Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Danio - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Danio - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2009 07:17 Muž pepik [6]
Dobry den,nechci zakladat nove tema tak to pisu sem: daji se dania pruhovana odkrmit Sakem 00. Dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.07.2009 00:09 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: vozuch
Vařený žloutek rozšleháš ve vodě,přepasíruješ přes velmi jemné sítko a uvidíš sám,jestli je potřeba ještě přidat vodu.Rozmícháš,tím uděláš vlastně vaječný ,,roztok" a opatrně injekční stříkačkou dáváš do akvária.Utvoří se jakási mlha,proto se i tak jmenuje.
Ale pozor je zde potřeba zvýšená hygiena a častá výměna vody,protože se voda se žloutkem velmi rychle kazí.
Plně však stojím za předešlými názory,že čerstvá a živá potrava je mnohem kvalitnější. Když se jim nechce do artemií,tak zkus jinou prachovou potravu,třeba viřníky,mikry,nálevníky,nebo čistou násadu trepek. Vaječná mlha je jen ,,z nouze ctnost" a dobrotu nikdy moc nedělá,hlavně než se s ní naučíš pracovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2009 00:04 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: vozuch
aha tak to tu čtu :Po rozplavání krmíme vařeným žloutkem nebo sušenými vejci, případně prachovým krmivem pro nejmenší potěr. Krmit lze již od začátku drobným planktonem (je třeba počítat s vyššími ztrátami, jelikož všechen potěr ho nedokáže ulovit). Rybky je pak třeba třídit podle velikosti. Poté krmíme živou potravou, žábronožkou solnou a ve velikosti cca 1,5 cm již přijímají běžnou potravu. Od jara do léta se mohou vytírat každé tři týdny. Pokud se samička včas nevytře, hrozí zatvrdnutí jiker. Zajímavá je u tohoto druhu také párová věrnost. Po vzniku páru se často odmítají třít s jiným partnerem.
no já bych to vejce uvařil a usušil a líp by se to rozdrobilo snad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2009 23:58 vozuch Re: ibik
no prave že ty artemie jsou pro ne velky dys jsou čerstve vylihli ..teda když ztravi vaček§
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2009 23:56 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: vozuch
ale dej pozor no nemám stím skušenosti ale v knižce psaly že to moooc znečištuje vodu
a neni pro ne ta žábronožka moc velká?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2009 23:47 vozuch Re: boruberry
Alee ja artemii krmim. Ale oni ji nesežerou od prvniho dne až po tom 1-2 tydnu. A jak presne uvařit? Pak mam nejak nechat usušut? A jaak nadrobit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2009 23:45 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetkyRe: vozuch
Uvařit natvrdo a nadrobit pouze žloutek?
Jinak souhlasim s iblikem, čerstvě vylíhnutá artémie je lepčéší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2009 23:45 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: vozuch
no nevim ale nachal bych jim tu armenii
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2009 23:43 vozuch – vajičko pro potěr DANIA PRUHOVANEHO
Dobry den. Prosim poradte mi jak mam udelat vajičko pro potěr aby ho sežrali? Mam hrozne moc danii ale doposud jsem je krmil sera micron a moc nerostli a potom hned artemii ale ted bych chtel vyskoušet to vajičko a potřeboval bych přesne poradit jak ho udelat. dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2009 13:31 Muž Yirka [9196] Re: vozuch
Je fajn že se ti daří a že dáváš k dobru své zkušenosti. Vzpomenu-li si na tvé dotazy před třemi měsíci tak opravdu obrovský pokrok a úspěch. palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2009 13:16 vozuch Re: voduch
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku dania asi 2 tydny stare ale nic tam asi neni videt. A treci kos.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2009 13:10 vozuch
