Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vysoká hladina NO2

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Vysoká hladina NO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2013 17:11 Muž Burik [727] - AquascapingRe: optimas
..záleží také na PH..čím kyselejší voda,tím pomaleji se množí bakterie,které NO2 přeměňují na neškodné látky
Vodu měň dál,tím nic nezkazíš

já to měl ze dne na den na nule..ještě vydrž ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2013 17:09 Muž Robo [45] Re: Burik
To já vím že to není ze dne na den, ale už to mám měsíc a pořád to nejde dolů a mám obavy když nebudu měnit tu vodu jestli to NO2 nepůjde ještě nahoru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2013 17:07 Muž Robo [45]
Fotka k příspěvku A tohle je cca 10 hodin před přidáním Nitrivce. Mě to připadá stejné. Tak a teď mi poraďte co dělat jestli dál měnit vodu nebo co dělám špatně :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2013 17:06 Muž Burik [727] - AquascapingRe: optimas
prosím tě,to nikdy není ze dne na den..mně NO2 klesalo přesně 5 týdnů..dej tomu čas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2013 17:05 Muž Robo [45]
Fotka k příspěvku Tak dnes po 29 hodinách kdy byl aplikován Bio nitrivec jsem změřil NO2 a čekal jsem nějakou změnu, ale pořád je to stejný

