Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nafouklé břicho

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Nafouklé břicho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 11:12 Žena petulinakk [2016] Re:
Rybka má dietu a stav je zatím pořád stejný. Dívala jsem se po přípravcích proti vnitřním parazitům, čekala jsem výběr přípravků, aspon tady na foru jsem načetla že jich je několik (hexamita, flagelol, flubenol, entizol), bohužel každý proti jinému druhu parazitů... v obchodě jsem narazila jen na Hexamitu, je tam ale napsáno že je určeno pro terčovce a cichlidy, vzhledem k ceně přes 200kč jsem ho zatím nekoupila než se ujistím že je použitelný i pro jiné druhy ryb? Selský rozum napovídá proč by ne, ale taky už párkrát dostal můj selský rozum pěkně na frak, tak se chci zeptat - co vy na to?
Jinak jsem nečekala že léky budou zadarmo, ale přesto mě ceny i na internetu překvapují, flagelol skoro 400kč... - vystřídat celé spektrum léků pokud jeden nezabere už znamená pěknou pálku... ale to vy už asi víte :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 23:01 Muž tajfun1 [222]
Fotka k příspěvku Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o radu. Téměř všechen můj potěr (black molly, gupky) mají nafouknutá břicha (viz fotka). Zježené šupiny nemají, chovají se normálně, jedí normálně, nemyslím si , že bych je překrmoval, břicha měla nafouklá i během Vánoc, kdy měli 3 denní půst. Zdá se mi, že mají zvětšené břicho i dospělé black molly fotka - dl.dropbox.com/… po přečtení všech možných diskuzí a článků, jsem dospěl k tomu, že by se mohlo jednat o přemnožené vnitřní parazity? Ale nechce se mi zbytečně zatěžovat akva léčením např. entizolem, pokud si nebudu jistý, že se jedná skutečně o tuto nemoc a že to pomůže, proto bych uvítal Vaše zkušenosti s touto chorobou. Dále bych chtěl vědět, jestli máte někdo zkušenost s veterinářem, který by provedl např. pitvu a zjistil o jakou nemoc se jedná? ideálně v Brně a kolik by to tak stálo? díky za rady
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 21:30 - Re: petulinakk
Áno,často sa s takou rybou možno stretnúť.Najlepšie bude ak ju necháš v karanténe a pozoruj.Poprípade skús dáky prípravok proti vnútorným parazitom.Ak ich má tak pomôže ak nie ani prevencia nie je zlá.Napríklad chovatelia diskov primiešavajú do robeného krmiva troška cesnaku.(to hlavne proti spomenutým parazitom).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 21:16 Žena petulinakk [2016] Re: prasan
Všechny rybky mám asi tři měsíce, jen ta dvě paví očka přišla později.
Ale pochopila jsem už z příspěvků že parazity má spousta ryb a žije s nimi bez problémů, ale při nějakém oslabení se můžou přemnožit a zahubit jí, je to tak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 21:13 Žena petulinakk [2016] Re: Ivoš
Věřím Ti, ale jak se to pozná? Vypadá naprosto stejně jako rybky na odkazu co jsem poslala, škoda že tam není rozuzlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 21:11 Žena petulinakk [2016] Re: romant
Nelepší, spíš se mi zdá že se malinko zhoršila. Apatická ale není.

Ostatní rybky zatím taky beze změn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 21:09 - Re: petulinakk
Mal som jednu rovnako nafúknutú kardinálku.Predpokladal som,že ide o vnútorné parazity(ryby dosť čerstvo kúpené-objavilo sa to v krátkej dobe po zakúpení)tak som ju dal preč.U ostatných sa to neobjavilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 21:07 R Muž romant [27987] Re: petulinakk
Pokud se ta rybka tzv. nelepší, nemá snahu splaskávat, tak bych si myslel že se ani o to překrmení nebude jednat. S drobnoústkama tedy zkušenost nemám, ale třeba u neonek je to nafouknutí v důsledku nabobtnání potravy do druhýho dne v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 21:03 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: petulinakk
Zatvrdlé jikry to na 99,99% nebudou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 20:59 Žena petulinakk [2016] Re: petulinakk
Ještě mne napadla jedna věc, možná bláznivá, ale nedá mi se nezeptat - mohly by to být zatvrdlé jikry?

