Nafouklé břicho
Zdravim všechny, nevíte někdo co je stouhle Danio pruhovanou? Je čílá, chová se dominantně,má syté barvy než ostatní, ale trápí mě to nafouklé břicho viz. obr.
Starší reakce
Nabídnu ještě jednu možnost a to, že je přežraná. Mečovky jsou pěkný vysavači a když mají možnost, tak se cpou a cpou.
0 27.02.2011 17:28 palac15 dobrý den, mám mečovku s nafouklým bříškem mám podezření na obezitu nevíte co s ní?
Starší reakce
Beruskazelena napsal: Ahoj,
prosím o radu: mám v akváriu, mimo jiné, 4 parmičky mechové (teprve 3 dny) a jedné se za odpoledne nafouklo břicho... nevím, jestli je plná jiker, přežraná, nebo jestli se nejedná o infekční vodnatelnost. Dá se to nějak rozeznat? Jiné příznaky infekční vodnatelnosti (jako vypouklé oči, naježené šupiny apod.) u ní nepozoruji, ale nerada bych něco zanedbala.
Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.
Ahoj Beruško.Mám akva asi měsíc a normálně krmím vločkama.V pondělí jsem jim dal mražené patentky, a jedna mečovka se nafoukla jak balon
.Myslel jsem,že je nemocná, nebo že bude mít mladé.Asi byla přežraná, protože ráno vypadala opět jak rybička
.Vidím, že vzkaz je starší, tak napíš, jak si dopadla a co to bylo.Budu o něco chytřejší.To víš, učím se.Díky a měj se
0 18.02.2011 20:27 suki1000 – nemocná bojovnice
Ahoj,mám doma bojovnici,která už asi týden plave na boku,předvčerejškem přestala žrát,má zapadlé oči a rozpadlé ploutve.plave u hladiny a má strašné nafouklé břicho.myslím si,že je to zánět plynového měchýře,ale nevím to jistě,nevíte,co s tím?
Starší reakce
Tak rychle nafouknuti byva prezranim, malo co rybu nafoukne tak rychle.
Pokud to bylo po krmeni granulemi, pak jich stihla chudina sezrat dost jeste pred tim, nez nasakly, pak to v ni nabobtna a jde to spatne ven. Ted bych nekrmil a pockal. No a pokud to bylo po krmeni cimkoli jinym, chce to krmit s citem, treba i casteji, ale jen co rybicky sezerou behem chvile, ne ze se to cele hodiny vsude vali.
Nemusi to byt jen od prezrani, ale u velice rychleho nafouknuti jen jednoho kusu mne jina mozna pricina nenapada.
0 09.02.2011 23:11 Beruskazelena – Nafouklá Parmička Mechová
Ahoj,
prosím o radu: mám v akváriu, mimo jiné, 4 parmičky mechové (teprve 3 dny) a jedné se za odpoledne nafouklo břicho... nevím, jestli je plná jiker, přežraná, nebo jestli se nejedná o infekční vodnatelnost. Dá se to nějak rozeznat? Jiné příznaky infekční vodnatelnosti (jako vypouklé oči, naježené šupiny apod.) u ní nepozoruji, ale nerada bych něco zanedbala.
Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.
Starší reakce
0 22.01.2011 19:22 sovula – Rybky-choroby
Ahojte všetci!
Chcela by som sa opýtať, či je normálne že Zebričky (Danio rerio) môžu mať bielu bodku pri hornej plutve a ešte neviem čo znamená keď tie rybky "krúti", no proste stále sa točia potom na chvíľu zastanúa zase sa "krútia". Toto sa my stalo pri Corydorasoch panda a Daino rerio.
Prosila by som o čo najskôršiu odpoveď, nevadí keď to buzde po česky. Ale iba po česky a slovensky.
Vopred ďakujem za odpoveď
.
