Jak krmit?
0 24.01.2008 18:13 amazonstar – Re: amazonstar
deje se mi to hlavne u 30 ti clenyho hejna Neonek cervenych ,krety nektery zerou strasne moc a nepustej k tomu ty mensi a pak se hodne spatne odhaduje aby nezbylo a aby se dostalo i na tu posledni....fakt tezky obcas...
U me stejna situace . . . Neresim to nijak
Proste silnejsi a rychlejsi vetsinou vyhraje...Zakon prirody
0 24.01.2008 18:08 amazonstar – Re: koci
Dobry je dvakrat za den, poter i vickrat..
neni taky na skodu doprat rybam jednou tydne celodenni dietu...
ja bych mel taky dotaz,ale na neco jinyho...snazim se zkrmovat male porce,obcas i vickrat denne,ale pripada mi ze to nektery ryby uz vedi a snazej se toho co nejvic nahltat ,takze ty nejaktivnejsi ryby skoro vzdycky prezeru a na ty ostatni se dostane malo.....jak to resite vy??
0 24.01.2008 18:04 rolandmynar – Re: koci
Hlavně tak, aby nebyly překrmené. Já se držím hesla, že hladovější rybka je zdravější a i její voda čistší, tudíž krmím jednou denně po 6 dnů a jeden den absolutní půst. Ono ani rybky v přírodě namají každý den plnou pr... žrádla.
1 24.01.2008 18:03 Akusek každý den 3 krát po malých dávkách
Starší reakce
0 20.12.2007 19:13 rolandmynar – Re: vvvvvvvv
Úplně vklidu nic.
Starší reakce
Jitulko, naše rybičky mají každý týden hladovku a zatím si žádná nestěžovala. Jsou zřejmě živy z řas a naší lásky
0 07.06.2007 17:15 Lukasek V poho vydrží ale dej pozor až přijedeš tak jím nedávej víc než normálně!!!!!!
0 07.06.2007 13:52 Baset Dospělé a zdravé ryby vydrží 14 dnů bez krmení, mám to odzkoušené. Dva dny v týdnu bez žrádla žádný problém. Pokud máš někoho zodpovědného na krmení v době nepřítomnosti, tak je to lepší, ale většinou mají tendenci rybám dopřát, což se negativně projeví zatížením akva odpadními látkami a je to větší problém než nechat ryby o hladu. Občas jim to neuškodí. Pro krmiče připrav jednotlivé dávky a zbytek krmení raději schovej.
0 06.06.2007 20:09 oldkiwinka mě je krmi sestra.malo kdy,ale jo.takze 6x do tydne si vzpomene.7.den maji i se mnou hladovku.
bezne nechavam 1 den v tejdnu hladovku.... kdyz sem si koupil SAE tak sem dal hladovku 3 dny a pohoda.... vydrzely by i vic ale zatim sem nezkousel
0 06.06.2007 20:01 Voloďka [59] - Tetry 0 06.06.2007 19:40 ►MICUS◄ V pohodě vydrží i týden bez žrádla, pokud to nejsou hodně malé rybičky (mláďata). Rozhodně nedávat o něco víc do zásoby, jinak se to ve vodě zkazí.
0 06.06.2007 18:59 Jitulka – krmení ryb
chtěla jsem se zeptat jak to děláte s krmením rybiček, když jedete pryč např. na víkend. Dáte jim víc nebo je prostě necháte ten den o hladu? A kolik dní max.?
krmím jednou za dva až tři dny. A docela málo.
0 04.06.2007 13:49 Eff [417] - Rostliny Krmím naprosto nekoordinovaně, někdy jednou, někdy dvakrát, někdy třikrát denně, v malém množství tak aby to ryby pozobaly než to dopadne na dno. Někdy vločky, někdy mražené patentky, nebo artemie. Někdy maj ryby půst. Řekl bych že je to přirozenější, a ryby se na mě moc nespoléhají a samy si něco klofnou, ozobávají řasy, semtam zchroustnou pidišnečka, motýlovec vyhupsne nad hladinu pro komára, mouchu nebo můru.
0 03.06.2007 20:56 tonik666 6x týdně 2x denně a jeden den v týdnu půst
0 03.06.2007 20:36 slada Čau
to ti každej asi napíše něco jínýho jak je zvyklej...já svý kance krmim 2krát za den
0 03.06.2007 20:25 Delfínek – Kolik
Zdravím všechny bezva lidi
chtěla bych se zeptat kolikrát denne se mají rybky krmit
předem díky
Starší reakce
0 15.05.2007 15:29 smajlik Zavírací špendlík (sichrhajska),na něm navlečená třeba matka,napíchnout okurku,jablko,salát,banán a šup s tím do vody.Co nesežerou za 1-2 hodiny jde zase ven.A abych se pro to nemusel máchat,celé to mám na vlasci
.Myslím,že Václav to tady někde ukazoval.
Koukal jsem, že máš v akva tlamovce Labidochromis caeruleus, mám je taky a po salátu se můžou utlouct. Za chvíli ho doslova rozcupujou a to za vydatného přispění ancíků
.
a jak dlouho můžu takovou zeleninu v akvárku nechat, za jeden den mi plátek okurky ohlodají jen uprostřed, ale nevím jestli by se ve vodě nezačala kazit, kdybych ji tam nechala déle
Starší reakce
Vzhledem k tomu, že ancistrus není "řasožravec", jak si spousta lidí myslí, ale masožravec (daleko největší část jeho přirozené potravy tvoří larvy hmyzu), je dobré přikrmovat ho masem. Já mu dávám rybí filé nebo to, co ukradnu manželce z vánočního kapra. :o) Masíčko podávám syrové, propíchnuté sichrhajckou, aby spadlo na dno. :o)
0 24.03.2007 19:23 petrr – krmení ancíků
Někde jsem slyšel .že se dají krmit vařenou bramborou (neosolenou) Nemáte s tím někdo zkušenost?
Okurky krmím pravidelně a přesto mi ničí rostlinky.
0 24.03.2007 18:52 smajlik – Rybí file
Dáváte někdo ancíkům,sumcům(ještě mám mřenky co neustále prohledávají dno)mražené rybí file?Pokud ano tak syrové,vařené,strouhané nebo větší kousky?Napadlo mě to,když se mi (a asi ne jenom mě)beze stopy ztratily dvě neonky.Myslím,že se o ně nějaké ryby postaraly a když si daly neonku,tak proč ne file
.
1 24.03.2007 17:16 Rybka Pokud jsou ryby dospělé stačí 1x denně,pokud jsou mladý a nechcete je podrazit musí se krmit častěji
Já krmím rybičky ( paví oka ) 2x denně a to kolem sedmé hodiny, někdy dříve někdy dýle!
Starší reakce
0 23.02.2007 16:10 kuba A koho bys tim chtel krmit?
Přidat reakci
1 ...... ...... [10] 11
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 11666x