu vyrábí EP šité na míru jadnotlivým zdroům zdrojů světla. Ale podle mne nějaká "havárie" EP při dodržení niže uvedené tolerance nehrozí.
Díky za reakce, bylo to komplet svítidlo, včetně zářivky 15W. Zářivka měla označení FSL YZ15RR26, je to klasická lineární zářivka?
Ale ano, ten by MĚL BÝT PŘESNĚ 15w, jakákoliv odchylka namáhá předřadník, a jestli byl nekvalitní konstrukce z nekvalitních čínských komponentů vyrobený nekvalitním číňanem, tak to holt nevydržel.
Myslim ze kdyz to prsklo az po chvili tak vyvody zkratovany nebyli, to by to slo do zkratu zrovna. A vykonem zarivky, no ten nemusi bejt uplne presne 15W, myslim ze sme s Nortonem diskutovali na tohle tema a cituji: "Ovšem tady bych nebyl striktní, tolerance -25 +25% nevadí.". Takze chybka bude nekde jinde nez ve zkratu na patici. Tot muj skromny nazor.
Ja si myslim že ten přeřadnik je špatný na každym máš napsanou vataš a tu nesmíš překročit.Ja mám 3 a fungujeto.
Zapojení je tak na obrázku svorky (ze z hora) 1,2 na jednu stranu zářivky(na patici) a svorky 3,4 na druhou stranu zářivky. v paticích nesmí dojít ke zkratu Zářivka musí mít 15W Nevím co by jsi na to mohl zkazit.
0 03.02.2007 21:22 Gerrik – na Václava - předřadník
Tak jsem vykuchal předřadník z kuchyňské podlinky, viz foto, zapojil - já si myslím dle obrázku dobře- a ono to po chvíli psklo a vyhořela jedna dioda. Co jsem mohl udělat špatně? Opravdu si myslím že jsem to zapojil dobře, ale nějak to nevyšlo. Vraždil bych
Můžeš mi poradit, příp. vysvětlit. Není zapojení k zářivce nějak křížem nebo tak?
Díky
Přidat reakci
1 ...... 8 ...... [9]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14709x