Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
Oboje jsou to hodně malé a čistotné rybky, takže bych se nebál ani větších počtů. Ale nejsem si jistý, jestli v tuto chvíli je nádrž vhodná pro Dania perlová (málo kytek, nic na hladině, hodně prosvětlená), podle mých zkušenosti zde budou plaché a schované. Navíc Ti stejně většina lidí doporučí, ať se na ta Dania vykašleš a radši dáš jedno opravdu velké hejno neonek...
Jen technická - je to hodně čerstvá nádrž, ještě bych s nasazením více ryb počkal, dokud kytky nepoporostou a celé se to stabilizuje. A ty SAR parmičky budou rychle růst, budou z nich velká žravá torpéda. Řasy stejně moc žrát nebudou, určitě je tu chce dlouhodobě nechat?
Ahoj všem,
řeším jakou osádku a kolik rybek dát do své 216l nádrže.Rozměry akvárka jsou 120x40x45 čistý objem vody je něco lehce přes 150l vody.
Momentálně mám v akvárku 5ks Otíků a 4ks Parmiček černopruhých.
Chtěl bych pořídit Dánio perlové a Neonky obecné.
Ale řeším počet rybek.Jsou to celkem malé rybky tak jsem si říkal že bych vzal 20ks Dánií a 20ks Neonky ale nerad bych to přestřelil s počtem ryb a zase bych nerad abych měl jen malé hejno.
Údržba akvária probíhá každý týden odkalením a výměnou 1/3 vody.
Díky za rady
Starší reakce
...to je hozená rukavice...jsou taky nádherné....
souhlasím...na ty jsem se před chvilkou díval...Opravdu krásné......ještě mě napadla Tetra červenoploutvá, Tetra krvavá, a z jiného biotopu ještě nějaký druh Duhovky...
Rozumný postup
Tetry Císařské se drží v horní třetině akva. Skalár se nebojí a jsou to krásné ryby.
...dle atlasu se sekernatka skalárů bojí...v nejhorším budu ty ryby řešit, až někdy později...v sobotu si chci přivézt pancérničky, po svátcích zkusím první půlku neonek, po 14 dnech druhou půlku., a pak se uvidí...
Co takhle Sekernatky? Typicky hladinové ryby z Jižní Ameriky.
...topítko mám nastavené někde kolem 24-25 C...to by snad mohlo vyhovovat...ten skvrnitý se mi líbí víc...asi si vezmu 20ks...Ti čichavci nevím...myslel jsem nějaký menší druh, tak kolem 10-12 ks...
Panda a skaláry, to si nebude sedět kvůli teplotě. Skvrnitý je o něco lepší varianta, ale ideální to taky není. Já bych volil spíše pancéřníčka sterbova, adolfova nebo klínoskvrnného, ti nemají problém s celým teplotním spektrem, vhodným pro skaláry. Neonky jsou ok. A do horní části nádrže? Co třeba čichavec perleťový?
Ahoj, mám standartní akva Juwel Vision 260 l a v současné době ještě řeším tybičky...Akva je zatím v záběhu od 29.11, rostlinky, okružáci, levatky, a piskořky pilně pracujou, přidal jsem 3 samečky pavího oka, lehce přikrmuju, tak snad bude akva zaběhnuté... Chtěl bych tam 15-20 pancérničků (panda, nebo skvrnitý), 40-50 neonek červených, 8ks skalaru(po vyselektování si nechám max. 2 páry, ale chtěl bych ještě nějaký druh do horní části akvária. Poradíte někdo něco?
Starší reakce
Raguji na Ribetův dotaz z pošty.
Osobně bych tam nechal ty pancéřníčky, neonky, razbory a tetry a zbytek bych dal pryč. Není to sice ideální, mít hejnovou rybu v jecnom či několika kusech, ale když už je máš. No a až to dostane štábní kulturu a ty si uvědomíš, že máš akvárium a ne diorama, doplníš rostliny, tak si vyber jeden druh z toho, co tam už bude a z těch udělej hejno dokoupením dalších jedinců.
Nic si z toho nedělej, taky jsem takhle kdysi dovezl akvárium obdobné velikosti a ryb v něm bylo na 1,5 kubíků vody a byl jsem z toho nešťastný. Pak už je jen na tobě, jak si to přetvoříš, aby tě pohled do akvária těšil.
