Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Listonoh

NápovědaFórum » Další živočichové  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Listonoh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 13:32 Muž Chem [837] Re: Bobeš
Vyvarovat se predevsim vzdy a vsude prekrmovani. Jak postupovat - snad nikoho nepohorsim odkazem na sve stranky s navodem na chov Triopsu: krevetky.wbs.cz/…

Pokud budou nejake dotazy, tak odpovim pres SZ, nebo casteji odpovidam na mailu uvedenem na strankach.

Obecne nejde pri chovu lupenonozcu o nic jineho, nez jim napodobit malou periodicky zaplavovanou kaluz, ze ktere pri vetsi koncentraci jedincu odebiraji nejake rostliny dusik...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 12:53 Jery
Doporučuji si projet net. Je tam hodně lidí co již s listonohy mají zkušenosti. Vzhledem k ohromné životaschopnosti tam dle mého soudu zas tolik chyb nepůjde udělat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 12:18 Bobeš – Triops longicaudatus - Listonoh americký
Chystám se s dětmi pokusit o vylíhnutí Triopů,sadu vajíček jsem zakoupil na aukru aukro.cz/…
Máte někdo praktické zkušenosti a rady?
Čeho se vyvarovat a jak přesně postupovat,abych se předešel dětského zklamání.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2011 14:13 anonim
mam uz 5 cm dlouhého listonoha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 14:09 anonim
Fotka k příspěvku rybicky.net/obr/s/07.gif memu listonohovy se loupe kůže nevíte jak na to

