Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bublinkující rostliny

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Bublinkující rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2022 11:25 Sonic Re: MARTIN HORÁK
Hovorím o stúpajúcich retiazkach bublín O2 pri intenzívnej fotosyntéze a nie o obalených rastlinách bublinami po velkej výmene čerstvej vody. Mimochodom ak máte veľa org. odpadu v akváriu a meníte vody menej, tak pri stimulácii baktérií org. uhlíkom a kyslíkom nastane taká spotreba O2, že sa vám žiadne bubliny na povrchoch a ani skle neobjavia- skúšali ste to niekto?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2022 10:05 Muž ajajak [228] Re: vaclav
Samozřejmě podstata je mít akva vyvážené a zdravé rostlinky které zabraňují růstu jakékoliv řasy včetně prachové které se tu řeší. Pokud člověk neudělá nechtíc nějakou chybu nebo na dlouho se nemůže o akva starat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2022 09:56 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MARTIN HORÁK
To nemáš tak docela pravdu špatně rostoucí rostliny ti nebudou bublat ani při výměně vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   25.05.2022 08:56 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.
Sonic napsal:... ani rastliny nemôžu protestovať, dokonca po výmene vody rastliny intenzívne bublinkujú a pracujú, takže robievam to pravidelne a nemám s velkými výmenami vody žiadne problémy. Bublinkování rostlin po výměně vody nemá nic společného s bublinkování rostlin při viditelné fotosyntéze v hi-tech nádržích. ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2020 20:06 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: Zahradník
Fotka k příspěvku U mě to stejné,dnes po výměně 10 litrů vody začala Egerie bublat jako divá.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.02.2020 06:44 R Muž Anthrax [4787] Re: Zahradník
Co by? Ve vodovodní vodě jsou plyny (vzduch) rozpuštěné pod tlakem. Ty se začnou po napuštění uvolňovat a akvarijní voda se nasytí. Kyslík z rostlin se nemá kam uvolňovat. Tak začnou rostliny bublinkovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2020 05:52 Muž Zahradník [0]
Nový poznatek - rostliny prudce reagují bubláním na částečnou výměnu vody...copak je asi tak dobrého ve vodovodním řádu? smich pozoruji u obou mých akvárií, jedno nehnojím ani nedávám CO2, druhéí má CO2 i hnojení...? nějaký nápad?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2020 21:38 Jarden Sk Re: Zahradník
Myslím že je to tým prúdením spôsobené, prúd je zrejme dost silný a kyslík sa nestihne zhlukovať do bublín a je rozptýlený do vody skôr než stihne vytvoriť viditelné retiazky bubliniek, okrem toho sa rozpúšťa vo vode oveľa horšie ako CO2, tak to asi nebude rozpustením ale rozptýlením.Skúsil by som znížiť prúdenie a mali by sa zase objaviť bublinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2020 20:51 Muž Zahradník [0] Re: Smetany
mě napadá jestli by to mohlo být tím že když proudí voda okolo rostlinek tak se snáze rozpouští kyslík který produkují do vody a když se proud zastaví tak se voda okolo rostlinek rychle nasytí a začne to být vidět formou větších stoupajících bublin. je to fakt mazec, zastavím filtr a koukám na bubliny, nejdřív začnou pomalu přibývat a s každou další je ta další za ní dřív a dřív a pak je uplnej gejzír :-).. a zapnu filtr a během 20-30 sekund je to pryč :-ú
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2020 16:07 Muž Smetany [1226] Re: Zahradník
Měl bych 2 hypotézy. Rostliny bublinkují v případě že je voda přesycená kyslíkem a ten se v ní již nemůže rozpouštět. Takže jedna možnost je, že ti filtr žere značné množství kyslíku, nebo a to je pravděpodobnější, dochází čeřením hladiny k rychlejší výměně plynů přes hladinu a voda se nemůže přesytit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2020 15:35 Muž Zahradník [0] – Bublinkování v závislosti na proudu vody a CO2
Ahojte, mám dotaz : proč mi rostliny asimilují - bublinkují mnohem více, když vypnu proud v akváriu? Respektive vypnu filtr který rozhání CO2.
V normálním stavu jede filtr a CO2 se pohybuje skrz celou plochu akvária (všude malé bublinky) Rostliny převážně nebublinkují.
Jen Anubiasy které jsou úplně nahoře u světla na kořenech. Když vypnu proud tak se ustálí voda a je vidět že ostatní rostliny nebublají.
Po Chvíli cca tak 5-10 minutách začínají bublinkovat i další rostliny. Anubiasy ještě víc a pak i daší rostliny...proč???
Pak když zase zapnu proud tak během chvilky rostliny zase přestanou :-) Tomuto chování tedy nerozumím...

