Odchyt ryby
Nemyslíš náhodou vrše?Takhle mám právě ty petky upravené.Musíš petku rozstříhnout zhruba třetinu délky směrem od hrdla a tu odstříženou část otočit a vložit hrdlem dovnitř.A ty dvě části potom k sobě přilepit lepící páskou tak,at potom můžeš ryby z pastičky vybrat.Nezapomen ne dírky v té lapací části.
Zjara jsem měl problém vychytat všechny mladé od ancistrusů. Dlouho jsem váhal a nakonec to skončilo tak, že jsem musel vyndat všechnu techniku a vytahat i rostliny. Nakonec to byla práce na slabou hodinku a před tím jsem se natrápil spoustu času.
Ano, zkoušel. Jediná možnost, jak aspoň nějakou mřenku chytit. Zatím jsem jich odlovil 11. Vlastně 10, jedna se odlovila sama tím, že vlezla do filtru a já ji do třístovky jen vyklopil. Jenže těch zbylých 19 se nedá odlovit. Jak dám do akva síťku, či spíše už když sundávám sklo, tak prostě zmizí. Takováto mřenka má totiž 2,5 cm, je tenká a ohebná a navíc má maskovací zbarvení. Tak fikané ryby jsem ještě neměl. Je to větší problém než ulovit endlerky, na ty pomohla finta s chytáním potmě.
Teď vyrábím další past, první dvě se nepovedly, chytlo se do nich vše kromě mřenek. Vymýšlím past na způsob úhořích pastí, které se dávaly pod splavy, nevím přesně, jak se jim říká. Na ty mřenky by to mohlo platit, taky tak rády plavou proti proudu.
Zkoušel jsi už systém odchytu dvěma síťkami?
Nemám, ale pokud je to opravdu tak lákavé, tak určitě nakoupím. Nějak ty potvory přece lapit musím.
Nemáte náhodou Hikari Tropical Algae Wafers? Na tento pamlsek zabere všechno v akváriu. Např. šneci mažou do pastiček tak, že jim vlají tykadla.
To já zkusil první past a hned v ní byly 3 japoniky. Bojím se bojím, že ty mřenky asi nevylovím jinak než totální devastací nádrže.... Jenže to mne štve, protože nechci vyndávat keramickou krávovinu, ve které bydlí Anča, abych babku nerušil. Ale právě v tom krámu se nejvíc mřenky ukrývají.
Dával jsem tam granule.Nejlíp to fungovalo na Ancistrusy,ti tam byli první.Kdo je chtěl odlovit ze spol nádrže ví,jaký je to boj.Ale jak říkám,ti Pancéřníčci,ti jsou stašně nedůvěřivý.člověk si musí dávat pozor,aby se mu tam nechytila nějaká jiná ryba a pořád ty pastičky sledovat.Mi tam často uvízly Rhodostomy.
A teď si vem, že ty potvory mřenky jsou o polovinu menší než pancéřníčci, tenké a všude se vlezou. Taky dnes vyrobím past. Dával jsi do ní nějakou návnadu, nebo jsi prostě počkal, až tam ty opice zvědavé vlezou?
Jj.To je někdy dobrodružství dostat ryby ze zarostlé spol.nádrže.Dvanáctihlavé hejno Cory.jsem z něj takto pomocí pastiček z PETlahví,dostával zhruba čtyři dny.To mi nedělalo tolik problémů vytáhnout z moře žraloka,jako tyhle mazané a chytré ryby z akvária
Tak jsem se tu hezky inspiroval, počkal si na noc a tiše se přikradl k akvárku s baterkou, že budu lovit. Ts. Všechny ryby jsou venku, když na ně posvítím, jsou zcela tuhé, daly by se vzít do ruky, ale ty, o které se jedná (19 ks mřenek ananských) nejsou vidět ani jedna. Takže noční lov se konat nebude, proto zítra vyrobím past. Lovit je do síťky, na to tedy už nemám nervy
Starší reakce
je dobré udělat do PETky dirky kvůli proudění vody a past se lépe potápí , při dně nechat část bez dir , aby při vyndavání všechna voda nevytekla a ryby zůstali ve vodě .
pancéřníčky jsem chytal do pasti , něco jako je na tom videu , ale PET lahve , zatížím kamenem a do vnitř dám tabletu pro ancistruse a je to . Panceřníčci jsou dost zvědavý , jednou jsem takhle chytal krevetky a pancéřníčky jsem musel stále vyndavat .