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 13:50 nika
je mi 14 a vypestovat listonoha není vůbec těžké stačí do akvária nalít destilovanou vodu a detrit, listonoh se vilíhne dost brzo a není vydět postpně už se dá zahlídnout i pouhým okem. stalo se mi že jsem chtěla vodu vylít :-) protože sem si myslela že už se žádný nevylíhne ale na jednoho jsem narazila a teď už má 1,5 cm i s ocáskem. palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 19:46 Eda N.
Ahoj! Tak hlásím že na tři várky rozdělený pytlík s detritem a prd se vylíhlo. Jedno mám na kamnech - je tam 25 stupňů. Druhý na stole a má 22 stupňů. Použil jsem kojeneckou vodu - v jednom mám vodní rostlinku ve druhém ne....A NIC! Právě jsem zakoupil na Aukru nové balení Triopsů - tak až dorazí bude druhé kolo :-D Přece není možné že mně by se to nevylíhlo!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 19:32 S Muž invalida [3881] – Re: Chem
Pracuju na tom ale zatím nic neklaplo :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 19:13 Muž Chem [837] – Re: invalida
No, kdyz jsi u tech skolaku.. Listonohy neposlu - nemam zadny, ale kdyz nekoho posles pro ty krevetule, tak Ti jich pro skolaky dam spousty.. A muzu prihodit i nejaky zabronozky ci jejich vejce..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:41 S Muž invalida [3881] – Re: Chem
Složitý to nebude..balená nešla... dešťovka jo ...míchat a nevzduchovat...dobře krmit...jen prostě nemám na násadu...když nějakou pětku uškudlím jde do školních nádrží :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:37 Muž Chem [837] – Re: Chalybda
Nikomu se odchov moc nedari? Kdyz se podivam na vyvoj cen jeho vajicek za posledni dva roky, tak vidim, ze se odchov i obchod docela dari. Pred rokem cena nekolika desitek vajicek pres 600Kc, nyni tak kolem 200Kc. Ono, kdyz jen o neco malicko jiny druh zije v kazdy louzi luznich lesu, tak to s tou slozitosti odchovu nebude tak strasne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:33 S Muž invalida [3881] – Re: Chalybda
Moc tomu nerozumím ale...v prvních dnech jsou téměř neviditelní a žravý..mizej asi hladem..zpočátku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:09 Žena Chalybda [55] – Re: pajca
Podle toho, jak se to zatím nikomu nijak extra nedaří, tak to nevidím jako moc perspektivní... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 18:04 Muž RadioactiWe [193] - Labyrintky – Re: pajca
Za pokus to stojí :) Preštuduj si toto vlákno a tento článok rybicky.net/clanky/439-jak-sem-choval-listonoha-a-dokonce-i-dva
Nájdeš tu toho dosť o "úspechoch" v chove a odchove :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 17:47 Muž pajca [0] – listonoh_americky
Dal dy se tento korýš pěstovat jako potrava pro ryby.
Máte skušenosti s tím jak rychle se množí.
rybicky.net/atlasostatnich/listonoh_americky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 15:37 kubin02 – Re: eda
Čauec, hodně mě zaujal tvůj článek se zkušenostma s chovem listonohů. Koupil jsem si sadu od albi, nasadil jsem. Po asi 36 hodinách se vylíhloasi 5, ale dnes už je v nádobě nevidím, asi zdechli nebo co.
Jakým způsobem jsi jim do vody přiváděl kyslík, zdá se mi že zde je problém. Protože někteří docela špatně plavali.
A ještě něco, ten "detrit" co je v balíku s vajíčky jsi odstraňoval z vody (a kdy, až povyrostli? ...v prvních dnech je vpodtatě nemožné měnit vodu a odebírat ten detrit, když jsou tak malincí)? Někde jsem četl že by se z toho mohli po vyschnutí znovu vylíhnout.
Díky předem za rady ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 18:04 Muž Chem [837] – Re: Yirka
Zrovna listonohu u nas nebylo nikdy moc a mizi spis s ukoncovanim vojenských aktivit, ktere jim delali vhodne doliky v lesich apod. Samozrejme nepopirav vliv hnojiv v zemedelstvi na populace techto korysku, ale tolik jich pred 50ti lety nebylo a pokud clovek vi kam jit, najde spoustu takovych louzi s nimi i v teto dobe.
BTW: Letos jich bylo spousta jako dlouho predtim ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 17:24 Muž Yirka [9247] – Re: janmacu
Za mých mladých let, tedy před cca 50ti, lety byly podobné potvůrky v každé staré bahnité louži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 11:24 Muž janmacu [18] – Re: katik
tak to ti závidím,ja si rozdělil násadu na třikrát a pokaždé trochu jinak a nic rozzureny :-| sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2011 08:24 katik – Re: Eda N.
použili jsem převařenou vodu, vylíhli se přibližně po 30 hodinách, dnes po 9 dnech měří asi 1,5 centimetru.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 15:37 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: RadioactiWe
nebo výluh z rašeliny, atd... podle mě stačí jen pár dní odstátá voda s pár rostlinkama a nějakou balenou kojeneckou vodu s minimem dusičnanů.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 15:27 Muž RadioactiWe [193] - Labyrintky
Semtex napsal: ... po dopadu na zem se obohatí o látky jako jsou huminy atd. Tak ma teraz napadlo, že by asi nebolo odveci skúsiť ich dať vyliahnuť do nejakého odvaru zo šišiek a/alebo listov hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 15:09 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
.. učitě bych destilku nikdy nevolil..... ani v přírodě, kdy prší v podstatě destilka, tak po dopadu pár milionů kapek co vytvoří louži pro vývoj těchle trilobitů, to už není destilka.....
... po dopadu na zem se obohatí o minerální látky ze země a popř. i rostlin ve vodě, o jiné látky jako jsou huminy atd. Potom to už není destilka....

... jednou tu někdo vzpomínal na to, že destilka je ve velkém množství i pro člověka škodlivá..... takže pít vodu z kohoutku nebo pivo ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 10:29 S Muž invalida [3881] – Re: Johan
Mě se v deštěnce vylíhli ale jen 2....možná sem jiný přehlíd ale deštovka funguje..chyba byla asi u soudruhů z a ted nevím berazílie..peru kokosový ostrovy? Prostě tam daleko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 09:58 Muž Johan [4957] - Rostliny – Re: Eda N.
A řekla proč by měli v destilce chcípnout?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2010 09:28 Eda N.
Ahoj! Tak jsem dostal pod stromeček Pravěké akvárium. Podle všeho na netu se má použít kojenecká balená voda - tak jsem koupil kojeneckou. Ale v návodu v Pravěkém akváriu píšou že se má použít pouze destilovaná voda co se používá do žehliček. Kamarádka biochemička mi řekla že mi v destilce hned chcípnou, tak jsem použil tu kojeneckou....Všechno udělal podle návodu a je to 72 hodin a nic se neděje....mají se líhnout po 18-48 hodinách....Tak nevím jestli tu druhou půlku pytlíku nezkusit do té destilované vody?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2010 17:54 švíco – Re: Pepan
Tak tak.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2010 17:52 Muž Pepan [5045] - Rostliny – Re: švíco
Nojo, ale když tam napíšu, že je to dinokytka, tak to zní honosně a můžu na tom více narýžovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2010 17:50 švíco – Re: Pepan
Obyčejná Růže z jericha... znám odmalička :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2010 17:45 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: Chalybda
cgi.ebay.com/…

