Přihlásit se RYBICKY.NET »

Plíseň

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Plíseň
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Leo
Ty zakalený očka měli terči taky je to od plísně na 100% a léčila jsem to solí a zabralo to.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - chicko – Re: Dušan2
spíše bakteriální původ, ale počkej na zkušenější ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dušan2
Fotka k příspěvku Ještě jedna

Fotka k příspěvku Další

Fotka k příspěvku Další Foto

Reagovat na tento příspěvek 1  - Dušan2
Fotka k příspěvku Tak nevím jestli je i tohle plíseň, léčím to Mycopurem,protože na tu to vypadalo ale teď mají některé rybky zakalená oči a některé vypadají jak když je mají chlupaté. Může to tak být ?

Reagovat na tento příspěvek 1  - bibi
newm sad sad sad
Tak ta plíseň nebyla od Bety ale od SAE, které jsme koupily v Náchodě v pasáži. Holce pomřelo víc než půl akvária, a já si tam taky kvůli Ruduše hodil a už jsem přišel o všechny SAE, všechny 3 Botia Macracantus a dost tlamovců sad . No prostě jen u mě škoda víc než 1000 kč. U dcery už plíseň v pohodě ale ještě mají krupičku, tak ještě dávám Costapur, u mě to léčím od včerejška plíseň, tak snad už toho moc nepomře. Dnes mě nabízel Mřenky v mojí velikosti cca 800 kč/kus( samozřejmně po odléčení). No v tomto obchodě jsem kupoval podruhé a vždy problém, tak tím s tím obchodem (PasážíNáchod) končím. no tone

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Dominisska
Ahojky , taky jsem měla bojovnici pestrou , taky měla plíseň , ale nejdříve se objevila pod tlamou , ale pak taky na ploutvi , koupila jsem jí ACRIFLAVIN a to nepomohlo , pak umřela ... :(
Vyzkoušejte
Tak už to má za sebou sad . No ještě to doléčím a snad to bude dobré, pokud to byla plíseň tak snad jo, teplota tam kolísat bude, je to na jižní stranu u okna, tak tam mám zatažený žaluzie aby tam nepražilo slunce. Další betu koupím až to bude úplně v pořádku.
Já doufám že ta sera mycopur pomůže, tyhle značce věřím, a vždy na plíseň pomohla , jenom takovouhle sem ještě nevyděl, tak sem si nebyl jist. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jhonny
mě se tohle stalo taky u betty a uplně na stejný ploutvi :-( akorád s rozdílem že mi na to žádné léky nepomáhali.. nakonec uhynula.. sad ahoj
Jo, dobře díky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: Dušan2
Sůl bych tam už nedával. Ten Mycopur stačí. Buď jedno nebo druhý. Pro rybu je to zátěž už takhle dost velká.
Ještě přemýšlím jestli nemám dá také sůl a jestli se ji dává lžíce na 30 litrů ?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: Dušan2
Na zaplísnění to opravdu vypadá. Ten Mycopur by měl zabrat.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dušan2 – Asi plíseň
Fotka k příspěvku Nevím jestli je to plíseň, objevilo se to u dcery v akváriu, zatim sem dal Mycopur, snad to pomůže, má tu Betu asi 5 dní a moc si ji zamilovala, tak jestli něco víte tak prosím poraďte jestli to je plíseň a nebo ne. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - pakozdy – Re: Lenka
tak potom esha2000. moj prezil liecbu v spolocenskom akva bez uhony.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lenka
no, ale na tom mem anťakovi to je plíseň, vlajou mu z toho takvý chomačky a vlakna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gripen
plisen to neni....
je to jejich zbarveni nekteri maji fleky podobne plisni ......
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
podivej se na obrazek v pravo 3. od vrchu.
Taky to neni pliseň
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pakozdy – Re: Lenka
a nie su to iba bezne flaky ?
moj tiez vyzera ako plesnivy ale je to iba maskovanie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Lenka
Já bych spíše použil vyzkoušený přípravek eSHa 2000. Na takovéhle problémy mi vždycky spolehlivě zabral. A je dobře snášený i Ancistrusi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lenka – Plísen na ancistrusech
Ahoj
před 10 dny jsem koupily 3 ancistruse a dala jsem je do karanteny. na jednom se objevila pravdepodobně plíseň.takže jsem dali do nadrze sul a preventin, ted jsem se zde na strankach docetla o MZO a léčbě. znamená to tedy, že mam koupit MZO,udelat podle návodu roztok a tu rybku do nej na chvili ponorit a pak zas vyndat? a mezitim vymenit vodu v karantenni nadrzi? děkuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF OBRAEN – Re: Pavel R.
nezáleží na vode či je čistá ano choroba može prepuknúť aj vtedy keď sa zmenili nejake parametre v akva alebo rybka mala nejaký stres(pri preprave,zmena zloženia vody,teploty atď...)takže pozri tému NEMOCI ;-) tam určite nájdeš postup na liečbu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel R. – Re: filipsi
čím a jak :) aby se mi někde nerozlezla. Jinak, čím to, že ta plíseň se tam vůbec dostala ? je to čistá voda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: Pavel R.
Br, fuj, plisen, docela dost rozjeta. Hned lecit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel R. – Re: deCORF
Fotka k příspěvku Tak, je to lepší fotka :) blbě se fotí ten vršek akvaria no :) mám takovej starší foťák, ale tady už to bude vidět lépe, si myslím :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF OBRAEN
skús pridať lepšiu fotku..z tejto sa to dá tažko určiť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel R. – Paví očka - bílé chmíří na ploutvých
Fotka k příspěvku Ahoj, mám problém s touhle rybičkou .. na zadní a horní ploutvy se ji utvořilo takové bílé chmíří, něco jako plíseň nebo co. Je nějaký způsob, jak se tohoto zbavit ? Fotka je trošičku míň kvalitní, to se omlouvám.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Naďa – plíseň na oku?
Fotka k příspěvku je to špatně vidět