Dobrá je metoda dvou sítěk.
ano ano
invalida napsal: Bejt trpělivej, šikovnej...atd
a nevzdávat to předčasně, viď Václave - pokud mohu trošku škodolibě citovat Tvůj dnešní dopolední příspěvek v jiném tématu
:
"...Ancíků sem ulovil 10 a vzdávám to...si to celý nerozházím..."
Bejt trpělivej, šikovnej...atd
Nevíte někdo jak mám chytat pancéřníčky ? nedaj se chytit.
Starší reakce
Zkus dvě síťky proti sobě. Jednou naháníš a druhou chytáš.
2 08.08.2011 21:19 Trabant no šokovaný asi budou, ale chcípnout by neměly
30 minut? Doporučuji zkusit chytit SAE ve velké zarostlé nádrži, kdo tohle zmákne tak už chytne všechno.)
0 08.08.2011 21:17 JagerMaister škoda že teraz nežere myslel som že v noci ked budú spať skúsim len aby nedostali šok ?
ale zajtra skusím s dvoma sietkami
0 08.08.2011 20:15 JagerMaister – odchyt ryby
ahojte nevedel som nájsť niečo podobné
mám problém s odchytom ryby a to nosiacej samice perletovky kedže chcem odchov tak mienim samičku odchytiť a mladé odchovať ale nejde mi to už to skúšam týžden pozerám práve že už má v paplulke rybičky neviete mi poradit nejakú techniku ako ju chytiť ?
Starší reakce
Jo, tak do toho bych nešel. Lovil jsem 2 hodiny vkuse celé akvárium při stěhování - asi 50 ryb - dával jsem je vedle do kýblu s kytkama. Tetry vláknoploutvé ten stres nepřežily - z deseti mi 4 chcíply při odlovu, další 4 do rána. Všechny ostatní ryby v pohodě, výlov byl standartně síťkou, na vzduchu byly max. 10 vteřin. Takže unavit ryby nedoporučuju.
Starší reakce
u mě si pochutnávají na echinodoru jen žlutí ancíci,ti mi ignorujou zeleninu i tablety.Hnědáci si ho ani nevšimnou.Naštěstí mám echač už hodně vzrostlej,tak mu to,zdá se,nijak neubližuje..Asi i ancíci mají různé chutě
)
rozrež PET fľašu, hrdlo fľaše zasuň do spodnej časti tým vznikne pasca, daj do nej krmino či majú radi a je hotovo - z takto upravene fľaše už nevylezú
Tak jdou na něco jiného......
když oni mi na okurku nejdou
0 26.08.2010 09:31 Jeviel Není to tak složité. Malá síťka, do ní návnada - třeba odleželé kolečko okurky - a za párkrát je máš venku. Dělám to zrovna tak a nikdy není problém. Síťku je třeba ohnout do pravého úhlu.
akvárko je velké, ale je tam moc kytek, kořenů a všeho, se sítkou se tam nevejdu
a jak mám dohonit padesát malej žroutů? vidím je akorát když krmím ryby, to se pak hejbe celé dno, ale představa jak je lovím.....fakt nevim
Ancistrus, ne?
Jiříkůů
pokud je akvarko male na sitku a ryby velk na fajfku, zkus je chytit do ruky....ja to delam i s mensima rybama,kdyz se mne nechce chodit pro vercajk
Co to je přísavník??? Chtělo by to blíže specifikovat.
Veškeré jemnolisté spolehlivě zlikvidují.
Zdravý kytky jin nechutnaj, já jich tam mám 5 a nežerou žádný kytky.
Stačí se podívat k těm co mají krásná rostlinná akva, ancík jim do akva nesmí
0 25.08.2010 19:41 kraťas – Sewer
tak kořen tam mám taky, ale prostě kytičky jsou chudáci, taky přemýšlím o tom, že je ancíky dám úplně pryč a už nikdy žádný nebudu chtít. Krásných kytek s těma ancíkama asi nedocílím
Přidat reakci
1 ...... [5] 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2618x