TIBI krystaly
cezarmilan napsal:
Takže vidím, že to vadí
Ale nevadí, jen to působí jako by jste jen tak z ničeho vložil nikomu neadresovaný příspěvek , aby řeč nestála.
A přestaňte prosím reagovat, jak dítě, kterému každý ubližuje.
Pre istotu si přečtu vždy celé téma
A ten odkaz ?
Ať čtu jakkoli pozorně, pořád nemohu najít odpovědi.
To je neustály problém, VEĎ POZORNE ČÍTAJTE! Posledná veta je "Je to duplicitné, ale verím, že nebude vadiť"
Je to opis z tejto témy str. 7!
Takže vidím, že to vadí
treba se boji, aby jsme mu nezkazily povest..... urcite nekde je jina diskuse o tibi.... zkusme zagooglit
Na odkaz som sa uz pytal, ale nebude ..lebo ...ani svaty nevie preco.
Citron som skusil raz, a pomohol.
No, já taky nerozumím. Co je špatného na vodě prohnané přes aktivní uhlí? U destilky nebo demineralizované bych to chápal, ale to uhlí?
A dříve jsi doporučoval jako přídavek plátek citrónu a teď sodu a vápník??? Tomu říkám blesková evoluce
A kdo ty výsledky dosahuje? Nějaký odkaz?
no ja tedka tibi pripojil ke zvonu z 20ml strikacky... prvnich 24hodin od namichani nove nasady vyprodukovaly cca 4ml plynu
Nejako celkom nerozumiem. Kto to akoze tak odporuca? Si to odniekadial vycital?
V niektorých mestách vodárne jónizujú vodu namiesto chlórovania a tá je pre TIBI nevhodná, rovnako je nevhodná demineralizovaná voda a voda filtrovaná aktívnym uhlím. To len na okraj.
Výborné výsledky dosahujú pri dodávaní CO2 v zložení minerálnej vody, POZOR! nie vody sýtenej z obchodu. Tá však nemusí byť. Namiesto minerálov dávajú do násady 1/8 čajovej lyžičky sódy a malé množstvo vápnika v podobe prevarených vajcových škrupín. To nemusí ísť do dobre rozbehnutej násady.
Maximálný výkon dosahujú keď sa pri ich "práci" (myslím tým TIBI) k ním nedostane kyslík z vonku. Verím, že sa dá tomu rozumieť. Použivajú namiesto počítadla bubliniek fajku, klasickú pri kvasení vína.
Na množenie používajú pretlačený zázvor, (len šťavu) z tej vymiešajú kašičku spolu s jednou čajovou lyžičkou cukru a pridajú do roztoku ku násade, uvádzajú, že pri tomto spôsobe sa násada do 24 hod. zdvojnásobí.
Je to odo mňa duplicitné, snáď to nebude vadiť
Díky za rady. Tak objednám jen jeden a budu pozorovat. Pořád to vyjde levněji než to samé od Denerle nebo Sery
Mohl by mi prosím ještě třeba cezermilan napsat, jak se mám starat o ty krystalky? Mám je už týden a vypadají, že jim malinko dochází dech. Mám tam už týden ty rozinky (není to moc dlouho?)
Prostě nevím co s tím
Tom
dnes jsem měl možnost zkusit ten skleněný difuzer s keramikou a pozoroval jsem přesně to co popisuje sid. Tibi (alespoň u mě) to nepřetlačí tak dobře, dlouho to trvá a pak nic moc
Právě tohle je jeden z typů difuzérů s keramickou patronou, kterou jsem zmínil.
Nevím, jak to zvládnou TIBI, ale "burčák" musí být namíchaný dostatečně "silný", aby plyn procházející patronou tvořil co nejjemnější bublinky.
Při "slabé" směsi trvá dlouho, než se plyn pod patronou nahromadí a výsledkem je, že si CO2 najde cestu nejmenšího odporu a z patrony uniká ve formě "ojedinělých" velkých bublin, které se nerozpouští tak dobře, jako bublinky malé.