Jinak rostlinám se velmi daří a rostou velmi rychle.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 15:04 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: JirkaŠčobák
Nedávám co2.. okna mám zatazeny a egerka pouští furt :) hlavně ty blíž k hladině jedou jak bublifuk :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 14:32 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: freem1
Pokud bublinkují, buď rád. Jedno, jak dlouho.

Pokud nemáš CO2, tak to většinou závisí, jestli ti do akvária svítí slunce. V takových horkých letních dnech rostliny na slunci bublinkují o život a shledávám to super.

Ještě je možnost, že rostlina bublinkuje z ulomené části. To pozitivní není, ale taky ne negativní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.10.2018 13:36 Maq Re: freem1
Závisí to od intenzity fotosyntézy. Když rostliny "jedou naplno", objevují se bublinky. V akváriích většinou jen při silnějším sycení CO2 a silném světle. Na denním světle, hlavně na slunci, je to běžné i bez přidávání CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.10.2018 12:46 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: freem1
Špatně položená otázka, měl by jsi napsat od kdy bublinkují rostliny tobě a jestli je to normální nebo ne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 12:35 Muž Marcelko [-3] - Rostliny
Prosim Vas ako casto a aku dobu maju bublinkovat rastlinky? Od coho to zavisi?
Dakujem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 22:48 Muž Kubaa [718] Re: Magic
Magic, vysvětlení tu už bylo napsané, nevím co v tom hledáš za další problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 22:40 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Kubaa
Práve to COčko mi chodí po rozume, ale skôr kvôli posunu uhličitanovej rovnováhy (preto som sa pýtal na to pH). Ale už mi to nemyslí, trápiť hlavu budem zas zajtra. spim

Edit. Inak tá teória s "mineralizáciou" sa dá overiť ľahko. Nasyp do odstátej destilky dáku soľ, zamiešaj a hľadaj bublinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 22:35 Maq Re: Magic
Magic napsal: Maq: aké má tá tvoja odstáta voda pH?
Má 0-2 µS/cm. Mám standardní měřák pH. Vodu o takové skoro nulové vodivosti neměřím. Je kyselá, protože v ní je CO2. Všeho ostatního tak málo, že...
Jako obecný princip bych bral to co píše Kubaa - nějaký jev se s odkladem náhle projeví, protože potřebuje "nakopnutí". Něco takového to nejspíš bude - co jiného?
Ale nebude to způsobeno trošku vyšší mineralizací (závislost na teplotě je mnohonásobně výraznější), tím méně pak nějakými "kondenzačními jádry".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 22:28 Muž Kubaa [718] Re: Magic
Proto mluvím obecně o katalýze, ne o kondenzačních jádrech. Ty bubliny jsou vzduch, rozpustnost se významně nemění (stejná teplota, stejné složení vody). Prostě do té vody už nepatří, ale někdo je musí nakopnout, aby z ní skutečně rychle vylezly.

Mimochodem naprosto stejný případ je známá mentoska v kole, to také není chemická reakce, jak se někdy mylně tvrdí, ale katalytické uvolnění CO2, které tam v nadbytku davno je, jen se bez katalyzátoru uvolňuje mnohem pomaleji. Jako katalyzátor působí porovitá struktura povrchu té mentosky.

www.youtube.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 22:16 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Kubaa
O tej teórii mám isté pochybnosti, kondenzačné jadrá urýchľujú premenu z plynného na kvapalné, či kvapalného na pevné skupenstvo, nie naopak. Ale dumám nad ňou wtz.