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2013 17:18 Muž Robo [45]
Takže denně měním 1/3 vody a NO2 je pořád kolem 0,2. Po výměně klesne, ale za 24 hodin je to zpět. Tak jsem dneska aplikoval Bio Nitrivec. Tak uvidíme co to do zítřka udělá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 18:56 Muž Robo [45]
Včera jsem přidal na radu jeden list mandlovníku a voda je teď mírně zažloutlá a krevetky se začaly nehánět s neonkama a plavou po celém akva. Tak asi ten mandlovník má taky něco do sebe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 18:31 R Muž romant [28001] Re: optimas
Pokud jsou všichni živočichové v pohodě, jak píšeš, tak to tejden neměř, všeho moc škodí i měření a ta hodnota je v kategorii "skoro neměřitelné", takže bych tomu nepodléhal. Pracuješ s měsíc čerstvým akváriem a to je vždycky trošku houpačka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 18:13 Muž Robo [45]
Ne ne mám testy od AQUARu a zkoušel jsem jak vodu z vodovodu ta je na 0 tak z akva. Ráno jsem měnil 10litrů vody a teď večer tam je tak 0,01 tak snad už se to začíná vzpamatovávat. Uvidíme zítra ráno jak to bude vypadat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 17:23 R Muž romant [28001] Re: optimas
Čím to měříš? Jestli nějakejma papírkama, tak to by se to mohlo trochu vyjasňovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2013 17:08 Muž Robo [45]
Zdarec mám měsíc založené 30L akva a pořád mám zvýšené NO2. Mám tam 5 krevetek Cherry 6 Neonek (vím, že tam nepatří ,ale na to se neptám) 1 Otíka a Neritinu a teď se mi vylíhlo něklik malinkých okružáku. Vodu měním každý den a pořád nejde NO2 dolů. Rybky a ostatní živočichové jsou v pohodě plavou žerou nahánějí se a žádný úhyn jsem neměl. Po založení akva jsem asi po týdnu anasadil 3 Paví očka na záběh. Minulý týden v pátek jsem nasadil 6 neonek a v pondělí 5 krevetek Otík byl už před neonkama. Rostlinky rostou jak blázen a musím už stříhat Tak se ptám co s tím?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2013 12:23 Muž longerrr [5]
Fotka k příspěvku Po výměně 20l. vody a testu cca po 5-ti hodinách je hodnota NO2 0,2mg/l.
Budu stále pokračovat v každodenní výměně...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 16:59 Muž longerrr [5] Re: romant
NeNe, ta barva byla nově dnes ráno.
SUPER, budu pořád měnit vodu a uvidím.
Fatk díky móóóc za rady!!!!! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.03.2013 16:55 R Muž romant [28001] Re: longerrr
Ne neodkalovat a ta barva, pokud nebyla hned od začátku co je tam kořen(možné barvení) bude reakce na ten nitrivec, neřešil bych to a měnil tu vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 16:50 Muž longerrr [5] Re: romant
Fotka k příspěvku Foto z rána, teď už je to o 90% lepší.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 16:46 Muž longerrr [5] Re: romant
a odkalovat asi ne, že?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 16:45 Muž longerrr [5] Re: romant
Děkuji moc!!!!!!!!
Budu dávat průběžně info...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   25.03.2013 16:43 R Muž romant [28001] Re: longerrr
