Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 39 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georg – Re: TomasOxx
Ten filtr mám teď nový, to těsnění tam mám, ale je pravdou, že na té poslední stránce v rozpisu dílů není.Jediná zmínka v celém návodu o nějakém těsnění je na str.131, ale to je to těsnění přímo pod hlavou filtru. sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: králas
no jo, taky ho tam nemám, to je zajímavý, jediný díl, který je dle tohoto navíc :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas – Re: TomasOxx
Fotka k příspěvku Těsnění tam nevidím :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: TomasOxx
jarně, během dneška to udělám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom
Byli byste ti co mate novejsi typ s tesnenim u horniho kose ochotni ofotit posledni stranku manualu, kde je rozpis vsech dilu a kodove oznaceni a dat to tady, nebo mi to poslat ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Magicos – Re: králas
Díky ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas
Magicos napsal: Jasně - díky - takže závěr, jestli jsem to pochopil dobře - žádné drahé nitrifikační bakterie v lahvičce nejsou potřeba, protože se časem vytvoří sami a vločkovým krmivem v předfiltru trošku urychlím nitrifikační proces.. Je to tak?? Děkuji
Přesně tak.
Miras napsal: nemám tam ani to těsnění, ani jsem nepřidával nějaký gumičky a vše šlape skvěle, nemáte chybu někde jinde?
Já to mám jen jako prevenci, ale hlavní jsou opravdu ta (poréznější) média o kterých jsem psal níže a od té doby s čistotou vody nemám problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magicos – Re: králas
Jasně - díky - takže závěr, jestli jsem to pochopil dobře - žádné drahé nitrifikační bakterie v lahvičce nejsou potřeba, protože se časem vytvoří sami a vločkovým krmivem v předfiltru trošku urychlím nitrifikační proces.. Je to tak?? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas – Re: Magicos
Na něčem vydělávat musej.Vločky vycházejí daleko levnějc a pomohou ti rychleji vytvořit bakterie(náhražka za ryby).Podívej se co všechno obsahují, abych to nemusel vypisovat.Prostě zakrmit prázdné akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras
nemám tam ani to těsnění, ani jsem nepřidával nějaký gumičky a vše šlape skvěle, nemáte chybu někde jinde?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Magicos
králas napsal: Magicos napsal: Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli mám do nového filtru JBL CristalProfi e900 aplikovat pouze JBL Filterstart, či jestli mám přikoupit i JBL Denitrol. Děkuji
Ja bych nekupoval nic.Pokud se jedná o čerstvě založené akva, tak bych na předfiltry nasypal trochu vločkového krmiva.A pokud běží déle, nechal bych to na rybách.

Opravdu?? Já teď to akva zakládám - a nevím si s těmi bakteriemi rady... Oni to mají dokonce i v oficiálním JBL Cristal Profi videu jbl.de/… A to se tam jako ,,vyroběj" sami?? A proč prosím to vločkové krmivo?? PS- promiňte, že se tak blbě ptám - jsem pouhý začátečník :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas – keramické kroužky
U těch kroužků od sery jsem se spletl myslel jsem Siporax.Nedávno mi je doporučovali ve Viváriu v Mělníce.
www.akvarista.cz/…

