Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kameny

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Kameny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 21:24 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Burik
Teraz sa pýtam, nieje potom zbytočné vodu preháňať cez RO, keď sa potom obohatí o vápenec, teda vápnikom ako takým?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 16:39 radim Re: deck
S těmi ostrými kameny to platí hlavně pro velké ryby. Když se mi občas leknou ryby v nádrži, tak se umí poranit i o "tupé" kořeny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 16:14 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: Burik
Já jsem teda taky nezaznamenal, že by se ryba poranila o kameny. Asi je jiné, když má na sobě nějaké parazity a neustále se otírá, tak k nějakému zranění dojít muže. Co se týče vápence, tak muj názor je, že ve velkém akváriu je to jiné než v malém. Taky kolik tam těch šutrů je na oběm vody a jak kdo často dělá částečnou výměnu. Když tam někdo nacpe vápenec a pak se o akva prd stará, tak to dobré určitě neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.09.2014 15:57 Muž Burik [727] - AquascapingRe: cezarmilan
Vápenec obsahují skoro všechny kameny, co se prodávají do aquascape layoutů.A nikdo s tím nemá problémy.
Tyto internetové bubáky, jak je to hrozně škodlivé jsou mimo.
Voda se pravidelně mění a nikdy se z toho nemůže uvolnit tolik látek, aby to nějak výrazně ovlivnilo akvárium.... Mám vodu z RO, tvrdost mě netrápí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 15:18 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Burik
Burik napsal: A vápenec mi taky nevadí:-) Tebe nemusí, ale osadenstvu, rastlinám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:15 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Mislow
Jak jsem psal ostré hrany mě nezajímají..ještě jsem neviděl rybu,která by se mi zranila o kámen.Opravdu nevím,co by musely dělat,aby se malá Galaxka zranila o kámen :-) A vápenec mi taky nevadí:-)

To Radim: Já to risknu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 15:55 radim Re: Burik
Do lomů je normálně vstup zakázán, proto jsem psal o tom potoku, který teče kolem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 14:40 Muž Mislow [305] Re: Burik
Nemyslim, ze by te nekdo pro par kamenu z lomu hnal pred soud, spis bych si dal pozor na ostre hrany. :-)
P.S. .... a vapenec, pokud si nejsi jisty, co je to za horninu a nechces ho v akvariu ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 13:09 Muž Burik [727] - AquascapingRe: radim
A myslíš,že si můžu v tom lomu na dobříšsku pár kg beztrestně nasbírat?Nebo je to nějaká chráněná lokalita?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 12:07 Muž Johan [4952] - RostlinyRe: Burik
Kdybych si měl tipnout, tak bych to viděl na nějakou drobu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 11:09 radim Re: Pepan
Kdybych po těch kamenech já moc toužil, zkusil bych jet někde sem.
maps.google.com/… a prošel se lesem kolem Kocáby. Když nic nenejdeš, tak aspoň poznáš nové místa, nebo si vem koš na houby :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 08:41 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Burik
Ten přístup se dá pochopit. Pokud je to malá lokalita, tak ji neprozradí, aby mu někdo nevysbíral ty nejlepší kousky.
Hele, jediná rada je, ten obrázek vytisknout a zkusit najít nějakého mineraloga, který by dokázal poradit. Může to být i mineralog z muzea. Ten dokonce bude vědět, zda se to vyskytuje na nechráněné lokalitě, protože sbírání na chráněných lokalitách se pokutuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 08:19 Muž Burik [727] - AquascapingRe: radim
Jo, to by mohlo být ono palec Díky

