Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ercan Re: BuldozerGT86
Ale to néni nic nového :-) . To se všeobecně ví,že to tak funguje. Ale možná někdo o tom ještě neví. Se mě zdá,že se to řešilo i tady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BuldozerGT86 – Pro všechny filtry
Tak mám zajímavost minimálně na půl roku :-D Tak snad mi to nesmažeš Romante ;-)

Chcete si levně koupit JBL filtr (ještě levněji než za internetovou cenu) ale nevíte jak? Je to velice jednoduché. Stačí najít nějakou kamenou prodejnu která provozuje Eshop a má tam tu cenu stejnou jako na internetu. Pozor!!! Zboží nesmí bejt v AKCI! A musíte si to vytisknout pár hodin předem aby prodejce viděl že to není FAKE a že to je skladem. Pak vám stačí zaject do Hornbachu kde si vyberete filtr který tam maj napálenej. Předložíte papír který jste si vytiskli (stránka té prodejny) a oni vám tu rozdílnou cenu dorovnaj. Takže máte filtr za super cenu! Ale to není vše! Ještě na závěr dostanete 10% slevu ano rozumíte dobře 10% vám ještě sleví z té ceny která už je i tak dobrá.

Osobní zkušenost.: Vytisknul jsem si

www.rostlinna-akvaria.cz/…

a šel jsem s tím do hornbachu na čerňáku. Oni ten filtr tam maj za 2600kč. Během 5 min jsem odcházel s filtrem. Cenu mi dali jako je na netu a ještě k tomu 10% slevu. Není to paráda? Proč toho využít? Za 1) ušetříte (ne moc ale něco jo) za 2) budu to moct vyreklamovat osobně (nebudu to muset posílat - ušetřené poštovné a čas).

Tohle se týka všech filtru co má hornbach na skladě. Nebo možná všeho co vás jen napadne. Mám zkušenost jen s tímto nákupem, proto to píšu do JBL ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - GPRe: Seasonic
je zvlastni, ze pri vic jak 30 cm vysky se nevejde, urcite uz neni vule v teleskopicke casti? nejak si nevybavuju, ze bych s tim mel nejaky problem.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Malapa Re: Seasonic
Hlavně počítej s tím, že budeš pravidelně trubky a hadice čistit. Je vhodné na to myslet při realizaci akvária, aby vše bylo snadno přístupné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honcka Re: Seasonic
Proč by si měl, když seřízneš trubici přijít o záruku? Když zničíš sluchátka k telefonu, taky telefon reklamovat můžeš. Mám nejslabší E401 ve stejně velkým akvárku, dával jsem tam ještě eheim předfiltr kvůli krevetkám, normálně jsem to uřízl, tak aby mě délka vyhovovala. O záruku se fakt neboj, max nebudeš moct reklamovat závadu na trubce :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SeasonicRe: karci17
To už jsem udělal, nechám to zatím tak. Ono to stejně zaroste rostlinami a ty černé trubky nebudou tak viditelné. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karci17Re: Seasonic
Nic nerez. daj prec z nasavania tu koncovku a daj miesto nej kusok biomolitanu. 5-7 cm istotne usetris na dlzke.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: Seasonic
To seříznutí nevím jestli bude u JBL možné, jestli se nepletu, tak na vnitřní trubce se kterou se posuvem nastavuje délka, je umístěna gumička/těsnění-kroužek díky kterému drží trubka v dané pozici.
Pokud by jsi chtěl zkracovat, musel bys zkracovat vnější i vnitřní trubku a pozici s kroužkem by jsi si uřízl.