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím. Pěstuji dánia pruhovana a musim říct že jednoduší rybu na množení asi neznam krom živorodek. Já je vytírám takto: připravim si vodu z vodovodu a to ji mame docela tvrdou dam ji do akvaria, den ji necham odstat a prokysličuji ji normalnim vzduchovym kaminkem. Dania se třou v cyklu 14dní ale musim je krmit každy den nitěnkami. Udělal jsem si třecí koš z perlinky(sešil jsem ho)vodu neohřívám necham teplotu jako je v mistnostisamce od samic mam oddelene po celych 1č dnu. Když je chci vytřít dam je večer všechny dohromady do třeciho koše v akvariu kde je rozmnožuji je necham 2-3 noci(NEKRMIM protože je na dne mnoho nečistot a to jikram neprospiva protože pak začne cele dno hnít a jikry zlesnivjej a neni z toho nic). Když je vytíram necham opravdu slabje vzduchovat aby je to nevyručovalo a hlavne aby to nevznaselo jikry ktere prave vytřou.potom co se vytřou po tech 2-3 dnech tak je opet rozdelim do akvarii a opet je krmim a po každych 14 dnech opet vytřu.k vytření davam 20paru ale samečku dam vždy tak o 5 více-z tohoto vrhu mam vždy asi 2500 jiker.jakmile se pludek vykuli a přijima potravukrmim ho zelenym prachovym krmivem sera micron jakmile jsou o milimetřik vetší davam jim micro pet ale je možne je krmit už artemii ale někteří ji ještě nemusí pozdřit tak radši jeste davam ten micro pet.když lihnu artemie dam je do kadinky taky nepřidavam na teplote ale musi se hodne vzduchovat aby vse bylo v pohybu ale ovsem že v litrove či 3 litrove lahvy se take vylihnou.je ovsem pravda že když je u nich ohřivač tak je to rychlejší ale mne to nevadi ja mam kádinek víc a tk to mam pekne rozvrhle když budete jeste nekdo nec chtit neni problem ptejte se.nebo kdo by mel zajem si koupit take neni problem 1 ks=10kč.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.06.2009 18:21 R Muž Silent [5949] Re: Martex42
Je tu určité riziko zaplísnění zdravých jiker. Je možné použít Acriflavin jako prevenci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 18:18 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Silent
Díky. A co když některý jikry bílý tam zůstanou bude to vadit tem ostatním jikrám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 18:16 R Muž Silent [5949] Re: Martex42
Odstátou vodu se stejnou hodnotou pH a teplotou přidat můžeš. Topítko samozřejmě taky na udržení konstantní teploty. S tím odsáváním to chce cvik. Chce to klidnou ruku ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 18:07 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Silent
Můžu k těm jikrám přidat odstátou vodu aby jí tam bylo víc a mohl bych tam dat topítko? Poradte mi jeste jak mám odsát ty bílý jikry tou vzduchovací hadičkou to nasává i ty průhledný? Díkec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 13:02 R Muž Silent [5949] Re: Martex42
Já jikry separuju vzduchovací hadičkou. Ty bílý jsou neoplodněný. Příčin může být vícero. Teplota, horší kvalita vody nebo malá plodnost samečků. Já jsem vždycky dával do tření celá hejna dánií (cca 15-20 ks) kde převažovali samice a docela se dařilo ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 12:46 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Silent
Díky. Ted jsem objevil u dna jikry tech danii ale jsou skoro všechny bílí jenom pár jich je průhledných. čím mám ty bílý odsát???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 10:41 R Muž Silent [5949] Re: Martex42
Při 20ti stupních je větší riziko zaplísnění jiker a tím pádem ztráty snůšky ideální je teplota 25-26 stupňů. Artemku oddělíme tak, že po vylíhnutí vypneme vzduchování a necháme usadit. Prázdné skořápky a nevylíhlá vajíčka zůstanou na hladině a nauplie se shromáždí na dně odkud je odsajem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 10:08 Muž Martex42 [20] - TetryRe: NIKO
