Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 18 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martondraRe: NHKG
Tak jestli budes mit cas tak mi tu spotrebu zkus zmerit.zkuz to aji priskrtit jestli bude spotreba stejna.Dik
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Legioix Re: martondra
Přiškrcený a nebo puštěný, tak pořád 10-11W. Ten filtr bude na 250l akvárium malej a měl bys jít do e1501. Vím o čem mluvím. Mám doma oba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: martondra
Večer ti můžu spitřebu změřit. Já mám koupené jbl901 pro 325 nádrž. Záleží na osásce, jak nebude moc ryb, tak by mi měl stačit. Ale vyměnil jsem molitan ve 2 koších za keramiku a do toho posledního s molitanem asi dám částečně vatu. Ten originální molitan mi přišel moc hrubý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GPRe: martondra
ja mam na meraku asi 10 mozna blikne 9, ale nevim, jestli je dost presny.
a to nemam eko verzi
edit: tim priskrcenim, by se ale zas tak moc zvednout nemel. mozna zmerim, jestli si vzpomenu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martondraRe: GP
Takze se mi zvedne spotreba?V manualu je u e901-11w a v zavorce 15w.Jakou ma filtr tedy spotrebu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GPRe: martondra
odber se urcite nezmensi. fazovym posunutim vrtulky, jako reakci na zvednuty odpor, se zvysi i potrebny vykon.
edit: mam 901 ve 120l a ze by to bylo nejak predymenzovany...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martondra – Filtr JBL Cristal Profi e901,e1501
Ahoj
chtel bych se zeptat na filtr JBL Cristal Profi e901 jestli mi bude stacit na 260L akvarium.Potom bych mel jeste dotaz kdyz priskrtim prutok u filtru zmensi se i odber elektriky?
Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sputnik Re: romant
No má je raději koupim nové.přece jen mám skoro 7metrů hadic.zajímavé že někomu se zanesli hned a někomu ani za x let.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG
S těmi hadicemi to nechápu. Mám skleněný externí filtr v provozu už přes 10 roků. Stále tam mám na výstupu stejnou hadici - obyčejná průhledná zahradní. Nikdy jsem ji nečistil, vůbec se nezanáší... Sice ji budu muset někdy vyměnit, ale jenom proto, že část co je trvale pod vodou tvrdne a křehne.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Sputnik
Nikomu nebudeš muset nic vysvětlovat, prostě naleješ do sundanejch hadic trochu sava originál, necháš působit, propláchneš pořádně vodou, ještě hoďku necháš jenom na vzduchu, nainstaluješ k filtru a jede se dál. V čem je problém? Proč vyhazovat za rok 200,- Kč. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sputnik Re: romant
Savo?No už se vidím,jak vysvetluju moji drahé polovicce proč je všechno odbarvene :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Sputnik
Vy nemáte doma Savo? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sputnik Re: Malapa
No třeba u mě se moc nefláká :) Hadice "zčernají" už za měsíc,ale kašlu na to.Jednou,nebo dvakrát do roka je rovnou vyměním.Nevyplatí se je čistit,nové stojí cca 100,- Kč. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi – hadice
JBL CristalProfi greenline e1501 v provozu přes 3roky a ještě jsem hadice nečistil.