Min. 1/3 objemu akva po dobu týdne, nedokupovat žádný další ryby a nekrmit, nikomu se nic nestane, nevypínat filtr, prostě normální režim. Po tom týdnu té intenzivnější vodoléčby další týden měnit obden a potom už normálka jednou týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.03.2013 16:42 Muž longerrr [5] Re: romant
Já přečetl na netu asi 10 článků jak založit AQ a stejně to podělám, to je na facku s rozeběhem!!! :-)
No snad mi všechno nevymře...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 16:42 Muž Burik [727] - AquascapingRe: longerrr
měnit můžeš klidně 1/2 vody každý druhý den
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 16:39 Muž longerrr [5] Re: romant
O.K. PROVEDU!!!
Kolik vody denně a jak asi dlouho? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.03.2013 16:34 R Muž romant [28001] Re: longerrr
Ano, vodu měnit denně, nikoho ničím nekrmit a už tam nic nelejt. Chybka byla v přidání více živočichů najednou.
Edit: www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2013 16:33 Muž longerrr [5] – Prosím o radu! :(
Dobrý den,
14 dní jsem měl v AQ (54L) kamínky, vodu, dekorace, zaplé osvětlení, topení i filtr.
Dle dávkování jsem přidal TETRA Safe Star a Aqua Safe.
Po 14 dnech jsem zasadil rostlinky, hnojivo Bivoj vypustil rybky.
V pátek hodnota NO2 dle barvy 0,1 mg/l, vše krásné!
Dnes ráno 0,25 mg/l, 2 neonky to nepřežily a voda je trochu hnědá.
Vyměnil jsem cca 20L vody (přes noc odstátá), použil SERA Toxivec a Bio Nitrivec dle předepsaného dávkování a test teď po asi 8hodinách stále stejný.
Mám každý den měnit vodu a používat tu chemii od Sery???
Díky za případné rady, už nevím co víc mám dělat...
:-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2013 00:17 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: kmasita
Ja som zase zastánca menej častých výmen vody a počas zábehu vôbec vodu nemením. Zabieham vždy s gupkami, do 20ky by som dal 2, k tomu nejaké slimáoy tiež neuškodia. Podľa množstva rastlín, počas zábehu už aj hnojím.

A odpoveď na otázku znie: Nárast NO2 na začiatlu zábehu je dôkaz, že nitrifikácia štartuje. Po prudkom náraste by mal nastať postupný pokles sprevádzaný nárastom NO3. Vodu mením až po návrate NO2 k nule alebo tesne pred. Rybky potom treba pridávať postupne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2013 00:05 Muž kmasita [11] Re: Moucha
Díky moc, ty časopisy jsou super škoda že je už nepíší dál... Vyměnil jsem část vody a do filtru dal startovací bakterie a NO2 už je pod 0,3 mg/l tak že snad dobrý. Díky studování fóra jsem ale zjistil jiný problém a to ten že ty kamínky co tam mám jmenovitě "ORBIT-Aquarien-Kies" a který prodávají snad všechny akvaristiky při testu s octem mírně bublají. Tedy jenom ty tmavé ale přebírat to tedy nebudu :-) Tak řeším co tam dát to je ale na jiné téma....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 10:06 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: kmasita
prostuduj si tyhle casopisy www.klub.akva.sk/… lecos pochopis a ziskas inspiraci....

