Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Listonoh

 

NápovědaFórum » Další živočichové  

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Listonoh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 16:16 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Tomi
Voda se mění přes jemnou síťku (co má velmi malé "oka"), třeba přes prodávanou malou síťovou porodničku se skládací rámovou podpůrnou kostrou z plastu. Síťka se ponoří částečně do vody a do ní vtékající voda se např. kelímkem, skleněnou odlovovací fajfkou nebo naběračkou odebírá, aniž by došlo k nabrání chovaných živočichů.

Šel bych ti to nafotit a vložil názornou fotku sem jak se ta metoda prakticky provádí, ale půjčil jsem na dnešek foťák, tak snímek nemohu momentálně pořídit. 0.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 11:54 Tomi – výměna vody
Dobrý den, dostal jsem listonohy a už je mám 14 dnů, ale podle návodu mám měnit vodu pipetou nebo lžičkou je to dost složité vždy nějaké listonohy naberu, prosím poradíte mi někdo jak to dělat, nikdy jsem nic takového neměl, děkuji za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2011 21:25 Muž vlasolis [2] Re: Triopik
Stejně jak může být hračka pro děti (i když to tak nazval trh) tak problematická.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2011 20:42 Triopik Re: Triopik
tak jeste video loopingu. je to jen z fotaku.
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2011 20:24 Triopik Re: Triopik
Tak porad jeste dela loopingy, ale uz se trochu zlidnil a hrabe si obcas v pisku. Vodu ma dost zelenou a to mu skoro kazdy den obmenim 1/4 vody. Co delate s tou "zeleni" ? Ani filtr, ani vzduchovani nema ...
Ty krmici kuliky SuperVit minigranulat zere nejradeji primo z hladiny na zadech.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 15:08 Triopik Re: invalida
Tak nevim, my to tam jen nasypali a voda je tak 4-6 cm na vysku. Obcas odsaju kadici bordylek, ale uz prestavam, abych nezlikvidoval vajicka. Tim obcas obmenim vodu a nekolikrat za den inj. strikackou vpravim nejaky vzduch do vody.
A kdyz si nevim rady, tak popremyslim, jak to asi muze byt v louzi. Urcite nepotrebuji topit a udrzovat stabilni teplotu vody, protoze to louze taky nedela. Louze muze jezdit od 14°C do 30°C bezne. Pravda je, ze asi mene odolni jedinci nepreziji, takze nejake prehrivani vody doma nechci. A uplne cistou vodu v louzi asi taky nema...
Zradlo z pytliku je forme malinkych kulicek, tak mu tam nejake pohazuji ruzne po "akvarku" a druhy den je to sezrane. Zivou stravu nedostava, ale az najdu larvy komaru, tak mu tam neco hodim.
Uz ma nasypany pisek, ale az tak moc se v nem nehrabe. Nejradeji dela neustale loopingy a vubec casto plave na zadech. Je docela rychlej a skoro porad se hybe.
Zkusim dat video, ale voda malinko zezelenala, tak to nebude tak dobre videt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2011 08:33 S Muž invalida [3881]
Mě se nezadařilo nic moc..ostatně tady je zkušenost rybicky.net/clanky/439-jak-sem-choval-listonoha-a-dokonce-i-dva Podle mě by to chtělo násadu asi lehce do písku, topítko přes hodiny...možná jemně bublat a tu zahemženou přidat až druhej den a to jemně..sou to sice hladovci ale...nemůžu sehnat přiměřeně levnou násadu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2011 02:40 Muž vlasolis [2] Re: 0
Takže taková ta zapomenutá voda v konvy na zahradě je ideální... nebo bych mohl použít vodu ze sudu který se napouští dešťovkou a je tam už líhniště havěti, nejspíš právě komárů.naliju vodu do 20 l akvárka s trochou písku a topítkem, lampičku se žárovkou dám nad hladinu a napíchnu jí přes časovač aby tak voda měnila teplotu .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   22.08.2011 23:41 0 Re: vlasolis
Fotka k příspěvku Vůbec ses z mých a od jiných sem v minulosti psaných příspěvků nic nenaučil a zbylé nedovtípil. Žádnou hlínu, jíl a podobné "voloviny" netřeba dávat, ani ty nesmyslné pokusné postupy dělat.

