Listonoh
Vyvarovat se predevsim vzdy a vsude prekrmovani. Jak postupovat - snad nikoho nepohorsim odkazem na sve stranky s navodem na chov Triopsu:
krevetky.wbs.cz/…
Pokud budou nejake dotazy, tak odpovim pres SZ, nebo casteji odpovidam na mailu uvedenem na strankach.
Obecne nejde pri chovu lupenonozcu o nic jineho, nez jim napodobit malou periodicky zaplavovanou kaluz, ze ktere pri vetsi koncentraci jedincu odebiraji nejake rostliny dusik...
0 31.05.2011 12:18 Bobeš – Triops longicaudatus - Listonoh americký
Chystám se s dětmi pokusit o vylíhnutí Triopů,sadu vajíček jsem zakoupil na aukru
aukro.cz/…
Máte někdo praktické zkušenosti a rady?
Čeho se vyvarovat a jak přesně postupovat,abych se předešel dětského zklamání.
Starší reakce
1 14.03.2011 14:13 anonim mam uz 5 cm dlouhého listonoha
0 14.03.2011 14:09 anonim
Starší reakce
Starší reakce
0 05.01.2011 19:46 Eda N. Ahoj! Tak hlásím že na tři várky rozdělený pytlík s detritem a prd se vylíhlo. Jedno mám na kamnech - je tam 25 stupňů. Druhý na stole a má 22 stupňů. Použil jsem kojeneckou vodu - v jednom mám vodní rostlinku ve druhém ne....A NIC! Právě jsem zakoupil na Aukru nové balení Triopsů - tak až dorazí bude druhé kolo

Přece není možné že mně by se to nevylíhlo!
Pracuju na tom ale zatím nic neklaplo

No, kdyz jsi u tech skolaku.. Listonohy neposlu - nemam zadny, ale kdyz nekoho posles pro ty krevetule, tak Ti jich pro skolaky dam spousty.. A muzu prihodit i nejaky zabronozky ci jejich vejce..
Složitý to nebude..balená nešla... dešťovka jo ...míchat a nevzduchovat...dobře krmit...jen prostě nemám na násadu...když nějakou pětku uškudlím jde do školních nádrží

Nikomu se odchov moc nedari? Kdyz se podivam na vyvoj cen jeho vajicek za posledni dva roky, tak vidim, ze se odchov i obchod docela dari. Pred rokem cena nekolika desitek vajicek pres 600Kc, nyni tak kolem 200Kc. Ono, kdyz jen o neco malicko jiny druh zije v kazdy louzi luznich lesu, tak to s tou slozitosti odchovu nebude tak strasne.
Moc tomu nerozumím ale...v prvních dnech jsou téměř neviditelní a žravý..mizej asi hladem..zpočátku

Podle toho, jak se to zatím nikomu nijak extra nedaří, tak to nevidím jako moc perspektivní...

0 05.01.2011 15:37 kubin02 – Re: eda
Čauec, hodně mě zaujal tvůj článek se zkušenostma s chovem listonohů. Koupil jsem si sadu od albi, nasadil jsem. Po asi 36 hodinách se vylíhloasi 5, ale dnes už je v nádobě nevidím, asi zdechli nebo co.
Jakým způsobem jsi jim do vody přiváděl kyslík, zdá se mi že zde je problém. Protože někteří docela špatně plavali.
A ještě něco, ten "detrit" co je v balíku s vajíčky jsi odstraňoval z vody (a kdy, až povyrostli? ...v prvních dnech je vpodtatě nemožné měnit vodu a odebírat ten detrit, když jsou tak malincí)? Někde jsem četl že by se z toho mohli po vyschnutí znovu vylíhnout.
Díky předem za rady ;)
Zrovna listonohu u nas nebylo nikdy moc a mizi spis s ukoncovanim vojenských aktivit, ktere jim delali vhodne doliky v lesich apod. Samozrejme nepopirav vliv hnojiv v zemedelstvi na populace techto korysku, ale tolik jich pred 50ti lety nebylo a pokud clovek vi kam jit, najde spoustu takovych louzi s nimi i v teto dobe.
BTW: Letos jich bylo spousta jako dlouho predtim ne.
Za mých mladých let, tedy před cca 50ti, lety byly podobné potvůrky v každé staré bahnité louži.
0 03.01.2011 08:24 katik – Re: Eda N.
použili jsem převařenou vodu, vylíhli se přibližně po 30 hodinách, dnes po 9 dnech měří asi 1,5 centimetru.
Starší reakce
nebo výluh z rašeliny, atd... podle mě stačí jen pár dní odstátá voda s pár rostlinkama a nějakou balenou kojeneckou vodu s minimem dusičnanů.....
Semtex napsal: ... po dopadu na zem se obohatí o látky jako jsou huminy atd. Tak ma teraz napadlo, že by asi nebolo odveci skúsiť ich dať vyliahnuť do nejakého odvaru zo šišiek a/alebo listov

