Jaký je to druh krevetky?
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Myslím že Neocaridina Carbon Rili
žeby krevetka Paracaridina var. Princess Bee
Ahoj všem, no a co pak je tohle za krevetky? Kdo to ví?
Starší reakce
Podle mě je to mladá, ještě nevybarvená neocaridina yellow. Tzn. souhlasím s Balim
Krevetka japonská to určitě nebude, ta fotka s tvarem těla na to neodpovídá a navíc jsou to krevetky, které se vyvíjí nepřímo a než dorostou do stádia dospělce potřebují pobyt ve slané vodě, což je v našich akvarijních podmínkách poněkud složitější způsob odchovu. Nech je povyrůst, krevetka vypadá z fotky na mladšího jedince, až krevetka se vybarví a pak zkus foťák přemluvit na zaostření a budeme mít jasno
nechcelo mi to zaostrit
a v atlase som nic podobne nenasiel max ta japonica sa na nu podobala
Trochu je popiš - hlavně barvu. Jinak se můžeš podívat do zdejšího atlasu, třeba tam něco podobného najdeš.
hodne spatna fotka... neocaridina.. yellow?
Neocardinia to je tak všechno co řeknem... protože z toho nejde ani poznat barva.. Mimochodem je to foceno z foťáku v dnenší době umí každý makro zaostření na malé předměty nebo jak to říct dýl to zaostřuje ale zaostří to neudělá to takovédle foto.
0 07.06.2014 09:53 matus13 neviete mi povedat aky to je druh krevetky?to mi dal kolega ze ich ma vela ale nevie co to je,lepsiu foto neviem spravit
Starší reakce
No kupoval som sakuri.Mam ich uz cca 2 mesiace az dnes som si to vsimol u jednej.Moze byt ze sa tam priplietla cherryna.
Je pravda ze dnes lietaju po akva jak splasene.
No sakura ti takle barvu ztratí težko... samec cherry ten už by mohl si myslím
Není to odbarvená red cherry?
Ano může při strese, nedostatku skrýší apod.
0 03.05.2014 17:05 erik1982 [23] - rastlinne Ahoj moze mi niekto povedat ci moze Neocaridina davidi var. Sakura
stratit takto farbu alebo je to iny druh.
Dik
Starší reakce
Krevetka Blue jelly - tak je bezne v Evrope oznacovana modra N. heteropoda. V asii je naopak uplne bezne pod pojmem Blue jelly prodavat neco ve stylu modry pandy. Tim, ze importeri nevi co berou, tak tomu nechavaji zkraceny nazev. Asiati-prodejci si s nazvy moc nelamou, takze se sem vozi blue pearl, blue jelly, blue fairy, blue velvet a ruzne kombinace tohoto jako blue fairy velvet atd.
Primo k otazce - s jistou nejistotou vyjadrenou odstavcem vyse - ano, blue jelly je N. heteropoda.
teoreticky asi jo..
winter by mohl vedet urcite
Starší reakce
No já bych typl že sakura
některé mužou být až do černa
Starší reakce
3 10.11.2013 18:19 - Starší reakce
Red cherry mívají světlé oči.
K Cherrynkám jsem nakonec přelovila dvě takhle nedobarvené sakury..asi jsou to ony i když ty světlé oči mě matou
A já si myslím, že je rozumné ji přelovit k red cherry. Pokud by to byl nepovedený sameček, mohl by oplodnit některou sakura samičku a bylo by spousta podobných mladých. Naopak jestli je to mladá samička a vybarví se u cherryn na pěknou sakuru, tak ji Pepenka může potom přelovit zpět k sakurám, aby ji oplodnil nějaký pěkný sakurák...
Ako píše bali,najkrajšie sakura krevetky dosahujú najčervenšie sfarbenie až v staršom veku.Vtedy sa tak často nezvliekajú a pancier im lepšie dozreje.
pockej dyt je to mimco ne? se jeste vybarvi podle me
Takže se všichni shodnete na tom, že je to nevyvedená sakura ano? tak ji teda vrazím do akva k cherry, aby mi nekazila populaci sakur.
Sakura by bola o dosť červenšia.Alebo by mala byť! Len si to kopec chovateľov dosť pletia.
No palmatu to teda moc nepřipomíná si myslím
Sakura ale nemá světlé oči...
Mně to připadá jako red cherry. Určo je to sakura
Starší reakce
A jsme zase u toho - pokud chceme hezké kreveťule, tak musíme třídit, třídit a třídit
tygr vlevo je ukázkovej.
A ta carbonka je taky normální,měl jsem je a ani jedna neměla takhle krásně modrou barvu.Ale byla bíločerná,jako na fotce.
Jde to opravdu spatne odhadnout z takove fotky (jak pise ivaha). Navic rozlisit caridinu a neocaridinu jen tak na 100% nejde. Priznejme si, kdo z nas by urcil caridinu/neocaridinu, kdyby byla v lihu uz bez barev...
Na druhou stranu zrovna v tomto pripade se priklanim k balimu odhadu, ze ta vpravo vypada jako carbon rili - taky mam z jednoho vrhu tak 5-10 v klasickem rili zbarveni, 1 cernou a ostatni jsou nekde mezi a vypadaji casto opravdu podobne jako to, co je vpravo na fotce.
ja uz ti odpovedel a je jedno jestli je to tygr nebo nejaky krizenec (tibee). slo ti o carbon rili a ta je tamta vpravo. (a jak sem psal mam podobne ne-li stejne, ne vsechny pochopitelne, mam skoro uplne cerne a nektere takove ty klasicke rili)
To jde blbě, takhle hádat u krevetek jen podle zbarvení. Když by byla detailnější fotka, tak by šlo poznat, jestli jde o Caridinu nebo o Neocaridinu.
Já mám právě podobné (některé nepovedené) tigry jako majitel krevet na fotce..on je koupil s tím, že se jedná o carbon rili.
carbon to ale je, mam podobne
Carbon má mať asi takýto vzhľad: viď foto.Ani to napravo by som na carbon netipoval.Asi tiež dáky tygrík.
carbon vpravo, uprostred tygrik
Starší reakce
Je to cherry ale pouze odbarvená jelikož máš třeba v blízkosti nějaký ruch. Či pravidelně jim tam děláš rozruch síťkou. Nebo tak. Já mám cherry hezky zbarvený do červena. Pokud je odlovuju pro někoho nese si je domů zcela bílé!
Připomínají mi palmata green
Jako nevybarvené cherry to nevidím.
Starší reakce
I mě připadají jako cherry
Krevetky mi připadají opravdu jako nevybarvené red cherry.
Starší reakce
To mi někdo říkal že ti Tiger nějací vyšlechtění bývají slepí...
tak to by bylo dobre dostat v pytlíku něco za 100 dolaru ne?
Což o to, možný to rozhodně je, už jsem jí dostala s ostatníma v pytlíku
bílookou jsem našla akorát Palaemonetes paludosus a vzhledem k té ceně, kterou jsem někde našla je to fakt nepravděpodobné (kolem 100 dolarů)
ještě mě napadlo, jestli není třeba slepá
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15975x