MNě říkal jeden akvarista že 20 stačí ale bude to trvat déle to líhnutí. Ještě prosím při líhnutí artémie se mi nevylíhnou všechny vajíčka tak prosím jak to mám odělit abych měl jenom artémie! Dík
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 10:03 Muž NIKO [527] Re: Martex42
Dáme samečka,na druhý den samičku.Nedojde-li do 48 hodin ke tření,přidáme ještě jednoho samečka,teplota 26 stupňů:AKVARIJNÍ RYBY,Rudolf Zukal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2009 09:38 Muž Martex42 [20] - Tetry – Danio pruhované 20°C
Zdravím mám otázku jetsli se dánio pruhované může vytřít při 20°C. A mám do vytíračky dát samičku a jednoho samečka nebo dva? Předem děkuji za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 13:23 Muž Yirka [9196] Re: Martex42
I při této teplotě se vylíhnou, bude to však trvat déle. Optimum je 25-28°C. Na zbytek už tu odpovědi máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:27 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Tumek
Děkuji a i ve vytíračce se má krmit?
Teplota 20 stupňů mu bude stačit?
Ještě mám dotaz jestli stačí 21 stupňů na líhnutí artémie??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:25 Tumek Re: Martex42
Dánio se vytře takzvaně i ve sklince od piva.co se týče teploty tak nemusíš nijak zvýšovat, ani vodu specielně upravenou jen stačí přidat 1/3 čerstvé a ráno se začnou třít.interval mezi třecím obdobím byl u mě co 2 až 3 týdny ale jde to i dřív záleží na krmení. přeji hodně štestí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:24 Muž Yirka [9196] Re: Martex42
To jako myslíš, že ten článek psal a doplňoval někdo bez zkušeností? Jinak tu na toto téma byla široká diskuse tak před 8mi týdny. Zkus vyhledat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:20 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Silent
Já bych radši zkušenosti od nějákého akvaristy než z toho článku prostě někoho kdo má stím zkušenost!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:14 R Muž Silent [5949] Re: Martex42
Vyčerpávající informace máš tady: rybicky.net/atlasryb/danio_pruhovane Edit: pozdě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:14 Muž Yirka [9196] Re: Martex42
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:12 Muž Martex42 [20] - Tetry
Co danio pruhované potrebuje ke tření myslím jakou teplotu? Jakou vodu? Díky
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2009 00:47 0 Re: vozuch
Mátroš uhelon , monofil . Vhodný materiál se dá i v textiliích najít , nesmí být rozmočitelný. Síťku si nutno sešít , dát vyrobit nebo koupit. Zadej nalézt do vyhledávače například : Lov a třídění planktonu - levná akvaristika.cz . Teď víc 'neradím' , vstávám do práce brzo ráno .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 23:35 vozuch Re: 0
No mi mame u baraku pramen, tak bych dyztak mohl zkusit neco nachytat. Nebo kamos ma jezirko tak to spis. A jeste se chci zeptat když chci ziskat ten nejjemnejsi plankton, tak co mam použit za sitku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 02:57 0 Re: 0
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku 1) Větší plankton silonkou zachycený.
2) Tady je , co prošlo silonkou - hrubší krustaceový mikroplankton (minihrotnatky) , o němž jsem se předtím zmínil a ten dávám staršímu potěru jikernatých i živorodých ryb.
3) V odchovné nádrži s dániemi mám jako čističe dna krunýřovce vláknoocasé a kopinaté.
4) Kdo má tu možnost, tomu doporučuji jezírko si založit. Dá se využít k více účelům. A i dánia jsou k letnímu chovu venku jedny z nejvhodnějších ryb co se u nás v akváriích chovají.