tu z eBay, je tam toho víc, i něco jako ty sety.... stačí zadat vyhledat TRIASSIC TRIOPS.

došlo to jako vždy z Thajska za 8 dnů. Vpořádku to bylo, ale ne pro mne, jestli janmacu to dal už líhnout nevím....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2010 17:34 Žena Chalybda [55] – Re: Semtex
A jak a kde jsi to z toho Thajska objednával a bylo to v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2010 15:52 Muž Pepan [5045] - Rostliny – Re: eda
Sem se kouknul na ty stránky a zaujala mě ta dinosauří rostlina. Jenom doufám, že si ji nějaký blázen nebude kupovat, protože to je jeden vraneček (rod Selaginella), který se běžně prodává v semenážstvích kolem 50-70 korun. Mají pravdu s tím, že tahle kytka asi rostla ve stejné době jako dinosauři. To ostatně jiné kapradě taky, takže jako dinokytku bych mohl prodávat třeba i naši kapraď samec. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2010 15:35 eda – Re: Pepan
ahojte, mam za sebou nekolik nasazeni listonoha a az na jednu vyjimku uspesne. zacal jsem s akvariem aquasaurs z www.iqhracky.cz , kde byl sacek s namichanymi vajicky a nejakou drti, zamichal jsem to a rozdelil na pul a z obou davek se mi narodilo asi 5 listonohu, ale jeste mrnavy se pozrali nebo co a zbyli tam nejdriv dva a pak po druhym vrhu tri. Rostlo to rychle a zilo asi 3 tydny a pak to ze dne na den chciplo, jeden po druhym behem par dnu. Ale i tak dobry, dorostli asi na 3cm a pro me to ucel splnilo. Deti se pobavili a pak kdyz tomu asi nedavas co to presne potrebuje, tak to nemuze zit tak dlouho jako v prirode. Nedavno jsem si na stejnym eshopu objednal nahradni sadu a to sem cumel. Z pul davky se jich vylihlo snad 10 a zili všichni. Myslim, ze uspech je v tom zacatku, staci mala nadoba cca 1litr a tam je nechat vylihnout. Dobre se cisti voda a krmi. Pak az povyrostou cca na 1cm, tak je rozdelit na dve sady, kdyby se s tou jednou něco nepovedlo, tak je ještě ta druhá. Klíčem bude podle mě voda a krmení, jinak snesou dost, teplotu snesou už od 17st. i když píšou od 20st. Spíš bych se vyvaroval vyšších teplot nad 25st. kazí se rychle voda. Vodu jsem pouzival balenou pramenitou, tu nejlevnější ARO, ale mel jsem i jiny. Pravidelne jsem strikackou odsaval stary kuze a bordel a doplnil cistou vodu. Nechcipl ani jeden z tech deseti dokud jsem je nedal do mensiho akvarka. Za dva dny šly jeden po druhym do vecnych lovist. Neco jim tam nesedlo nebo co , nevim. Zachranil jsem posledni tri a ty pak v ty puvodni vaničce zili dal. Nakonec žili asi 2 mesice. Chce to hold zkušet a starat se. Já to měl vždycky na stole, tak sem to měl porad na ocich, takze jim nic nechybelo, ale i tak to je dost citlivy stvoreni. Doporucil jsem to par znamym co to u me videli a vsem se neco vylihlo, ale dylka zivota je urcite zavisla na podminkach a peci jakou tomu date. no kdyby nekdo chtel snad radu nebo tak, budu tu diskuzi chvili sledovat... :-) čus

