Neritina zebra
Nikdy. Líhnou se ve slané vodě a pak se vrací do sldkých vod.Takže v sladkovodním akva nikdy!Vajíčka tak budou dokud je ryby nepožerou a nebo nespadnou.
1 10.02.2009 17:03 marver – malé "zebry"
Za jakou dobu se vylíhnou z vajíčka. Zdá se mi, že je máme, ale ty vajíčka tam jsou už druhej měcíc a nic. Nemáte s tím někdo zkušnosti?
?
Starší reakce
1 30.12.2008 18:20 Jiřánek Hornbach Olomouc, á 23,- Kč. Na dokladu mám : neritina turrita -spo... Není pruhovaná, ale tečkovaná.
Starší reakce
Možná ještě Nový Jičín by mohl mít.
1 12.11.2008 19:18 mugy – neritina natalensis
Ahoj,nevíte někdo kde se dá koupit na Vsetínsku neritina natalensis a za kolik ,nikde je nemůžu sehnat,moc Vám děkuji.
Starší reakce
Neviem či to je presne tvoj prípad,ale Neritinám sa Ľahko obije "glazúra" na ulite. či to nieje iba to.
Včera sem si všiml na Neritině na okraji krunýře takových bílých teček na okraji krunýře. Určitě to není ale krupička nebo něco, spíš mi to připadá jako by se okraj toho krunýře třepil. Už jste se s tím setkali? Co to může být? Akva mám zdravé, bpn.
Starší reakce
Zda jsou živé lze zjistit přímo před nákupem v prodejně !
Starší reakce
Starší reakce
Neviete niekto nahodou kde ich maju aktualne na Slovensku, idealne sever (Zilina, atd)? Pripadne aj v BA, alebo na Akvalete? Asi tam skocim pozriet buduci vikend.
Jojo, v Hornbachu mají
Dobrý den,
prosím má někdo z Vás zkušenost, zda mají v Hornbachu v Praze Nerritiny ? předem díky za info
Starší reakce
Docela dost.... info z minuleho tydne a ruzné "dekory"
Akorat si musis ukazat co chces. Devcata nejak nevedela ze to jsou neritiny.
jéé a maj jich tam dost ? já se tam asi pro ní taky stavím
Starší reakce
1 02.03.2008 09:43 Chrostík Já jsem si jich koupil v Brně 5. Tři lezly hned po vysazení do akvária a dvě více jak týden jen tak ležely. Asi po týdnu se probraly a další týden se držely asi na ploš 20x20cm, pak se rozlezly jako ostatní a dnes mi po aq jezdí všech pět.
1 02.03.2008 09:21 stařík – Re: frmol
Moje byla celkem malá a taky lezla po skle. Nicméně od přinesení domů nevylezla a je to už déle než týden :(. Ale pořád při otočení nevypadá chcíple, dvířka má zavřená. Asi jsou nějak citlivé na transport.
za dva dny snad hlady nemuzou chcipnout... cetl jsem tady nekde ze to muze byt měď - ale z ceho by se tam vzala? a jinym snekum nevadi?
Starší reakce
0 22.02.2008 16:31 Lorsson – Re: kosiska
Tak to ti rekl spatne, opakuju znovu ze se UMI otocit...
Mně taky prodavač řekl, že mám dávat pozor na to, aby neležely na zádech, že se neumí otočit.
1 22.02.2008 14:08 gekon5 Lidi, mám problém s vláknitou řasou a myslel jsem, že by mi ty Neritiny pomohly. Kdo máte osobní zkušenosti - konzumují ji nebo ne? Odkazy nejsou úplně jednotné.
Díky.
1 22.02.2008 12:12 Lorsson – Re: ghostik
No ja jsem zrovna vcera videl jak mi neritinka spadla ze steny akvarka na dno, lezela na zadech a behem par vterin se pretocila.... takze vim ze to umi
ovsem jestli mas poddruh LINA tak to pak muze byt problem
ale myslim ze by to mely zvladnout vsechny, to by potom kazde spadnuti na zada znamenalo uhyn a myslim ze priroda je chytrejsi nez my
Tak jsem mnel asi nejake line. Ve velkem AQ se mi neotocili 3 dny a pak jsem videl jak se ryby zacaly snazit k nim dostat a nakonec je vycucli. Kdyz ji otocim rukou tak ji po case najdu nekde alespon zivou. Treba to je tim ze mam dost ryb a treba maji strach vylezt ven a otocit domecek na kolecka
Nech se prekvapit a vydrz. Bud vyleze nebo vypadne :o)
Kazdopadne i u mne kdyz zalezou tak i 5dni se ani nehnou jen musim hlidat aby se neotocily vyckem nahoru jelikoz se sami neotoci a platodyrus mi je rad vycucava
1 22.02.2008 08:02 stařík – Re: NIKO
V krabičce s vodou a Limnobiem. Šťoural jsem do ní po 24 hodinách, kdy už jsem byl z toho trochu nervózní. V obchodě byla už minimálně týden, možná i déle. A přišlo mi, že tam nemají moc co žrát. Nicméně tahle lezla po skle a byla menší.