Listonoh k plnému vývoji potřebuje větší prostor s hloubkou od 20-30cm výš s kolísavou teplotou v ideálu mezi +15až+25°C ( u "tropických" i víc, ale ve vyšší teplotě je méně potřebného kyslíku)a důležitý je i dostatek živé potravy o přiměřené velikosti a to z počátku po vylíhnutí mikroprachový plankton, jak u rybího plůdku je používán , a též mu vyhovují jemné porosty řas.

Toho se dá dosáhnout chovem např. v dětské plastové vaničce, nebo nafukovacím bazénku s umístěním venku ( i na balkóně) s trochou sena ve vodě, kde na stěnách rostou řasy a do vody kladou vajíčka různí pakomáři, jejichž larvami se pak listonoh-zi živí, plus se dodává lovený plankton a třeba i žábronožky, artémie. Voda nemá zahnívat a občas se může část vyměnit. Tyto poznatky se dají uplatnit, taktéž v akvarijních nádržích a tedy chovat listonohy i v bytových prostorech.

V přírodě jsem nacházel listonohy ve větších "rozlitinách", kde tito korýši měli čas dospět, protože mají pro svou velikost delší vývoj, než v podobných lokalitách se vyskytující žábronožky a škeblovky.

V těchto periodických mokřadech probíhající přírodní procesy v malé domácí nádrži nenapodobíš a proto si žádné bahniště nezakládej. Jen by tě výsledek znechutil od další činorodé práce. Zatraceně, chlape stál jsi mne teď mnoho neuskutečněného zaslouženého odpočinku v podobě spánku, tak ať ty další Tvoje pokusy jsou přiměřené mému vynaloženému úsilí!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 19:06 Muž vlasolis [2] Re: Johan
A třeba zaprší...Mám násadu vajec a i nevyužité akvárium.Zkusím tedy vytvořit co nejpřirozenější prostředí, jen nevím jak budu na listonoha koukat, když bude v blátě pokud se urodí :-).Co jsem si přečetl zkušenosti s chovem a sám jsem postup doporučený v návodu vyzkoušel a byl zklamaný, nebudu už z druhou várkou dělat stejnou chybu.Dám sem vědět
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 11:28 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: vlasolis
To video je už trošku extrém. Tak dva dny a už tam žádnej listonoh nebude. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 10:50 Muž vlasolis [2]
No tak mi TAKY i ten jeden chcípnul. Říkám si že v jejich pěstování musí být nějaká chyba.Listonozi možná potřebují bahnitou vodu jak to vyplývá z jejich líhnutí v přírodě kde jsou vejce zanesená v suché hlíně která se rozmočí po napršení.Možná právě pokusy o zlepšení podmínek vytvořením sterilního prostředí jim škodí.Možná by nebylo na škodu vyzkoušet malý pokus. Do nádržky dát hlínu smíchanou s jílem od potoka, poté zalít destilkou a nechat vyschnout, potom nalít destilovanou vodu a přidat násadu vajec.Tady je odkaz na video od kaluže v přírodě www.youtube.com/… Ale nevím kdo by stál o takový biotop.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2011 17:35 Triopik Re: Triopik
Fotka k příspěvku Jeste aktualni obrazek
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2011 17:25 Triopik Re: Triopik
No, takze dneska 2 tydny od nasypani.
Zbyl 1 ks, druhorozeny. Ten prtavej byl asi sezran druhorozenym. Ale naschval jsem nedal dohromady druhorozenyho a prvorozenyho, aby nebyl sezran jiz vyvinuty. Pravda je, ze malinkyho jsem mohl nechat v nejaky misce...
Prvorozeny rano nalezen chciply. Asi 2x svleknul kuzi.
Druhorozeny je pekny maco (máčo). Rejdi jako blazen, rad plave na zadech a dela lopingy tak na 5 cm.
Tak 3x denne odstranuju usazeniny, ale s tim mam trochu problem, protoze se bojim, ze odsaju i vajicko. Jak to delate, cistite nadrzku, nebo jen v ramci vymeny vody a jine cisteni nic? Zbytky detritu nechavam, rad s s nima hraje. Ale podle navodu uz ma mit jen vodu.
Premyslim, ze mu uz dam pisek, ale pak uz si nejake velike cisteni nebude mozne, opet strach o vajicka.
nejaky nazor?
diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2011 13:32 Muž Cidik [0] - Raci, krabi, krevetky
Já mám tady album jak jsem se pokoušel o chov Triopsů z Pravěkého Akvária - nakonec se mi osvědčila destilka s akvarijní rostlinkou a Triopsík už má skoro 2 měsíce - www.kralici.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2011 17:01 Triopik Re: RadekCX
Njn, ale kdyz mame 3 ks.
Teda velikosti jsem mozna prehnal, je to tak bez ocasku 6mm, 5mm a 2 mm.
ted bydli 6mm sam a 5+2.
Jinak do te druhe casti akvarka jsem nesypal zadny detrit, ale jen se to tam dostalo okolo toho zluteho oddelovatka. A sup, tak jsou 2 kousky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2011 12:30 Muž RadekCX [219] Re: Triopik
rozhodne nekombinovat velikosti - jsou to kanibalove
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2011 12:29 Triopik Re: Triopik
Tak vse jinak. Pripoustim, ze nekdy od nedele prestalo sledovani. Dneska objeveny 3 ks. 2x telo skoro 1cm bez ocasku, a 3. ma tak prumer 2-3 mm.
Za jak dlouho vyrostou do 1 cm tela?
Mame to plastove akvarko, co je oddelene na 2 casti. V jedne je Velkej a Malej a v druhe casti je Druhej velkej. Je vhodnejsi dat 2 zhruba stejne velike spolu a Malej aby zustal radeji sam?
diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 19:17 Triopik Re: Triopik
Tak od nedele do nedele se nevylihlo NIC. Pestovani kamenu bylo uspesnejsi, protoze u toho nebylo tolik neporadku. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2011 16:43 Triopik Re: Triopik
Tak jsme zhruba 50 hodin po nasypani a nic. Destilka, 24-27°C, obcasne michani a smyvani detritu ze steny Pravekeho akvaria. Pravda je, ze netusim kolik (a jestli vubec) tam bylo pritomno vajicek. Pokud to nechame na okne, pak pri slunicku teplota leze az k 28°C. Ale zase ty louze se taky museji prohrivat, ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2011 19:51 Triopik Re: Chem
No, my tem nasem TRIokacum chceme doprat, tak maji zivocisnou stravu...

