Z akvária se ztrácejí ryby
Je to jeho přirozené chování. Tak má aspoň kvalitní krmivo.
Chování je zavislé na podmínkách chovu a mentalitě jedince, sahá od klidné až po agresivní chování. V období tření je velmi teritoriální.
Malé rybky např. neonky jsou považovány za kořist..
0 08.05.2019 14:01 Martin23 Je mozne, ze by mi Heros sezral mensi neonky?
Starší reakce
Trošku větší čudla (samec Ancistruse),která uhynula předchozího dne,před focením,zbyla po ní pouze lebka a jikra v pozadí,ale strávníci našli i tu jikru.
.
Minulý týden jsem byl u chovatele pro nákup. Měl v jedné nechovné nádrži mrtvolku Tetry. Čerstvou (nechal ji tam schválně). Po půlhodině tlachání ji dva okružáci a jedna Japonika obrali zpola na kost...
Šneků tedy moc nemám, ale tuhle mi chcípla Akara hnědá. Týden jsem ji nemohl najít, zamotala se do listů echinodoru. Když jsem ji našel, už pěkně smrděla. Ale krom očí nezmizelo nic.
Wanderer napsal: Jojo. Osazenstvo šneků dokáže rozebrat chcíplou rybku v řádu hodin.
Jojo. Osazenstvo šneků dokáže rozebrat chcíplou rybku v řádu hodin.
Rozklad ryby může být v akvárku celkem rychlá věc. Spolubydlící se rádi o mrtvolu postarají obzvlášť jestli máš třeba šneky.
Coz to chapu a taky to tak beru, navic tech ryb bylo vic takze rybi gulas... Ale nechapu, ze jsem nenasel mrtvolky. Krmil jsem normalne jednou denne, a na dno pul tablety... Pancernicci byli 4 zijou 3 mrtvolku toho jedno sem nasel i u ostatnich ryb, vetsinou byly hody na hladine... Mel jsem hrube dno 0,4 - 0,8 cm. Proste pripad pro akta x. Spis cekam jestli se nekomu nestalo neco podobneho. Kdyz jsem menil sterk v rijnu poradne jsem se dival jestli se nekde neobjevi zaseknuty zbytky ale to uz mohli mozna byt uplne rozlozeny.
Píšeš že jsi koupil v červenci akvárko. Nejpozději 10. 8. už tam ancistrusi plavali. Je to tak? V tom případě jsi měl nezaběhlou nádrž a ostatní ryby to daly a tyhle ne... Ty ryby taky už mohly být načatý a tohle nové nezaběhlé prostředí je dorazilo. To mi přijde asi nejpravděpodobnější.
Ahoj, mam jeden nevyresenej pripad s ancistrusama. Mel jsem akva v roce 2008 kde jsem mel od zacatku ancis. a spokojene si oba zili az do r 2012 do konce akva. Letos v cervenci jsem si koupi 54l akva a s nim tri anc. postupne behem 14ti dnu zmizeli. Koupil jsem v jine akvaristice v srpnu dalsi ctyri. Jeden zmizel prvni tyden. Dalsi tri za dalsi tri tydny. Kazdy den jsem ty tri nasel nazivu a spokojeny pak v jeden den zmizeli a nikdy jsem je uz nenasel... Ostatni ryby co tam byly s nima jsou ted v prezentaci 240l... Je to normalni?
Starší reakce
jak často dávaš krmivo rybkám
alebo si kúp väčšie ako si tie neonky kúp si napr. tetry, platy , duhovky ,
No tak už je iba jedna neonka. Antenovec pažravý. Niekomu ho darujem
Buď budeš nakupovat pravidelně nové neonky, nebo pošleš anténovce pryč. Můžeš zkusit koupit jiného antenovce, některé kousky by mohly nechat neonky na pokoji.
Pokud chces neonky,nejlepe se ho zbavit...nebo domluvit mu
Trochu menšia ako antenovec. Asi to bude on. Čo mám robiť keď chcem aj neonky?
Mřenka není tak pravděpodobná jak anténovec. Má výrazně menší tlamku. Ta ti sežere radši šneky.
Je delší než anténovec?
Nemôže ich žrať mrenka nádherná? Jedna je trochu väčšia a stále je schovaná a má dosť veľké brucho. Keď sa mi podarí tak pridám foto
Zdravím, prezentácia ako tak hotová.
Neonku som nenašiel ani jednu mŕtvu dnes sú už iba 4
Ano. Třeba Anténovec nebo Krunýřovec...
Docela velky pocet-14 rybicek,kdo je peclivy urcite najde..