Maq: aké má tá tvoja odstáta voda pH?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.03.2018 22:16 Maq Re: RoFr
RoFr napsal: Je nejen pod moji úroveň s vámi komunikovat. ... Jsem si vědom, že se vás moje stylizace velmi dotkla a byl to i můj záměr.
Fanouši, abych Ti netykal a nevšímal si Tě, postačí, když si nebudeš všímat Ty mě, zejména ne se záměrem se mě dotknout. Nechce se mi věřit, že jsi tak málo chápavý.
Kromě toho jsi mě vícekrát nazýval "Maqorem", takže se sotva můžeš ohrazovat, že Tě oslovuji slušně sice, ale tykáním, což je zde normou. Kdybych byl na Tvé úrovni, a nebo i o poznání vyšší, nazýval bych Tě docela jinak, o tom nepochybuj.

Není třeba pochybovat o tom, že moje výše uvedené vysvětlení je správné... Nechce se mi věřit, že jste tak málo chápavý.
Děkuji za odborné vysvětlení. Subtilita Tvé argumentace je obdivuhodná.
Já Tě naopak odhalím věcně, tedy aniž bych rozebíral Tvoji osobu: Ty nechápeš, co to je kondenzační jádro.
Zaprvé je nesprávné hovořit v této souvislosti o kondenzaci. Že jsi to myslel jako analogii? Ani jako analogie se to nehodí.
Termín "kondenzační jádro" je významný proto, že umožňuje kondenzaci vodních par (vznik mlhy) i v případě, kdy jsou tyto ve vzduchu v podkritickém množství, tedy při relativní vlhkosti pod 100%.
Při uvolňování plynů z kapaliny se nic takového neděje. Plyn musí být napřed přítomen v nadkritickém množství, a potom, když se uvolňuje, eventuálně mohou bublinky uvíznout na všelijakých nečistotách. Je to v principu totéž, jako když kondenzovaná voda nespadne hned na zem, protože jí v tom brání překážka, anebo kondenzuje na něčem hydrofilním, a podobně. Takové setrvávání vody nad zemí nemá s kondenzačními jádry nic společného.

