Akvarium s rybickama je už v archivu, rybicky si plavou ve zverimexu ve vystavnim akva,
chtel sem je puvodne dat normalne na prodej, ale akvarista si nektere nechal.
Akvarium zustalo stejne - 180 Ltr/ 160 Ltr cisty objem. Odbornici me asi za velikost akva nepochvali, ale manzelka preferuje vestaveny skrine,sedacku a dalsi krámy
,
takze vetsi akva prijde na radu az za par let, ale pak to bude pecka, zalozil sem si na to stavebni sporeni
Patentky jsou larvy pakomaru, sou cerveny nebo cerny, sou to o malinko vetsi potvory nez patentky,
prodavaji se mrazeny, nechavam je rozmrazit v plast. krabicce a pak se snažim je hodit do akva
v nestřežené chvíly.Když je Oskar zbystří před dopadem na dno, tak je rozmetá po půlce akva.
Jinak když Oskara krmim Hikari granulema (ze začátku o ně moc nestál, ale teď když mě vidí přijít do obýváku, tak "tancuje" u předního skla, dokud mu nějakou tu "kouly" nehodim), tak je docela zřetelně slyšet jak chroupe, je to dost zajímavej zvuk,jako když si dáš brambůrky
Pokud máš tři kousky v 240 Ltr, počítej s tím, že se můžou občas porvat i když jsou nažraný.
Ploutve si moc neokoušou, zuby mají až v krku, ale spíš se můžou přetlačovat tlamama a když se zraní, tak se rychle hojí.I v případě že se ti povedlo mít 2 samice a 1 samce, což teď asi nepoznáš tak může k roztržkám docházet.
Profil se chystam upravit uz dlouho,ale ne a ne se k tomu dostat.
Teď mám v Akva 1x Vrubozubec - Astronotus Ocelatus(Oscar)
1x Krunýřovec Loric. Rineloricaria sp. (L010A) (Martinka)
1x Krunýřovec nějakej - (Franta Plachta)
2x Bichirek Kalabarský - Erpetoichthys calabaricus (Adéla1 , Adéla2)
Když se podiváš do odkazu ryby tak u každého druhu mám nějakou fotku, jenom ten krunýřovec má foto viz.Pterygoplichthys pardalis, ale to asi neni dobře. Bichirky jsem měl tři, ale jsou to hrozný útěkáři, jeden se mi v noci protáhnul skulinkou mezi kabely asi 10cm nad hladinou. Netušim jak to proved, ale teď už mám všechny skuliny ucpaný. Bichirek do rána uschnul chudák, na koberci to z něj vycuclo vlhkost, ale kdo má zájem bidět krásný zoubky v několika řadách tak foto je v rybách - Erpetoichthys calabaricus.