EDIT: něco jsem našla tady i s fotkama, je to nápadně podobné, škoda že přispěvatel není registrovaný abych se mohla zeptat co to nakonec bylo.
rybicky.net/forum/662…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 18:06 Žena petulinakk [2016]
Nějaký vývoj je, ale jiný... před malou chvílí kouknu do akvárka a vidím dodělávající tetru ohnivou. Od rána sleduju pečlivě rybky abych hned podchytila kdyby se nějaká začala taky nafukovat, vše v pořádku, a ted tohle, pro mne najednou...
Možná byla schovaná, mám to dost zarostlé, nevím... Neměla zvětšené břicho ani jiné příznaky, nic zvláštního, nic, nic... Bylo už jasné že to nezvládne, utratila jsem jí sodovkou.
Jediné co mně napadá je že uhynula stresem, ráno mi dalo zabrat než jsem tu drobnoústku vylovila z té džungle, ne že bych to tam kosila jak šílená, snažila jsem se pomalu, ale šťourala jsem se v akva docela dlouho. Nic jiného mně nenapadá. Rybka v karanténě je beze změn.
Svoje pocity popsat nedokážu. Nejradši bych si nafackovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 17:49 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: petulinakk
No pane jo,tak tahle nafouknuté břicho jsem u ryby ještě neviděl. Dej vědet, co se z toho vyvrbilo, na tohle jsem zvědavý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 15:48 Žena petulinakk [2016] Re: prasan
Rybka je momentálně oddělená v karanténě, kdyby se potvrdila ta vodnatelnost. Když nedostane nic ona ani ostatní tak se taky nic nestane. Nekrmím každý den ani tak, jsem zlá macecha :-)
A jak vidno, někdy i natvrdlá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 15:38 - Re: petulinakk
Skús tu dietu.Napr.3dni.Rybkám sa nič nestane a budeš môcť usúdiť či nie je len prejedená.Ak zbaštila zopár granuliek CrustaGran,tak to je možné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 15:34 Žena petulinakk [2016] Re: prasan
Děkuji. Krmení bohužel střídám, takže nevím které z nich by to mohlo způsobit. Krmím NanoGran - to je velmi drobné, pak vločkové od Tetry - to jsem krmila včera, jsou to větší kousky. Tím jsem krmila včera. Na dno občas hodím menší tabletky od Tetry, tabletky CrustaGran nebo spirulinu, větší tabletky už nedávám, moc špinily vodu. Mám ještě sušené dafnie, ale ty jsem dala jen jednou, přišly mi na rybky velké. Živým ani mraženým nekrmím, nemám v rozumné vzdálenosti zdroj ze kterého bych se nebála to brát. Možná to vločkové krmivo tedy vypustím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 15:03 - Re: petulinakk
Problém s trávením,plynnatosť?Daj spomenutú dietu.Skús zmeniť krmivo.Niečo podobné sa stáva závojnatkám ak podávaš nevhodné krmivo.Zle pre danú rybu stráviteľné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 14:10 Žena petulinakk [2016]
Fotka k příspěvku Přidávám ještě jedno foto - na téhle fotce se mi trochu zdá jakoby měla zježené šupinky, ale naživo at jí obhlížím jak chci, tak nevidím nic.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 13:55 Žena petulinakk [2016] Re: Ivoš
Děkuji, od včerejška se nic nezměnilo, rybka je momentálně v karanténě a já doufám že to není vodnatelnost, kromě tvaru těla tomu zatím nic nenaznačuje, zježené šupiny nemá a je normálně čilá, ale nikdy jsem se s vodnatelností zatím nesetkala, být to klidně může... Krmím střídmě a malým krmivem, na překrmenost mi to břicho přijde až moc obludné, ale nevím, nikdy jsem nic podobného neviděla, kdyby to bylo "jen" překrmením tak by to bylo skvělé, ale přijde mi to už moc, navíc to prohnutí... prohnutá je i do boku, když se podívám seshora.
