Odchyt ryby
Systém dvou sítěk. Jednou ho nahnat do druhé.
Jj, vytrhat rostliny, vyndat dekorace (kořeny, kameny), vypustit vodu. Takhle to zní jako vtip, ale bohužel je to skutečnost
Těžko. Kdysi jsem při stěhování akvárka odchytila posledního pancéřníčka teprve, když už v akvárku nezbyla skoro žádná voda. Až se mrskal napůl na suchu v loužičce na dně.
Vytrhat vsetky rastlinky
Starší reakce
0 30.09.2016 12:11 Maq Před lety jsem si založil jedno akvárium na ozdobu s Julidochromis marlieri a J. regani. Zařídil jsem ho tak, aby se jim (i mně) líbilo - plno rostlin, kamenů, kořenů, samý úkryt. A fungovalo to lépe než jsem očekával, protože ryby se začaly bez jakéhokoli mého přičinění rozmnožovat.
Chtěl jsem osádku zredukovat, a tehdy poprvé jsem se pokusil tyhle ryby vylovit. No to bych musel napřed celé akvárium "zrušit"! Potvory hbité, a jak mazané! Brzy se naučily přímo cirkusové číslo: Kdykoli jsem přišel k akváriu, vyhrnuly se dopředu a očekávaly něco k snědku. Jakmile jsem však vzal do ruky síťku, během vteřiny doslova zmizely. Nechaly všech svých obvyklých třenic a svorně se nacpaly do těch nejméně přístupných míst. Když jsem se je odtamtud snažil vyhnat nějakou špejlí nebo podobným předmětem, ty potvory chápaly, že nebezpečím není špejle, nýbrž síťka, kterou držím v druhé ruce, a ze skrýše se nenechaly vypudit.
Částečná redukce skrýší byla k ničemu, protože ryby se střelhbitě přesunuly do jiné.
Zkoušel jsem i onen doporučovaný noční lov. Fiasko. Tyhle ryby spí v úkrytu. O cokoli se pokusíte, jsou perfektně vzhůru dřív, než máte šanci se síťkou aspoň přiblížit.
Jak to dopadlo? Vyhrály cichlidy. Časem jich přestalo přibývat, možná zafungovaly nějaké reflexy, nevím. Ale žily si tam spokojeně a zcela bezpečně víc jak deset let. Až do dne, kdy jsem akvárium zrušil.
Od té doby vím, že pustíte-li cichlidy Julidochromis do bohatě zařízeného akvária, stanou se jeho trvalou součástí...
Starší reakce
Dneska jsem v té mojí džungli lovil SAE a když koukám na hodiny, trvalo to jen hodinu a 20 minut.
Nastražil jsem PETku s artemií - asi za minutu se chytilo všech 13 parmiček čtyřpruhých
Za hodinku vlezla do PETky jedna SAE, druhá vlezla do fajfky za tabletkou pro ancíky, kterou jsem briskně zaklopil síťkou a třetí zaváhala pod PETkou, když se dobývala na artemii. Z obou stran síťka a bylo dobojováno
Třeba to někomu pomůže - takže hlavně hodně trpělivosti a vyzkoušet víc technik... ;)
Starší reakce
Jednak fajfka nebývá plastová, ale skleněná a jednak je to o cviku, šikovnosti a trpělivosti tak, jako většina věcí v akvaristice
.
Já například používám prakticky jen fajfky (nemám nijak velké rybky), nedokážu si představit chytat do síťky potěr nebo krevetky.
na potěr dobrá věc
Pokud myslíš toto
e283.ecdn.cz/…
Tak s tím se toho moc nechytí, ale dobře se s tím vybírá třeba ze síťky.
0 20.03.2015 23:47 Koště Má smysl pořízení té plastové ,,fajfky" ? Mně osobně se zdá, že něco s tím chytit musí být teda síla.
skvělá věc, tahle past, využitelná i pro malé akvária (lahev 0,5l). Nemohl sem přelovit tři endlerky a s tímhle otázka půl hodinky
Starší reakce
Na odlov Parmiček černopruhých a Krunýřovců se mi osvědčila sklenice na zavařeniny. Položím ji naležato na dno nádrže, dovnitř dám jejich oblíbené žrádlo a pak jen čekám, až do sklenice vlezou. Rukou ucpu vchod a sklenici vytáhnu. Nikdy nečekám déle než 2-3 minuty
0 09.11.2014 08:27 vapik – odlov cerne neonky z akva
Ahoj lidicky, jiz dlouho si tu ctu ruzne nazory a rady, za ktere musim vsem podekovat, protoze mi castokrat pomohly. Tak dnes snad pomohu ja. Potreboval jsem odlovit ve svem 160l akvariu jednu cernou neonku. Zkousel jsem dve sitky, krmeni ale ta potvora byla schopna vzdy vsem nastraham uhnout, tak jsem premyslel, jak na to, no a pomohla mi zaclona
Mam na stredu sveho akva prusek, kde nejsou rostlinky - rybicky jsem nahnal do na polovinu akvaria, kde se rady schvovavaji, na druhou polovinu akvaria jsem nasunul starou zaclonu a mirnym stlacenim ji potopil do akvaria. Konec zaclony v akva jsem dal az na dno, kde mam prusek, no a potom to jiz slo lehce. Jednou velkou sitkou jsem pomalu nahanel rybky do do natazene zaclony, ktera se ode dna v pruseku zdvihala k hladine na konci akva, no a rybky jiz na melcine zaclony nemela sanci uniku
. Vsechny rostlinky to v pohode prezily. Urcite to nebude fungovat na rybky zijici na dne jako pancernicci, ti se schovaji v dekoracich a je po srande.