Mě se v deštěnce vylíhli ale jen 2....možná sem jiný přehlíd ale deštovka funguje..chyba byla asi u soudruhů z a ted nevím berazílie..peru kokosový ostrovy? Prostě tam daleko
A řekla proč by měli v destilce chcípnout?
0 29.12.2010 09:28 Eda N. Ahoj! Tak jsem dostal pod stromeček Pravěké akvárium. Podle všeho na netu se má použít kojenecká balená voda - tak jsem koupil kojeneckou. Ale v návodu v Pravěkém akváriu píšou že se má použít pouze destilovaná voda co se používá do žehliček. Kamarádka biochemička mi řekla že mi v destilce hned chcípnou, tak jsem použil tu kojeneckou....Všechno udělal podle návodu a je to 72 hodin a nic se neděje....mají se líhnout po 18-48 hodinách....Tak nevím jestli tu druhou půlku pytlíku nezkusit do té destilované vody?
Starší reakce
0 27.11.2010 17:54 švíco – Re: Pepan
Tak tak....

Nojo, ale když tam napíšu, že je to dinokytka, tak to zní honosně a můžu na tom více narýžovat.
0 27.11.2010 17:50 švíco – Re: Pepan
Obyčejná Růže z jericha... znám odmalička

cgi.ebay.com/…
tu z eBay, je tam toho víc, i něco jako ty sety.... stačí zadat vyhledat TRIASSIC TRIOPS.
došlo to jako vždy z Thajska za 8 dnů. Vpořádku to bylo, ale ne pro mne, jestli janmacu to dal už líhnout nevím....
A jak a kde jsi to z toho Thajska objednával a bylo to v pořádku?
Sem se kouknul na ty stránky a zaujala mě ta dinosauří rostlina. Jenom doufám, že si ji nějaký blázen nebude kupovat, protože to je jeden vraneček (rod Selaginella), který se běžně prodává v semenážstvích kolem 50-70 korun. Mají pravdu s tím, že tahle kytka asi rostla ve stejné době jako dinosauři. To ostatně jiné kapradě taky, takže jako dinokytku bych mohl prodávat třeba i naši kapraď samec.

