Listonoh
0 30.12.2012 20:41 Danelar Já sem nasadil listonohy koncem října tohoto roku dnes mam jen jednoho ale velkeho meril sem ho a meril 4.5 cm a prave dnes nakladl vajicka tak uz se tesim na juniory xD
Ne to opravdu není ani listonoh jarní a ani letní...ten je chráněnej

Triops longicaudatus - Listonoh americký bude asi to pravý

0 30.12.2012 13:02 Martina – Listonoh
Já nevím, jak vy, ale mě se vylíhli už po 12 hodinách, je to neuvěřitelné, ale vylíhlo se jich přes 50. Už jsou větší, jdou jim vidět oči. Já je mám úplně u radiátoru a svítím na ně lampou celý den a mají cca.26 stupňů.

Starší reakce
Perfektni, ac je na internetu spousta diskusi o listonozich, zde na rybickach neni tato diskuse nejak velmi ziva. Zvlaste pak chybi lidi, kteri maji s listonohy takove pekne zkusenosti. Skutecne, je to velmi pekne a zajimave zvire, ktere je v chovu i odchovu velmi specificke. Jak uz predeslal kolega prede mnou - stalo by za to hodit prezentaci listonohu sem do nadrzi.
Zajimalo by mne, zda chov dale rozvijis, sbiras vajicka apod. Sdileni zkusenosti v teto veci by mohlo byt prinosne.. Osobne mam problem s oddelovanim vajicek od detritu, osvedcilo se mi suseni na filtracnich papirech a nasledne "profukovani" a prosivani podobne jako zemedelci oddeluji zrno od plev, ale zadna dokonalost, je to trochu pracne a chtelo by to zvysit efektivitu..
Pěkný fotky

Škoda že tu nemáš prezentaci s deníkem, bych si rád početl

10 29.11.2012 17:19 jmatek – Jindřich
Starší reakce
0 24.11.2012 21:43 IMGI – listonoh
Prosim poradte mi jak bych mel poznat jestli mam v akvarku listonoha ja uz totiz jsem jednoho zahledl ale ten se furt nekam schova a nehejbe se a rad bych poznal jestli jeste vubec zije prosim poradte jak bych to mel poznat ( lupa mi nepomaha)
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Určitě daj,ale chtěj za to hrozný prachy,zloději

To už je lepší,koupit žábronohy,zábava stejná a množství mnohanásobně větší,tak že,když se něco nepovede a chcípnou,je spousta dalších příležitostí,chybu napravit.Ty listonohové jsou hrozný prevíti,sežerou všechno,i kámoše

,,to praveke akvarium som videla vcera v Tescu..je to zaujimave,ale hadam sa daju vajicka zohnat aj inak,ako zakupenim celej sady?
Starší reakce
0 13.05.2012 13:14 zdenka No ahojjestli se vám ani po 15 dnech nevylihnou čekejte dál stojí to za to nám se tky nelihly a pak zme měli přemnoženo akorád máme teďka problém s potravou nejí to co mají jíst(pro listonohy krmivo) a jí se navzájem ;-(
Starší reakce
0 31.03.2012 20:44 vendy – listonoh
ahoj,pred 10 dny jsme založily chov listonohu.po 2 dnech se nam neco vylihlo dvakrát

za dalsi 2 dny uz tam plaval 1 listonoh.pozorovala jsem Listouše jak roste.bylo to super ho pozorovat

.dnes 31.3.mi zahynul

dalsi pokus bude po velikonocích.doufam ze vydrzi dýl
Starší reakce
Ahoj.Neonka ja mam tiez praveke avarium a uz som dal ten sacos s listonohami tam a nic a tiez mam destilovanu vodu a 25stupnov.Prosim poradis mi.
Starší reakce
Hledej aquasaurus

nebo triops

0 20.02.2012 16:08 kiki – Jak se dá listonoh získat??
Ahoj, chtěla bych toho listonoha a chtěla bych se zeptat, jak se dá získat??? Např.: vezmu vodu z kaluže a dám jí do akvárka, tak se tam listonoh objeví, nebo to nejde??!