jinak v mem pripade naopak vymenou vody dotuju ubytek NO3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.01.2013 06:41 R Muž romant [28001] Re: kmasita
Já patřím do skupiny podporovatelů intenzivních výměn vody a od založení akva měním vodu klidně denně po dobu měsíce a potom najedu na standartní týdenní výměnu 1/3 vody. Já tomu říkám tzv. protiřasová prevence, neb se ve vodě nehromadí právě ony škodlivější N látky a výměnou vody se do akva dostávají naopak pro rostliny stravitelnější látky(tzv. se lehce rostliny hnojí), prostě špatný ven a dobrý dovnitř. Rozjezd akva je tak o trošku pomalejší, ale když se od samýho začátku přidají nějací producenti odpadu, používám šneky okružáky, levatky a do dna piskořky, tak to funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 01:24 Muž kmasita [11]
Ahoj potřeboval bych radu mám nově založenou malou nádrž cca 20L. Asi po týdnu jsem neměřil vysoké NO2 cca 1,6-2. Chci se zeptat jelikož mi nejde o ryby které tam nejsou jestli má cenu měnit část vody nebo jenom čekat až se chytne filtr a srovná se to? nebo ta výměna prospěje tvorbě bakterií i rostlinám? Předem díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.12.2012 12:32 R Muž romant [28001] Re: patamatix
Osobně bych měnil vodu než si to sedne, což bych viděl v řádu dní, neb se taktéž přikláním k tomu řetězu událostí, když už jsem byl kolegou jmenován. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2012 11:34 Muž patamatix [408]
Tak co s tím mám dělat,vím nebo si to aspoň myslím,že vím :-D ,na začátku jsem s tím bojoval dost dlouho. Spíš přemýšlím čím to je,aby se to neopakovalo.Ale může to být jak říkáš,mnoho věcí na ráz. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   30.12.2012 03:08 Muž navik [908] - SumciRe: patamatix
patamatix napsal:
-Chvíli předtím jsem vyndal malý bublifuk
-cca týden před tím čištění filtru,
-nové krmeni ze setu(docela smrdělo),
Tak nevím co to mohlo zapříčinit. Kdyby někoho něco napadlo...

Viděl bych to na souběh všech událostí - i po odebrání zajetého malého filtru v následnosti po (pečlivém?) vyprání původního + podání nového krmiva, na které nebyly ryby zvyklé ( či jim "nejelo") a jeho případné (odfiltrované) zbytky mohly lehce způsobit nárůst dusitanů.
Jak by napsal romant - pravidelně měnit část vody a testovat ji do snížení výskytu dusitanů (obnovení rovnováhy...).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2012 23:57 Muž patamatix [408]
V zaběhlém akva 160l se mě náhle zvýšilo NO2, následovala výměna vody více jak 1/3. a druhý den No2 zase špatně. Chvíli předtím jsem vyndal malý bublifuk který jsem zajížděl pro nové menší akva,ale to by nemělo nic udělat. cca týden před tím čištění filtru,ale to jsem už dělal vícekrát a nic se nestalo. a další věc nové krmeni ze setu(docela smrdělo),ale to taky nevidím jako příčinu.po vyndaní bublifuku též asi slepá hladina,přičemž ale pohyb hladiny mám. Tak nevím co to mohlo zapříčinit. Kdyby někoho něco napadlo,tak děkuji za radu. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.09.2012 19:16 R Muž romant [28001] Re: patamatix
Podle mě to je hnilobným procesem, který zřejmě v tom(na tom) kořenu probíhá, možná že je to nějaký čerstvější dřevo, který se teprve tím správným kořenem stává. Kořen určitě ven z akva a nechat pracovat mimo, měnit mu vodu a čekat, nebo pořídit jinej kořen. Ve výměnách vody v akváriu samozřejmě pokračovat, to je ta správná cesta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2012 18:28 Muž patamatix [408]
Ahoj,dokázal by mě někdo vysvětlit proč my kořen zvyšuje NO2(je to možné). Zkoušel jsem dát kořen přes noc do čerstvé vody,kterou jsem předtím otestoval-byla v pořádku bez NO2.Druhý den jsem ji otestoval znovu a NO2 pěkně vyskočilo. Řeším to protože po cca 6 týdnech po výměně dna mám vysoké hodnoty,které srážím výměnou vody. Mám asi i dost ryb ,ale s tim zatím nemohu nic delat po té co jakožto začátečník jsem to zvoral.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 08:47 Muž soubi [32] Re: dkas
tak vídíš že to jde... ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 22:00 Muž dkas [0]
Tak jsme snad úspěšně srazili NO2 na mizivou úroveň (podle těch vodních testů už to nejde změřit). Nechali jsme ryby tři dny o hladu (však ona jim ta dieta neuškodila), předtím vyměnili asi polovinu vody a přidali Sera Bio Nitrovec a Sera Toxivec. hop

