Když už jste se tu tak pěkně rozhádali, napíšu zase něco zhruba pozitivního já.
Ve středu kdy jsme měli jet z Děčína do Prahy jsme měli hodinku času a tak jsem znásilnila mladýho abychom zašli do ZOO centra v Děčíně (u katastrálního úřadu) kde jsem ještě nebyla. Mají to tam moc krásný, ryb jak nakadíno, Betty měli kupodivu v cca půllitrových hranatých "vázičkách"-neřeknu akvárích, protože to je tak malý, ale určitě lepší jak kelímek od jogurtu. Taky tam prodávali ty rejnoky (za 3800Kč) a bohužel jsem zahlídla i závojnatku v kouli, ale světe div se, s filtrem co se dává pod dno a s živýma rostlinkama. Prodavačka se kterou jsem se dala do řeči toho věděla hodně (až jsem se divila
), ale to mě moc potěšilo. Pak tam byly dvě mladý holčiny, s nima jsem moc nepřišla do kontatku, ale cítila jsem, že bych se od nich dozvěděla méně (seděli a čučeli a spíš hlásali na tu starší prodavačku jaká ryba kolik stojí (když jsem to chtěla vědět). Je to prostě o člověku zda chce pomáhat či ne a zda tam přišel jen kvůli penězům a nebo taky i kvůli tomu, že má moc rád zvířata a chce se učit. Osobně, když vidím, že se prodavač/ka snaží a že něco ví, koupím si toho tam víc než kdyby si mě nevšímaly. Problém je v tom, že laik to nemusí vždy rozpoznat a můžou mu pak nakecat víc. Ale když se dozví od přátel či z netu, že udělal blbost, udělá si obrázek o obchodu sám. A pak bude chodit jinam nebo v lepším případě jim to omlátí o hlavu. Připomenu ještě že jsem nedávno byla ve stejným obchodě v Liberci (v Hypernově) a tam jen prodavačky seděly na zadku a drbali-> stejný obchod, ale jiný přístup.