Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
S měděnýma si užiješ, pokud se budou chovat jak ty naše. V hejnu a v klidu jsou jen když mají strach nebo se krmí, jinak má každý svoje místo a neustále se perou a zastrašují. Takže pokud ti jde o klidné hejno proplouvající akvem, tak to není dobrý výběr
0 23.06.2015 06:36 Pulec – Re: karmen1976
No ono to zatim funguje spise jak pise J. Hofmann
.. Tetry cisarske se drzi ve svem "domecku" pod velkym anubiasem - a jediny kdo plave po celem akvarku je samec - ktery si milostive vzdycky vybere jednu favoritku z haremu se kterou laskuje - ostatni sedi jak puticky pod listecky
.. tetry medene jsem nakonec koupil cvicne v 8 kusech ( 4a4 ) seznamily se z prechodnou nadrzi 60 litru ktera je plna kytek a na dne jsou pancernicci ... jako karantena ... a zmizely - uz jsme je pul dne nevidel -
haha - to teritorialni chovani a schovavani jsem cekal u tech cisarek - ale u medenych ne - jo a jeste jak videly kde jsou servaly se "o majetek" jako kone - vetsi melu jsme nevidel
..... tak fakt nevim
diky vsem za pripominky ktere tak nejak souhlasi s mym zamerem ....
Cisařek na tuhle litraž klidně i vic. Ale pokud je nechceš mit jako dominantu tak to stači jak to máš. Mě se u nich jako druhe hejno nejvic osvědčily neonky. Já sama za sebe medenky moc nemusim. Měla jsem s nima často problem u samic. Byly plné jiker, ktere ze sebe nedostaly a pak hynuly.
Cisařky jsou aktivní ryby, ktere klidně opravdu ve vętšim hejnu mužeš mit.
Neni problem. Samec si vytvoři teritorium do ktereho bude lakat samice. Takže samic klidně přidej i na 8ks.
To prvé v pohode, do druhého ku kardinálkam radšej tie parmičky, pretože kardinálky aj daniá sa držia hlavne pri hladine, takže lepšie sú tu parmičky, budeš mať rybky po celom akva, nie len hore.
0 21.06.2015 21:12 Pulec Mam dotaz a prosbu - kombinuji rybicky do 2 akvarek .. jake mate vlastni zkusenosti a nazory: 160 l - zatim v nem bydli 1 samec a 4 samice tetry cisarske - chtel bych pridat tetry medene ve vetsi skupince
--- no a druhe se planuje 220 L 130 cm dlouhe ... tam mam pripravene hejno 21 kardinalek cinskych - a k tem bud Dania nebo Parmicky duhove
... jinak v obou bude jako bonus tlupa pancernicku
diky moc za rady nebo pripadne kritiky
Myslel jsem když s živorodkama, tak bez teter, jedno jakých.
ano su to 3 varianty
1 gupky 2 neonky a 3 molly a v kazdej variante panciernicky
Ale na neonky zapomenem.
0 19.06.2015 19:32 Lukot toto sa mi paci
pekne viac nazorov. alebo potom este black moly zlte platy a platy krvave.. ale kedze su vecsie musel by som oddelovat mlade od nich
No tak do dvoustovky bych asi vybrala z teter větší žrouty než neonky a tím gupky budou jen v pár kusech fakt na ozdobu
A nebo si tam dá oboje.
Hlavně neonky, narozdíl od gupek, nejsou natolik omezující v případným doplnění dalších rybek, bude-li o ně tazatel časem stát
Nicméně tím nehoruji proti gupkám, sama chovám několik velmi atraktivních forem, ač bych tomu kdysi nebyla ochotná věřit
Víceméně je to jedno. Buď si tam Lukot dá pávčata a časem přizpůsobí údržbu počtu ryb nebo neonky a tím míň starostí.
Asi OT.