Nina
Starší reakce
dvě ano, některé spíš zhubly
ještě si tady do vyhledávače zadej bílé výkaly a pročti si to tam radši, ať máš víc názorů
0 14.08.2010 20:36 misa a ješte se zeptám Linduš: měli taky nafouklá břicha?
0 14.08.2010 20:10 misa Ok
Zkusím ho!
vždyť říkám, že to hážu do jednoho pytle. prostě bílá hovínka nevzniklá potravou=střevní parazité=flagellol a zabral. ber to jako laickou zkušenost.
tak tedy ten flubenol?
jeden akvarista mi moc pomohl s tím dávkováním.
0 14.08.2010 18:15 misa flagellol je ale na bičíkovce
ten flagellol.
a flubenol, ale ten zatím zkouším (kvůli ploštěnce) a i když věřím dávkování, ještě nevím, co to provede
0 14.08.2010 17:38 misa A znáte nějaký osvědčený lék celkově na střevní parazity?
nevím přesně, co to bylo, prostě to hážu pod střevní parazity. občas to bylo tlusté bílé dlouhatánské, občas tenčí až to skoro vidět nebylo . oskarova zkušenost s těhulemi sedí, ty na tom byly nejhůř.
0 14.08.2010 17:23 misa a nemohli by to být střevní bičíkovci?
Izolace nestačí, měl jsem to u pavích oček bohužel taky. Je to už dlouho, jak se jmenovaly léky už nevím. Odnesly to nejvíc těhotné samice.
0 14.08.2010 16:49 misa Achjo. A byli ty červíci hodně tencí?
řekla bych že jo. tu mňamku jsem si taky dovlekla do akvárka kdysi s pavím okem.
zabral flagellol, po týdnu zopakovaná léčba při teplotě 28-29 stupňů.
bohužel to bude v celém akvárku, izolace je tu prd platná
0 14.08.2010 16:12 misa Ahoj. Vracím se po pozorování pavího očka. Břicho se zvětšilo a všimla jsem si malých a hodně tenkých bílých hovínek, asi červíků. Nekrmím ho asi 4 dny. Dala jsem to pod mikroskop, a našla i vajíčka(aspon myslím). Ty červící jsou opravdu tenoučký, místy tlusčí. Zrovna to z něj vysí a nechce spadnout. Jsou to hlístice nebo něco jiného?
Povedal by som že krížence dánií sú velmi pekné. Aj keď čistá krv je čistá krv
To je příbuzný druh. Takže ji klidně vraťte do společné nádrže a ryby se s tím nějak popasují.
Popravde je ani nechci chovat. Mam v akva dva páry colisa lalia a tam se ted zameruji na odchov. Pred par dny jsem nejaka dania dokupovala (ale ne pruhovana, ale leopardi), to uz ale samicka mela bricho.
Ideální u danií je dávat do tření starší samičky a mladší samce. Takže by možná koupit k laxním starším samcům agilnější mladíky
. Ať se chov trochu omladí.
Zajímavé tyto dania mam uz dva roky, ale k takové situaci jeste nedoslo. Ve spolec. akva nebyli ochotni se trit. Zkusim ji tedy vratit a uvidime. Dik za radu.
Bez samce ke tření nedojde a pokud zůstane izolovaná může nastat situace, že jikry v samičce "zatvrdnou" a ta zůstane neplodná. Takže vrátit a vytřít.
Taky jsem si to myslela, ale tohle trvá už dost dlouho... myslíte že ji můžu vrátit d ospol. akva?
Tohle spíše vypadá, že je samička zaplněná a připravená na tření.
Ahoj, mám problém s daniem samičkou. Má nafouklé břicho, ale její chování je úplně normální - přijímá potravu bez obtíží, plave normálně, neschovává se. Všimla jsem si bílého výkalu (myslela jsem že jde o parazita, protože samička má řitní otvor ´naboku´- jestli je to kvůli tomu nafouknutí nevím) Dala jsem ji do karantény a začala přidávat pár kapek General tonik od tetry (nic jiného jsem neměla) po týdnu už výkaly vypadají víceméně v normě, ale otok zústává. Ještě se ji bojím dávat do společ. akva. Co mi poradíte?
