Rozstřikovací rampa
ješte bych se zeptal pro jaký průměr hadice je ta rampa?
edit: a jaký je rozdíl oproti té rampě pro ex1200?
to ano, ale pokud ji seženu za ty tři stovky, tak se s tím vůbec nebudu zabejvat.
Ne, ne, kdepak, Tetra prodává nasávací i výstupní sadu ND zvlášť. Součástí je vždycky kolínko, přísavky a rampa, resp. sací koš. Každá stojí cca ty tři stovky. Viz
www.kasa.cz/… a také
www.kasa.cz/…
Jen na fotkách jaksi nesedí přítomnost druhého kolínka. To jsem tam, myslím, neměl, ani to nakonec nedává smysl. Na vstupu i výstupu je vždy jen jedno.
Ahoj,
plastová zátka mi po čase vypadla taky,než jsem ji objevila v substrátu,manžel mi konec rampy ucpal korkovým špuntem.

Drží perfekně.
tu jsem také našel a zdá se mi dobrá za tu cenu, akorát já našel nejlevnější asi za 280,-Kč.
0 09.08.2010 14:24 Pablo2 Já používám roztřikovací rampu dodávanou k vnějším filtrům Tetratec , jako náhradní díl stojí á 240 Kč.
Jedině v náhradních dílech k vnějším filtrům. Jako komponenty to vyrábí jen Eheim.
ty od Eheim znám, ale myslel sem nějakou levnější variantu

Starší reakce
Tak jsem dneska koupil tu elekktrikařskou trubku a kolinka na vodu

a zprovoznil to. je to super Diky moc za tip.

ten kaktus není v akvarku nebojte

0 11.04.2010 13:19 Usine – Re: Franta184
Kup si elektrikářskou trubku, mají tři barvy. Světle šedivou, tmavě šedivou a černou. Na ohýbání ti stačí nahřát ji svíčkou, lepe horkovzdušnou pistolí.

já bych to udělal z tlusčí hadice (taková ta akvaristická co se používá na odkalovač dna) něco takového jsem si vyrobil na můj filtr v akva aby nedělal takový proud

viz foto
diky za radu akorad bode problem protoze vyvod z filtru ma prumer 12mm tak nevim jak to tam napasuju . No nejak se s tim budu muset poprat.
zajdi do vodopotreb a ptej se po plastove trubce pro rozvody pitne vody. je asi 20mm na prumeru. k tomu jsou kolinka tecka a zatky dokonce i prechodky na konove rozvody s sroubenim... pak si pujcis svarecku, z jedne strany se nasune kolinko zdruhe trubka par sekund pockas vytahnes a spojis. to je vse. kdyz potrebujes mirna ohnuti tak horkovzdusnou pistoli...

ako pise ampik
"plastovou pro rozvod vody"
takze se toho mam rychle zbavit. No to je fain a nemate nekdo napad z ceho to vyrobit?
...je jedovata a prudko...
no ja mam medene dratky v izolaci ve vode ( mel jsem) a voda je rozpousti... ja bych ale takovou trubku nepouzival... zkusil bych plastovou pron rozvod vody v novostavbach... je to lehke a dobre se to tvaruje...
Cau nebude vadit kdyz rostrikovaci rampu udelam z Měďených topenařskych trubek prumeru 12mm? Slysel jsem ze ta měďenka ktera se vytvari je jedovata? Potreboval bych poradit. Diky
Starší reakce
0 04.03.2010 18:50 PPro – Re: Ondra
Takže voda buď stříká z výšky na hladinu nebo stéká ze zpevňovací lišty dolů?
0 04.03.2010 15:40 JuraS – Re: Ondra
Dobrej nápad, já to mám přísavkami dole ale ty občas odpadnou..takhle nahoře to má taky smysl a využití..jen bych musel zjistit jak se sytí tímhle přístupem voda o co2 které mám nasáváno co čerpadla v mini bublinkách...
0 04.03.2010 15:03 Ondra Já mám hadicí vodu rozvedenou do trubek s dírama, které jsem koupil kdesi v kavaristice a jsou položené na zpevňovacích skleněných lištách. Podle otočení otvorů lze regulovat čeření hladiny.
Jestli ti zarůstá zevnitř tak ten šlem jsou bakterie, prvoci, nižší řasy a pod. což je vlastně biomasa, ty to dokážou ucpat. Tady pomůže jednou za čas protáhnout trubky štětkou. Pokud dochází k uspávání z venku řasou, tak kartáč, nebo savo. Se zarůstáním zevnitř nic moc nenaděláš je to přirozený jev a zvenku je třeba se zbavit řas a zabránit jejich nadměrnému růstu.
0 04.03.2010 09:00 JuraS – Re: Miras
než nafotit tak to raději nakreslím...mmnt.no ne..nejsem malíř a z toho co jsem rukou zkusil bych ani sám nepoznal o co jde...prostě jeden proud stříká kolmo vzhůru a druhý do zadního skla...a to vše v tak malém prostoru, že se tam voda točí jako v pračce....
kdyby bylo nějaké foto? vypadá to zajímavej nápad.
0 04.03.2010 08:09 JuraS Včera jsem udělal změnu na rampě. Rampa je trubka s 2mi řadami otvorů do 45 stupňů, ta je páskou a přísavkou připlácnuta na spodní stranu zpevňovací lišty zadního skla. Těch 5 cm šířky lišty je dostatečné. Od lišty je tedy vzdálena cca 0,5 cm a od zadního skla cca 2 cm. Změna kterou jsem udělal včera. Otočil jsem otvory tak aby 1 řada stříkala kolmo vzhůru do lišty a 2 řada do zadní stěny. Voda se tam de-fakto míchá jako v pračce, přichází do styku se vzduchem nad hladinou, v akváriu to nedělá žádný divoký proud vody a hladina se jen velmi pomalu pohybuje. Vyzkouším jak ještě bude fungovat sycení co2 tímto způsobem ale se změnou jsem za pár hodin provozu spokojený.
0 03.03.2010 23:06 Usine – Re: JaV
Proto se dělá roztřikovací rampa aby se proud rozdělil a netvořili se tolik řasy. Časem uvidíš jak to poroste. I kdyby jsi ji nikde neměl tak v tom proudu zaručeně bude a nejen na rostlinách.