Takže teprve takto, na základě rozboru nikoli Tvé osoby, nýbrž toho co jsi napsal, si dovoluji konstatovat, že plácáš hovadiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 22:13 Muž Kubaa [718] Re: Magic
Někde jsem tvrdil, že dává akvárium do mikrovlnky? Pouze jsem dával všeobecně známější příklad, kdy se určitý chemicko-fyzikální jev uskuteční až s odkladem, protože potřebuje nakopnutí nějakým katalyzátorem. Další takový jev je naopak podchlazená voda, která zamrzne až když jí například vyleješ z lahve, i když si v té lahvi lebedí tekutá pod bodem mrazu. RoFr správně poukázal na to, že je to i případ uvolnění nadbytečného plynu z vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 22:04 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Kubaa
I toto bude iný jav. Utajený var je premena kvapalnej VODY na plynnú.
Predpokladám, že Maq akvárium do mikrovlnky nedáva. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.03.2018 21:20 Muž Kubaa [718] Re: Maq
Je to prostě katalýza, ne snížení rozpustnosti. To je to samé jako utajený var. Dáš vodu do mikrovlnky a ohřeješ ji přes sto stupňů, ani nebublá. Pak vezmeš hrneček do ruky a voda se najednou vyvaří a postříká tě do obličeje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -5   05.03.2018 21:13 RoFr Re: Maq
Pane Maq. Netykejte mi! Ani já vám netykám.
Smiřte se s tím, že zde na webu nejsou samí hlupáci na které možná děláte svými demagogickými závěry, radami, a činností … dojem…
Je nejen pod moji úroveň s vámi komunikovat. Děkuji vám za pochopení.
Jsem si vědom, že se vás moje stylizace velmi dotkla a byl to i můj záměr. Ostatním se tímto omlouvám.
Není třeba pochybovat o tom, že moje výše uvedené vysvětlení je správné... Nechce se mi věřit, že jste tak málo chápavý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 20:52 Maq Re: rybovlaz
To je jiná situace. Rostliny asimilují a vylučují kyslík. K tomu Ti blahopřeji, ale to je jiný jev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 20:45 Muž rybovlaz [0] – Chlapy já vám nevím...
Zadr, Nevím... Mě bublají rostliny vždy, když zapnu světlo, Po chvilce mám v akváriu bublifuk, pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   05.03.2018 20:40 Maq Re: RoFr
RoFr napsal: Řešíte blbosti. Proces lze, při troše inteligence, snadno vysvětlit.
Ani ne tak při troše inteligence, jako spíš při chatrných vědomostech. Pak se Ti zdá všechno jasné.
Rozpustnost plynů by klesla asi o 10% (ve srovnání s RO vodou) v případě, že by ve vodě bylo rozpuštěných solí nejméně 10 gramů na litr (spíš víc).
Vzhledem k tomu, že to co jsem popsal se dělo ve vodě o vodivosti 15 µS/cm, můžeme uvažovat zhruba o 30 miligramech/L rozpuštěných látek. (Kdyby byla ta voda tvrdá, bylo by to třeba třista, ale stále jen miligramů na litr.)
Kdyby rozpustnost plynů ve vodě v závislosti na ostatních rozpuštěných látkách klesala tak strmě, jak tady naznačuješ, tak by Ti při troše inteligence došlo, že v moři by se ryby udusily. hmm
A jistě běžně pozoruješ, že když nasypeš do vody sůl nebo cukr, vyvalí se spousta bublinek, že jo? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   05.03.2018 19:59 RoFr – Jen tak
Řešíte blbosti. Proces lze, při troše inteligence, snadno vysvětlit.
K tomu aby se mohli tvořit zmíněné bublinky jsou nutná kondenzační jádra na kterých se mohou bublinky pozorovatelné velikosti vytvářet.
Odpovídá to analogii prachových kondenzačních jader v ovzduší na kterých sráží plynná vodní pára a vytváří se tak mlha, vodní kapky, rosa v trávě…
Vodovodní voda a zvláště filtrovaná voda z RO je čistá voda bez mikročástí a je známou věcí že obsahuje zvýšené množství rozpuštěných plynů.
Akvarijní prostředí je nečisté, stěny (skla) akvária jsou s ulpělými nečistotami a porostlé mikrořasami a akvarijní voda je polévkou mikročástí různého původu…
Dostane li se voda obsahující rozpuštěné plyny do prostředí ve kterém jsou vhodné podmínky pro vysrážení plynů, kondenzaci, proces začne s radostí probíhat.
Otřete li sklo s ulpělými bublinkami a povrch skla tak očistíte, další bublinky se na čistém místě již netvoří.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 17:47 Žena Morticia [118] – Re všem
Mě se to líbí právě. Bublinky mám jen po výměně vody. Odstát vodu moc nenechávám, jen fakt chvilku, nalévám přes sprchu do kybla,něco vyprchá,něco ale ne. Jev je to teda v pohodě a ničemu nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 13:07 Maq Re: RE5PEKT
Kdepak! Nejen že bublinky jsou všude, ale celé akvárium doslova bublá.
@bobik0cz: Ja arbajtuju primitívno. Pětilitrovou plastovou láhev nabírám a vylívám do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 12:49 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: Maq