Slepou hladinu sbírám vždy při výměnách vody odměrkou, po výměně je hladina čistá a do druhého dne je to zpět... Zkusila jsem přidat na výkonu filtru který je nasměrován tak aby čeřil hladinu co nejvíc (děkuji romant), snad to pomůže.
Každopádně děkuji za rady! hladovku v karanténně rybka bude mít, ostatní pořád sleduju...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 13:22 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: petulinakk
Podle mých zkušeností když se s rybou děje něco nepatřičného a změny na těle či plavání probíhají rychle, se jedná o dietologický problém. Česky řečeno, ryba se přecpala nebo do sebe nasoukala něco nezdravého či neúměrně velkého. Naordinuj celému akvárku na 3-4 dny hladovku, tím nic nezkazíš a když stáhneš ten povlak z hladiny novinovým papírem, tak taky uděláš jen dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2012 23:24 Žena petulinakk [2016]
Fotka k příspěvku Dobrý večer, prosím o radu, je to pár minut co jsem si všimla že jedna z drobnoústek trpasličích v mém akva je nafouklá a za hlavou jakoby zalomená. Docela jsem se zhrozila když jsem si toho všimla, do akvárka koukám často a tak na 99% včera takto nevypadala.
Drobnoústek je v akva 10 a žádná jiná, ani jiná ryba, takto ani v náznaku nevypadají. Postižená rybka se chová úplně normálně, je čilá, rejdí mezi ostatními.
Podmínky v akva se podle mého subjektivního dojmu nezměnily, neudělala jsem nic jinak, ale objektivně se možná něco změnilo, protože slepá hladina, kterou mám skoro od začátku, byla dříve pohyblivá a filtr jí hnal po celém akva. Ale poslední dva dny jakoby zhoustla nebo zesílila, nehýbe se a při dotyku se jakoby láme.
Může to spolu nějak souviset?
Co by to mohlo být? Omlouvám se za kvalitu foto.
Ještě dodám že nemá zježené šupiny, žádný zákal... kromě toho nepřirozeného tvaru není na povrchu těla ani chování rybky nic nenormálního.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 09:20 Muž honzaprouza77 [18]
už hladověli. Malým rybkám se zmenšilo, ale velký samec ho má pořád, tak ještě počkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 09:11 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: honzaprouza77
tak je nech třeba den hladovět a uvidíš jestli se zmenší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 00:14 Muž SanelOne [5] - TetryRe: honzaprouza77
Šance tu je. Spíš myslim u vloček, který spolknou polosuchý a pak v břiše nabotnaj...Proto radši krmim patentkama ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 20:51 Muž honzaprouza77 [18]
mímu samečkovi gupky duhové a i mladým(několika) se z břicha udělala bublina(nafouklo se) můžo to být tím nabobtnalým krmením? dávám vločky+granulky. granulky většinou sežerou strašně rychle a celý je spolknou. Ale ostatní ryby jsou v pohodě.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 20:57 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Tudy
Jojo. Humla znám, ten má kvalitku palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.10.2011 19:42 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: SanelOne
Dobrou zkušenost mám tady, krmím s tím už rok a rybky pěkně vyrostly.