mea culpa

Ono to ani nemelo byt vtipne, spis jen info, ze obcas muze byt problem uplne nekde jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.08.2011 16:18 Muž Chem [837] Re: Triopik
Pekny a nejen pravdepodobne z puvodne zamyslenych duvodu vtipny prispevek :-) Dendrit vypada zajimave - je to v podstate vybezek z nervovych bunek v tele zivocichu, ten bych taky v balicku s listonohy necekal :)

Asi tam s temi vajicky byl spis detrit.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2011 15:09 Triopik – Proc se nevylihli...
Ahoj, pro deti jsme zakoupili Praveke akvarium, ale ani po 5 dnech se nic nevylihlo. Intenzivne jsem studoval problematiku a usoudil, ze tam treba jsou, ale maji hlad, tak jsem se rozhodl dat tam zradylko, i kdyz zadnyho TRIopa jsme ani nezahledli.
Akvarium instalovala krasnejsi polovina s detma, ja u toho nebyl (alibi :) )
Tak rozbalim balicek se zradlem a v tom zabaleny jeste jeden balicek. Dendrit s vajickama...
Takze prozradim, ze jsme 5 dni pestovali jen ten pisek :-( . Uprime rikam, ze jsme vubec netusili, jak vypada dendrit, takze to klidne mohl byt i ten pisek.
Obcas se mohou nelihnout z prapodivnych duvodu stydim

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2011 10:10 Eda N.
No tak asi podesáté se mi konečně vylíhli Triopsíci a vydrželi 4 dny... Když už jsem vyzkoušel všechny nádoby a všechny druhy vod včetně Evianu a destilky jestli jim nemůže vadit že jim tam dávám vzduchovací kamínek aby měli ve vodě vzduch??? Co myslíte? Protože už mí nic jiného nenapadá... www.kralici.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2011 22:30 Muž vlasolis [2] Re: Chem
Dnes se vylíhl první, míchám hladinu dlouhou tyčkou na jitrnice a postupně vajíčka klesají.Vlastně to má svůj účel.Kdyby byla vejce těžší než voda, nikdy by se z bláta listonožíci nevyhrabali. ano smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2011 09:33 Muž Chem [837] Re: vlasolis
Vajíčka v suchém stavu klesají ke dnu jen výjimečně. Je třeba po nasypání vajíček do vody nádobou zatřepat, nebo pořádně zamíchat a to nejlépe několikrát, dokud se nebudou líhnout první živočichové. Dělá se to především proto, aby byla většina vajíček schopna "nasáknout" vodu, čímž "poznají" že se mohou líhnout.

