Skalára amazonská - pohlaví
Na 100% poznáš samce od samice jen podle papil.U starších jedinců(samců)podle tukového hrbolu,ale u mladých vůbec.I velmi zkušení chovatelé si většinou netroufnou od boku určit,pohlaví u mladých ryb.Podle chování se pár také nepozná na 100%,třít se mohou i dvě samice.
jasne ale aj tak to nepoznam su rovnako velke,a zda sa mi ze maju obaja hrbol na cele je pravda je jeden z nich ho ma znatelne mensi skoro ziadny..prosil som o radu....

Už jsem to tady jednou dával.Toto jsou terčovci,u skalár vypadají urogenitální papily stejně.Poznáš to jen při tření.Vlevo je samice.
Pet centimetru pod tvym prvnim prispevkem to Killer jasne popisuje.
co myslim vazne sa pytam ci to je samec a samicka???myslim jednotlivci na foto...

poradte mi prosim..mam parik???
Starší reakce
Jinak pokud kupuješ ryby stejně staré, ale velikostně do 5ti cm (velikost těla bez ploutví),tak bývá samička menší,ale neni to pravidlem.Jinak u mých dospělých skalár, které se třou, tak je samička menší a bez hrbolu na hlavě..navíc jen samičky k sobě dominantní samec pustí..jinak to poznáš ještě podle kladélka ale to jen při tření..
rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska Hm to už jsem četla, myslela jsem, že to nějak jde rozeznat jednodušeji

Hm tak nic,uvidíme

Dík
Ahoj, mohl by mi tady někdo aspoň trochu vysvětlit, jak vypada skalari samec a samicka? Mam nekolik skalaru a nevidim v nich rozdil...Jsou nejake viditelne znaky kterými se odlišují?
Starší reakce
U mladých ryb nelze pohlaví rozeznet u starších viz.následující. Pohlaví je těžko rozeznatelné. Dá se rozlišit podle tvaru papily (Močopohlavní bradavka). během doby tření. Samice ji má delší a silnější, samec naopak na konci do špičky. U starších ryb je samice je menší a samec má hrbol na čele. Hlava a hřbet zlato hnědé, boky stříbřité s modravým leskem. Na bocích je 5 - 7 příčných černých pruhů, z nichž většinou jen tři jsou sytěji zbarveny. To není z mé hlavy, stačí se podívat do atlasu ryb.
Přidat reakci
1 ...... 5 ...... [6]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8636x