Jaký je to druh krevetky?
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Já bych to typnul na tz. mutanta
sice caridiny nechovám, ale když máš několik druhu v jednom akvarku tak se ti to mohlo pokřižit ne?
moje drahá polovička měla v jednom akvarku sakury, a k tomu nějáké palmaty...a za čas se ji tam oběvily krevetky které vypadaly jako něco mezi přírodní formou a Tiger
Myslíš, že je možné, že by to byla white pearl, přestože obvykle white pearl bílé oči nemá?
V noci jsou koukala na hromadu fotek různých sladkovodních krevetek a bílé oči neměla žádná. Aby nebyl nějak nemocná
white pearl případně palmata?
0 05.05.2013 22:32 Markéta Ahoj všem
vím, že fotka není moc kvalitní, já prostě akvárko vyfotit neumím
nevíte co je to zač? Je šedoprůhledná a má bílé oči (což mne fakt zaujalo), dostala jsem ji omylem ke zbytku krevetek. Je docela dlouhá. Myslela jsem si jestli to není jedna z babaulti, ale ty jsou peci jen fakt zelené
Starší reakce
No jo... ale dnes se jmenuje latinsky
Neocaridina davidi var. Red cherry. Musíme si zvykat na nové názvy
Jinak opravdu kráska
0 16.04.2013 00:14 amrtin – Krevetka červená var. Red cherry (Neocaridina Heteropoda sp. Red cherry)
Krevetka červená var. Red cherry (Neocaridina Heteropoda sp. Red cherry).Měla by to být ona(hádám že sameček).Je a nebo není?
Starší reakce
Je to Palmata
Tak přidávám lepší fotku, je tam vidět malej pilník (rostrum), ale nevím který jak druh jej má velký? Takže co je to prosím přesně za druh?
Já to bral podle pruhu na zádech, ale je fakt, že zbarvení často klame. Přesně určit by se to dalo asi jen podle rostra. C.babaulti má velké a výrazně pilovité rostrum, N.palmata ho má kratší a hladší. Ale spíš sázím na tu palmatu.
Není to krevetka Babaultova var. Malaya?
Já bych si tipl na Neocaridina palmata.
0 13.03.2013 18:36 jbml179 – Druh krevetky
Pozná někdo co je to prosím přesně za krevetku? Či jeto nějaká kříženkyně?
Starší reakce
Nene
Jeden z těch druhů, co jsem psal, japonika fakt ne.
No tu palmatu moc nedokážu jistě poznat, co jsem tak prohlížel na netu, tak vypadají dost jinak a je zde i výrazná červená barva. A v popisu sem nikde moc jistě nenašel určité znaky, které ji jasně charakterizují. No já spíš mám dojem, že na hřbětě jsem jí viděl pruh, jako u japonici. Ale to si nejsem jist, mohlo to být jen optický klam nebo střívko uvnitř...
A třeba Caridina multidentata by to bejt nemohla?
Tak japonika to není skoro jistě. Podle toho pruhu právě spíš palmata.
no chtělo by to sai lepší fotku, ale tohle je nej asi z 20-ti co jsem udělal kompaktem... No každopádně děkuji za info, já doufal, že by to třeba mohla bejt japonica, ale ten pruh sem na ní nikdy pořádně neviděl, či neměl možnost vidět, alke doufal jsem v ni aspoň
Taky bych si tipnul na palmatu green, ale je fakt, že když jsem měl ještě přírodní Neocaridina denticulata, tak se některé kousky vybarvovaly podobně, obzvlášť když bylo v akva dost zelené řasy.
Prosím o radu. Poznáte prosím co je to za krevetku na fotce? Red Cherry poznám, ale ta zadní je co? Údajně jsem měl mít pouze Red Cherry, aspoň prodejce mi dával pouze tyto. Ale nezdá se mi, že by ta zadní byla Red Cherry. Snad to z té fotky poznáte.
Díky za pomoc.
Starší reakce
Takže to byly asi red cherry, proto jsou mezi mladými i průhledné, přírodně zbarvené krevetky. Pokud chceš červené, musíš pečlivě třídit... ale pokud ti nevadí ty průhledné, budou mít taky zajímavé mladé... někdy hnědé, někdy až skoro do modra.. a jindy červené jako red cherry
Krevetky jsou velká radost, když se jim daří.
No, kupil som 4 krevetky, asi 2 cherry a 2 sakury, alebo 4 sakury ..a jedna z nich je prave tato krevetka. Teraz ich mam uz viac, kedze sa mi rozmnozili, zaujimave je ze niektore su celkom priesvitne, viem ze samce su menej sfarbene ale niektore nemaju ani naznak cerveneho odtiena a myslim ze su uz dospele. takze je to zaujimave
a ta najvacsia je taka ako tie dalsie sakury , len je proste vacsia a mohutnejsia
No, ony si najdou zbytky po rybičkách, řasy, bakterie, prostě co mají rády. A to máš jen jednu sakuru? Podle té krásně červené vypadá jako sakura, ale může to být i stará red cherry, čím je samička starší, tím sytěji je vybarvená.
myslis ze je to sakura ? nekrmim ich s nicim ...rybky krmim normalnou potravou..vlocky alebo nejake mrazene nitenky
krevetky nekrmim nicim...krmim rybky vlocky sem tam nieco mrazene
Nádherná sakura, samička. Čím krmíš, že ti tak vyrostla?
