Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Surdo
mam JBL CristalProfi e901 greenline
a rampa tam bola a ma 40cm ale samozrejme ju treba nejako napojiť takže + kolienko
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: bulawaio
www.youtube.com/…
Len tento typ filtra nemám, ale vidím, že rampu nemajú ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bulawaio – Rostřikovací rampa
Ahoj, má standardní balení e901 nějakou rampu? dle příslušenství to vypadá, že ano. Neměl by někdo její detailnější fotku, případně jak je dlouhý "rostřik", děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miso87 Re: DrChila
No veď práve že sú podobné prietokom, ale zas jbl ma 12l než to fluval 8,5l objem filtra, píšu že je k obom komplet sada filtračných medií len nepíšu konkrétne, cena je 5e vyššia u fluvalu čo nie je skoro nič.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: miso87
Osobně bych z těchot dvou volil ten JBL e1501 greenline, spotřeba je u obou dvou schodná, ale JBL má větší objem filtračních hmot.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: miso87
Upřímě řečeno každej na to řekne něco jiného. Je to jen o věrnosti ke značce jinak jsou si filtry hodně podobné. Kdyžtak se koukni až to budeš objednávat zda jsou součástí balení i filtrační hmoty. A jaké.
Ale vzhledově hezčí pokud bude vidět filtr je lepší JBLko
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miso87
Chem sa opýtať, ktorý z týchto dvoch filtrov je podla vás lepší JBL CristalProfi e1501 greenline alebo FLUVAL 406 na 300l akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: O.Tom
Ano to mi dělalo taky. Jak píšeš sundáš hadici nasadíš zpět a netěsní. Já jsem hadici vždy ustříhnul a nasadil a netekl. Ale teď nevím. Filtr se mi zdá hodně hlučný. Dřív nebyl slyšet. Takže ho dám na reklamaci a uvidím. Filtr mám už 3 rok. A za tu dobu jsem jej rozdělával snad milionkrát. Proto se chystám pořídit eheim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: fido16
Mě se e1501 zavzdušňoval přes nedotažený spoj hadice a nasávací armatury.
A začalo to právě když jsem sním manipuloval, čistil hadice a zapojoval ho u jiného akvária.
Ty armatury asi nebudou dokonale vytvarované a když na ně nasadím hadici která se roky tvarovala v nějaké poloze, kterou jí teď změním, tak tam pravděpodobně vznikne dočasně nějaká mikro netěsnost, kterou je to schopno přisát vzduch.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: fido16
Co jsem měl eheim classic tak jsem s ním vůbec neměl problém jak jsem filtr zapojil tak běžel celý rok. S tímhto mám jen problémy už zezačátku. Jinak v akva mám všeho všudy 20 ryb. Skaláry tetry a otíky. Údržba akvária každý týden
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Heimdall
No právě jsem ho nečistil běží 5 měsíců naplněn je pouze eheim substratem a nahoře je hrubší molitan. Předfiltry mám vyhozené. Předfiltr mám na sacím koši. Jinak Průtok je pořád stejný. Nevím jak by se mohl zavzdušnit když jsem do něj od té doby nelezl. Průtoky mám na max otevřené. V noci to dělá strašný kravál
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: fido16
Zavzdušňuje se i po vyčištění filtr. hmot? Případně není příliš stažený průtok?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16
Tak u mne se po 3letech objevil problém. Filtr jsem cca před 5 měsíci dal k novému akva předtím jsem jej vyčistil vše máznul vazelínou a šlapal nešlo jej slyšet. Teď v posledním měsící je filtr hlučný a stále se zavzdušňuje a já nemůžu najít kde. V noci jsem jej slyšel zabblat tak 10x. Zahrkám s ním vyběhnou bublinky ale po čase zase bublá. Jsem bezradný takže půjde na reklamaci jak seženu druhý filtr.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gamo1 Re: garggi
Fotka k příspěvku akvárium už ma podstavec od vyrobí . Vonkajší filter chcem preto ,že nenarúša priestor NANO akvária ak použiješ Glass Lily Pipe a dobre to vyzerá , a hlavne ide o dobru filtráciu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi Re: grunda
jasně že pod akva. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - králasRe: Gamo1
Proč kupuješ externí filtr, když ho nemáš kde schovat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: garggi
určitě, teda pokud bude pod akva
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi
50 nebo 70 polistyrén jako položka by to mohla vyřešit. ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Surdo
vychádzam z toho že rozmery akva sú dĺžka 40cm šírka 26cm a výška 30cm
rozmery JBL CristalProfi e401 greenline sú 180 x 210 x 285 mm
tak to je silno na hrane kedže akva pravdepodobne nebude napustené až po okraj osobne by som to neriskoval
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Gamo1
Radšej by som tak nerobil, no ale je to na tebe ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: garggi
Lépe řečeno pokud bude vodní hladina nad filtrem, v krajním případě zároveň s horní hranou filtru.
Jde o to, aby se při napouštění filtr zcela zaplnil vodou a vrtulka nezůstala ve vzduchu.
Kdyby byla vodní hladina níž než je prostor vrtulky, tak filtr nebude pracovat a může dojít k jeho poškození.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi Re: Gamo1
Pokud bude nasávací koš pod úrovní čerpací hlavy, tak by to vadit nemělo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gamo1 – JBL CristalProfi e401 greenline
Chcem sa opýtať či môže byt filter JBL CristalProfi e401 greenline položení vedľa akvaria. Rozmery akvaria: 40 x 26 x 30 cm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: posledni
Stalo, v mém případě netěsnost hadice na nasávacím koleně/armatuře.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georg Re: posledni
Pouze při čištění, než všechen vzduch vyjde ven. Ale i to je chvilička. Pak nemá odkud přisávat, když vše těsní, jak filtr tak hadice.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - posledniRe: Heimdall
Nestalo se Vám že filtr přisává vzduch?? dělá to pak hrozný kravál
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: lesek
A průtok se reguluje výhradně páčkou na výtokové (out) straně ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lesekRe: RAP
JO diky ja si řikal že to bude na to!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAPRe: lesek
Vedle hadicového adaptéru na hlavě filtru jsou dvě páčky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lesekRe: lesek
Pravě přemyšlim že bych si ho koupil a zvažuji mezi tetra 7OO
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lesekRe: jamajcan
Dik za radu ale čim se to teguluje nevidim žadny kohout na hadici?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jamajcanRe: lesek
JBL e701/greenline/,ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lesek – Filtr JBL
Prosim vas ma filtr JBL 701 seřizovani prutoku vody?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jalea Re: matlala
ahá! no tak super, to je příjemná změna :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: matlala
Nechal jsem si poslat aktuální složení hmot v 1501 a máš pravdu. Teď tam dávají MicroMec takže opravdu není nutné do složení zasahovat. Jen mimochodem ta jednička na konci neznamená, že je uvnitř MicroMec, ale že je to novější model :) . U JBL to s hmotami není tak jednoduché. Rádi složení v průběhu prodeje mění.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - matlala Re: jalea
1501 s přívlastkem greenline má úplně jiné náplně, mrkni na to pořádně, ale poslední číslo znamená
0 - molitany a dole válečky
1 - válečky a dále JBL MicroMec