Předfiltr používám, ten čistím týdně(nebo podle potřeby). Náplně od výroby jsem také doplnil
(dosypal ker.kroužky(na max co to šlo) + biomolitanem PPI 10 = hrubá(tenký plátek cca 1cm))
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Malapa
Ten sliz, jsou kolonie nitrifikačních bakterií a jak píšeš, předfiltr na toto nemá vliv. Jako trochu pomoc se mě osvědčilo, mít hadice v temnu, kidně obalený nějakou látkou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa – hadice
No jo, ale vy tu máte všichni v akvárku pár rybek a hromadu rostlin. Ten filtr se pak defakto fláká, protože v nádrži je minimum živin. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: Malapa
Mám sice jiný externí filtr, ale hadice jsem za víc jak 5 let provozu čistil jen dvakrát. Naposledy jsem si říkal, že to budu dělat častěji, protože na průtoku to znát je, ale jsem od přírody líný :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Malapa
Mi předfiltr pomohl
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Malapa
Tak já mám sice teprve druhý měsíc ale nejak se mi neucpavaji hadice a to myslím že rybek mám až moc. Jsou průhledné a prázdné
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: koyack
Ne, ale to nemá žádný vliv. Sliz ucpává i odtokovou hadici a tou už žádné mechanické nečistoty neprotékají.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - koyack Re: Malapa
Používáte předfiltr?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa Re: NHKG
Ta keramika moc nečistot nezachytí, pokud bych chtěl hodně sázet na keramiku, dal bych jí max do dvou košů.
S čím mám problém jsou ucpané hadice. Snad každý měsíc je musím vyčistit, jinak voda prakticky neprotéká, ucpou takovým tím slizem. Ale to bude problém všech externích filtrů co používají hadice, jinak jsem s JBL filtrem spokojený.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koyack Re: NHKG
Mně šlape měsíc jak hodinky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: NHKG
Ty náplně jsou při koupi nového filtru všech značek nedostačující. Ani u Eheimu nebylo "plno" . :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG
Tak včera mi dorazil e901. Je to můj první externí fitr profi výroby.
Překvapilo mě, že náplně byly 3 koše molitanu a jeden keramiky a ten nebyl plný. Takže jsem nechal molitan jen v horním koši, který není na keramiku moc vhodný. Každý koš má cca 1 litr, takže jsem spotřeboval přes 2 litry keramiky, kterou jsem původně kupoval do jiného filtru. Na sání jsem musel dobastlit molitan. S mými bagristy a dřevorubci by ty 2 minimolitanky co jsou ve filtru na vstupy byly ucpané do dvou dnů.
Nečekal jsem, že bude potřeba tolik ladit a to ještě nevím, co mě čeká za překvapení za provozu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: funtcz
Osobně bych to neřešil a třeba, jako že kompromis bych ten substrat pro dal doprostřed, ale to je opravdu jenom o subjektivním pocitu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: romant
A pořadí je jedno?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: funtcz
Místo těch válečků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz
Jsem dneska koupil 2l eheim substrat pro. Který koš radši vyměnit?
Spodní mám cer mec a dva horní micro mec..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: Strojek
Jsou to většinou jen reklamní blafy, pokud do filtru nasypeš lávovou drť, nebo pemzu, udělá ti to stejnou službu, jako tyto "speciální" materiály

Já mám dobré zkušenosti s Eheim Substrat pro, mám toho plné filtry a pohoda.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant
Jenom připodotknu, že to kouzlení s čísly, má souvislost s možností osídlení, tedy zda-li lze osidlovat jenom venkovní a nebo i vnitřní prostor daného média a právě onen Micromec, tedy jeho výrobce deklaruje vnitřní osídlovací prostor kde by měla bez přístupu kyslíku probíhat denitrifikace, což je zajímavé třeba v Tanganice, Malawi, ale už méně nás to bude zajímat v rostlinných akváriích a jak jsem zaznamenal debaty na konkurenčních stránkách věnovaných právě africe, je ten micromec právě v tomto ohledu pozitivně hodnocen, tedy v tom, že umí i ty dusičnany odbourávat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: Densi
jak pises, dej do jednoho kose micromec a druheho substratpro a nebudes litovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Densi Re: Burik
jojo, už jsem koukal díky dřívě uvedenému příspěvku´......ale stále je těch 700 m2 "menší polovina" toto MicroMec-u (udávají 1500m2)......asi nemá cenu s čísly blbnout.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: Densi
Ještě se mrkni na tohle www.seachem.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Densi Re: romant
Dík za názor, v akvárku budou skaláry - nanayky, to je jistě ta čistotnější varianta. Ale zřejmě skoro 4- násobně lepší MicroMec nebude, že ??