Starší reakce
Ty vajíčka jsou tak malý,že v písku nejsou vidět...tak že je tam necháš a oni se vylíhnou i tak...nemusí se sušit.A mě se vylíhly i žábronožky,ale triops je sežral.Ty žábronohy filtrujou vodu,tak že je nemůžeš krmit stejně,jako listonoha,tak že ti nejspíš chcípnou a listonoh je taky sežere.
A jsou to určitě žábronožky? Nejsou to jen mrňousové od listonoha? Vypadají podobně jak žábronožky...
Ahoj napiš mi do pošry, s chovem mám hodně zkušeností..
Nelíhla jsi místo listohohů jejich potravu?

Starší reakce
taky leju vodu z kohoutku a každý dva dni jí měnim...necham jí den odstát,aby se srovnala teplota.Mám ho už přes měsíc,a je v poho

0 04.02.2012 17:04 michal – voda
ja jsem skusil destilku a ti listonozi vůbec nerostli v normální vodě rostou jako z vody

Se pořád mele,nedá se vyfotit...

Ahoj
Mě se to stalo taky!Šla jsem s tátou vylít akvárko a najednou tam byl korýš!Měla jsem štěstí.

0 01.02.2012 21:21 Natálka – můj listonoh

Ahoj
Mám taky listonoha.Měla jsem žábronožky a perloočky,ale listonoh mi je sežral

.No to nevadí aspoň že mám listonoha.Jmenuje se Ferda.Nevíte jestli se do akvárka dává jenom substrát a nebo substrát+písek(pro rybičky)???Prosím odepište někdo.Poslala jsem Vám i fotku.

Dneska ráno to ten větší ukončil

, ale nějak divně jako kdyby pořád pomalu žil, jako by byl ve stavu hybernace pomalu mu se mu hýbou nohy a vouska taky občas se pohnou, leží na zádech a barvu ma jako by žil, když mě umřeli ti menší tak byli bez barvy. Jak vypadaly ty vaše mrtvolky?
Ten menší je v akvárku(Karolinčino akvárium) a daří se mu asi dobře. Další pokus udělám až se vrátíme z dovče aby byl na ně čas.
0 27.01.2012 13:15 ivril – listonoh
nechce nekdo spolupracovat na chovu?

0 27.01.2012 13:10 ivril – listonoh
muj listonoh se chova nejak divne. porad jen plave do kolecka a nechce jist.

nemuzete mi prosim nekdo poradit?

Ta vajíčka mohla být nějaký čas přichycena na skle nad hladinou, a taktéž působí faktor, kdy dříve vylíhlí jedinci svou přítomností v omezeném prostoru a malém obsahu vody blokují další pozdnější vývoj a lihnutí ostatních listonohů, což je logické, protože by měli málo místa a v přírodě za těchto podmínek i nedostatek potravy s následkem požírání se navzájem ( v chovu v menším objemu rychlé znehodnocování vody krmením + stres a kanibalizmus) a tohoroční početnostní generace by tak přišla nazmar. Jenom doplňuji, o čem mnozí mnohdy neuvažují.
My máme dva od 28.12 pořád žijou jsou celkem čilí ale vajíčka jsem ještě neviděl

. Celou dobu jim dávám destilku a vypadají spokojeně
0 26.01.2012 17:50 MartinaS Já taky hlásím úmrtí. Dneska máme v rodině smutek. Listonohovi se nepodařilo svlíknout celou kůži a je po něm :( Žil 30 dní a 3x "snesl" vajíčka.
Zítra jedeme pro kojeneckou a začneme druhé kolo.
0 26.01.2012 15:21 michal – akvárko
Si pamatuju,když se hrozně řešili kyselé deště...Dešťovka je kyselá jako hrom,sama o sobě...Já jsem línej,natočim vodu z kohoutku a když to jde,super,když ne,vezmu barel,odvezu ho kámošovi do práce,natočí mi vodu z osmozy a pak to zkusim znova...Tim chci říct,že nejdřív bych zkusil cestu nejmenšího odporu

Jo, to nepopírám, ale pořád to není dešťovka.

Přidat reakci
1 ...... 8
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 17562x