Vlka má pravdu. Tu loď vyper ven. Je pravda,že velké lodě plují daleko proti proudu Amazonky,ale zamysli se. A co ryby. Za prvé co se ti líbí. A za druhé co se k sobě hodí. Za třetí nech si od kluků poradit. Ať ti to plave.
Ja to vsechno dostal s akvarkem. Taky uz jse si rikal ze to porozdavam a necham jen nejake tipy ryb.
Až ti to všechno povyroste, můžou nastat problémy. A mezi náma, ten Titanic je suprovej kýč. Ale 100 lidí - 100 chutí.
Máš to jak v tom dortu pejska a kočičky. Od každého trochu, takový neforemný mix různých druhů. A docela dost velkých ryb. Tam není problém jen s ancistrusy, tam je těch komplikací víc...
0 21.11.2019 21:33 RiBet – Prilis mnoho Krunyrovcu
Muzete se prosim podivat na mou nadrz, respektive na slozeni a mnozstvi rybek? Mam pocit jestli tam uz neni moc Krunyrovcu, pry hodne spini vodu jejich vykaly.
Jde o to, kolik těch teter máš a jak bude velké akvárium. Ty duhovky jsou poměrně velké ryby, měly by být v hejnu, tak abys neměl plno. Rašelina není nutná.
A ty žáby bych tam necpal určitě. Toť můj názor.
0 20.11.2019 19:37 Tomáš314159265 – duhovka a tetry
Starší reakce
No já už Galaxky v "61" měl a uplně hyn z toho nebyly. Jen tak postávaly na místě a čuměly. Rozplavaly se pořádně až ve velkým a ve větším hejnu... Ale tak na starý ploutve by jim to jako vejminek stačit mohlo
Zas tak malá ta 61 není. Když to máš takhle promyšlené, klidně do těch thomasek jdi.
Dánia jsou na dožití a kdyby nastal nějaký teror, můžu je přelovit do "61", i když to je na ně malé...
Možná bych měl chvíli strach o ty dánia, ale jinak za mne dobrý.
Pokud ti to nebude vadit, tak je mohu jen doporučit. Barevně jsou úžasní. V akvaristikách bývají nevybarvení - monotónně šedohnědí a nepřitahují pozornost. Když si ale zvyknou doma v nádrži, pak ty modrofialové odlesky, proměny barev podle nálady, červené lemování ploutví a další barvy jsou úžasné.
Co se týče snášenlivosti, Pandy jim mohou žrát nítěnky přímo pod břichem a nechají je na pokoji. Jen si občas vyhrožují mezi sebou. Ale jsou to spíše náznaky - prudký nájezd a pak jemné ťuknutí.
Krevetky jsou hodně rychlý a dokážou uniknout z hladových tlam
Myslím, že ti tam nějaký i zbydou při pořízení těch pěkných rybiček
Tak to budou mít smůlu, Okružákům s u mě bohužel moc nedaří... Krevetky jsem si říkal, že asi zobnou, to mi vadit nebude
Jsou to krásné ryby, s ostatními rybami snášenlivé, jenom ti začne rychle ubývat šneků - mají je v oblibě. Mně z cca 50 okružáků zbylo 5 nejstatečnějších. A nevím, jak to bude s krevetkami - ty nemám.
jj, výška bude 40 cm. Dešťovku nemám v paneláku jak chytat...
100 do té 100x40 (neznáme výšku, čili předpokládám, že to bude 40 nebo 50, čili nádrž bude mít hrubý objem 160 nebo 200 litrů) je hrozně moc a to i kdyby to byly malé neonky modré. Dal bych tak maximálně 40, víc leda bych měl systém pro kontinuální výměnu vody.
Pokud chceš pandy, tak neonky obecné a teplota klidně 22 - 23 °C. Pokud chceš neonky červené nebo modré, tak k nim raději třeba Corydoras adolfoi a teplota 25 - 26 °C. K té tvrdosti ti běží vlákno vedle, já bych to mixoval s dešťovkou (nebo používal jenom dešťovku), případně nasadil RO.
Tak to si synku zjistí než začneš kupovat ryby. Kup si nějaký test nebo konduktometr a změř to.
Jj °N=nemecký stupeň a °dGH=Grad der Gesamthärte je to isté.
Dobrý postřeh. Tvrdost tak pro Tetry slepé ne pro ryby z Jižní Ameriky.
nevím jestli je to zrovna dGH, ale je to na stránkách našich vodáren a oni to značí °N...
Červená je väčšia a chce teplejšiu vodu (pozor, pandička zas moc teplú nemá rada, ale dajú sa spolu).