Snad ta regulace bude Lukotovi stačit
Jinak, osobně bych tam taky radši dal neonky, když už jsou v plánu panceřníčci, ať na tom dně nemají takový bordel od těch rozmetadel
tou raselinou som myslel substrat a zasypany je kremikovym pieskom
Nějak nechápu. To máš rašelinu na dně a zasypanou substrátem(pískem)?
zle som sa vyjadril :( substrat som mal na mysli.. a voda je ako taky tuhy caj
To není dobré. Rozhodně lepší je do punčochy a umístit ji k výtoku z filtru nebo se dává přímo do filtru např.
rybicky.net/vyrobky/891-fluval-raselina-granulovana . Třetí možností je výluh z rašeliny.
Pod pískem ti může začít hnít. Už davno jsem se naučil na dno pouze čistě praný substrát.
povedal by som ze to je s raseliny, a ten asi tiez filter pohlti , ci ?
Není to problém, pokud je to počáteční zákal tak zmizí, pokud je to výluh, tak tím lépe pro rybky
ano urcite na viac krat budem davat neonky, kedze chcem viac druhov/farieb..
akurat som poposadzal dalsie rastlinky a voda je dost zakalena, resp. aj pred tym bola... taka dost nepriehladna a tmava, asi s tej raseliny je toproblem? hodnoty vody su dobre a filter je tam novy externy od piatku na plny vykon
Lukot napsal: zdravim, kolko do cca 220L akvarka mozem dat rybiciek? ...... chcem dat tak zhruba 10 panciernickov a 50 neoniek ? moze byt.. p.s. rastlin bude hojnost
Může být úplně v pohodě, pokud bude to akvárium slušně nastartované.
Jen upozorním na postupné přidávání ryb. Nejdřív pancéřníčky a týden dva na to neonky. A i ty bych klidně dával na dvakrát.
ano , pred uplnou prestavbou , uz tam je pridany substrat , externy filter a sadim rastlinky... niektore su sice este len odrezky ale bude tam dzungla , aby sa mali kde male schovavat a nemusim ich odchytavat
To co je vidět na titulní fotce prezenatace je jaký stav? Před přestavbou?
Z jakeho duvodu by to melo byt mene narocne s krevetkama nez s rybama?
Samozřejmě chápu ale to už není tolik práce a navíc je to taky příjemné odreagování člověk si to poupravý podle svého ... furt uvažuji jen třeba nad krevetama a rosltinama nemuselo by to být zas tak náročné a krevety v akváriu mám rád
Mám akvárium. Nemám čas se o něj starat. Nemám chuť ho rušit. Chci ho udělat jinak, ale i tak se o něj starat nemůžu....bla bla bla
Doporučuji vyhledat firmu co se tím zabývá a jen sypat rybám žrádlo ;) je to trochu o penězích a není to už akvaristika, ale budeš to mít v klidu
Ahoj, vidim, ze te to asi uz moc nebavi. Ono, kazdy nebo skoro kazdy akvarista tak nejak vysetruje cas na udrzbu akvarka ci akvarek, kdyz se chce, tak se ten cas udela, ale hlavne jde o to chtit. Pokud te to opravdu nebavi, tak nejlepsi reseni je zbyle rybky darovat a akvarko take ... nebo prodat, to uz je jedno. Hlavne si musis ujasnit, jestli v tom chces pokracovat nebo ne, ale podle tveho prispevku si myslim, ze je to ted pro tebe spise pritez. Vzdy se k tomuto konicku muzes vratit, kdyz budes citit, ze ti chybi.
ted už tam jsou jen nějaké mečovky .. jak říkám tedka jsem se o to už fakt skoro nestaral a proto jsem se rozhodl to nějak předělat aby to bylo co nejsamostatnější
já vím ano ono to není tolik práce ..tedka sice budu mít prázdniny ale pak zas bude škola,práce,víkendy pryč.. ono se to nabaluje a času není moc :/
A to co už tam máš teď by tam zůstat nemohlo?