0 03.03.2010 22:32 PPro – Re: JaV
A nedělá to moc silný proud? Co na to kytky?
0 03.03.2010 22:11 PPro – Re: PPro
Neřešil někdo přívod vody do akva přepadem? Moc by mne zajímalo technické provedení...
0 03.03.2010 15:33 Pablo2 Vhodná roztřikovací rampa včetně celého příslušnství je jako náhradní díl pro řadu filtrů Tetratec EX , stojí okolo 260 Kč. Měl jsem filtr Tetratec EX400 a rampa se líbila, filtr jsem vyměnil (tekl)za Fluval 105, kde mi příslušenství nevyhovuje a tak jsem objednal rampu pro Tetrateci EX. Má je např. Exo-eko.cz.
1 02.03.2010 07:59 JuraS Já vzal to nejlevnější odkalovadlo za cca 40 kč s nasávacím balonkem..ustřihl jsem balonek a sundal ten nasávací košík a mám cca metr husího krku i s trubkou..trubku jsem navrtal 2 mi řadami otvorů v úhlu 45 stupňů a do konce jsem strčil kousek houby na nádobí (kvůli čištění). Nasazeno na čerpací hlavu atman 201..sedne tam jak prdel na hrnec...na delší akva a dlouhou rampu bych asi použil Y na rozvod vody do rampy z obou stran (pokud bych nechtěl řešit část akva jako klidovou zónu)
0 02.03.2010 07:52 MK – Re: Wrata
To by take slo, ale uz je hotovo

- jak jsem ji nahral, tak se spekla dohromady a bylo.
0 01.03.2010 23:30 Usine – Re: PPro
Já ho mám otevřený protože nechci zas tak omezovat čerpadlo a dalších 60 cm by bylo bez proudění.

0 01.03.2010 23:26 PPro – Re: vaclav
Díky. Opravdu je konec trubky otevřený?
1 01.03.2010 22:48 Usine – Re: PPro
Ty už si se ptal na Akvarista.cz? Protože jsem ji mezitím udělal a zprovoznil tak ti můžu napsat přibližné údaje. Trubka elektrikářská, černá, průmět 2cm, dlouhá 120cm, dvě díry po dvou cm v první třetině 3,2 druhé 4,7 třetí 6 mm (co mě padlo do ruky), čerpadlo 600l/h konec trubky je otevřený. Dříve jsem to měl z bílé roury a díry byly stejné, bylo to moc vidět.

0 01.03.2010 22:24 PPro – Re: flycross
Také uvažuji, jak vyřešit přívod čisté vody z filtru, tak aby
1) přívod nebyl v akváriu vidět
2) aby proud vody nebyl příliš silný
Nabízí se buď výroba rozstřikovací rampy, kterou bych ukryl do 3D pozadí nebo řešit to přívodem do skryté komory a z ní horním přepadem do akvária. Co považujete za lepší? Přepad nebo rampu? Potřeboval bych taky na začátek vědět, kolik direk a jakého průměru a na jaký průtok vody mívají prodávané rozstřikovací rampy. Poradí někdo?
Starší reakce
0 29.01.2010 19:47 Jakubqo814 Dakujem
Aby jsi napriklad snizil proudeni vody

Přidat reakci
1 ...... ...... [19] 20
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 37079x