Díky
no holt budu muset spíš nějak zamaskovat ten vzduchovací šutřík.
Ještě dotaz k TIBI.
Jak se o ně mám starat? Mám je už týden. Jsou u nich ty rozinky, ale celkově obsah láhve vypadá trošku divně. Navíc mi přijde, že to bublá tak nějak míň. :(
Edit: Můžu použít třeba toto:
www.rataj-spk.cz/…
Bude stačit tlak z flašky s tibi?
na tibi zatím používám lipový hranolek a ten v poho. tlakový difuzér nemám, ale ten tlak z tibi není kdovíjaký
Jaký difuzor myslíte? S keramickou patronou?
Pokud ano, CO2 z "burčáku" (voda + cukr + kvasnice) keramickou patronu "přetlačí" - záleží na složení směsi, jak velký tlak plynu vyvine.
(S TIBI nemám zkušenost.
)
Nedá mi to nereagovat. Nebudu se vyadřovat k příspěvku JuryS. Nicméně stačí se podívat na profily Sida a zejména Danily, aby jsi pochopil, že ti dva maji již něco zkušeností za sebou.
Sám mám CO2 set i burčák a TIBI zkouším, viz příspěvky níže. Pokud jsi opravdu takový TIBIguru, už jsem nemusel s TIBI laborovat a mohl jsem v klidu provozovat TIBI podle TVÉHO návodu.
Navíc slova patřící k popisu vyměšování se sem opravdu nehodí
To ujde.
Ještě byste mohl testnout místo 4 vrchovatých polévkových lžic cukru ty Milancezarem inzerované 4 čajové lžičky...
kolik předpokládáš, že taková bomba s co2 stojí ?
jeste je tu burcak.... a kdyz pridas zasobnik tak to ma i stalej tlak
4 23.09.2010 14:45 JuraS když si vzpomínám jak jsem tady před víc jak rokem hledal odpovědi na to proč mi nefunguje kvašení 14 dní tak jako podle návodů z netu co jsem studovbal desítky hodin cestou z práce, na wc, v posteli prostě všude, těch nervů a pak jsem se na to vaSRRRal a koupil bombu s co2 a kontoler a od tý doby nevím co je to starost o co2, o pH, o růst kytek (po kýblech doslova vyhazuju z balkona ven)..že se na to nevy...jako já...???
Ja to pouzivam, ale nie som kvetinkar, ako pises. 30-55 bubliniek za minutu nie je problem dosiahnut.
www.youtube.com/… O jaký pokrok se jedná? Zatím stále nikdo nepotvrzuje Tvoje teze o krystalcích, stále žádný rostlinář nepoužívá k tvorbě CO2 do akvárií krystalky. Zkrátka žádný pokrok nikdo nezaznamenal. Spíše mi přijde, že čím více lidí tuto metodu zkusilo, tím více se nepotvrzují Tebou uváděná fakta... pokud to ovšem fakta jsou...
Mě to jede furt stejně, zhoustnutí jsem zatím žádné nezaznamenal a to jsem tam tý sody dal celkem dost.
Asi se někde vloudila chybička
celý obsah mi zhoustl a je z toho slizká sračka ---> asi před minutou jsem to nalil do větší nádoby, přilil vodu a namačkal polovinu citrónu, snad se ten hnus rozpustí
jinak předtím jsem tam měl 5lžiček cukru, jednu a půl čajové lžičky tibi, 10 rozinek a podle kohosi jsem tam přidal jedlou sodu <- vinu na zhoustnutí přisuzuji jí ale nevím no...
Další pozorování....Ustálilo se to na 19 bublinek/min.Je to slabota
No uvidím zítra
Tak 4 střední lžíce = 8 čajových
asi se fakt vyčerpal k.prášek.
...Po hodině to začalo slábnout...
Vyčerpal se "kypřící prášek".
...4 střední lžíce cukru...
Mohl byste ty střední lžíce "přepočítat" (alespoň přibližně) na čajové lžičky?