Je to velmi podobné jako s líhnutím artémií. Téměř všichni co líhnou artémii ke krmení mají permanentně puštěné poměrně silné vzduchování, aby se vajíčka ve vodě neustále míchala. Postup se vzuchováním však pro líhnutí korýšů, které chceme použít k pozorování a delšímu životu nelze doporučit, neb se starší jedinci o bublinky "rozbíjí" a nemohou při "kotrmelcích" kvalitně filtrovat potravu z vodního sloupce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 17:17 Muž vlasolis [2] – vájíčka plavou
Včéra jsem podle návodu nasadil vajíčka listonohů do 1 litru kojenecké vody.Vajíčka neklesla na dno ale plavou na hladině, je to normální ? Nekoupil jsem nějaký šunt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 13:32 Muž Chem [837] Re: Bobeš
Vyvarovat se predevsim vzdy a vsude prekrmovani. Jak postupovat - snad nikoho nepohorsim odkazem na sve stranky s navodem na chov Triopsu: krevetky.wbs.cz/…

Pokud budou nejake dotazy, tak odpovim pres SZ, nebo casteji odpovidam na mailu uvedenem na strankach.

Obecne nejde pri chovu lupenonozcu o nic jineho, nez jim napodobit malou periodicky zaplavovanou kaluz, ze ktere pri vetsi koncentraci jedincu odebiraji nejake rostliny dusik...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 12:53 Jery
Doporučuji si projet net. Je tam hodně lidí co již s listonohy mají zkušenosti. Vzhledem k ohromné životaschopnosti tam dle mého soudu zas tolik chyb nepůjde udělat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 12:18 Bobeš – Triops longicaudatus - Listonoh americký
Chystám se s dětmi pokusit o vylíhnutí Triopů,sadu vajíček jsem zakoupil na aukru aukro.cz/…
Máte někdo praktické zkušenosti a rady?
Čeho se vyvarovat a jak přesně postupovat,abych se předešel dětského zklamání.

Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2011 14:13 anonim
mam uz 5 cm dlouhého listonoha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 14:09 anonim
Fotka k příspěvku rybicky.net/obr/s/07.gif memu listonohovy se loupe kůže nevíte jak na to
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 13:50 nika
je mi 14 a vypestovat listonoha není vůbec těžké stačí do akvária nalít destilovanou vodu a detrit, listonoh se vilíhne dost brzo a není vydět postpně už se dá zahlídnout i pouhým okem. stalo se mi že jsem chtěla vodu vylít :-) protože sem si myslela že už se žádný nevylíhne ale na jednoho jsem narazila a teď už má 1,5 cm i s ocáskem. palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 19:46 Eda N.
Ahoj! Tak hlásím že na tři várky rozdělený pytlík s detritem a prd se vylíhlo. Jedno mám na kamnech - je tam 25 stupňů. Druhý na stole a má 22 stupňů. Použil jsem kojeneckou vodu - v jednom mám vodní rostlinku ve druhém ne....A NIC! Právě jsem zakoupil na Aukru nové balení Triopsů - tak až dorazí bude druhé kolo :-D Přece není možné že mně by se to nevylíhlo!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 19:32 S Muž invalida [3881] – Re: Chem
Pracuju na tom ale zatím nic neklaplo :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 19:13 Muž Chem [837] – Re: invalida
No, kdyz jsi u tech skolaku.. Listonohy neposlu - nemam zadny, ale kdyz nekoho posles pro ty krevetule, tak Ti jich pro skolaky dam spousty.. A muzu prihodit i nejaky zabronozky ci jejich vejce..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:41 S Muž invalida [3881] – Re: Chem
Složitý to nebude..balená nešla... dešťovka jo ...míchat a nevzduchovat...dobře krmit...jen prostě nemám na násadu...když nějakou pětku uškudlím jde do školních nádrží :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:37 Muž Chem [837] – Re: Chalybda
Nikomu se odchov moc nedari? Kdyz se podivam na vyvoj cen jeho vajicek za posledni dva roky, tak vidim, ze se odchov i obchod docela dari. Pred rokem cena nekolika desitek vajicek pres 600Kc, nyni tak kolem 200Kc. Ono, kdyz jen o neco malicko jiny druh zije v kazdy louzi luznich lesu, tak to s tou slozitosti odchovu nebude tak strasne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:33 S Muž invalida [3881] – Re: Chalybda
Moc tomu nerozumím ale...v prvních dnech jsou téměř neviditelní a žravý..mizej asi hladem..zpočátku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:09 Žena Chalybda [55] – Re: pajca
Podle toho, jak se to zatím nikomu nijak extra nedaří, tak to nevidím jako moc perspektivní... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:04 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky – Re: pajca
Za pokus to stojí :) Preštuduj si toto vlákno a tento článok rybicky.net/clanky/439-jak-sem-choval-listonoha-a-dokonce-i-dva
Nájdeš tu toho dosť o "úspechoch" v chove a odchove :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 17:47 Muž pajca [0] – listonoh_americky
Dal dy se tento korýš pěstovat jako potrava pro ryby.
Máte skušenosti s tím jak rychle se množí.
rybicky.net/atlasostatnich/listonoh_americky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 15:37 kubin02 – Re: eda
Čauec, hodně mě zaujal tvůj článek se zkušenostma s chovem listonohů. Koupil jsem si sadu od albi, nasadil jsem. Po asi 36 hodinách se vylíhloasi 5, ale dnes už je v nádobě nevidím, asi zdechli nebo co.
Jakým způsobem jsi jim do vody přiváděl kyslík, zdá se mi že zde je problém. Protože někteří docela špatně plavali.
A ještě něco, ten "detrit" co je v balíku s vajíčky jsi odstraňoval z vody (a kdy, až povyrostli? ...v prvních dnech je vpodtatě nemožné měnit vodu a odebírat ten detrit, když jsou tak malincí)? Někde jsem četl že by se z toho mohli po vyschnutí znovu vylíhnout.
Díky předem za rady ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 18:04 Muž Chem [837] – Re: Yirka
Zrovna listonohu u nas nebylo nikdy moc a mizi spis s ukoncovanim vojenských aktivit, ktere jim delali vhodne doliky v lesich apod. Samozrejme nepopirav vliv hnojiv v zemedelstvi na populace techto korysku, ale tolik jich pred 50ti lety nebylo a pokud clovek vi kam jit, najde spoustu takovych louzi s nimi i v teto dobe.
BTW: Letos jich bylo spousta jako dlouho predtim ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 17:24 Muž Yirka [9126] – Re: janmacu
Za mých mladých let, tedy před cca 50ti, lety byly podobné potvůrky v každé staré bahnité louži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 11:24 Muž janmacu [18] – Re: katik
tak to ti závidím,ja si rozdělil násadu na třikrát a pokaždé trochu jinak a nic rozzureny :-| sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 08:24 katik – Re: Eda N.
použili jsem převařenou vodu, vylíhli se přibližně po 30 hodinách, dnes po 9 dnech měří asi 1,5 centimetru.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 15:37 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: RadioactiWe
nebo výluh z rašeliny, atd... podle mě stačí jen pár dní odstátá voda s pár rostlinkama a nějakou balenou kojeneckou vodu s minimem dusičnanů.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 15:27 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky
Semtex napsal: ... po dopadu na zem se obohatí o látky jako jsou huminy atd. Tak ma teraz napadlo, že by asi nebolo odveci skúsiť ich dať vyliahnuť do nejakého odvaru zo šišiek a/alebo listov hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 15:09 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
.. učitě bych destilku nikdy nevolil..... ani v přírodě, kdy prší v podstatě destilka, tak po dopadu pár milionů kapek co vytvoří louži pro vývoj těchle trilobitů, to už není destilka.....
... po dopadu na zem se obohatí o minerální látky ze země a popř. i rostlin ve vodě, o jiné látky jako jsou huminy atd. Potom to už není destilka....

... jednou tu někdo vzpomínal na to, že destilka je ve velkém množství i pro člověka škodlivá..... takže pít vodu z kohoutku nebo pivo ...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 8

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 17541x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15051-listonoh?od=201