I když nemáš čas, přece jen na to krmení snad chvilku denně máš a jednou za dva týdny třeba vyměnit část vody?
Zdravím mám takový mylsím že méně obvyklý dotaz... mám doma akvárium už delší dobu za tu dobu se v něm nějaké ty ryby vystřídali a vhzledem k tomu že teď nemám skoro žádný čás ale akvárium se mi nechce rušit tak řeším co bych tam mohl dát abych do toho mohl co "investovat" co nejméně času přemýšlel jsem nad krevetama nebo něco takového budu rád za každý nápad.. a předem prosím odpuste si rady tipu vykalši se na to aták
Starší reakce
Docela zajímavě jim můžeš přilepšit nějakým rašelinovým výluhem a to i při té vyšší tvrdosti, takže bych to nevzdával.
Pozeral som si videá s Paracheirodon simulans a vyzerajú super. Bohužiaľ mám tvrdú vodu a v atlase je uvedená tvrdosť max. 6 dGH, tak asi nejdem riskovať.
Je to prosté, pohledově se to tluče a i když je v akváriu "hodně" ryb, je stále prázdný.
0 31.05.2015 21:53 DanH Já osobně bych tam dal třeba 50 Otíků ( jsem nima úplně posedlej
) a nějakou dominantní, ale mírumilovnou rybu. Ale každý má jiný vkus a já rozhodně nechci nikomu nic vnucovat. Jinak, už poněkolikáté jsem narazil na doporučení nekombinovat dvě hejna, ale nikde není napsaný proč? Chaos v akvárku, vzájemné překážení si nebo co? Žádnou zkušenost s tím nemám, tak by mě to docela zajímalo.
Nekombinoval bych dvě hejna a dal jenom hejno jedno o náležitým počtu, ale to je jenom můj názor.
plne s tebou souhlasim, muzu potvrdit z vlastni zkusenosti..
Hemigrammus rhodostomus se prý v hejnu drží líp jak neonky. Tak nevím.
50 kousků neonek modrých, jako centrální hejno.
Ja to doplnim. Kardinalky se mi libi, ale sam jsem se je chovat bal, nikdy jsem si je neporidil. Kdekoli jsem bydlel, jsem nedokazal rozumne zajistit, aby v akvariu par dni v roce nebylo kolem 30°C, to tak v nekterych bytech chodi, a kdyz tomu tak je, je lepsi zvolit ryby, ktere to klidne i 14 dni preziji bez uhony. I to je potreba pri vyberu ryb zohlednit a ne kazdy si to musi hned uvedomit, proto to radeji zminuji.
Ona uz zase nastava doba, kdy vybehne do popredi zajmu tema o chlazeni akvaria
.
Kardinálka má radši chladnější vodu. Nevím, jak velkÿ je to problém, ale rozhodně je nejlepší mít spolu ryby se shodnými nároky. Na krevety pozor, aby se nestaly drahým krmením ( dostatek úkrytů ). Jestli by tam toho bylo už moc, záleží na velikosti ( předpokládám, že je to v tomle vlákně, protože to tu má být
), na rostlinách a na filtraci.
Starší reakce
Neonky, tetry, tetry, tetry, všechno po několika kouscích, to bych řešil a měl jedno centrální hejno o desítkách kusů, posílíš pandy na 12 kousků a hotovo.
Ahoj, mohu poprosit o jakési doporučení když se mrknete do profilu co dokoupit (kolik kusů případně i ještě nejaký druh, ale nemyslím že je nutné to přeplácat)abych neudělal zbytečnou botu?Pár kousků mi zemřelo po něhodě s burčákem a nyní když jsem dorovnal snad funkčnost systému a opět se zase poučil z různých chyb, chci doplnit. Určitě pořídím jenoho čichavce aby nebyl sám. Trochu lituju že mam 4 ancistruse. Asi by mi stačili dva.
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x