Nejde celé koleno na hraně akvária podložit tak aby vyčnívalo nahoru nad akvárium ?
Kvůli funkci nemusí být vyloženě položené na hraně akvária, maximálně to ztíží zavodňování filtru pumpou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Seasonic – Zkrácení vtokové trubice
Zdravím,
mám akvárium 112L (40cm na výšku). Z toho cca 7-8cm zabírá v zadní části písek.
Při instalaci filtru JBL e901 jsem musel dát vtokovou (nasávací) trubici do úhlu 45°,
aby se tam vlezla. I tak se ale dotýká dna. Esteticky to nevypadá nejlépe. Předpokládám, že když seříznu trubici, tak přijdu o záruku. Je možné někde objednat samostatnou (náhradní) trubici nebo případně alternativu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rado
Jasne chapem,neham ho este mesiac a potom ho otvorim a nazriem do vnutra,nechce sa mi to este teda cistit je to dobre zabehnute voda cista,hodnoty vody ako maju byt,ryby zdrave vsetko klape ako ma potlesk dik za odp...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Rado
Zkusím to zobecnit, tedy když je průtok(výkon) poloviční, lze filtr považovat za zaběhnutý, čemuž odpovídá i tebou uvedená doba provozu. Klesá-li posléze(velmi těžko definovatelné a variabilní) i nadále již mlžeme mluvit o potřebě čištění. Ovšem dá se k tomu přistoupit taky jinak a to s jistou mírou zkusmě říkat prevence a co třeba 2 měsíce propláchnout část(doporučuje se 1/3) filtračních hmot, ale opět to bude, ostatně jak již bezpočetkrát zaznělo, závislé na daný nádrži kde je onen filtr provozován, tedy jinými slovy jsou nádrže kde to čištění bude nutné co měsíc a jsou nádrže kde se na filtr nebude muset půl roku a klidně i déle sáhnout. Při čištění bych zdůraznil tu částečnou a šetrnou očistu, tedy použitím akva vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Rado
Ono takhle odpovědět čisti jednou za půl roku nebo rok nejde.Tobě napoví snížený průtok a když si nejseš jistý,tak do něho můžeš nakouknout.Interval čištění je u každého jiný,záleží jak kdo má zarybněnou nádrž.Ten předfiltr na sání jak radil Ondra je dobrá věc,nebudeš muset lézt do filtru tak často. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: Rado
Stačí vyčistit hadice a armatůry uvidíš jak se zvýší průtok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondralomnice Re: Rado
mám 701 a na sání váleček biomolitanu jako předfiltr a lezu do něj 2x za rok (pokud není jinej problém)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadoRe: ondralomnice
je to niekde na polovici si myslim,zas je dobre zabehnuty na druhu starnu tak to este mesiac vydrzi,dik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondralomnice Re: Rado
ahoj pokud to není na půlce původního průtoku tak to ještě nechej bejt
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rado
cavte,mam JBL e901 a v akvariu ide 3mesiace nepretrzite,prietok sa samozrejme znizil o nieco ako ked bol cisty a chcem sa spytat ci je cas na cistenie

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 5  - R afc1886 Re: TRULY
Tady to je rybicky.net/forum/5930… příspěvek z 29.04.2016 17:16
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: TRULY
Psát nemusíš, stačí hledat tady na fóru .... vím že jsem to taky řešil a někdo sem tuším tenkrát dával i kopii mejlu od jbl .... ale nemohu teď najít ....
Ale jako na potvoru už si ani nemohu vzpomenout co odepsali :-/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xpe Re: TRULY
Nemohu si vzpomenout kde jsem to kdysi četl ale tepelnou pojistku má mít 901. Když se ti chce to hledat tak najdi a dej odkaz. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY
Vy mi to tu vyvraciate a hned mi aj dáte za pravdu :-D :-D
PS: dnes mi odpísali z firmy ABCZOO že 901 nemá tepelnu poistku. Má vraj nejaký certifikát že ak ide rotor na prázdno tak neodíde, ale nevypne sa udajne. Dnes ešte napíšem email do viacerých spoločností alebo do JBL priamo, aby v tom bolo jasno aj pre ostatných.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Jarry
Jj, to znám, to je normálka, ale asi to chce trošku voreznout, obrousit hray a stát se pokrokově v mezích zákona flegmatikem. hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: romant
Ale musim rict, ze prvni 2-3 noci jsem moc klidny spani nemel :) Resp. filtru verim, moc neverim CO2 atomizeru, kterej mam na vystupu, tam uz to zajisteni hadic nema uroven jako JBL :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: TRULY
No a když se to napíše ještě jinak, tedy že když si budeš tak dlouho myslet, že se to stane, tak se to stane, ale jinak nic proti lidem, co to chtějí mít dotažený k neprůstřelný dokonalosti. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: TRULY
Tiež myslim že nebude problem, na zaciatok daj handru abo nejaku misku pod to a uvidis že to nebude tiect, potom mozes tieto pakšamenty vyhodiť :)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Jarry Re: TRULY
Nedelal bych z toho takovou vedu, JBL filtry maji podle me velice dobre zabezpeceny hadice atd., ja jsem neresil ani media, vyndal jsem filtr z krabice, zapojil hadice, pustil a od ty doby na to vicemene nesahnul :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: prasan
Jasné ved ja chápem :-D
Nechystám sa ho ponárať ani nič, aj ked mi je jasne že nejaka ochrana tam byť musí, čisto ma to zaujíma len zo zvedavosti. Tu 901dničku chcem kupiť, tak ma zaujima všetko okolo toho.
A viem že tu môžeme polemizovať že či pretečie nepretečie a že ked sa bojim tak nech externy nekupujem, ale ja ho kupiť chcem a chcem ho dať do tej nádoby proste pre istotu a moj kludnejší spánok. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: TRULY
Preto sa tomu nadáva externý filter,lebo je stavaný na vonkajšie použitie. ;-)
Prečo by si takýto filter dával do akvárka a pod vodu? I keď len teoreticky ale dosť divný nápad. :-) Alebo sa obávaš pretečenia a chceš ho preto vložiť do iného akvárka? A preto sa pýtaš na to zatopenie?
Nemaj boja,ak nič extrémne nezvržeš,tak slúžia pezproblémovo dlhé roky.
to je zbytocne. filter daj do skrinky pod akva. akurat ak ho budes chytat ak bude plny radsej za kos, nie za hlavu filtra! aby si neporusil to prisatie hlava - kos.
Odolnost jestli je vodě odolný zvenku teda netuším. Já mám 901 aby mi tekl se teda neobávám, když se správně otvírá a zavírá aby se těsnění neponičilo. Otvírat a zavírat se má správně tak. Když jsem pravák, levou rukou přitlačit na vrch filtru a pravou rukou otevírat packy postupně. Někde jsem to četl.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: dravec
ja len koli tomu že som tu čital že ked to objednavali tak to rovno zobrali aby sa do buducna uštetrilo na poštovnom...