26°dGH? V tom jaskynnom jazierku ti niečo i rastie?
100 jsem chtěl původně, ale přislo mi to docela dost...
Co teda 100 neonek + 20 panda + krevetky?
Každopádně, je nějaký rozdíl v Neonce obecné a Neonce červené (mimo délky červ. pruhu)?
Dá se dát ještě nějaký druh k hladině?
Jinak tvrdá voda znamená:
Celková tvrdost °N 25,8
Celková tvrdost mmol/l 4,6
K neonkám se hodí třeba Tetry žhavé.
Nemíchal bych dvě hejna malých ryb, ale posílil jedno.
60 neonek tam ani nenajdeš, dal bych alespoň 100... K tomu ty Pandy a krevetky. Za mě super
Ale počkej, co na další názory...
"Tvrdá voda" znamená co?
0 29.10.2019 06:37 rinkoo – akva cca 100x40
Dobré ráno, stavím si nové akva, a potřeboval poradit s počtem a osádkou ryb... Líbila by se mi kombinace:
50-60x Neonka obecná, nebo neonka červená,
10-12x pancérniček panda
případně nějaké Dánio perlové a nějaké krevetky...
Filtraci uvažuju jen čerpací hlavu + bioakvacit, zarostlé rostlinkama, 2-3 kořeny, bez vzduchování a bez chemie. Tvrdá voda, kterou nebudu upravovat, s výměnou cca 1/3 za 10 dní. Současné akva mám 54l, viz foto...
Starší reakce
Mě tam teda moc nesedí ani ty sekavky ani sekavci ... Taková trochu patlanina... Dala bych pryč i ty.
To taky chci udělat prvně to vyčistím a pak seženu nový.Jenom sem nevěvěděl co vybrat.A čichavce bych určo nikomu na skrmení nedal.A potom bych potřeboval radu ohledně pákistánek.Koupil sem 4 na zrušení šneků což se nadmíru povedlo a teď nvm jestli je můžu taky zredukovat na 2 jelikož šneka nemám v aq ani jednoho a už se mi pouští do neritin a ampulárky dokonce už zrušili
To jsou ale pořádné rybiny už samy o sobě - vždyť už je máš jedny rok a druhé déle než rok - takže pokud k nim hodláš dát nějaké hejno, musely by to být taky velké rybky a to ti asi neklapne. Mladé rybky jakéhokoli hejnového druhu, který by nějak pasoval do tvého akvária, by bez milosti sežraly buď skaláry nebo akary.
Vezmi si, že já sama mám ve stejně velkém akváriu 4 akary hnědé a k nim neonky a krvavky. Jenomže akary jsou dlouhověké oproti nim, takže je - při štěstí - o hodně přežijí. Ke starším zabydleným cichlidám je prostě hodně riskantní dávat nové malé rybky, takže pak už zůstanou samy, nelajzla bych si jim předhodit nové spolubydlící.
0 20.10.2019 19:41 Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby. Jako chápu ty snahy, jak něco půjde pryč apod., ale vím, jak to většinou dopadá. Sám jsem to zažil. Ve výsledku člověk řeší, kam ty ryby vůbec dá, aby je nemusel vyloženě spláchnout a skoro je rád, že je dá někomu k pyraním na zkrmení.
Takže, ne, že bych tě podceňoval, ale prvně ty ryby někde udej, vyprázdni akvárium a pak teprve řeš, co tam místo nich dáš.
Jak tak koukám na tvoje akvárium, tak si vzpomínám na svoji první nádrž. Ryb tam bylo tak na kubík vody a byl jsem z toho vyloženě nešťastný. U akvária jsem seděl s rukama v dlaních. Začal jsem číst a napravil co se dalo a časem mě to začalo těšit. Doporučuji totéž. Ta tvoje přerybněná nádržka tě nemůže ani těšit.
Defacto je,ale čichavci a parmička půdou pryč
Právě nvm jak to mám udělat
Tak pokud odebereš nějaké větší druhy, měl by's taky vzít v potaz, že tam máš dva druhy poměrně velkých cichlid, které tam mají domovské právo a každou malou novou rybku mohou považovat za živé krmení.
Čichavců a parmičky se chci zbavit a hodit tam nějaký hejno.
Edit: Možná nějaký barevnější Tetry nebo něco podobného fakt nvm.
A nebo doplň stavy k těm pár jedincům parmičkám...
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x