No já bych řekl že spíš asi ta Sakura...
čím to krmíš?
to bude cherryna na steroidech
neviete aky je to druh ? vyzera ako Neocaridina sakura, alebo red cherry ale tie by mali mat zhruba 1 az 3 cm, a tejto som nameral 4cm, a je podstatne vacasia a mohutnejsia ako ostatne, krevetky ktore mam ..
Starší reakce
Na fotkách v prezentaci je pěkně zelená! Pokus se je třídit, když tam pak ti zelení kluci plavou, je to krásnej pohled
(a že plavou docela dost často
). Samičky mám různobarevný, ale v mladých už snad nějakou zelenější najdu.
Tak podle této fotky to podle délky rostra vypadá na Neocaridina palmata přírodní forma - má rostrum delší než N.heteropoda. Ale ty fotky, co máš v prezentaci, jsou N.palmata green, takže i toto mohou být ony, jen méně výrazně zbarvené. I z takto nevýrazně zbarvených samiček mohou padat pěkně zelená mláďata, jak by ti tu mohla potvrdit ivaha. Důležité je odlovovat málo zelené samečky někam do jiné nádrže a tím si velmi rychle vytřídíš hezky zelenou populaci. A ty přírodní palmaty můžeš nechat v něakém jiném akvárku jako uklízecí četu, jsou velmi pilné a šikovné uklízečky.
Bohužel lepší fotku asi mít nebudu, nemam foťák a tak fotím mobilem jedině na
rybicky.net/nadrze/16491 Jinak krevetky jsou asi 2,5 až 3 cm velké a jejich vajíčka mají hnědou barvu
No, Japonika to nebude, Japoniky jsou dvakrát větší než neocaridiny, mají ty tečky jinak poskládané.... nene. Ale může to být slabě vybarvená blue pearl a nebo jiná barva palmaty. Ta fotka fakt není zrovna nejlepší. Krevetky se spíš než podle barvy určují podle rostra.
JJ děkuju, ještě mě napadla tahle Krevetka japonská
Z týhle fotky si to určit netroufnu. Zkus to porovnat s atlasem
rybicky.net/atlasostatnich/neocaridina_zhangjiajiensis_var_blue…
Blue pearl, alespoň ty co jsem kdy choval neměly nikdy zbarvení jako neonky. Některé měly sytější barvy, některé slabší, téměř průsvitné. Z některých fotek na internetu může nabýt začínající chovatel dojem, že koupil nebarevné mrchy. Je to matoucí...
Nevíte někdo co je to za krevetku? Prodali mi je pod tímhle názvem Neocaridina zhangjiajiensis var. Blue ale nejsem si jisty že to jsou ony.
Starší reakce
Tak já o to nijak zvlášť usilovat nebudu, nechám to na přírodě, třeba to vyjde i tak. =) Koukal jsem, že jich v akvárku mám namodralých víc, tak se třeba namnoží. Navíc teď nemám volné akvárium, kde bych je šlechtil, možná v budoucnu. =)
Red cherry by měla být z Neocaridina denticulata.... otázka je, jestli není totožná z N.palmata... v malých krevetkách je ještě větší zmatek než v rybkách.
Přesně jak popisuješ vznikají jednotlivé barevné varianty různých druhů krevet. Vyžaduje to ale spoustu trpělivosti. A varuji tě, pokud chceš odchovat modrou krevetku, tak modrá barva je v přírodě značně recesivní, tedy nesnadno udržitelná. Nicméně máš-li dost trpělivosti třídit zkus to, budu se těšit na krásný výsledek.
Stáva sa to.U Mňa po dvoch rokoch sa narodilo pár palmát úplne červených ako red cherry.Už som tu dával odkaz,že aj blue pearl a white pearl sú vlastne palmaty.Chcelo by to test DNA,možno aj cherry sú nakoniec z palmát.
0 30.08.2012 14:55 Fugee Teď jsem koukal do akvárka, a našel jsem něco podobného, něco jako načervenalou palmatu. Přidávám 2 fotku + jednu fotku té černé, omlouvám se za kvalitu, fotil jsem to narychlo..
Mně se objevovaly hnědé a zelené, ale i černé a do modra, a nejvíce načervenalé a průhledné s různobarevnýma tečkama.
Podle mě by klidně mohla celá zmodrat, nebo aspoň z většiny, ale jedinci by se museli úmyslně vybírat a ti "nepovedení" odstraňovat, ale nevím.. Třeba cherryny jsou taky takhle vyšlechtěné.
No uvidime - a dam vediet ako sa to casom vyvinie.Lebo ja ani neviem ake je prirodzene sfarbenie.Mozno ze "zmodra" casom aj cela - ktovie?
Alebo to sfarbenie ma daake obmedzenia?
Myslím, že se přirozeně vrací ke svému přírodnímu zbarvení. Ale je to krasavice. A moc pěkná fotka.
Tiez prispejem...Mam taketo cervenomodre "Red Cherry".Nic som nekrizil a doteraz(zo 2 roky) som mal vsetky "normalne" cervene.A odteraz budem mat aj taketo cervenomodre.
Neviem - niesom na toto odbornik - ale zaujimave ze sa to zmeni "len tak".
Co na to poviete?
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15975x