Ze to dotah z nejakyho lomu?
Z lomu to prý není..kopal to někde u potoka v lese, víc neřekl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 00:12 Muž Mislow [305] Re: Burik
Ahoj, nemuzu si pomoct, ale ze vseho moznyho i vzhledem k lokalite mi vychazi jako nejpravdepodobnejsi varianta zelezna ruda. cs.wikipedia.org/… :-D Ze to dotah z nejakyho lomu? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 22:33 radim Burik
Dobříšský slepenec
www.geology.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 22:01 Muž Burik [727] - AquascapingRe: cezarmilan
Ty tam nejsou..nejsou kupované..on je někde sbíral v ČR v brdském lese kolem Dobříše :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 21:42 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Burik
Skús si pohľadať tie svoje tu, pod týmto názvom
www.google.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 17:34 Muž Burik [727] - Aquascaping
Fotka k příspěvku Zdravím
Nevěděl by někdo,co může být toto za kameny?Případně kde bych je mohl najít?
Je to od jednoho aquascapera z ČR,jeho nové akva.Ostré hrany bych neřešil :-)
Ale název taky neví.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2014 21:10 radim Re: cezarmilan
Je jasné, že travertin šumět bude;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2014 20:59 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: 18radovan18
Ja by som tento kameň radšej otestoval octovou skúškou
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2014 11:59 radim Re: 18radovan18
řešil bych akvárium jako celek a na kameny se zatím vykašli
máš příliš hrubé dno, taky je ho zbytečně moc
podle fotky máš malý objem pro tyto ryby...60-80L? Beru to podle teploměru, který mám doma taky a je 11cm vysoký.
a další, ale to je jinší vlákno ve foru
hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2014 11:47 Muž 18radovan18 [0] Re: radim
Fotka k příspěvku Zatiaľ to vyzerá takto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 21:22 radim Re: 18radovan18
Ikdyž to nějak vybělíš, tak do měsíce bude krásná bělost pryč. ano
Jeden zdejší příklad z vlákna o rozsivkách rybicky.net/k/forum/375626.jpg a budeš pucovat donekonečna ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 21:09 Muž Mislow [305] Re: 18radovan18
Tak zalezi, co ovlivnuje barvu, muze tam byt primes dalsiho mineralu a pak to belit nema cenu. Nebo je to jen povrchova vec zpusobena rasami apod., pak by to mozna slo resit savem, ale po pouziti sava bych to asi poradne propral/vyvaril. Jinak bych osobne o perfektni bilou asi neusiloval, neni prirozena pro vetsinu prirodnich akvarii stejne, mozna pro zadne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 20:44 Muž 18radovan18 [0] – Travertín
Dobrý večer, mám možnosť mať pekné travertínové skaly do akva k cichlidám. Len je s nimi problém aj po vyvarení v slanej vode nie su také pekné biele. Tak som sa chcel spytať či sa to dá nejako tzv. vybieliť a hlavne či je to vhodné do akvaria.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2014 15:00 Muž Petr37 [0] Re: Johan
Díky za reakci. Včera jsem byl ve vodním království a uvažuji o seskládání kamenů do jednoho místa ve formě skály. Kameny jsem koupil, váha cca 9kg. Tak snad to vydrží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2014 14:48 Muž Johan [4952] - RostlinyRe: Petr37
Juwel sice nemám, ale: o kolik se zvýší váha akvária když se přidají kameny? Myslím si, že o moc ne. ;-) (kdyby jste jich tam dal padesát kilo, tak se zvýší třeba o 25 kg) Dejte pod něj nějakou měkkou podložku a vše by mělo být ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2014 14:41 Muž Petr37 [0] – Zatížení dna kameny u akvárií Juwel
Dobré odpoledne všem. Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti se zatížením dna kameny u akvárií Juwel. Tyto akvária jsou usazena do plastového rámu. Znamená to, že plocha dna není celoplošně podložena podložkou, ale opírá se pouze na hranách a prostředkem, kde je úzký pásek. Mám strach zatížit dno většími kameny, aby se mi to prostředkem neprolomilo. Za každou radu moc děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 20:49 R Muž romant [28001] Re: daktari
Ať si šumí jak umí, když nešumí dno, tak jedna vlašťovička jaro nedělá. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2014 20:49 Muž Aforte [576] Re: daktari
Zrovna u kamenů bych to moc neřešil. Pokud se nejedná o nějaké velké množství, tak to nemůže dělat problémy. Jen si vezmi, kolik lidí používá ADA kameny, jako seiryu stone, ryuoh stone.. Většina těchto kamenů obsahuje vápenec a nemají s tím žádný problém. Pokud dodržíš výměnu vody ;-)

EDIT: k první části věty: Mám na mysli oproti dnu. Tam už je to o něčem jiném palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 20:47 Muž daktari [147] Re: Jarka
Pro jistotu bych je ještě zkontroloval octem, jestli nešumí.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 20:42 R Muž romant [28001] Re: Jarka
Jasně, když je třeba zbavit větších nečistot, opláchnout a do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 20:41 R Žena Jarka [179]
Mohu použít kameny z přírody do akvária?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2014 18:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: jmalyska
jmalyska napsal: Co z přírody vzešlo, to do přírody patří pivo
Opatrne s tim konstatovanim, alespon ohledne toho co dat do akvaria. Ropa je taky z prirody, a nasla by se i mnohem vetsi svinstva... Chce to zdravy rozum, spravnou lokalitu (ne u vypusti z casto pokutovane fabriky, nebo "bezvadny" sutr, ktery je medena ruda) a nekdy taky tu zminenou dezinfekci (treba i jen to prevareni).