Foto: v přírodě vzácné a chráněné řezany pilolisté , v jezírku pěstované.
5) Ještě jednu věc Ti vyzradím , a to , že po větší část noci potěru svítím , takže víc potravy zkonzumuje a rychleji odrůstá a zkrácený "spánek" mu nevadí.

Snímek: přes dva týdny starý potěr Dánio frankei v plastové nádrži. Za týden půjdou na letní pobyt do venkovní nádrže.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 02:43 0 Re: 0
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nádobíčko na lov a třídění živé rybí potravy.
2) Pohled z blízka na planktonní třídící síta.
3) Lovná síť na živý prach.
4) První čištění
5) Cezení přes dámskou silonku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2009 02:15 0 Re: vozuch
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Doporučuji tedy , najít vhodný zdroj živé potravy pro zdárnou výchovu rybek jinde a to v blízkém nebo vzdáleném okolí , nebo si založit vlastní chov planktonu.

Nakrmit čerstvě rozplavané rybí larvy lze náhradně tak , že se na nádobku s velmi jemným krmivem napne síťka s nepatrnými otvory a pak přes ni se sype krmný prach na hladinu - k názorné ukázce slouží přiložené foto. Taková síťovina je vyráběna z uhelonu , dámská silonka k tomuto využití pro první týden není vhodná.

K nakrmení právě rozplavaných plůdků mi slouží vířník - naberu zdrojovou vodu s touto potravou z jezírka , přecedím , ať se odstraní larvy korether , znakoplavek i jiných dravců a po vyrovnání potřebné teploty , dám tuto vodu do odchovné nádrže a ,až asi po týdnu začnu krmit větší cezenou krustaceovou potravou. Plůdky musí v živé potravě plavat , aby co nejrychleji odrostly a nezarazily se ve vývoji , to znamená nezakrněly. Jenže problémem je takovou vhodnou živou krmi najít , protože , když se použije rybniční "prach" s agresivními buchankovými naupliemi , tak plůdek zahubí. To se mi loni stalo , když jsem toho z rybníka dal moc a přišel o tisíce kusů rozplavaných dánií zlatých ,d. pruhovaných , teter skvělých , teter ozdobných , kardinálek čínských i hlavaček pastelových , takže se toho nyní varuji a lovím ve svém "kamplu".

Informací by mohl poskytnout mnoho , ale chci jít spát , jsem unaven a přes den nemám vůbec čas vysedávat u PC.
Foto: přes nádobku s krmivem se napne hustá síťka a pak se přes ní prachové krmivo pro plůdek sype na hladinu.

2) Tímto zakoupeným sušeným , ale z počátku taky přesívaným jemným krmivem možno plůdky nasytit.

3) Sáček s nabraným přecezeným vířníkem je před vylitím k rybímu plůdku vkládán do chovné plastové nádržky - líhně k vyrovnání teploty vody , prudkou změnou by vířník zahynul.

4) "Pytlík" s nejjemnějším živým prachem (obsah barevně odlišitelný ) pro právě rozplavané rybí larvy se vznáší na hladině a pomalu se vyrovnává teplota , tak zůstane mikroplankton po vylití do odchovny živý.

5) Ten samý postup je u nádoby s naloveným planktonem - nechá se určitý čas na hladině plavat a pak se překlopí rybkám.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 22:12 Muž kostej [0] - SumciRe: vozuch
Ahoj motýlek myslel nalíhlé vajíčka aretmie ve slané vodě, věřmi ty jsou tak malé že je ani neuvidíš. Je to vlastně po vylíhnutí jen zakalená voda. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 16:05 vozuch Re: motýlek
Artemii jsem jim zkoušel dat. Ale je na ne moc velka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 13:55 Muž motýlek [275] Re: vozuch
ideální je artemie - nalíhnuté nauplie - už jsem to zde kdysi na podobné téma psal ... a tak od dvou týdnů už nasekané nitěnky ... teda pokud nemáš tu možnost z jezírka :-) ... při trvalém krmení umělou potravou musíš měnit denně i polovinu vody ... a stejně ti neporostou správně :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 12:52 vozuch Re: 0
No jo jenže ja žadne jezirko na zahrade nemam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2009 01:06 0 Re: vozuch
Fotka k příspěvku Vždyť jsem to jasně napsal , že loveným živým prachovým mikroplanktonem , který se v mých zahradních jezírkách samovolně úspěšně rozvíjí.

Foto zachycuje jedno z jezírek , kde se přirozené živé krmivo vhodné pro krmení vykulených rybích plůdků nalézá. Foceno 14.5.09.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 14:40 vozuch Re: 0
A mohu se vas zeptat cim krmite? Ja krmim sera micron je to takove zelene prachove krmivo. Artemky jsou na ne jeste velke. Nevite po čem opravdu rychle rostou? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 11:44 0 Re: vozuch
Fotka k příspěvku Filtr není nutný , stačí vzduchovací kámen a kelímkem přes jemnou síťku , kterou neproniká plůdek měnit vodu . Zabarvení nevadí , já takovou vodu s obsahem živého prachu po pomalém vyrovnání teploty , jaká je u potěru , přilévám záměrně a první dva týdny radši ani neodkaluji. On tu vodu nakonec zcela vyčistí přidávaný cezený krustaceový drobný plankton , kterým po týdnu krmím.