www.huml-krmeni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 19:02 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Tudy
Je pravda, že sem mražený dával, sice po tom tolik nejdou jako po vločkách, ale co mi mražený došlo, tak už sem nový nekoupil stydim Občas tam hodim mletý, ale to spíš pro žebrovníka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:59 Nobody Re: SanelOne
To ostatní sušené krmivo je potřeba před krmením na určitou dobu dát do vody,aby nasáklo.Pak je rybky přijímají ochotněji.Mražené je dobré,skoro stejně jako živé.Pozor na nemoci.Bohužel zmrazení nezničí všechny možné původce chorob. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:43 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: SanelOne
Zkus to s mraženým, blíží se nejvíc přirozené stravě a nafouknutí nehrozí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:36 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Nobody
Tak je pravda, že sem jim dával suchý vločky a jakmile je tam nasypu, tak po tom jdou jak slepice po flusu. Pak sem jim ještě dával sušené dafnie, tubifex, gammarus, červené komáří larvy, ale na to vůbec nereagujou, takže jim to už nedávám...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:26 Nobody Re: SanelOne
Ryba,tak blbá není.Ona se nepřežere,ale suché krmivo nabobtná až v žaludku.Toto je větší problém u granulí,než u vloček.
To,co popisuješ,vypadá spíš na nafouknutí rybky po její smrti,kdy se uvolní plyny do její tělní dutiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:10 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Tudy
Hm. Jak se tomu vyvaruju? Mohl sem ji vyfotit, ale ani mě to nějak nenapadlo. Nechci aby to vyznělo nějak špatně, ale to je ta ryba tak blbá, že neví kdy má dost? Samozřejmě logicky si řikám, že když má dost, tak už žrát nebude, navíc sám si myslim, že je krmim spíš míň než víc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 17:13 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: SanelOne
Je to možné, jestli to byly vločky a sežrala je nedostatečně namočené, mohlo to vést k nafouknutí a úhynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 16:52 Muž SanelOne [5] - Tetry – Mečovka
Dnes v 9 ráno sem našel v mém akváriu mrtvou mečovku.Byla na hladině s extrémně nafouklým břichem. Co sem se tu teďka dočetl, tak se s největší pravděpodobností přežrala. Krmil sem je den předtim krmením Tetra Min v cca 20:30, ovšem nijak moc. Je možné, že běhěm 12ti hodin se tak přežrala, že do rána umřela?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2011 20:09 ludva10 – ancistrus - nafouklé břicho, pohyb v řitním otvoru
Tak bohužel taky pozoruji toto: nafouklé břicho a jakýsi pohyb v řitním otvoru ( jakoby se něco snažilo dostat ven ). Nevím, jestli to může souviset s léčbou krupičky pomocí Bioichtu nebo s tím, že samec chcípl někdy před 14 dny a samice je sama. Akva mám Juwell 180 l. Moc dík. Tady je video: www.youtube.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 10:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Barbora
Muze byt: www.akvarijni.cz/…
Nedavno to tady nekdo u takove Zavojnatky resil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 19:28 Barbora
Nedávno jsme čistili jezírko a všimli jsme si, že jedna ze závojnatek má strašně veliký břicho, mysleli jsme, že bude mít nejspíš malý rybky, ale ryba má furt nafouklý břicho a dokonce se dá i chytit do ruky a už druhej den leží na vodě v jezírku břichem nahoru, už jsme se lekli, že mrtvá, tak jsme vzali sak a najednou rybka se vždycky probere a začne normálně plavat jako by nic. Je možné, že by v sobě měla vajíčka, který nemůže dostat ven? Nebo co by to mohlo být. Poraďte, prosím. Děkuju. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 20:38 R Muž romant [27987] Re: dkoudela
Taky bych si myslel, že půjde o nádor, na přežrání to nevypadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 20:29 Muž dkoudela [13] - CichlidyRe: Landvir
To ne vodnatelnost je jiná tohle vypadá jako by měl nádor... neodstávají šupiny..... navíc jsem teď po týdnu krmil.... patentkama... nepřeřral se třeba? je to možné že by tohle mohlo tento problém způsobit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 19:55 Muž Landvir [57]
Ahoj chtělo by to více informací... Nemůže jít třeba o vodnatelnost??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 19:14 looqek
muj ancistrus mel taky nafouknute bricho a zjistil jsem ze ve vode je hodne NO3. dokonce pres 100mg/l. takze jsem obmenoval vodu a uz bylo lepe :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 18:41 Muž dkoudela [13] - Cichlidy – Nádor nebo střevní bičíkovci?
Fotka k příspěvku Ahojte, poslední dobou mám s akvárkem více starostí než radostí........