Pisu to proto, ze to co se nekde v prirode najde, nemusi byt zrovna to nejlepsi do akvaria, bez rozmyslu to tam soupnout. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2014 08:39 Muž jmalyska [167]
Nejlepší kámen je ten z řeky, velikost do dlaně a zadarmo ;)
Doma očistit kartáčem, eventuelně vyvařit a šup do akvária.
Co z přírody vzešlo, to do přírody patří pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 21:22 Muž Anubis007 [22] Re: Aforte
Ahoj, mohu to zkusit.. nejake mi zbyly. Ale dle me ano. Vim ze dragon stone ho neobsahuje napriklad oproti seryu. Ale s ohledem na Takashiho akvaria kde Seryu, ryouh atd jsou v hojne mire, tak to dle me problem nebude. Me to nic nedela a to jich mam cca 27kg v akva. Cim by to skodilo? Mam testy na vse mozne tak mohu zkusit zapatrat.
Edit: Při kápnutí octa na kámen se nic neděje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 21:15 Muž Aforte [576] Re: Anubis007
Nevíš, jestli obsahují vápenec? Někde to bylo dáno, ale nevím, jestli je to doopravdy tak. Ono je skoro jasné, že ho obsahovat budou jen mě zajímá v jaké míře. I ADA seiryu stone obsahují vápenec. Ono pokud se dodrží pravidelná výměna vody, tak k ničemu nedojde. Tedy pokud to nemá až moc vápence, na co se ptám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 21:06 Muž Anubis007 [22] Kameny ADA Ryuoh stone
Pokud někdo chcete tyto kameny do akvária, tak je můžete zakoupit na shop.rataj-spk.cz za 63,- v sekci Dekorace jako Kámen Amano Rock.

Nejedná se o reklamu, ale o holý fakt. Byli velmi ochotní a domluvil jsem se i na velikosti, tvarech apod a i poštovné za 30kg kamenů bylo cca 120,- s dobírkou. Kameny si můžete prohlédnout v mém profilu v 180l akva.

U mě rozdíl dělal na 30kg kamenů úsporu 6.480,- oproti standardní ceně 279kc kterou najdete pod ryouh stone... kameny jsou totožné....!

Třeba se vám to bude někomu hodit. Část z úspory mi můžete poslat. Číslo účtu pošlu na vyžádání. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 20:10 Muž Saty [7] - cichlidy jižní ameriky, nově tanganyikaRe: Aforte
To jsem sice psal já, ale s tím složením v okolí jak koukám jsme na tom podobně. :-) Zkusím pohledat kousek dál, případně zkusím nějakej lom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 20:09 Muž Aforte [576] Re: Johan
To nejsem já, kdo psal ten dotaz ohledně Kroměříže. Bydlím v okolí Prostějova. Něco takového jsem potřeboval, protože hledám nějakou vhodnou horninu, tak jsem napsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 20:07 Muž Johan [4952] - RostlinyRe: Aforte
Ale vápence tam je spousty. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 20:05 Muž Aforte [576] Re: Johan
Děkuji za super odkaz. No jediné, co jsem zjistil, tak že v mém okolí je pouze hlína, písek, štěrk, břidlice, prachovec, droba. Jediné z toho mi připadá dobrá a droba, která svým vzhledem je taková zvláštní. navíc je dost ostrá a drolí se. Už jsem to nechtěně rozdrolil v ruce a pořezal se. Zkusím zajet trošku dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.04.2014 19:36 Muž Johan [4952] - RostlinyRe: Saty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 19:26 Muž Saty [7] - cichlidy jižní ameriky, nově tanganyika
Zdravím, nevíte někdo kde by se v okolí Kroměříže daly sehnat nějaké hezké kameny, které neovlivňují svým složením vodu, budou jako dekorace k terčovcům.
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 17:21 Muž Legioix [574] Re: Kytka
Odpověd přišla nečekaně rychle za což chválím:

Akvaria-aquascape.cz mailto:info@akvaria-aquascape.cz
15:36 (před 1 hodinou)

komu: mně
Dobrý den,

Všechny tyto kameny obsahují i vápník a hořčík. Pokud se o akvárium pečuje tak jak má, mají téměř nulový vliv na chemismus vody v akváriu.

------------------------------------------------------------------------------------

Tím pádem není co řešit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 16:44 Muž Legioix [574] Re: Aforte
Já si právě myslím, že ty kameny z odkazů co jsem dal jsou z vápence všechny.
Jsou totiž vzhledově naprosto stejné jako u nás v Moravském krasu (vše vápenec). Takových tvarů se tady dá nalézt za den tuna :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2014 16:18 Muž Aforte [576] Re: Legioix
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
palec

EDIT: Z toho jasně vyplývá, že z kamenů seiryu stone, kei stone, yamaya stone, dragon stone, sado akadama stone je vápencový pouze seiryu stone. Ono pokud dodržíš pravidelnou výměnu vody nemůže se nic stát. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 14:23 Žena Kytka [2146] Re: Legioix
Zkusil jsi se zeptat přímo Vóti? Je dost vstřícný a řekla bych, že nebudeš první pátrající.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.04.2014 16:11 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Legioix
Mozna budou ovlinovat parametry vody,pri dlouhodobem posobeni,ale jestli pravidelne menis vodu,tak k tomu nedojde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 15:42 Muž Legioix [574]
Dotaz: testoval někdo někdy některý z těchto kamenů octem?
www.akvaria-aquascape.cz/…

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 18

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 39399x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10949?od=351