Od Vánoc mám nový e1501, tak někam nahoru dám MicroMec, a pod něj SubstratPro.......tak uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Densi
Osobně když si uvědomím co vlastně tyto média umí, nebo by měla umět, tak při svém rozhodování, které z nich použiju, bych si v první řadě uvědomil jejich velikost a připoměl zde samočistící schopnost těchto materiálů, která je činí takřka nesmrtelným médiem. Prostě když budu znát osádku nádrže a budu vědět, že je postavená na producentech odpadu a je zde větší riziko zanášení filtru bordelem volil bych substrat pro. V nádržích kde bude osádka z čistotnějších ryb bych klidně i použil ten micromec. Samozřejmě, že to zanášení se dá částečně eliminovat vhodným předfiltrem, ale faktor času je zde nutno bráti do úvahy, ono i filt s předfiltrem je za 2 roky slušně zaneřáděnej ať se člověk snaží sebevíc. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Densi Re: funtcz
Ahoj,
máte někdo z PRAXE jasno, jestli je reálný rozdíl mezi náplní MicroMec a SubstratPro ??
Podle údajů o účinné "ploše" by to mělo být znát - čísla 1500 m2 (Micromec) a 450 m2 (SubstratPro) už jsou opravdu rozdílná, ale není to jen na "papíře". ????

Jinak - všem veselého Silvestra a pohodový nový rok.
D. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: romant
Taky jsem musel svůj rozebrat, ano opravdu 4. A s tím uhlím může být pravda, mám ho doma a čistí mi vodu v pitku pro kočky a taky mám i do akvarijniho filtru
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: MonterMonty
Ano, máš pravdu, zmotal jsem to, e901 má skutečně koše 4. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: romant
Tak teď jsem si fakt na chvíli myslel že jsem blázen , než jsem se šel přesvědčit - můj e901 Greenline má 4 koše :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Legioix
Leda by to byl e901. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: funtcz
Divný. Já mám ty filtry dva a v obou jsou čtyři. 5:00 www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Legioix
Já mam jen tři koše celkové.tak dva spodní a molitan. Díky ☺
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: funtcz
Když keramiku, tak keramiku. ;-)
Edit: Jako tedy že to lze všechno naplnit tou keramikou, když bude tačit. :-)
Ne. Jen do těch třech spodních. 3x1.3=3.9l
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Legioix
I místo toho horního biomolitanu?
Počítej tak 1,3l na koš, takže když do třech koupíš 4l, tak to bude tak akorát. Nikdy se to nedává úplně vrchovatý.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Densi
Taky mám v plánu vyměnit původní keramiku na eheim substrat pro do spodního a prostredniho koše a poslední horní nechám biomolitan.. Nevíte náhodou kolik toho obsahuje jeden koš v e1501? Mám celkem tři koše. Ať vím kolik toho mám koupit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Humbal89 Re: Densi
Ten micromec bude asi obdoba sumbstrat pro takže je uplně jedno jestli dáš první to nebo to :) jinak myslím že to bude fungovat..první mechanika pak biologická filtrace a nahoru třeba ješte do posledního koše můžeš dát plátek vaty :) ten ti zachytí poslední zbytky, teda aspon tak já to mám v eheimech :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Densi
Ahoj po Vánocích...., do nového e1501 bych dal náplně v pořadí od SPODKU v tomto pořadí : 1. koš -původní molitan - 2.+3. koš Eheim substrat pro - 4. (=horní)koš -JBL Micro Mec. Eheim dokoupím, samozřejmě že dodávaný MicroMec i molitan chci využít....... Nebo máte odzkoušený jiné složení ? Dík za radu. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [18] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295-jbl-cristal-profi-e700-e701-e900-e901-e1500-e1501?od=851