Co je to za kámen?
www.stavba-zahrada-tisnov.cz/… Tohle je něco hodně podobného ... V tom Baumaxu vypadají trošku jinak ... Ale asi to bude obsahovat Vápenec takže do rostlinného akva se to hodit nebude ... :(
Díky za snahu ...
"vizní" asi bylo myšleno vyzní...prředpona vy vý
a co dát slova dvě..baumax a kámen...tohle neporadím ale děrovaný budou asi vápenatý
No právě si nejsem tak jistý jestli někdo v Baumaxu bude vědět co prodávají.Mě spíše zajímá jestli je to vhodné do akvárka a jestli to neobsahuje vápník.Asi ho koupim a nebo si s sebou vezmu ocet a poleju jim ho tam ...
To jsem našel taky ale to co je v baumaxu neni to co najdeš na netu.Na netu jsou to různobarevné kamínky ale v baumaxu je to děrovaný kámen co je lehce nažloutlý.Netuším co to může být ... Asi si ho koupím a otestuju ...
Nereju, to tak vizní, když není člověk s druhým v ústní konverzaci tak to vyznívá jinak jak na fóru, a chtěl jsem tím říct, ze není špatné se zeptat v Hornbachu, ti by měli vědet co prodávají ;)
První odkaz po zadání do vyhledavače............
Měsíční kámen
Měsíční kámen či měsíček je drahokamová odrůda živce aduláru. Měsíček je charakteristický jemným kolébavým modrobílým třpytem, který je vzniká lomem světla uvnitř minerálu. Vyskytuje se na pegmatitových žilách zejména na Srí Lance, pro kterou se stal národním kamenem. Ve větším množství se nachází také v Indii, která je hlavním dodavatelem aduláru na evropský trh.
To mi taky došlo.A myslím si že od toho je tady do téma aby se člověk zeptal ... Tak nevim co hned reješ ...
Tady je akvaristický portál, ne mineralogie nebo šutrologie, ikdyz tu to téma je nemusí se tu objevit nikdo zkušený, zkus se zeptat tam kde ho prodávají ;) PS: z měsíce určitě není ;)
Zdravím všechny,dnes jsem v Baumaxu narazil na docela pěkné kameny které by se mi líbili do akvárka je u nich cedulka Měsíční kámen nevíte někdo co je to zač a jestli je to vhodné do akvárka?Nechce se mi to zbytečně kupovat a polívat to octem v krámě asi taky dobré nebude ... Díky za odpovědi ...
Starší reakce
Ok
Néé, žádný vaření a už vůbec ne v octu, prostě vydrbat kartáčkem, opláchnout a do akva s ním.
ne, v obyč vodě
Jasný a mám ho vyvařit v octu?
Můžeš, jen ho vydrhni kartáčem a vyvař.
Ano, nebude problém, tedy pokud máš obavy z obsahu vápence.
0 28.02.2013 12:00 hanzys – Mohu tento kámen vložit do akva?
Mohu tento kámen vložit do akva?
Starší reakce
Tak i když máš nadání pro slohy tak to podle toho popisu bude jen věštění neviděného. Nebyla by k dispozici nějaká slušnější fotka.
Martin Honzejk
Starší reakce
Tak som rád že ste mi nakoniec poskytli nejaké indície. Som z Nitry, ale chodievam často do Hlohovca, kadial Váh preteká - takže sa tam pôjdem poobzerať.
Kameň by som rozklepával veľmi nerád, kedže je pre mňa 'dokonalý'. Ale skúsim sa popýtať v stavebninách a baumaxe na kremeň a čadič.
Vďaka za pomoc
ze mě šutrolog nikdy nebude i když to studuju
to nemyslím proto abych poznala že je to vápenec, ale proto že by se dalo zjistit kterej jinej šutr by to moh být (nehledě na to že šumět můžou klidně i jiné kameny než vápenec)
jinak já bych tohle možná tipla i ná vápenec, chtělo by to lepší fotku. Nejlíp ho rozklepnout a vyfotit lom, ale chápu že se ti asi nechce rozbijet
a odkud jsi? Na jaře jsme byli u Váhu blízko Trenčína, tam se dá najít plno oblázků z různých hornin, třeba oblázky krásně černýho melafyru (jeden mám doma). Ale je to asi malá pravděpodobnost že bys to měl blízko
psal že tam nejsou takovýhle kameny, to je dost možné jestli řeka protéká územím s jiným podložím
Tak jako tak...není to usazenina
což je dobrý do akva
Tohle mi křemen nepřipomíná, spíš bych tipnul na čedič. Ale žadný šutrolog nejsem.
EDIT:
I když železitý křemen by to být mohl.
shop.4cminerals.cz/… Toje tuty křemen...
Vejlet nieje problém. Len by mi viac pomohlo keby viem čo to je za kameň. To by som si otvoril gúgl a opýtal sa ho kde také nájdem.
Ešte asi budem museť skúsiť šťastie v nejakých stavebninách..
Ve dvaceti by neměl bejt problém si udělat vejlet...to se zvedne pozadí od klávesnice.....
My tu máme tiež rieku a kameňov tam je hádam na tisícky.Veľké,malé,okrúhle,hranaté,hnedé,sivé,čierne.....
My tu máme len rieku ale takéto kamene tam niesu. Zatial ich mám asi dva, ktoré sa na seba podobajú, ale tie som odcudzil nejakým luďom spred domu. Takže to budú tie kupované. Ale v stavebninách by som asi s požiadavkou kúpiť oblázky nepochodil
Resp. možno aj hej ale pochybujem že by som hneď dostal takéto krásne tmavé okrúhle kamene.
invalida napsal: Ten první bych tipnul na suchej kámen...ten druhej bych spíše řadil mezi mokrý kamení. Neuťahujem
Ešte mi prezradte kde takých 'oblázkov' nájdem viac a budem spokojný
Moc natěsno.
Side, myslíte, že je nakřivo, nebo ve velkém trsu? p.s. ten liliovníček
A tu je navlhčený. Za identifikáciu ďakujem
Tak aj ja pridám svoj šutrík v suchom stave.
Ví někdo, co to je za kámen? Koupeno na akvaburze v Ostrave, zapomnel jsem se zeptat, co to je. Popřípadě, může obsahovat vápenec?
Starší reakce
No odpověd se líbit může a přesto dojde ke změnám...ale pocit je kladnej...ne že mě pak utlučeš když to nevyjde.
okej
taku odpoved som si chcel precitat
... vyskusam uvidim..a dakujem
No vypadá tvrdě ....ty nánosy v puklinách asi budou vápencový ale kovbojku bych z toho nedělal... samozřejmě si po pár dnech ověř jestli nemáš skok v parametrech ale pocitově bych řek že žádný změny nebudou
to by som bol rad
ale preco si tak myslis ?
Toho bych se určitě nebál
jasne..,aj napriek tym foram ho tam urcite strcim a uvidim ako sa budu chovat rastlinky a rybicky..ked to bude zle..pojde von
to hej...vyzera velmi dobre...len ked je to vapenec tak ma to bude mrziet
..uz ho vidim v akva
Jasně, jenom jsem svojí odpovědí chtěl naznačit, že není třeba podléhat moderním bubákům zhusta šířenýma akvaristickejma diskusníma fórama.
nemame doma ocot
..ale skusil som citron..a zdalo sami ze trosku sumelo ..zajtra kupim ocot uvidim ..
Tak ho polej octem a budeš vidět, nebo spíš slyšet. Když bude šumět, tak vápenec obsahuje.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 9
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 11121x