Foto : můj dvoutýdenní potěr dánií. V odchovné nádrži voda obsahuje tolik mikro planktonu , až se od toho lomí světlo z blesku a snímek není ostrý.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2009 09:02 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Diego
pokud je jemnej filtr takby nemnel bejt problem, navic kdyz to sestelujesh aby jen tak bublal.... neboj ty prcove maj silu, jen je problem ze par tejdnu trva nez se ten filtrik "zajede"
a pokud ti po nem lezou tak klid... jen bastej, filtr nema zadne pohyblive soucastky co by mohli zranit a vzduch jim neublizi (znam dve varianty, bud se svduchovacim kamenem-jemnejsi bublinky, nebo bez nej)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2009 07:14 Muž Diego [72] Re: vozuch
Ale neměla by se voda měnit každý druhý den u tak malých ryb?Rostou podle kvality vody samozřejmě podle krmení....Pokud máš na mysli ,,bublifuk´´,tak ten by jim nic udělat neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 18:40 vozuch – vylihli se mi dania.ale voda-filtr
Ahoj všicni rozplavali se mi dania. Asi pred tydnem ale ted po tydnu mam vodu zelenou jak vodník. Koupil jsem si molitanovej filtr s takovou trubičku ktera dava vzduch a ten molitan chyta nečistoty. Jenže nevim jestli kdyz ho tam dam jestli mi to ten filtr ty male nevsaje. Danií se mi tam rozplavalo asi 200. coze

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 16:02 Muž matrix069 [79] Re: .:Hunter:., vozuch
Fotka k příspěvku hunter:Kvapkaj odpliesňovač-to je trochu zjednodušene povedané. ne Treba sa držať presne podľa návodu,ak dáš veľa akryflavínu,ikry sa nedokážu potom dostať cez ikerný obal a nevyliahnu sa. Ja dávam na cca 10 L max dve kvapky.
Vozuch:Na to aby bolo čo najviac ikier ok,potrebuješ tak isto mäkkú vodu,ja dávam 1/2 destilky demineralizovanej a pol klasika vody. ak nebudeš mať mäkkú vodu,tak Ti moc nepomôže ani akryflavín. Prikladám ti foto oplodnenej a neoplodnenej ikry. Ak Ti ikry splesniveli,tak budú z nich iba také biele chumáčiky. Takže,aby sme boli v obraze,či boli neoplodnené,alebo splesniveli. Lebo to je rozdiel.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 13:21 Muž . : Hunter : . [17] Re: vozuch
Daj sem foto a kvapkaj odpliesnovac. Abi sa tych par ikier ktore su oplodnene zachranilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2009 13:15 vozuch – tolik neoplodnenych jiker jakto-danio
Dobry den, chci se zeptat. Nechal jsem vytřit 2 samičky a 6 samečku dohromady. Vytřeli se ale skoro všechno je neoplodnene. Co s tim? Je to danio pruhovane.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2009 14:01 Muž motýlek [275] Re: .:Hunter:.
rozplavávají se asi za 5 dnů po nakladení jiker ... krmit až tehdy, kdy alespoň polovina z nich plave netrhaně - vodorovně ... poprvé (a asi další dva dny) použít JBL-Nobil Fluid - vícekrát za den velmi malé množství (podle počtu 3-6 kapek), pak tak 10 dnů artemie a pak už žerou všechno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 20:11 Muž matrix069 [79] Re: .:Hunter:.
Prosím Ťa,to je naozaj taký problém si zadať do Googla napr. Danio pruhované rozplávanie? A môžeš čítať celú noc. X-) Mimochodom je tam vyliahnutie cca 90 hod a rozplávanie cca 3-4 dni...
Inak Dania pruhované sa mi ako rybky páčia,ale už začínam byť na túto rybku zkrz Teba a pod. alergický.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 10

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11449x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/662?od=276