Reagovat na tento příspěvek 0  - Naďa
Od pátku mám nové tři betty. Jsou každá ve své karanténě. Večer jsem si všimla, že jedna má na oku co malé šedivé, jako plíseň. Je v nádrži 8,5 l, vody cca 5 l, ob den ji půl měním (odstátou přes noc), má tam pistie a rotalu. Teplota v obýváků cca 25 st., vody 23-24 st.. Žere, plave, vše jinak o.k. Normálně mám vodu tvrdší- tak 13-14, pH kolem 7,25. Poradíte mi prosím? Jestli někdo napíšete osolit, tak kolik soli na cca 5 litrů?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Michaela
Fotka k příspěvku Rybicka sa ma dobre,pridavam foto...Dakujem za rady :-)

Starší reakce

To je v pohode,som rada,ze si mi poradil ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko – Re: Michaela
Tak to je něco jiného, pokud je zvyklá na teplotu 27C a je doporučené ji i tak chovat, pak ji asi nijak o 2 stupně vyšší teplota neuškodí. Já to myslel tak, že třeba když má někdo v akva 24C a pak zveden teplotu na 30C tak je to pro rybku šok a když je k tomu navíc nemocná....Omlovám se, nic jsem nevěděl o teplotě chovu vaší rybky ;-)
Tak-teplotku som jej pre istotu znizila na normu aku mava-tj.27 stupnov.Aj to je asi dost vela-podla toho,co pisete,ale ona je tak zvyknuta.
Este raz vam dakujem za rady,dufam,ze kupim taky pripravok,kt.jej este viac neublizi...Len ona asi nebude jest,kym nebude vidiet,tak dufam,ze neumrie od hladu...
A ak vas este nieco napadne,budem rada. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko – Re: Kolco
s tou teplotou nevim nevim, sice se někde doporučuje zvýšit, ale maximálně na 26C a právě z důvodů, které jsem uvedl výše a pak babo raď ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kolco
Psala jsi,že tam máš 29°,to stačí.Neboj, dobře to dopadne,zaplísnění není zas takový problém. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar – Re: Michaela
Pokud to rybce nevadí, nechej zvýšenou. Hlavní předpoklad propuknutí plísní jsou nízké teploty. ano
No ať se ktomu vyjádří někdo "třetí" tohle je jeden názor pri drůhému(můj vs. Kolco) Já bych na plíseň a infekci teplotu nezvyšoval, rozhodně se takto postižené rybce moc neuleví, spíše naopak. Jinak na téma zvyšování teploty u jakékoli nemoci jsem se již několikrát pohádal, ale to není předmětem diskuse ahoj
Ano,mam ohrievanie vod...Takze radsej nezvysovat teplotu?
Jo vidíš,Štěpáne,to mě nenapadlo,topení jsem bral jako samozřejmost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Pokud tam přileje teplou vodu a nechá to znova vystydnout, tak mu doopravdy nepomůže. Snad má v akváriu topení?
Nemohu s Tebou Chicko souhlasit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko
Kolco napsal: Už dnes můžeš svému čtverzubci ulevit tím,že mu zvedneš o několik stupňů teplotu.Prostě uber trochu vody a přilej tam teplejší.Nezapomeň na vzduchování!Zítra Ti snad v akvaristice nějaký protředek na plíseň doporučí.Pečlivě přečti příbalový leták. ahoj

To je teda vážně úleva nechat ho vysaunovat coze já bych to nedělal-urychlíš tím akorát rozvoj plísně hmm hmm hmm
A dakujem aj za typ na p.Filipa,skusam sa snim spojit...
Zatial som rybe zvysila teplotu na 29 stupnov Celzia a pridala sol-1g na 1 liter.
Mam ho 6 rokov.Doteraz nastastie nemala ziaden problem,ale teraz to ma asi aj s urokmi...Rano zbehnem kupit nejaky pripravok,drzte palce....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar
Zeptal bych se - jak dlouho toho čtverzubce máš? Je totiž problém s tím, že v akvaristikách ho mívají ve slané, resp. braktické (přisolené) vodě a zákazníkovi to "zapomenou" říct při nákupu a ten netuše tuto skutečnost ho hodí do sladké vody. Ten tvůj je nejspíše čtverzubec zelený a ten jako takový je sice nejlépe adaptabilní ze všech na sladkou vodu, ale musí se to provádět postupně několik dní, jinak po čase dostane nějakou chorobu a umírá. Jsou to importované rybky a ty si sebou nesou velké množství chorob a parazitů, které se právě projeví při takové manipulaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sandy
Neváhej a zavolej na +420 737 522 306-ing.Filip,ukaž foto.Jinak také-dajanapet.cz poradna.
Už dnes můžeš svému čtverzubci ulevit tím,že mu zvedneš o několik stupňů teplotu.Prostě uber trochu vody a přilej tam teplejší.Nezapomeň na vzduchování!Zítra Ti snad v akvaristice nějaký protředek na plíseň doporučí.Pečlivě přečti příbalový leták. ahoj
ne to bych opravdu neykoušel, známý může mít pravdu, ale koupit lék v akvaristice je asi jistější. Máš jen tuto rybku, takže budeš léčit pouze ji, tak ani není potřeba ji přemistovat do karantény palec . určitě bych koupil co nejdříve ten přípravek. Jiank hodně štěstí, možná ho budeš potřebovat ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 23

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 27007x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1678?od=901