matlala napsal: zkus pana Speukera <a href="http://www.akvaristik.eu/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.akvaristik.eu/</a> ten mi Jendou říkal, že tohle můžou sehnat.
A nebo toto:http://shop.miga.cz/jbl_cp_e700_e900_e1500_4_gummipuffer_f_filterbeh_-242_41_347_817-97201.html
zkus pana Speukera www.akvaristik.eu ten mi Jendou říkal, že tohle můžou sehnat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom – Re: matlala
vtom pripade by me zajimalo, jestli je kos stejny a lze to pouzit i u me a kde to pak sezenu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas – Re: matlala
Tak to bohužel nelze, kratší strana se opírá o stěnu a hadičku při vložení koše strhne.Ale takto je výtok od předfitru myslím si dokonale utěsněn.
to těsnění tam je až u nové verze, u starších ještě nebylo, hold je to novější typ a vychytávaj ještě mouchy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom – Re: králas
kdes to vzal, proc ja to tam nemam :) Budu muset pohledat na netu nejaky soupis dilu, o co jde a jestli neni vice verzi filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - králas
Magicos napsal: Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli mám do nového filtru JBL CristalProfi e900 aplikovat pouze JBL Filterstart, či jestli mám přikoupit i JBL Denitrol. Děkuji
Ja bych nekupoval nic.Pokud se jedná o čerstvě založené akva, tak bych na předfiltry nasypal trochu vločkového krmiva.A pokud běží déle, nechal bych to na rybách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: králas
to není špatnej nápad, ale chtělo yb to tu hadičku kolem celého obvodu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas – těsnění
Fotka k příspěvku Pokud si nevíte rady s utěsněním, mám tu tip.Silikonovou hadičku rozřízneme podél a nasadíme na delší strany.Nasadíte hlavu a ucítíte o něco větší odpor při utažení klipsen.

Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas – nečistoty
Fotka k příspěvku Jinak pokud máte jemné nečistoty, doporučuji vyměnit keramické kroužky dodávané, za poréznější.Něco jako je ten napravo, protože ten nalevo nezachytí vůbec nic ;-) .Ty poréznější kroužky, byly součástí akva setu atman ar-620 a fungovaly rok v atmanu a nyní 3 měsíce v nové 216ce.Dal jsem je tam po měsíci, protože jsem měl také problém z drobnýmy částicemi a po 3 dnech voda čistá jak dětská prdýlka.
Doporučil bych toto:http://www.sera.de/cz/vyrobky/technicke-vybaveni-akvaria/filtracni-media/bio-mechanicka-filtracni-media/sera-biopur-forte.html
A nebo osvěčený eheim ehfi substrat pro:http://www.sklorex-akvarium.cz/filtracni-media/eheim--vnejsi/detail-eheim-ehfi-substrat-pro-1l/.Nejlépe nakombinovat.
Dejte pak, vědět jestli u vás došlo ke zlepšení.