Chcem sa este spýtať, je filter vodotesný z vonku? Teda ak ho napr. umiestnim do prazdnej sklenenej nádoby, ktoru napr. zaleje voda ak zle uzavriem filter a bude slziť, tak prežije to filter?
Uvažujem nad tým že ho dam do akva, ale rozmery dám zrejme menšie ako je hlava filtra.
Zaujíma ma to len zo zvedavosti, či by teoreticky filter ponorený do vody prežil, či je to ako u jazierkových filtrov, kde je vlastne samotný magnetický motor zaliaty v plaste v hlave filtra
Já si myslím když bude v původním obalu to jest igelitovém sáčku a bude chráněn proti slunečnímu světlu ti vydrží několik let. Vazelína se u JBL se neprodává s filtrem aspoň já jsem ji tam neměl ale tady na fóru jsem četl že se dá koupit lékařská vazelína.
vazelinu si kup lekarnicku za par šupov!!! Nahradne tesnenie ak je namazane nemalo by starnut..., ale ak mas new filter netreba ti ho...
nie nie, nechcem prechadzať na media, to som len okrajovo riešil to kolko je tých medií priamo vo filtry od JBL, teda to sa to týka temy. Zvyšok bola dodatočná otázka., to si už vyhaldam na fore.

Dávaju k filtru aj vazelinu? či?
Zaujíma ma aj to že ak si kupim k filtru náhradne tesnenie, a nepoužijem ho napr. 2 roky ak bude všetko ok s filtrom, tak nezostarne? bude za 2 roky použitelne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: dravec
... ale nechtiac tu asi viac tocime o mediach ako o JBL filtroch...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec Re: slavko
alebo tu sa viac docitas: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: slavko
tak by som tam dal od eheimu alebo ten syporax vi ako sa tomu nadava.
Musim ale pocitat s tym ze ak tie kose naplnim doplna tak aj prietok filtracie pojde dole nie?

avaju k filtru JBL aj vazelinu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R slavko Re: dravec
Ten super-tuper filtračný zázrak od Seachem je rozoberaný tu rybicky.net/forum/9043-filtracni-media , možno budete prekvapený čo za tie prachy kupujete ;-)
media su zatial v zabehu, ale myslim že je to top material, seachem maju vlastné laboratoria, pripadne kukni recenzie a za tu cenu co som ti poslal v tom inzerate- no nekup to. co sa tyka objemu filtra, do tvojho aq by som mensi nekupoval. Stacit by to mohlo hoci na hrane, ale ak vyhadzes z filtra tie plastove valceky a das tam matrix mohlo by byt v poho.
U mna teraz bezia 2 filtre ecco 300 a ecco 200.
a osvedcili sa ti tie media?
Myslis ze ak by som presiel casom na 100x50x50 250l (realne 200l) pri ikernackach bez zivorodiek a kopa rastlin ze by to ta 900vka utiahla?
A po exkurzii v greenaqua som sa dozvedel, že čím vacsi filter tým lepsie (ameriku sme neobjavili). Napr. do 60 l je 901 aj ecco 300 v pohode. Fakt malôi v kazdej nadrzi riadne predimenzovanu filtraciu.
Ano kupil som eheim ecco pro 200 potreboval som niečo menšie do 60 litrovej nadrže. Filtracne media som dal do všetkych košov Seachem matrix. Ten som zobral od tohoto pána:
zvierata.bazos.sk/…
čo je za super cenu.
a kupil si nieco ine?

