Ahojky, ráda bych se zeptala, zda mi někdo pomůže s určením pohlaví mých rybek. Mám teď v akváriu 4 skaláry a už dlouho čekám až se "vybere pár".
Poslední dobou mi jedna skalára honí dvě další. Probíhá to asi tak, že nějaká ryba připlave kousek od ní a ona po nich nehorázně vyjede, začne je honit, naráží do nich pusinkou jako by je "kousala" a zažene je někam do kouta (za kořen, k filtru, do rohu za kameny). Třetí ryby si vůbec nevšímá v tom smyslu že by jí honil, ale docela často je vidím jak jsou spolu. Dvě ryby který jsou neustále šikanovaný se docela často schovávaj a když náhodou plavou po akvárku, tak je tamten zaručeně začne za chvíli honit. Při jídle je ale většinou nechává na pokoji, málokdy se stane že by u jídla někoho začal honit.
Myslím si tedy, že ten co je honí bude samec, ti dva kteří jsou neustále honění budou taky samci (pokud brání samici, nebo teritorium) a ta jedííná kterou nechává v klidu je asi samice. Přikládám fotky
snad mi někdo pomůže
Až se zvolí pár, chci dát ty dva co zbydou pryč a takhle by mi to docela i vyhovovalo
Foto 1: Honič
Foto 2: Ryba kterou nikdy nehoní
Foto 3: Ryba kterou honí pořád