Koukněte na fotku..... sameček Akary má obrovskou bouli na zadku a trčí z něj taková bílá nitka.....vím že foto není moc kvalitní ale vidět ta boule je.....
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 17:14 R Muž romant [27987] Re: TomV
Stran těch ancíků se podívej na tyhle stránky. Nafouklá břicha se tam popisují.
www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 16:34 Muž TomV [13]
Ahoj. Muj ancík má nejspíš vodnatelnost (hodně nafouklé břicho, pomalý pohyb), až ho chytím, jde do kyblíku. Ale teď - čím lečit? Už umírá borellák (v 1. kyblíku) a teď i ancík... Do MeuSonho jsem nakapal eSHa 2000, a koupím sera bactopur. Myslíte, že je vhodné dát to do hl. akvárka? Bojím se, aby neumřeli i ostatní.. A čím mám léčit ancíka? Až ho odlovím, dám sem fotku. Prosím, spěchá! :-( Děkuju Tomáš

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.03.2011 10:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mikyjawak
Pokud ma najezene supiny, coz z fotky posoudime tezko, nejlepe je to videt pri pohledu zhora: rybicky.net/nemoc/Vodnatelnost

Mrkni sem, je tam i navod: www.akvarista.cz/…

I kdyby to nepomohlo, je sance, ze to aspon nejak ochrani dalsi ryby proti nakaze, pokud se to pouzije na cele akvarium. Co je horsi, vyvrazdi to i nitrifikacni bakterie, takze po lecbe to chce znovu nahodit akvarko do nejake rovnovahy, uplne legrace to neni a pouzit to chce s rozmyslem, zda ano ci ne.

Da se udelat i kompromis, lecit rybu mimo akvarium jen v mensi nadrzce, ale pak to chce dobre sledovat ostatni ryby, jestli se to nesiri - a kdyz se siri, muze uz byt pozde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 21:06 Mikyjawak Danio břicho
Fotka k příspěvku Zdravim všechny, nevíte někdo co je stouhle Danio pruhovanou? Je čílá, chová se dominantně,má syté barvy než ostatní, ale trápí mě to nafouklé břicho viz. obr.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 17:33 R Muž romant [27987] – Re: palac15
Nabídnu ještě jednu možnost a to, že je přežraná. Mečovky jsou pěkný vysavači a když mají možnost, tak se cpou a cpou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 17:30 R Muž Silent [5949] – Re: palac15
Nebude spíše březí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 17:28 palac15
dobrý den, mám mečovku s nafouklým bříškem mám podezření na obezitu nevíte co s ní?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2011 06:39 Muž jinokrajec [0] - Tetry
Beruskazelena napsal: Ahoj,
prosím o radu: mám v akváriu, mimo jiné, 4 parmičky mechové (teprve 3 dny) a jedné se za odpoledne nafouklo břicho... nevím, jestli je plná jiker, přežraná, nebo jestli se nejedná o infekční vodnatelnost. Dá se to nějak rozeznat? Jiné příznaky infekční vodnatelnosti (jako vypouklé oči, naježené šupiny apod.) u ní nepozoruji, ale nerada bych něco zanedbala.

Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.

Ahoj Beruško.Mám akva asi měsíc a normálně krmím vločkama.V pondělí jsem jim dal mražené patentky, a jedna mečovka se nafoukla jak balon :-D .Myslel jsem,že je nemocná, nebo že bude mít mladé.Asi byla přežraná, protože ráno vypadala opět jak rybička :-D .Vidím, že vzkaz je starší, tak napíš, jak si dopadla a co to bylo.Budu o něco chytřejší.To víš, učím se.Díky a měj se ahoj

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] 9

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16658x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1160-nafoukle-bricho?od=301