Neritina zebra
A kde to píšou? Mně běžně lezou po listech, nejčastěji anubiasu
Tak jsem četl že tito šneci po listech nelezou a koukám že jo
Starší reakce
Starší reakce
Tak nevím s tím poškozeným růstovým proužkem...
Za těch pár dní poporostla o další kus a objevil se jí další příčný cik cak černý proužek.
To mám nějakou extra výživnou řasu a nebo je to normální že tak rychle roste?
Děkuji za případné další odpovědi
.
I to by bylo asi možné.
Já se s ní snažila zacházet jemně a slušně, ale bůh ví co s ní dělali před tím.
No nic, zatím vypadá spokojeně, bude mít jenom vadu na kráse.
Děkuji
.
Mě to připomíná vady v pigmentaci u achatin po poškození rustoveho proužku ulity. Nemanipulovala si s ním nešetrně? Krom vady v pruzích na ulite bývá i takový hrbol "schod". Ale u nerin jsem to ještě nikdy nevidela, takže těžko říct...
Ahoj,
přikládám fotky neritiny při vložení do akvária a po zhruba měsíci.
Je možné že začala nějak rychleji růst, při dostatku žrádla? Když jsem ji donesla tak měla hezkou kresbu a po měsíci tohle.
Nebo mám hledat příčinu jinde?
Díky
.
Starší reakce
Starší reakce
Tak jsem si dnes koupil taky 5 neritin a jak druzí píšou že za nimi je vidět očištěná cestička...Tak u mě snad sportují,zdá se že řasu okusují ale nejde to moc teda poznat.
... že neritina nežere řasy delší, než 1-2 mm: Kolem větších řas bude vybíravě kroužit. Viz foto. Neritina je tam 4 měsíce. Povyrostla
rybicky.net/fotogalerie.php…, ale velké řasové formaci na zadním skle se obloukem vyhýbá. Ožírá vše okolo (všimněte si, jak je to čisté), ale do tohoto nehryzne a řasy mohutní. Kdybych řasy z tohoto shluku nelikvidoval ručně, zaplní mi celé akva. Mohou být dlouhé přes 20 cm.
P.S. Podotýkám, že sklo okolo té řasy jsem nikdy nečistil. Ale abych dosáhl, že zmizí ten shluk, musel bych ho sám fyzicky kompletně zlikvidovat.
Starší reakce
Na konci videa to BO bude, až tam jsem to nedokoukal
Ale jsou tam z toho takové "cucky", třeba to jen ohoblujou, ale nežerou.
Třeba se ještě někdo ozve s přímou zkušeností.
0 17.04.2019 12:02 jamajcan –
Re: DH Jak jsi přišel na odvápnění? V názvu videa nic takového není
Osobně tam nějak BO nevidím, jinak video pěkné a názorné.
Mám neritinu a měl jsem i BO, ale nepozoroval jsem, že by ho likvidovala.
Zdravím
Dokáže neritina očistit rostliny i od biogenního odvápnění?
V přiloženém videu to vypadá, že ano. Má někdo podobnou zkušenost?
www.youtube.com/…Starší reakce
Registroval jsem, že žraly rády vylouhované listy kvalitního zeleného čaje. Kopřivy nevím, den nevydržely
.
Jedna neritina se v kouli, kde byla na skle, těsně pod substrátem, hromada nánosu, změnila na bagr a ryla a ryla furt dokolečka.
U mě z kopřivy po dni uležení zbydou stonky, Garry jsou rychlejší. U nás ty okurky a pravda - dávám je stálena stejné místo.
Podle mě, jestli mají možnost sehnat aspoň trochu nějaké řasy, jiné pochoutky je moc nelákají. A prý si pamatují, kde řasa je a byla (tuším, že to psal Jirka Ščobák v jedné ze svých prezentací) Když jsem je do akvária stěhovala z mini, kde komplet ožraly povlak na kořenech, dala jsem jednu na kameny a jednu do anubiasu, kde bylo nejvíc přisedlé řasy...po čase už nebylo co čistit...mně to došlo, až jsem si všimla nápadně prohoblovaných listů anubiasu, proti světlu byly listy úplně průhledné. Kopřivu jsem začala dávat právě na ty kameny, kde byla původně řasa, stejně jim to chvíli trvalo, než na to přišly. Na čerstvě spařenou kopřivu mi nejdou, počkají si, až je min den uleželá a načatá ostatními strávníky
U mě Neritiny opakovaně ládujou okurku.