V krabičce? To jako bez vody?!
Jestli do ní budete píchat špejlí, obávám se, že raději nikdy nevyleze...
Zkuste k ní přičichnout - jestli zapáchá, je to jasné. Jestli ne, dejte jí ještě čas.
1 21.02.2008 23:19 werča – Re: stařík
Prázdné skořápky jsou už vyžrané. Moje neritiny byly zašprajclé třeba dva dny, pak popolezly asi o cenťák a když po týdnu nevylezly a víčko se pomalu začalo otevírat a nezavíralo se ani když do ní žáby začaly klovat, tak jsem usoudila, že je mrtvá.
1 21.02.2008 23:04 stařík – Re: Alena.sv
Jak se pozná mrtvá neritina? Přinesl jsem domů jednu celkem malou, nesl jsem ji pod bundou v krabicce, mozna se tam trocho pokoulela. Nejevi znamky zivota, v ulite ma tvrde vicko a nereaguje ani na pichnuti spejli. Ale co jsem tak slysel, skoro vsichni nasli mrtvou neritinu prazdnou. Je mozne, ze by se jenom zasprajcovala? Ale za 36 hodin nepopolezla ni kousek. Samozrejme v nic nedoufam, ale nezda se mi, ze by se rozpadala.
Starší reakce
Myslím,že ti koule nesežerou,já měla Neritiny i řasokoule a ani si jich nevšimly.
1 10.02.2008 19:53 nipac [3] Všimnul jsem si tohoto šikovného topicu, a tak píšu...
Když jsem si všimnul co to je za stvoření, uvažuji do nového akvária (odhadem 80-100 litrů) pořídit jednu, dvě neritiny.
Ale zároveň bych do ní chtěl koupit Cladophoru- řasokouli. (
rybicky.net/atlasrostlin/cladophora_aegagropila )
A otázka, jak už asi víte zní:
Bude Zubovec, věhlasný žrout řas žrát i řasokouli, která je též z řas?
(Ona, nerad bych si udělal dvě - tři kuličky, vsadil neritinu a za dva dny by po koulích zbyly jen jakési cáry...)
Je to sice trošku starší téma, ale včera jsem stejnou neritinu co zmiňuje bucliik koupil a měla by to být neritina turrita, forma z ostrova Jáva, teda pokud se dá věřit tomuto odkazu
shell.kwansei.ac.jp/… .
Já jsem dneska 2 neritiny našla na okurce... Ale jestli ji žerou nebo si na ní jen zdřímly...to vážně nevím.
Starší reakce
Skoro v zadnem akvarku neritina hlad mit nebude. Takze na egerii ti s nejvetsi pravdepodobnosti nepoleze (kvuli hladu). Ona tam asi nepoleze vubec, protoze se ji tam leze hur nez kamkoli jinam.
1 06.02.2008 14:41 stařík – Re: filipsi
Jasne, ze to neni reseni rasy, ale protoze jsem s rasou trochu pokrocil, egerie je jedno z mist, kde ji mam trochu vic, protoze se odtud spatne vyndava. Tak aby si na ni dokazala prijit, kdyby mela hlad. Za stahne egerii k zemi, to me netrapi. Jinak chci neritinu taky proto, ze se mi libi.
Egerii jsem jeste nestrihal, protoze akvarium se teprve zabiha, ale uz na to dojde, protoze uz je z jednoho rohu na druhy.
1 06.02.2008 12:54 Pepas – Re: Davosek
www. miga. cz,kus 25kč,přepravka50,ale kurýr čsd asi200,chce toha objednat víc i pro známé pak to není tak drahý,přežily to všechny.
1 06.02.2008 12:50 Pepas – Re: Davosek
moment mrknu se
1 06.02.2008 12:46 Davosek – Re: Pepas
Ok...díky...a kde si je objednával tedy pokud to není tajné???
1 06.02.2008 12:41 Pepas – Re: Davosek
tady nejsou,ale mám jich osum a žádné velké výkony nepodávají,myslím si že se jim dělá velká reklama,na štětičkové řasy mají asi slabý zrak,dokonale se jim vyhýbají,no ale tu zelenou okusují rády,objednal sem je v Praze za tři dny byly doma.
Vyleze skoro vsude, ale egerie by se s ni ohnula. Je to jen pomocnik, ale ne reseni rasy, kdyz se ti dela na egerii, ta prece roste tak rychle, ze ji utece, ne? Ja kdyz udelam chybu (treba zanedbam vymenu vody), spodek egerie zacne porustat jemnou zelenou rasou, ale nahore dorusta tak rychle, ze ji rasa nestiha. Pak proste egerii vytahnu, ustrihnu, vrsek zasadim, a jede dal, uz bez rasy.
Podivej se na ni, jakou ma velikost, a rozumen odhadni, kolik za den muze zbastit, a uvidis, ze zarasenou nadrz nevyresi, pouze pomuze cistou udrzet cistou.
Přidat reakci
1 ...... [11] 13 14
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 20789x