0 27.11.2010 15:35 eda – Re: Pepan
ahojte, mam za sebou nekolik nasazeni listonoha a az na jednu vyjimku uspesne. zacal jsem s akvariem aquasaurs z
www.iqhracky.cz , kde byl sacek s namichanymi vajicky a nejakou drti, zamichal jsem to a rozdelil na pul a z obou davek se mi narodilo asi 5 listonohu, ale jeste mrnavy se pozrali nebo co a zbyli tam nejdriv dva a pak po druhym vrhu tri. Rostlo to rychle a zilo asi 3 tydny a pak to ze dne na den chciplo, jeden po druhym behem par dnu. Ale i tak dobry, dorostli asi na 3cm a pro me to ucel splnilo. Deti se pobavili a pak kdyz tomu asi nedavas co to presne potrebuje, tak to nemuze zit tak dlouho jako v prirode. Nedavno jsem si na stejnym eshopu objednal nahradni sadu a to sem cumel. Z pul davky se jich vylihlo snad 10 a zili všichni. Myslim, ze uspech je v tom zacatku, staci mala nadoba cca 1litr a tam je nechat vylihnout. Dobre se cisti voda a krmi. Pak az povyrostou cca na 1cm, tak je rozdelit na dve sady, kdyby se s tou jednou něco nepovedlo, tak je ještě ta druhá. Klíčem bude podle mě voda a krmení, jinak snesou dost, teplotu snesou už od 17st. i když píšou od 20st. Spíš bych se vyvaroval vyšších teplot nad 25st. kazí se rychle voda. Vodu jsem pouzival balenou pramenitou, tu nejlevnější ARO, ale mel jsem i jiny. Pravidelne jsem strikackou odsaval stary kuze a bordel a doplnil cistou vodu. Nechcipl ani jeden z tech deseti dokud jsem je nedal do mensiho akvarka. Za dva dny šly jeden po druhym do vecnych lovist. Neco jim tam nesedlo nebo co , nevim. Zachranil jsem posledni tri a ty pak v ty puvodni vaničce zili dal. Nakonec žili asi 2 mesice. Chce to hold zkušet a starat se. Já to měl vždycky na stole, tak sem to měl porad na ocich, takze jim nic nechybelo, ale i tak to je dost citlivy stvoreni. Doporucil jsem to par znamym co to u me videli a vsem se neco vylihlo, ale dylka zivota je urcite zavisla na podminkach a peci jakou tomu date. no kdyby nekdo chtel snad radu nebo tak, budu tu diskuzi chvili sledovat...

čus
Starší reakce
Supr škoda že nežijou dýl..pokračuju v informačním nasávání a kolem vánoc plánuju další test

0 13.11.2010 15:56
Semtex [1197] - Labyrintky Starší reakce
Tak to mají docela drahé.
Z Thajska to přijde asi na 130,- Kč až do domu za 8 dní od odeslání.
0 02.11.2010 15:56 Eda N. Starší reakce
Jo dneska sem v pořadu natura našel zmínku o arktických listonozích je to radioarchiv čro
S většinou informací jde souhlasit. Jediné, co s pravdou moc nekoresponduje je to, že se z nakladených vajíček vylíhnou listonozi. Děje se tak, ale spíše výjimečně. Vajíčka po nakladení musí vyschnout. K chovu je potřeba dodržet jisté předpoklady, které tu (dle mého názoru asi nejlée a nejvěrohodněji) v různých vláknech popisoval akvarista s předívkou 0 - "nula".
Ty si měl být chlape spisovatelec a nebo psát nějáký článkoid častěji

Tomu nevěřím

0 28.10.2010 18:51 Eda N. Zkusil sem kontaktovat přímo Sparkys hračky a přišla mi tato odpověď:
Pravěké akvárium obsahuje krmení pro listonoha. Místo krmení dodané v soupravě mohou být listonohové krmeni potravou pro rybičky a musí být vše dobře rozmělněno. Může se také použít jemně mletá karotka, jablka. Listonohové žijí několik týdnů, dorostou do délky 4-5 cm. Pak zemřou, ale mezi tím nakladou do akvária nová vajíčka a vylíhnou se další jedinci. Při správné péči podle podrobného návodu uvnitř soupravy tak vlastně vznikne "koloběh" listonohů
Starší reakce
1 19.10.2010 22:42 0 – Re: Eda N.

Listonoh se živí ve vodě žijícími nebo do vody napadanými drobnými živočichy a řasami.
Nestudoval jsi všechny příspěvky, psal jsem , že má v oblibě například larvy menších druhů pakomárů a místo žábronožek, kterými se v přírodě živí , jsem podával korethru a dafnie, plus jiné.
Když ono toho o nich moc neví nikdo...článek je jen o první zkušenosti..až našetřím zkusím to znova...
Ti naši listonozi baštěj žábronošky.

0 18.10.2010 12:09 Eda N. Děkuji za radu - článek "Jak chovat Listonoha" jsem řádně přečetl, ale nic moc se nedozvěděl. Oni jedí jenom "spirulínové tablety" ? A to mám v akvaristice říct že chci přímo toto? Chci si o to Pravěké akvárium napsat Ježíškovi tak se snažím nastudovat co se dá... Mám chs morčat a křečků a achatiny ale o vodních tvorech toho zatím moc nevím, proto se možná "hloupě" ptám

Děkuji za odpověď
Eda
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... 8
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 17562x