f2.s.qip.ru/…

Takže nic přiobjednávat nemusíš
max bych do horního koše dal vlies nebo vatu, ale záleží na tobě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: jalea
Já bych vyměnil jeden koš molitanu za výborný Eheim substratPro nebo nějakou alternativu (sera Siporax, JBL MicroMec) jinak bych do patnáctistovky ani nezasahoval.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jalea Re: Heimdall
No já mám aktuálně e700, ale je už zamluvená k prodeji a chci jí právě vyměnit za e1501. To znamená nový filtr. Nevím jestli ted je nějaká změna v obsahu košů, ale já tam mám: modrý molitan ve 3 koších a dole válečky. Předpokládám, že složení bude stejné i u nového. Jen se ptám jestli není lepší třeba dokoupit více válečků- jiné válečky, jedny molitany vyměnit za něco jiného atd když už budu objednávat nový filtr tak bych to rovnou přihodila k objednávce....
Nemůžu nahlížet do všech profilů na které odpovídám ;-) . Ale k věci. Pro tu profilovou nádrž bych v každém případě použil větší filtr (JBL CP e 1501 GL) a tam by nebylo třeba hmoty měnit ani upravovat. Jaké máš ve filtru hmoty? Výrobce totiž v průběhu prodeje tohoto modelu několikrát měnil jejich složení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jalea Re: Heimdall
nádrž pro kterou je potřeba mám v profilu ;-)
Těžko říct, protože je třeba znát nádrž pro kterou je daný filtr určen. Ovšem obecně lze říct, že tento filtr stačí jen zapojit a není nutné cokoli upravovat (tedy pro objem akvária pro který je výrobcem filtr doporučený).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jalea – objem a složení filtračních hmot u JBL CP e 900
Jak to vidíte s objemem a složením filtračních hmot u CP e900? Je dostačující to co tam dává výrobce nebo je lepší trochu upravit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tomiino
Postupoval bych stylem "mládí vpřed", tedy myšleno směrem k nitrifikačním bakteriím a pokud je filtr zahunusenej, média, ne všechny najednou bych lehce propláchnul v akva vodě a vytvořil tak prostor pro další množení nitrifikačních bakterií, prostě ty unavený kolonie osvěžit. Takže u těch médíi je nejdůležitější udržovat póry v propustným stavu, aby prostě přísun kyslíku udělal svoje a proto to moje doporučení k tomu posouzení zanesení a event. zásahu jak popisuji. Jinak ty média jsou samozřejmě v richtiku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino
Mam dotaz ohledne media v techto filtrech.Mam doma e1501 a na dne jbl valecky jak bylo u originalu.Jsou to kvalitni valecky nebo je lepsi je po nejakem case vymenit?pak mam v kosi kulicky jbl co tam byly,eheim substrat pro,a molitany az po strop :-)

Starší reakce

Ryby teda nejake uberu?
Aha,tak to se omlouvam,protoze jsem vcera myslel ze mi Honza odpovel na rybi posadku,ze ji mam dobre poskladanou..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcan
Máte štěstí,že jedu kolem :) Můžeš být klidný Tomiino.Filtr vlastním a chlapci Ti radí opravdu dobře.
Dobre ranko,muzu se zeptat na spravne poskladani media ve filtru?vemu to odspod..valecky jbl,kulicky jbl,kulicky eheim substrat pro,hruby molitan,jemnejsi a jeste jemnejsi. V hornim kosi po strane je hruby molitan. Je to tak dobre,nebo je i lepsi zpusob?funguje takto filtr spravne?diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lubosov

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mozkomor Re: Tomiino
Fotka k příspěvku Takhle vypadá akvárko s dobrým podílem zelené hop
Já si do e1501 dokonce dal i filtrační vatu místo jednoho molitanu, aby to zachytilo i jemné částice, které díky černému pozadí šly vidět.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295-jbl-cristal-profi-e700-e701-e900-e901-e1500-e1501?od=1151