Fotka k příspěvku Haimdol napsal: Ona tam taky žádná není. :)
A toto je co?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Magicos
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli mám do nového filtru JBL CristalProfi e900 aplikovat pouze JBL Filterstart, či jestli mám přikoupit i JBL Denitrol. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom – Re: Haimdol
To jsem si celou dobu myslel, ale padla tu veta "Nevím, zda by to bylo možné, protože mezi předfiltry a výtokem je těsnící gumička." Tak jsem to sel overit, zda jsem neco neprehledl :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Ona tam taky žádná není. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: TomasOxx
tý "gumy" jsem si také nevšiml :-( asi žádnou nemám :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom – Re: Miras
jsem do toho prave koukal a nejakou gumu, tesneni u horniho kose a hlavy nevidim. Pri zavreni to jde plast na plast a tam bych si dokazal predstavit nejaky unik vody pri preplneni ci spatnem ulozeni fitracni naplne v hornim kosi, kdy by napln nejak zasahovala do mist, kde to ma dosednout plast na plast.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Michal1987
dal jsem navrch kus filtrační vaty a je klid, voda nádherně čistá :-)
ani nevim, ze tam nejaka gumicka je :) budu muset mrknout, jinak misto jednoho posledniho molitanu mam taky vatu.
mě tohle dělalo, když byla špatně nasazená gumička v combi koši. Ještě jsem vyměnil ten hrubší molitan v tom posledním koši za vatu.
ja od posledniho cisteni, asi tyden, mam ve vode plno malych necistot co nemizi a tohle me nenapadlo, ale jak to proverit. Dovnitr stejne nevidim a pricin muze byt urcite mnohem vic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
tak taky můžu potvrdit, že to nepodtéká, filtr mám již skoro měsíc a půl v provozu a částice ve vodě nemám, jen po odkalování nebo přesazování než se usadí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: ....
Ona většina firem má problémy s prvními sériemi filtrů než vychytají mouchy. Známé jsou problémy Tetry, zmíněný JBL ale i Fluval měl potíže u čtyřkové série. Snad jen Eheim mívá filtry dotažené do puntíku než je pustí ven.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - .... – Re: Haimdol
aha tak to jo o tom že to je problém filtru z první serie se na tom slovenském portálu nepíše ... pudu do něj ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Tak já s tímto filtrem po celou dobu co jsem ho zkoušel neměl nejmenší problémy s kvalitou filtrace. S těmi volnými částečkami než se filtr řádně zaběhne máš pravdu, ale po nějaké době byla voda perfektně čistá i opticky. Podle vyjádření od JBL byl tento drobný problém u prvních sérií filtrů této nové generace a nyní už by měl být vyřešen.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králas – Re: teleport
Nevím, zda by to bylo možné, protože mezi předfiltry a výtokem je těsnící gumička.Je pravdou,že mi zezačátku cca měsíc plavaly malé částice po akva také a usazovaly se mi na rostlinách(následně řasa).Ale to nebyl zajetý filtr.Dal jsem do vrchního koše jenom 30ppi akvacit a je klid.Pokud to tak je, že by se mohly dostávat nečistoty do výtoku, tak je to špatně.
Měl by se k tomuto vyjádřit Haimdol, tento filtr testoval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teleport – Re: Michal1987
nechapu jak by tomu mohla zabranit vata bordel se tam dostava pres prepazku co je mezi predfiltream a vytokem a hlavou filtru ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal1987 – Re: teleport
Tiež to pozorujem na tom mojom, ale nejako to neriešim. Teda ešte som sa nedokopal k tomu, aby som šupol filtračnú vatu medzi molitany "30ppi a 20ppi" do vrchného koša (a asi sa ani nedokopem, pretože neviem, či by to malo nejaký význam... ) X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - teleport
setkal se už někdo s tím že se mu dostával bordel z předfiltru do výtoku z filtru , na portalu akva.sk tento filtr docela dost haní tak nevím zda si ho mám koupit ... :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: teleport
Výrobce dodává toto složení hmot ve směru proudění vody: předfiltr 10 ppi, keramické válečky, 2x akvacit 20ppi a v poslední komoře kombinace akvacitů hrubostí 20 ppi a 30 ppi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teleport
koupil někdo tento fitr od zoohit ... potřeboval bych vědět s jakými náplněmi se dodává .. na jejich stránkách to není

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Gabro – Re: petulka
Jj vim mam ho doma asi rok a krome zlomene keramicke osicky s nim nemam problem...(ale to byla moje chyba ne chyba vyrobce)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulka – Re: Gabro
Dobrý den
tento filtr e1500 mě v 550l akva běží zhruba 4 měsíce a nemám s ním žádný problém a jsem naprosto spokojena.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: matlala
A to je právě ten případ kdy může molitan vydržet velmi dlouho. Nicméně takových nádrží moc není. Většina nádrží bývá přerybněná a tam dostává molitan pěkně na zadek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: Haimdol
právě že třeba soused je ten případ, který má tetrateck ex700 a má tam jen molitany a už 4 roky. V akva ale není moc ryb, má tam cca 40l rezervu (když počítáme délky ryb v dospělosti) a taky plno rostlin.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: tom
Až se výrazně sníží průtok tak vyčistíš předfiltry. Většinou to dostačuje. Pokud to stačit už nebude vyčistí se zbytek filtru, ale i tak bych nečistil všechny koše najednou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: matlala
Jenže tady je řeč o sice stejném druhu molitanu, ale ve vnějším filtru. Tam fungují trochu jiné podmínky než v molitanové kostce a množství bakterií dokáže za rok tyto molitany ucpat tak, že jsou už prakticky nečistitelné. Samozřejmě to záleží na podmínkách v akva. Někde jsou zralé na výměnu za půl roku, někde vydrží roky dva.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [39] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295-jbl-cristal-profi-e700-e701-e900-e901-e1500-e1501?od=1901