Inac rozmyslal som nad mediami do toho filtra. Je tam toho dost alebo to bude ako u inych znaciek ze valčeky z dvoch kosov zosypem do jedneho a dokupim nieco?
Jasne mas pravdu ze isto sa oplati dat nejake bubáky navyse a mas nungel nový. Ja som to kupovl od znameho za 30€ v ramci celeho kompletu, cize este som kupil hadice, plastovu podlozku pod hlavu filtra, prisavky, saci set (to tam chýbalo), takze som vedel ze filter je tiptop. Uz som inak predal kamosovi za 50€ a beži krásne dalej...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: Jarry
jasne chápem.
Ja som ešte špekuloval nad tým, či by som neumiestnil nasávanie filtra za 3D pozadie.
Ono totiž z hora tam mam priestor cca 10x4cm v rohu akva, tak možno by to tam vyšlo.
Zároven by som vyriešil problem s nasavaním zvyškov rastlin a staršieho poteru do filtra.
Na krajoch akvaria je 3D pozadie pripevnene takou sieťkou, myslím že to všetci poznáte.
Myslíš že by to bol dobrý nápad?
Voda by sa tak ťahala cez tu sietovinu a skryl by som aj hadicu a za dalšie za 3D pozadim sa mi samozrejme usadza bordel, tak by mi to tam aspon prudilo (nasavalo) a tym dalsi problem vyriešený nie? Teda ak to tam napcham koli vyrezom na hadice na svetelnom kryte akva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: TRULY
Mam tam rampu, par cm pod hladinou a jsem s ni celkem spokojen. Na vystupu z filtru mam napojenej CO2 atomizer, takze rampa zajistuje i distribuci CO2 a prijde mi, ze to funguje dobre. Prutok v litrech popravde neresim, az uvidim, ze se zacne viditelne snizovat proud z rampy (diky mlze CO2 je to docela dobre videt), tak to budu resit cistenim hadic, filtru atd. Na nasavacim kosi jsem mel biomolitan zezacatku, ale pak jsem ho vyhodil, protoze se mi tam moc nelibil :) Daval bych ho tam spis jako ochranu pro poter, krevetky atd., ale to zatim neresim.
no teraz je na bazoši jeden na predaj ale ak mam za neho dať 50eur a dokupiť tesnenie a možno aj rotor a rozťahane hadice tak to radšej dam o 35e viac a kupim so 4 ročnou zarukou, ale tak možno by nič netrebalo a fičal by dalšie roky.

Jarry:
no tak viem že je to individuálne aj to zanesenie aj zanesenie hadic slizom a filtra hrubymi nečistotami, preto by som určite zvážil asi aj špongiu hrubšieho zrna na nasavaci koš.

Ešte si spomínam že tam Poliak vravel že ten nasavci koš nieje nič extra a že výpustná rampa je šikovne spravená na EFEKT, teda že je zámerne sploštená aby to vyzeralo že z filtra ide 8000l/h :)
PS: dali ste výpustný nádstavec alebo daždovu rampu?
ja som mal ten filter z druhej ruky od znameho za 50€ + dokupoval som tu dosku pod hlavu filtra. filter bol rok pouzivany a 2 r. bol odlozený.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: TRULY
No je pravda, ze mi naprasklo jedno plastovy kolinko pred rampou, nastesti byly v baleni 2, takze jsem ho jenom vymenil. Ani nevim, jak se to stalo, mohl jsem to udelat i sam nejakou neopatrnou manipulaci s rampou. Jinak jsem po 2 mesicich provozu nenarazil na problem, v zavrene skrini filtr prakticky neslysim (a to jsem na podobny zvuky hodne citlivej), zrovna tenhle tyden jsem do nej koukal, jestli uz by to nechtelo proplachnout vrchni kos a neprislo mi to, tak to otevru zase za mesic :) V zakladani kosiku bych problem urcite nehledal, snizeni prutoku po zaneseni si myslim, ze prece musi nastat u uplne kazdeho filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: Jarry
okej super vdaka.
Ako som písal, odporučil mi ho kamarat, ktorý už predtým mal kadejake filtre aj TETRA kde ako nachvál chytil taku seriu že musel reklamovať 3 krat stale iný filter rovnakej serie lebo pretekal cez hlavu.

Co sa týka recenzie poliaka tak jeho
+ vizuálna stránka
+ spracovanie plastov a hlavy
+ výkon a cena

- treba dobre sustredenie pri zakladaní košíkov aby sadli ako maju
- zanesenie filtra po istej dobe a zníženie jeho prietoku z papierových 700 na 300-500
- vypustna rampa horšieho spracovania

Dravec predtým ako si dokupil ten nadstavec videl si tam tie problemi s filtraciou ktore som popisoval?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295-jbl-cristal-profi-e700-e701-e900-e901-e1500-e1501?od=601