Moc se mi to nezdálo, ale ta růžová skvrna ve spodní části břicha je řitní otvor.
Hale, těžko říct, když to člověk nevidí. Ale já osobně bych to neviděla zatím kriticky. Takže klasika: teplota, sůl (poškození kůže), vzduchování. Pokud by se nelepšili, tak třeba nějakej entizol. Ale gupky jsem dělala už před dlouhými lety, takže jestli máš třeba nějakej thajskej export, můžeš tam mít cokoli...
0 11.08.2010 21:15 misa ne, plave normálně
0 11.08.2010 20:42 misa Plave normálně, šupiny na tom břichu jsou na jednom místě jakoby sedřené
Možná střevní paraziti, nemají průhledné výkaly?
cyklop by si dali?
šupiny vypadaj jak?
Co barva?
Jak se pohybují? Kolébavě?
0 11.08.2010 20:04 misa A přežraní nejsou, jsou v izolaci, kde jsem nekrmila
To máš napsat hnedka, sorry. Pokud se chovají normálně tak jsou jen přežraný. U pavích oček je to docela normální. Některé živorodky jsou dokonce schopné se "užrat k smrti"
0 11.08.2010 19:59 misa Jsou to samci !!
U mně to bylo že samička pavího oka měla velmi nafouklé břicho, taky jsem myslel že je těhotná, ale držela se u hladiny a za par minut jsem ji viděl tuhou u dna. Nevím čím to,už dvě mi takhle odešli.
Doufám že je to jen pokus o vtip
A jestli ne, tak ti prozradím tajemství: "Je přežraná nebo těhotná"
0 11.08.2010 19:51 misa – nafouklé bříško
Zdravím. Paví očka, zatím jen dvě ze šesti, mají nafouklé břicho, jsou izolováni. Břicho se zvětšuje, jí normálně, chovají se normálně. Četla jsem příznaky nemocí: nadnášení k hladině je myšlěno tak že se nemohou ani potopit? S tím problém nemají. Ostatní druhy ryby jsou ok. Prosím o rady
Starší reakce
0 18.03.2010 08:17 Míla33 Dobrý den, v akvárku mám čtverzubce zeleného a včera odpoledne se poprvé "nafoukl", vím že je to u čtverzubců normální jenže plave břichem nahoru a nemuže se otočit více jak 12 hodin
mám o něj strach, nevíte co s tím???
Starší reakce
0 07.03.2010 18:34 jirka – Re: jirka
Tak me napada, nemuze mit "zacpu" prijde me, ze normalne zere, plave, ale prijde me, ze nic nevylucuje. Delaji se pro ryby nejaka projimadla?
0 05.03.2010 11:55 jirka – Re: karelpavel
No ten muj jak kdy. Nekdy je schovanej, nekdy normalne lezi uprostred akvaria. Doufam, ze nezdechne, je to moje prvni ryba vubec :(
kdysi dříve jsem měl takovej problém taky, a byla to nějaká nemoc - postupně mi takhle umřely 3ks ( příznaky byly : nafouklé břicho a furt někde schované za sáním filtru atd - nejedly )
0 04.03.2010 12:37 jirka – bricho
Zdravim, muj ancistrus ma taky nejak divne velke bricho. Uz od vcerejska. Nicmene normalne se hybe, i kdyz celkem malo. Kdyz sundam viko z akva, okamzite zaleze pod koren. Dycha normalne, prisaty u hladiny neni, zadne dive vykaly jsem nepozoroval. Voda teploty cca 24-25. Predpokladam ze to je samec. NO2 minimalni hodnota-nemeritelne. Akva 200L, filtrace pres molitan a uhlu, jemne prisavani vzduchu. Nevite co s nim?
Přidat reakci
1 ...... ...... [8] 9
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16774x