Filtr JBL Cristal Profi
0
[799] - Rostliny 29.10.10 12:07 matlala 
Ahoj,mám také CPe-900 a koukal jsem,že jsi na rampu použil oba díly.Já mám pouze jeden.
Mám tak větší tlak a rostliny u protější strany se mi sice také hýbou,ale krásně se mi točí hladina (doleva).Tudíž si myslím,že jsi neudělal moc dobře z vrtáním větších děr(krátký dostřik).
Naopak bych nějaké díry přelepil

.
no tak nevím, to bude asik mojí hlavou, prostě na to nejsme zvyklej u těch miníček, ta 200l byla dle nich záhul. Ty malý akva jsem kompletně udělal během dne (myslím třeba i se skříňkou, krytemm, filtrem....), ale ta 200l mi dala cca 2dny čisté práce, když nepočítám čas strávený u PC studováním filtrů, rostlin, štěrků.... ale stálo to za to a to mě ještě čeká dost práce se sháněním ryb, nechcu jen tak nějaké ledajaké

Můžeš udělat videjko, jak moc ti ten filtr točí vodu?
na rostliny to nebude, primárně jsou tu už ryby a rostliny až jako druhé, obojí dohromady je ale důležité, navíc filtr je lepší raději větší, průtok se dá snížit vždy. Pumpa má bez odporu 900l/h, v papírech píšou, že plně naplněný filtr má tak do těch 450l/h s orig náplněmi.
No co ještě další zvětšení děr v rampě, pomohlo by to trochu?
Kytky to nezprzní,

spíš naopak.
Esteticky hezké ti to třeba přijde časem, až si zvykneš.

(Udělej to po svém a až se někdy v budoucnu budeš chtět pobavit, zkus kytkám trochu toho pohybu dopřát.

)
no nejsme zvyklej, že se hýbou kytky, no napadlo mě, že to bude mít negativní efekt v podobě prznění růstu kytek a taky to není esteticky hezké.
...pořád se mi dost hýbou kytky až za polovinou akva...
Já měl opačný problém - mně nestačil EHEIM 2217, (papírový průtok 1000 l/h, reálný cca 400-500 l/h), dostatečně točit vodu v 320 l akva, což jsem pořešil přidáním prostého čerpadla Atman 201, (jen se sacím košem, cca 500 l/h).
Že se zvýšené proudění vody pozitivně odrazilo na kytkách mi věřit můžeš.

(Detaily můžeme příležitostně probrat osobně.

)
Čeho se bojíš?!
Ahoj, tak filtr mám už 2 dny nainstalovaný, akva osazené. Jen mě trápí rozstřikovací rampa, pořád to má velký proud, už jsem 2x zvětšil díry, nyní jsou 4-5mm (vrták jsem vzal od oka) a pořád se mi dost hýbou kytky až za polovinou akva. Jak jste to vyřešili? obrácení výtoku ke sklu se mi zdá jako blbé a další zvětšování děr je taky takové nešikovné, a obalení molitanem zase nevzhledné. Filtr mi zatím běží přiškrcen na polovinu, ale jak se zanese, tak budu asik muset zvýšit, dle papírů má průtok při prvním naplnění 380-450l/h, což je pro mou 200l akorát, jen ten velký proud.
Starší reakce
Ja som len nakukol ako je zanesený predfilter vieš ako zložim a už 3 dni hrkoce odvzdušnijem a tak predtým som musel pozerat či mi čerí hladinu a či vlastne ide ani som ho nepočul dal som tú vrtulku na reklamáciu pondelok by mala byť nová vymením a dám vedieť

ide na reklamáciu kašlem na to

u me po kazdem otevreni zacne filtr chrastit nebo hucet, po par hodinach , nekdy dnech se zase ztisi, taky jsem nedavnou otviral e900 abych mrknul na predfiltr a jestli tam neni nejaka kreveta ci maly ancik.
Vďaka , ale mesiac mi to bežalo parádne že by za mesiac taká zmena najpv ticho bežal a po prvom otvotení len som nakukol ako vyzerajú predfiltre zavrel anemožem sa zbavit toho klepkania pojdem to reklamovať myslim
Zdravím
Před nedávnem se do Čech, tudíž předpokládám, že i na Slovensko, dostala vadná série těchto filtrů. Problém je ve vrtulce. Pokud jsi ho kupoval nedavno, vrtulku by Ti meli bez problemu vymenit.
tiez patrim k spokojnym uzivatelom tohto filtra.
Ne to je pojistná páčka. Regulační je nalevo. Je součástí hlavy filtru. Jsou tam dvě. Jedna nalevo a jedna napravo a regulační je ta nalevo.
mě to hned nedošlo, je to vidět i na tom videu, za střední páčka na rychloupínání hadic že jo?
mám ho taky a můžu jen potvrdit, že regulace jde výborně, jsem velice spokojen