Tipl bych to na Anténovce. Některé kousky jsou pažravé.
Ve 400 litrech bych si na to nevsadil
Tak buď z ně jakého důvodu hynou a někdo je žere mrtvé, tady by to chtělu tu prezentaci, nebo je někdo žere živé...
Jak velcí jsou ti Ancistrusi...?
Proc zahynuly,pise ztraci,o mrtvolkach se nezminil,pri takovem poctu,by aspon jednu mrtvou nasel..
0 17.09.2018 13:25 Vikino333 – Miznú mi tretry červené
Zdravím všetkých, mám 400L akvárium mám tam 3x parmicka siamská, 3x parmicka denisonova, 1x antenovec farebný, Zlaté prisavniky a 9x mrenka nádherná.
Otázka je kam mi miznú neonky? Mal som ich 20 a už je ich iba 6. Môže ich niekto žrať?
Starší reakce
Myslím, že je dost pravděpodobné, že mrtvolku rychle sežrali ancistrusi.
Ale brebto.
pokuď nemá nějakou 7 cm parmičku a zároveň miničko bez pravidelné údržby tak to přece řešit nemusí. V opačném případě platí co napsal Pepan a holt třeba bude hledat více mrtvolek
Navíc já jsem telepat, takže má AQ 50 - 100 l silně zarostlé rostlinama.
V 200 litroch v pohode. V 50 litroch to už môže byť problém, s tým i jedna zdochlina zahýbe. Ako hovorí Pepan...
Nech jí tam, oni to ostatní rybky a šneci rádi uklidí.
Thanos
Jedna rovnice o spoustě neznámých. Nevíme, jak je velká uhynulá parmička, v jak velkém akváriu, kolik je tam dalších ryb, jaká je další osádka nádrže, dokonce ani nevíme, nač ta ryba uhynula. Ty se ani nenamáháš udělat prezentaci a pak chceš, aby Ti tu někdo kvalifikovaně poradil. To si zajdi ke kartářce.
0 14.05.2018 20:13 dan2082 – Ztracená parmička
Ahoj, ztratila se mi jedna parmička předpokládám že uhynula, ale nemůžu jí zaboha najít bude velký problém když jí tam nechám? Nebo musím opravdu rozvrtat celé akvarium?
Starší reakce
Kam zmizela Tetra netuším, ale tuším, že by na akvárku mělo být krycí sklo, když je v něm Betta, která se chodí nadechovat nad hladinu
Každopádně si myslím, že i kdyby ji Beťák zabil, tak by ji asi do rána on, ani šneci nesežrali...
0 28.01.2018 22:46 L Shephetd – Same Betty a tetra krvavá
Dobrý večer,
mám v hustě osázeném akváriu Bettaka a včera jsem k němu přidala 6 teter krvavých. Ani si jich nevšímá, pozorovala jsem ho cca 2 hodiny a nezaznamenala jsem ani náznak agresivity. Nicméně ráno rozsvitim a jedna tetra zmizela. Nepodařilo se mi objevit torzo a ani jsem ji nenašla na zemi. Možná v noci vyskočila a sežral ji pes... Nebo to mohl být samec Betty? Díky za váš názor.
Starší reakce
0 03.12.2017 16:59 Lejz Dekuji vsem,hold jsme ho uz obreceli. Az to pujde,tak budou i dalsi rostliny,ale ted na to uz nemame. Velka rodina a Vanoce na krku. Preji vam pekny zbytek nedele.
Ty plevuňky to nezachrání. To chce něco rychlerostoucího. Až se nafoukne, tak vyplave. Nemohl jí nasát filtr?
To jsme take prohledli. I cely filtr. Manzel rika,ze se zahrabala a umrela
Nezdá, moc zarostlé není. Neměl by tak být problém jej najít. Pokud není nikde pod kořenem nebo v těch kamenných dekoracích, tak bych pořádně prohlédl filtr. No a pokud není ani tam tak bych se přikláněl k tomu, že někde našel skulinku v krytu
Rostlinek mame dost,jeste se ro rozroste.
Ona se najde, dřív nebo později...
Ano bylo to behem tri hodin.
Nene nevyskocil a koukali jsme fakt vsude.
Ještě bych možná doporučil založit prezentaci. Skoro se mi zdá, že většina rostlin je jen na tapetě...
Prohlédni pořádně ten kořen a kámen, z fotky to vypadá, jako by tam byli duté místa, tak jestli se rybka někde nezasekla.
Zmizela během tří hodin. Náhlá smrt a kolemjdoucí piraňa by to vysvětlovaly...
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 11 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11713x