Na tablety se najdou rychlejší žrouti a kopřivy je moc nelákajou.
U me neritiny nejdou ani na tablety ani koprivy, ale mozna je to tim, ze ostatni stravnici jsou rychlejsi. I kdyz kopriva mi v akvarku pres noc vydrzi...
Prikladám hlas, ani u mňa si tabliet nevšímali/jú...
U nás si chodí na spařenou kopřivu, tablety míjí bez povšimnutí.
Žerou zelené tablety pro ryby dna.
23 stupňov je určite dosť. Ako dlho sa už nehýbu? Je bežné, že leňošia aj celý deň.
Mimochodom že sú mŕtve, to poznáš spoľahlivo. Smrdia príšerne.
Ani trochu se nehýbou? Jsou vůbec živý?
Mají tam nějaké řasy, na kterých se můžou pást?
Jinak nemají někde porušenou ulitu? (ptám se proto, jestli jsi je do toho akvárka nehodil.. může jim o šutr křupnout ulita)
23 stupnu v akvarku .nehejbaj se.
Vůbec žádná alternativa potravy ? Nějaká zelenina , krmení v tabletách s obsahem řasy ? Nějaká zkušenost ? Děkuji .
23 je dobry jak myslis nesmrdi
Krásný šnek, ale plné akvárium bílých teček. Byly("skořápky z vajíček")všude, na kamenech, na kořenech. To mám raději řasu v akva, která je jeho součástí. Šli pryč.
Já vím, i ty vajíčka jsou součástí, ale byly jak pěst na oko
Tak hlavně bacha, aby jim nedošly...
0 01.02.2018 19:54 Ladus – Neritina
Zdravím,koupil jsem si do akvárka 3 neritiny a smekám co už dokazali doporučuji skvělý likvidátor řas
0 31.01.2018 16:22 Jan – Nechcipe?
Ahoj. Jak poznam ze neritina hybernuje? Moje se zbarvila do tmave modra a spadla ze skla. To same dela i druha. Nechcipou?
Rod neritina si nespletieš, tá kresba je jasná.
Dá sa spliesť druh, ale to ti bude jedno, ani jedna neritina sa ti v akváriu nerozmnoží.
Nenene, žádný ujištění, jen názor...
Ale ta kresba je tak charakteristická, že bych se toho nebál...
Právě kreseb je hromada...
Dobrá díky za ujištění
Tady nahoře v modrém rámečku je odkaz do atlasu. Je tam halda fotek.
Řekl bych, že v normálním obchodě si ji nespleteš. I když těch kreseb je halda, tak pořád je poznatelná. A v petcentrech budou mít tak leda Ampulárku a tam kde toho budou mít víc, by zas neměli být trubky, aby ti ji zaměnili...
ctibum napsal: Máš něco a nevíš jistě co? Dej fotku...
Spíš abych si domu něco jiného nezatahl
.
Protože v obchodech ti můžou říct lecos
.
Abych pak nekoukal že tam mam malé sneky to už by byla jistota že to zebra neni.
Máš něco a nevíš jistě co? Dej fotku...
0 30.01.2018 19:27 Jan2000 – Neritina
Zdravim,
Chci se zeptat jestli se dá zebra zaměnit s jiným podobným druhem?
Starší reakce
Jojo, napadlo mě to pět minut po tom co jsem to napsal, že sinice je vlastně bakterie...
Jinak díky za odkaz
U mě sinice nežraly, ale občas přistiženy na okurce.
Možná blbost, ale řekl bych, že sinice není řasa...
EDIT
Tady máš popsaný sinicožrouty
rybicky.net/clanky/625-
Ahoj, v atlase jsem se dočetl že Neritiny se živý výhradně řasami... Máte někdo zkušenost s tím že by se pustili i do sinice?
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 20789x