Klasická hadička (akvarijní)přes počítadlo bublin.Po hodině to začalo slábnout ted´jsem na 39bublin/min.
Jaký průměr má konec co z něj jdou ty bublinky.
Tak : Litrová láhev%=5cm Tibi=20rozinek=kolečko citronu=špetka k.prášku=4 stření lžíce cukru==52bublinek za min.Uvydíme jak dlouho to bude bublat(a hlavně jaká bude frekvence)
Já teď tibi bublám 13 bublí/min do 25l a na noc nevyndávám
Bublám lipovým dřívkem a tak rozpouštění není nic moc. Chce to hlídat pH. Mě se mění +-0,3 den/noc.
Kdyby jste nikdy své výroky nepovažoval za univerzální, a nedopouštěl se "univerzálních" (zatím se obávám, že nesmyslných) výroků tohoto typu:
"Pre akvária do 50litrov 3dcl fľaša, 3 polievkové, (plastové) lyžice TIBI, 3 čajové lyžičky cukru a cca 5 hrozienok, do 100litrov 1litrová fľaša 4 lyžice TIBI, 4 čajové lyžičky cukru viac hrozienok a tak pokračuješ, do 500 litrov však musí 2 litrová fľaša stačiť... nemusíš ich dokrmovať každý týždeň, nechaj ich dlhšie... mám už násady, ktoré stačí dokrmiť raz do mesiaca.", tak by ani jeden teoretik nemudroval.
Nehledě na to že ani praktické zkušenosti nehrají ve prospěch toho co tvrdíte.
Dejte do lahve trochu kyseliny (postačí ocet) a přidejte zásadu (jedlou sodu) a uvidíte jak to "bublá" při neutralizaci
. (na základce jsme takto předváděli model hasícího přístroje).
Možná by bylo rozumnější už nic nepřidávat, ale pozorovat, jak dlouho bude ta produkce zvýšená.
Soda zvyšuje pH ?
Není to náhodou v rozporu s "plátkem citrónu" ?
Není to o tom, že jsi nejsi chemik. Ty podle mě vůbec netušíš co a proč radíš.
Tak po nadopování jedlou sodou to jede 15bublin/min.
Možná jí tak zkusim přidat ještě trochu tak na těch 30/min
Jenže kdyby vám do toho ti teoretici nekecali, tak byl jediný a univerzální návod, ten váš původní.
Takhle jsme se aspoň postupně dobrali k tomu, že tato metoda je ovlivňována dalšími okolními faktory a časem se jistě najde co nejoptimálnější receptura. A o tom snad diskuze je.
Návod tu je, ale kto pozorne číta príde na to,že nieje univerzálny,pretože neviem zaručiť nikomu tu správnú kondíciu TIBI vplyvom zaobchádzania s nimi predošlým majiteľom a doručovateľom o to v tejto téme ide a preto by tu mali prispievať tí, čo majú s TIBI prax a nie teoretici, ktorí bažia po chytaní za slová
Tak som napísal čo si potreboval,že? Dobre, skús ma seriozne poopraviť.Ja nemožem za to, že sa nezaoberáme chemizmom vody, mi tu pod Tatrami máme vodu bezproblémovú, necháme odstáť a používame pre potreby akvaristické. Nemáme problémy ani so zdravím a množením rybičiek, rovnaké to máme s rastlinkami a s burčiakom, teraz s TIBI, proste máme šťastie.Problémy, ktoré nás netrapia neriešime.
A na záver, no naozaj niesom chemik, ale to neznamená, že automechanik nemože vypestovať najkrajší kvet
Tak ta jedlá soda je trochu nakopla. Jedu to přes kamínek a je tam víc proudů bublinek.
Což o to, já si klidně počkám
.
Ovšem "otec" této metody tu jeden zaručený měl a každý komu se nezdál, byl přinejmenším hlupák, přestože ten návod se jaksi ještě nedoladil.
Co by jsi chtěl je to poměrně nová věc a moc nevyzkoušená. Tak nečekej zatím žádný návod.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 31565x