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 10:03 Muž kubasan [18] - RostlinyRe: dkas
Mne no2 spadlo na 0 ked som pouzival sera bio nitrivec a sera aquatan, potom akonahle to spadlo na 0 tak sera aquatan som prestal pridavat lebo mi zdvihalo uhlicitanovu tvrdost. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 09:00 Muž dkas [0] – NO2
Máme stejný problém, po měsíci pořád měříme NO2 někde kolem 0,2 - 0,25. Nějak jsem nepochopil, jak se to má dělat, ale tohle vlákno mi doufám otevřelo oči :) Takže díky všem, kteří zde přispívali, opravdu podnětné love

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 17:29 radulkav Re: Haimdol
Tak jsem sháněla po našich 4 akvaristikách něco na sražení hodnot NO2-v jedné mi řekli že nevedou,v ostatních že právě nemají.Protože mě dost tlačí čas-nevím,kdy nastoupím do špitálu a manžel nemá čas se zabývat rybama.Nakovec se mi podařilo sehnat "od známého přes známého" alespoň Cycle - odstraňovač organického odpadu Nutrafin,tak snad to pomůže.Ale i tak ,když jsem měřila obden(předevčírem měření,včera výměna vody a dnes měření),spadla mi hodnota z 0.2 na 0.15.Tak jen tak dál......snad to stihnu než mě odvezou palec
V každém případě všem moooc děkuji za rady-tyhle stránky jsou moje záchrana(nebo možná spíš mých rybiček ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   13.12.2011 09:55 R Muž Silent [5949] Re: sikula
Jak trefně píšeš "biovodičky" samozřejmě nejsou nezbytně nutné nicméně i když se provádí pro úpravu havarijního stavu časté výměny vody tyto přípravky přece jen urychlí násadu bakterií. A pokud použiješ konkrétně Sera bio nitrivec který obsahuje mletý zeolit který váže amoniak ještě v nádrži výrazněji tím živočichům ulevíš. To není reklama, ale zkušenost. Aby nedošlo k omylu. Tento přípravek používám výhradně u nádrží kde z nějakého důvodu dojde k havarijního stavu, což se občas u mých klientů stane. Nikoli při běžných údržbách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.12.2011 09:20 Muž soubi [32] Re: Losky
jak říká romant měnit vodu, ono se to srovná.. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 09:06 Muž sikula [73] - Raci, krabi, krevetkyRe: romant
já sem měl též problém s tím, že vyskočily NO2 a NO3, řešil jsem pouze výměnou vody (bez bio-vodiček). Měnil jsem 2x týdně zhruba 3/4 - 4/5 vody, a to rovnou z vodovodu. Krevetky i ryby vydržely, kytkám se to dokonce líbilo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   12.12.2011 22:23 R Muž romant [28001] Re: beowulfx
Intenzivní výměny vody se netřeba bát, zvláštěpak v situacích kdy se jedná o podobné kalamitní stavy, kdy je odpálená filtrace a ona pověstná biologická rovnováha dostává nafrak, zde z důvodů léčení krupičky. Každodenní, či obdenní výměna těch 30% objemu vody v akváriu je vlastně suplováním té skomírající filtrace, takže já rozhodně doporučuji v té výměně vody nepolevovat. Já prostě tu výměnu vody preferuji i před těma podpůrnejma prostředkama v podobě dodání těch bakterií, na čemž se jistě schodnem, ovšem jsou situace kdy s jejich použitím nemám problém a doporučím je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2011 22:15 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: radulkav
Na NO všeho druhu je obecně nej. právě ta výměna vody, více méně souhlasím s romanem atd. no a abych to dle mého názoru ještě doladil, tak co se té výměny vody týče, tak pokud to chceš měni takto často tak bych měnil v měnším množství čili tak přibližně 1/5-6 vody, osobně bych ti doporučil spíše výměnu tak 1x za cca. 5-7 dní cca. 1/4 vody, to prostředi potřebuje trošku delší chvilku na stabilizaci a utvoření bio rovnováhy, příliš častá výměna vody co zas až tak moc neovlivní, co se těch přípravků týče, toto je dle mého docela zbytečné, při správném přítupu nebudeš muset použít ani jeden z nich, akorát Tě to bude stát více peněž, co se těch ryb týče tak neonky obecně takovéto podmínky odnášejí jako první, a u menších či mladých(kteří vTvém akva ještě nejsou dost dolouho) ancíku to taky není nic neobvyklého ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2011 21:28 radulkav Re: romant
Moc děkuju za bleskovou odpověď.Už jsem si objednala větší balení,protože u nás je 100ml za 100kč.Snad to brzo přijde a zatím holt vydržím na tom malém balení.Ještě jednou dík palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.12.2011 21:27 R Muž Silent [5949] Re: radulkav
Naprosto souhlasím s romantem. Pokud už máš ten Dajana Biofiltr tak ho aplikuj, pokud ale hodláš něco teprve kupovat tak bych doporučil raději daleko účinnější Sera Nitrivec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.12.2011 21:24 R Muž romant [28001] Re: radulkav
S tím Řasobijcem bych to zatím nekomplikoval, ale ty bakterie to je dobrej nápad. Doržel bych návod a společně s těma výměnama vody se to jistě brzy zlepší. To moje nedoporučení Řasobijce je proto, že tou intenzivnejší výměnou vody se bude i zároveň hnojit, tak proto bych volil tento opatrnější postup.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2011 21:15 radulkav zvýšené NO2 a NO3 po léčbě krupičky
Mám zajeté akvárko,ale bohužel nedlouho po výměně filtru se objevila krupička.No a po léčbě mi vyskočily hodoty NO2 a NO3.Nepřežily to neonky,jedna edlerka a ancistrus asi taky brzo exne.Ostatní vypadají vpořádku-parmičky ,2 ancistrusi a endlerky.Budu měnit obden vodu a chci se zeptat,jestliu můžu při každé výměně aplikovat Biofiltr od Dajany a jestli by třeba na podporu rostlin nepomohlo přidávat i Řasobijec.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   29.09.2011 20:29 R Muž romant [28001] Re: Losky
Jo,jo výměna vody, to je věc. X-) Nechť je Tvůj příklad i ostatními, jenž se v podobné situaci ocitnou, následován. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2011 20:24 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: romant
Dnes opět měřeno a uz je to neměřitelné;) nečekal jsem, že se to tak dobře chytne

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [8] 9

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 8239x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17144-vysoka-hladina-no2?od=351