jo, tak díky za info, tuhle informaci nikde neměli a to jsem hleděl i na to video.
Dokupovat regulační ventil je zbytečné. JBL CristalProfi e mají v hadicovém modulu regulační ventil už integrovaný a průtok se reguluje perfektně.
Ještě jeden dotaz ohledně průtoku filtru. kolik může být skutečný průtok? budu mít e900 na 160l čistého, tak jestli nedokoupit raději i regulační ventil.
Vrtulku som vyčistil ved som mal hlavu rozobratú aspom 5x , ale už je to OK strašne ťažko ide z neho von vzduch bol len zavzdušnený

a vyčistil jsi pořádně vrtulku a celý rotor? tohle je příčina vrčení u většiny filtrů a čerpadel
skúšal som tvoju radu ale nepomohlo , pomohlo keď som prstom pripchal výtok z filtra pár krát ,sa mi zdaze sa neako zle tento filter ovzdušnuje ,alebo mu vychytať mouchy

inak ďakujem za radu
skusim lebo ma už šlak trafí mesiac pohode ani som nepočul a teraz

Prosim o pomoc ak má niekto skúsenosti , stala sa mi taká vec mesiac bežal filter ani som o ňom nevedel po mesiaci som vyčistil predfilter zavrel odvzdušnil a čuduj sa svet klepka zase klepka ako prvý deň triasol som s nim všetko možné už neide tak ako predtým má niekto skúsenosti ako sa to najlepšie odvzdušňuje skúsim ho nechať bežať do večera a ešte potrasem ale už neviem

Starší reakce
Dát ho tam samozřejmě můžeš. Bude fungovat jako první předfiltr. Má smysl pokud máš v nádrži více nečistot.
0
[3] - Sumci 05.05.10 19:09 hutch Tak filtřík dorazil
Ale teda, na tu mou 250 ku je to pořádnej fičák!!!
Poraďte mi prosím, co bude nejlepší, na snížení výtlaku.... zaškrtit hadičku (vstupní/výstupní) nebo přidat do nějakého filtru filtrační hmotu? pokud filtrační hmotu, tak do jakého

s filtrem mi přišly i filtr. hmoty a já doma mám akorát (popř. na doplnění) vatu a jinak nic, co by bylo jako ty origo části :(
nej. řešení by pro mne bylo momentálně přiškrtit jednu z těch hadiček! Ale bojím se, abych Tím třeba nespáli motorek, či něco....
děkuji za názory!!
Ona to není vata, je to takový vliess. Mění se to jednou za půl roku nebo rok a není to strašně drahý. Výhoda je, že to uzavře plochu a zabrání průniku mechanických nečistot do čerpadla. Měl by se používat originál.
Ta vata - lze ji koupit někde jinde než jako speciální akvaristické zboží do daného filtru? - beztak dráže...

V podstatě lze říci, že tím nic nezkazí.

Dva filtry by neměli smysl pokud by původní byl také vnější. Pak stačí použít část filtračních hmot. V případě hutche se ale jedná o starý vnitřní filtr a nový vnější a tam bych souběh filtrů nějakou dobu doporučil.
Dle mého názoru není třeba mít v akváriu oba filtry najednou, pokud je zavedené, filtr se rozběhne bez problémů, doporučuji nitrifikační bakterie, případně i vložit trochu vaty ze starého filtru do nového.
www.akvaristik.eu/… Nechal bych alespoň tři týdny běžet oba filtry současně. Aktivaci nového filtru lze trochu pomoci třeba přípravkem od JBL
shop.miga.cz/…
0
[3] - Sumci 04.05.10 08:15 hutch Tak včera sem fešáka objednal

Počítám, že tu bude tak do 2 dnů....
Tak bych se Vás chtěl zeptat, jak ho nejlépe rozběhnout, myslím tím, jestli ho zajíždět spolu s filtrem, který mám zatím v akvárku (At-F304 - na 220l čistého objemu - žádná sláva, proto kupuji nový

)
nebo jak jinak to udělat.
Já měním jen vatu. Ostatní náplně vydrží při dobré údržbě veeeelmi dlouho

.
měníte nějak originální náplně v jednotlivých košících?
Souhlasím, regulace průtoku je bez problémů, tento filtr je určitě dobrá volba.
Není problém. Průtok se dá velmi snadno zregulovat a větší objem filtračních hmot není nikdy na škodu.
0
[3] - Sumci 03.05.10 10:58 hutch Dobrý den, měl bych eště jeden dotaz, co se týká filtru EHEIM Professionel 3 2075. Prakticky jsem se už rozhodl pro tento filtr, ale jelikož mám zatím akva 250l, čistý objem vody mi činí cca 220l, nebude moc silný? respektive, nebude to zapřičiňovat vzniku nějakých řas, činěco jiného. Mám sice v plánu větší akva (cca 500l), ale to je otázkou tak cca 2-3 let.
Doufam, že mi napíšete, že to může být
Opět děkuji za názory
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... ...... [42] 43
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x