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2010 16:48 S Muž invalida [3881]
Supr škoda že nežijou dýl..pokračuju v informačním nasávání a kolem vánoc plánuju další test :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2010 15:56 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
ccete vidět potvoru z Triasu?

www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2010 16:11 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: Eda N.
Tak to mají docela drahé.
Z Thajska to přijde asi na 130,- Kč až do domu za 8 dní od odeslání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2010 16:04 Muž roper [10] - Cichlidy
Aqasaurus? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2010 15:56 Eda N.
Dneska jsem narazil na dvě nabídky - mají tam i další násadu listonohů -
hrackyodkacky.cz/…
hrackyodkacky.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2010 22:46 S Muž invalida [3881]
Jo dneska sem v pořadu natura našel zmínku o arktických listonozích je to radioarchiv čro
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.10.2010 22:43 Muž Chem [837] – Re: Eda N.
S většinou informací jde souhlasit. Jediné, co s pravdou moc nekoresponduje je to, že se z nakladených vajíček vylíhnou listonozi. Děje se tak, ale spíše výjimečně. Vajíčka po nakladení musí vyschnout. K chovu je potřeba dodržet jisté předpoklady, které tu (dle mého názoru asi nejlée a nejvěrohodněji) v různých vláknech popisoval akvarista s předívkou 0 - "nula".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2010 20:28 Muž roper [10] - Cichlidy – Re: invalida
Ty si měl být chlape spisovatelec a nebo psát nějáký článkoid častěji :) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2010 20:24 S Muž invalida [3881] – Re: Eda N.
Tomu nevěřím ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2010 19:59 Muž Yirka [9247] – Re: Eda N.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2010 19:49 Muž roper [10] - Cichlidy
Obávám se jen toho, že to zase tak lehce dle návodu nepůjde. Já se na ně taky chystám, ale vše co sem si o nich přečetl, nebude jen tak. A že by byl koloběh života po jedné násadě? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2010 18:51 Eda N.
Zkusil sem kontaktovat přímo Sparkys hračky a přišla mi tato odpověď:
Pravěké akvárium obsahuje krmení pro listonoha. Místo krmení dodané v soupravě mohou být listonohové krmeni potravou pro rybičky a musí být vše dobře rozmělněno. Může se také použít jemně mletá karotka, jablka. Listonohové žijí několik týdnů, dorostou do délky 4-5 cm. Pak zemřou, ale mezi tím nakladou do akvária nová vajíčka a vylíhnou se další jedinci. Při správné péči podle podrobného návodu uvnitř soupravy tak vlastně vznikne "koloběh" listonohů

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.10.2010 22:42 0 – Re: Eda N.
Fotka k příspěvku Listonoh se živí ve vodě žijícími nebo do vody napadanými drobnými živočichy a řasami.

Nestudoval jsi všechny příspěvky, psal jsem , že má v oblibě například larvy menších druhů pakomárů a místo žábronožek, kterými se v přírodě živí , jsem podával korethru a dafnie, plus jiné.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 14:36 S Muž invalida [3881] – Re: Eda N.
Když ono toho o nich moc neví nikdo...článek je jen o první zkušenosti..až našetřím zkusím to znova...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 12:26 Muž Johan [4957] - Rostliny – Re: Eda N.
Ti naši listonozi baštěj žábronošky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 12:09 Eda N.
Děkuji za radu - článek "Jak chovat Listonoha" jsem řádně přečetl, ale nic moc se nedozvěděl. Oni jedí jenom "spirulínové tablety" ? A to mám v akvaristice říct že chci přímo toto? Chci si o to Pravěké akvárium napsat Ježíškovi tak se snažím nastudovat co se dá... Mám chs morčat a křečků a achatiny ale o vodních tvorech toho zatím moc nevím, proto se možná "hloupě" ptám :)
Děkuji za odpověď
Eda

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2010 15:49 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
Ten Listonoh je za $7. Jestli jsem to dobře pochopil, tak v jedný várce je 970 vajíček.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 8

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 17562x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15051-listonoh?od=228