Já bych řekl, že protože si okysličíš vodu v akváriu při dopouštění akva hadicí (obdobný princip jak při vzduchování) :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 12:16 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Maq
A nejsou ty bublinky jen nad úrovní, po kterou jsi odsál vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 12:09 Maq Re: Kubaa
Ne.
Je to holé akvárium, je v něm jenom ponořené topítko. To zapínám přes noc když chci druhý den měnit vodu, aby byla temperovaná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 10:49 Muž Kubaa [718] Re: Maq
A v té nádobě, kde to necháváš odstát, ti nebublinkuje? Mně to bublinkuje i ve sklenici, když se chci napít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2018 10:23 Maq Re: vaaclav, Kubaa
Tak když už je o tom řeč, tak se zeptám: Já mám vodu odstátou, protože než mi nateče 100 litrů skrz RO, tak to nějaký čas trvá. Takže žádný vyšší tlak.
Navíc ji mám temperovanou na stejnou teplotu, jaká je v akváriu. Takže uvolňování plynů kvůli náhlému zvýšení teploty nepřichází v úvahu.
A přesto mám po výměně vody půl dne akvárium plné bublinek.
Proč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.03.2018 07:39 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kubaa
Tak pokud jsou jen bublinky na rostlinách a skle tak máš pravdu, pokud jak se říká řetízkují to vychází proud bublinek z jednoho místa tak to fotosyntéza je. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 23:40 Muž Kubaa [718] Re: vaaclav
S kyslíkem a fotosyntézou to nijak nesouvisí - takhle se obublinkují klidně umělé kytky nebo třeba sklo akvária. První část vysvětlení je správně, prostě z toho vybublinkuje rozpuštěný vzduch (většina toho plynu je nejspíš dusík), jako ze sodovky CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.03.2018 22:47 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Morticia
Voda je v potrubí pod tlakem pokud jí naliješ do akvária je to trochu jako sodovka když jí otevřeš. Přesytí se tím pádem i kyslíkem a rostliny které kyslík produkují tak ten už se ve vodě nerozpustí ale utíká jako bublinky ke hladině. Jakmile se stav plynů ve vodě srovná přestane to. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2018 22:34 Žena Morticia [118]
Jen tak ze zvědavosti: proč se po výměně vody objevují bublinky na rostlinách?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 13:51 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
Mam nieco podobne a aj tvrdu vodu. Rastliny mi s 2x54w tiez nebublaju. Zacina to az ked mam pridane led 72w a to az tak po 4h svietenia. Tiez potrebujes dostatok zivin. A to ze bublaju je velmi pekne ale nemusi to znamenat ze dobre rastu. Mne to bublalo aj v 30l akva, bez co2 ked som svietil ledkami 18w. A tiez niektore rastliny bublaju viac a niektoro skoro vobec aj pri dobrych podmienkach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2017 17:09 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: fingerstyle
Nikam nepospíchej rostliny se musí dostat do kondice. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2017 17:03 fingerstyle
Tak bublám celkem dost 160b/min Drop checker světle zelenej tak nějakých 35 mg/l .Tak asi začnu svítit naplno 4x54 W. Mám to celkem osázeny.Když budu počítat hrubej objem, tak je to 0.6 w/l.Tak uvidím co to udělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2017 16:41 Muž RST [16] Re: fingerstyle
Ke správné fotosyntéze jen CO2 nestačí, pravděpodobně to bude tím světlem, ale nemusí, stejně tak to může být nedostatkem klidně toho CO2 i když bubláš, nemusí to stačit.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2017 16:25 fingerstyle
Možná blbá otázka ale:už týden bublám CO2 a na rostlinách se mi nedělají žádné bublinky. Tak nevím jestli dělám vše správně.Myslím že bublinkama by se měla projevit ( při dodávání CO2) správně probíhající fotosyntéza. Neměl bych třeba přidat na světle (viz.prezentace)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 13:40 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Mickey
bublinky neřeš, voda stačí odstátá přes noc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 13:18 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Mickey
Aké množstvo vody vymeníš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 07:29 Muž Yirka [9126] Re: Mickey
Po třech dnech bych považoval takovou vody za zvětralou Je to zbytečně dlouhá doba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 03:39 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Mickey

Stačí to.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 5 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 5130x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13415-bublinkujici-rostliny