At se vsem dari. Ahoj
Starší reakce
0 30.03.2014 13:54 macek76 ahoj,a to uřízneš kousek hrdla,nebo jenom sundáš víčko?s obrázku to nejde poznat?dík
Starší reakce
Tady nic moc nového nevymyslíš, ani nezjistíš. Malé rybičky fajfka, větší síťka, hbité dvě síťky proti sobě. A porušení vytvořených teritorií bych moc neřešil, až ustálíš nový počet rybek, vytvoří si nová.
0 07.03.2014 00:02 macek76 – odchyt ryb
prosím,poradí někdo jak odchytit ryby se založeného akvárka?mám přemnožené ryby(julidochromis)a potřebuji některé pochytat,ale mám špatné zkušenosti,když se jím naruší teritorium(rozebírání kamenů atd.)noční lov nejde,jsou schovaný.
Starší reakce
Asi bych na ně šel s tmou. Většinu ryb to uspí a máš pár vtěřin až desítek vteřin než zase ožijou.
Starší reakce
Mladý ancíky jsem vcelku pohodlně postupně vychytala v zarostlým akvárku do flašky od kečupu a nakonec i mamču a tátu, ale tam to trvalo dýl, jsou opatrnější. Položit do akvárka, dozadu tabletu a když jich tam nalezlo cca 10 či víc tak jsem síťkou přikryla vchod a přelila je jinam a tak pořád dokola. Lezli tam ochotnějš než do tý ustřižený petky, ale musí se u toho být. Vychytala jsem jich během odpoledne postupně 60 kousků.
Starší reakce
Já dnes ráno před odjezdem taky naháněla asi 40 tlamovců, musela jsem si dát do akva krycí sklo nahnat je do jedné půlky a dvěma síťkama chytala, když sem je naháněla pomalu šlo to líp, ale skákaly taky jako delfíni
ale vše dobře dopadlo
Neonky se chytaji naprosto uzasne.Dneska jsem je nahanel
pucil jsem si dve vetsi sitky na tercaky,vyndal koreny a do 15 minut byly venku.Mensi sitkou bych stal u akva jeste zitra...
Nějak tak...
Musela jsem je lovit jen jednou, a bylo to v pohodě. Jsou tak nenažraný, že při krmení vyskakujou a bouchají se o krycí sklo.
No mně SAE vyskakujou nad hladinu - stačí abych se přiblížila s patentkama (krmím pinzetou)a můžou se zbláznit. Pak jen stačí máchnout síťkou.
Je to cca 14dní co jsem odlovoval z akvárka 3ks Parmičky SAE a můžu vám říct že mi to trvalo asi hodinu.Jsou rychlé,mrštné a hrozně dobře se schovávají.Protrhal jsem si půl nádrže a stejně se mi chytali špatně.Otíky ty jsem odchytil úplně v pohodě ... Teď mě budou čekat Neonky a Razbory Klínoskvrné tak jsem zvědav ...
mas namysli parmicky siamky? ty budu brzo do nadrze kupovat misto anciku.zacali mi smejdi zrat i rostliny,kdyz nemaji rasu
jednou uz jsem je chytal..docela honka
neonky ze jsou pomale jo?tak ty moje maji asi v ocasni ploutvy turbo pohon
asi si od tatky pucim sitku na tercaky
Neonky jsem lovila síťkou ze všech ryb nejraději, jsou pomalé a klidné. Až ty budeš lovit parmičky dej vědět, to bude teprve legrace.
Pekne...uz jsem nasel vlakno jak chytat neonky v zarostlem akva
ma tady nekdo vetsi zkusenosti s odchytem neonek ???
fajfka...no tu mam doma
trubicka dole banka...s tou je odchytit?utecou stejne jako pred sitkou ne?
Ano fajfka!
= skleněný chytač
Říká se tomu tzv. fajfka, nebo-li skleněná baňka na odchyt ryb.
Edit:
petdiscont.cz/… ???slysim to prvne
co to znamena?
A nechceš vyzkoušet skleněnou "odchytávačku" místo síťky? Ryba ji často ani nepostřehne a jde to docela bez stresu jak ryb i tvého.
no jo,tato verze me taky napadla ale mam tam koreny,rostliny a dalsi ryby
A nebo je drsnější návod, normálně se s ničím nesr*t a jde to docela snadno
Tak zatim vam dekuji za mensi navod,az se to podari dam vedet jak dlouho to trvalo a na kolikrat
Nekrm 2 dny, pak zdělej kryt, počkej 10min u akvária se síťkou a nehýbej se, pak pomalu den síťkou do vody a rychle chyt co nejvíc ryb ;)
pri zhasnutem svetle nebo normalne se svetlem?
zase jsem lovil skoro pul hodky a prd
Nekrm a oni se slezou u obvyklého místa, pak sdělás sklo nebo kryt, počkás a pak jen rychlý chmat a mas je klidně všechny ;)
vylovit 4 neonky z meho akva je nad me sily..furt honim sitku po akva nic nechtim ani jednu.Dve maji bile fleky na sobe a u jedne se mi zda ze ma dirku..jak dlouho muze v akva vydrzet?mam strach aby neco neprehodila na dalsi ryby v akvariu...
az probehne odlov dam vedet jak dlouho mi to trvalo
jasny,dva sitky jsem pouzival
staci zhasnout svetlo a chytat pres den,nebo musi byt i zatazeno i doma
jako fakt?tak jednoduchy?nasel jsem vyhublou neonku tak ji chci vyhodit vis
Po zhasnutí světla.
Edit: Dobrý jsou dvě síťky, jedna naháněcí a druhá nabírací, proti sobě.
dobry podvecer,chtel bych se zeptat na nejaky navod..jak odchytat neonky ze zarizene nadrze? ma nekdo nejaky?snazim se sitkou pres pul hodky a stale nic
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2618x