Terčovec - chov
26 stupnů je málo,chtělo by to mininálně 28
Co takhle o rybě něco zjistit,než si jí koupíš?Terčům to může trvot třeba i měsíc,než si zviknou na nové prostředí.Jak velké máš akvárko a jaké hodnoty vody?
Dneska sme si kupili dve diskusi. Od obeda sa nam ani velmi nepohnu. Stale su v rohu akvaria. Treba im nejaki cas aby si zvykli? Alebo v com je problem?
Jak Vám závidím, že můžete chovat terčovce. Já je choval asi 8let a zkoušel jsem křížit základní formy s šlechtěnými a vždy se dalo očekávat nějaké překvapení. Těch 160l je pro dva páry dostačující, ale doporučuji dát tam tak 6 - 8 ryb a uvidíš jak se vybarví a hlavně jestli se budou párovat, ty ostatní pak není problém prodat. Ja osobně měl chovný pár v akvariu 50x40x40 samozřejmě bez písku jen filtr a mnoho chovatelů má nádrže 40x40x40. Přeji mnoho zdaru a radosti jsou to opravdu nej... ryby

to je rozdíl ale ty dáš pak dospelé terčovce prič?Myslím že ked si ich vypipláš na taku velikost tak sa ich nebudeš chciet zbavit.Alebo sa mylim?

Na dospelého terčovca sa má počítat 50 litrov vody takže s jedným párom nemusíš váhat ja držím chovné páry v 125 litrových nádržiach,čistých 100 litrov a žiju,vytieraju sa bez problémov.Čo sa stalo ste boli na výstave?Ked tolký rozmýšlate nad chovom?

Pomyslny pytel z Tercovci se nejak posledni dobou poradne roztrhnul

.Ondo,tome,myslim ze par by do vasich akvarii sel,doplnil bych to neonkama nebo nejakyma rybama,ktere budou pozirat zbytky (Ancistrus,Otocinclus...).

No to si mi pomohl

180 litru je v akvarku,kde je dno,rostliny,dekorace ?
A jak to je s tim objemem ?
80-50-40 délka a výška a šířka

Tercovci rostliny nenici.Ovsem akvarium je tak pro jeden par.Otazka je,jestli 160 litru je celkovy objem (prazdne akvarko)nebo po odecteni dekoraci,vrstvy sterku a podobne.Ptam se tedy,je 160 L realny objem ?
Taky samozdrejme zalezi na rozmerech.
chtěl bych se zeptat jestli se mi do 160 litrů vejdou čtyři tečovci pigeon blood a jestli by mi nezničily druhy rostlin:nymphaea zenkeri red,echinodorus amazonicus,alternathera splendia,valisneria gigantea,hygrophila difformis,egeria densa,nymphaea lotus,anubias barteri nana,anubias congensis díky za rady

Tomu se moc nechce ani věřit. Možná nějaká brigádnice spletla ceny. Nebo to jsou levné kopie dovezené z Číny

No ceny jsou zajímavý, ale taky napiš velikost těch ryb, ať si můžu udělat představu
Dnes jsem navštívil akvaristiku a tam měli Terčovece Pigeon Blood malý za 49,- a větší za 79,-
Mě to vyrazilo dech.
Co říkáte na tu cenu?
mekká voda je pre terčovce ideálna a s výterom je to zložitejšie,určite sa ti vytru ale či to odchováš to ti nik stopercentne nezaručí.Ked sa ti terčovce vytru tak mi daj vedet.Prajem vela uspechov a som rád že Ti moja rada pomohla.

diky moc bylo to špatnym umistěnim nadrže už je to vpohodě.ještě jednou diky za ten typ z nadrži to mě vubec nenapadlo.dala jsem je do druhe a dobry.miro03 mužu se tě zeptat mužou se mi třit i bez uprav vody když mame tady tu měkou vodu?

chcel bi som sa Ta opýtat ako si na to prišla že je to práve ph čo sa Tvojim terčovcom nelíbí?a čo ostatné hodnoty vo vode ako napr.no2,no3?alebo to može bit potravov?miestom kde máš nádrž umiestnenu?ja sám mám terčovce vo vode,ktorá má ph od 6,3 až 7,1 a terčovci mi krásne žeru z ruky,su aktívny a vytieraju sa.Neber toto ako prudu,len si myslím že je chyba niekde inde a nie v ph.

dobry den .mohlby mi prosim někdo poradit jak docilit kvalitni vody pro chov?jestli čerstva voda nebo starši?tady u nas mame měkou vodu normalně z kohoutku ale ph když jsem měřila tak je7.1 a nějak se jim to nelibi.poradte prosim
johnsi terčovci zviknu zrýchlene dýchat vtedy ked sa nakrmia,niekedy je to s toho že sa nahánaju po akvariu.Najhoršia varianta je napadnutie žiabernými červami no v tom prípade nežeru a postávaju v kute,čoskoro prichádza umrtie jedinca.
je to znakom že terčovci dospievaju terčovce sa mi vždy pred vytrením chytaju,respekt. okusuju tlamkami ono to potom zbadáš ked sa ti utvorí pár že sa budu zakusovat len tieto terče
No já jsem si jich pár koupil a většínou jsou to mláďátka a zaplatl jsem 100 - 200 KČ za kus, ale jinak jsem je nikde neviděl pod 700KČ a chovný pár nikdy nešel nikdy pod 2200 KČ.
Já byhc se jen taky chtěl zeptat, mam několik modrých a červených terčovců.
U jednoho z červených už od začátku byly pigmentové skvrny na "čele" a mam pocit, že pořád přibývají. Sice to není pozorovatelné, ale když jsem viděl fotku před půl rokem a teď, tak je to hodně znát. Nevíte jestli je to normální, jestli je to dědičná vada, nebo nějaké onemocnění.
(Když se dívám na fotografie jiných terčovců, tak tam ty skvrny také jsou)
Díky za odpověď. :

Dobrý den, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s agresivním chováním terčovců...Chovám jich 8 v 4OOl akva a po celou dobu byli klidní, vypadali spokojeně...Ale je to týden, co jsem zpozorovala drsné souboje a to i tak, že sebou strašně cloumali tlamkami...vždy to byli klidní jedinci, tak nevím, čím to může být....

Akva mám dané v rohu místnosti. Jinak problém už se vyřešil. Dal jsem jim přídavné vzduchování a zvedl teplotu z 28 na 30. Už je to týden a dobrý. Dokonce se už začínají přebarvovat domodra

.

Možem len potvrdit moc stresu alebo dominantne jedince spusobuji sčernanie ryb kde maš umiestnené akvarium:

Možem len potvrdit moc stresu alebo dominantne jedince spusobuji sčernanie ryb kde maš umiestnené akvarium:
JÁ CHOVÁM TERČE TAKY S PANCÉŘNÁKÁMA A JSOU OK . ALE STAČÍ JEDEN RYCHLEJŠÍ POHYB KOLEM AKVÁRKA A TO JE RACHOT. POTOM MĚ TAKY ZTMAVNOU . TAKŽE POZOR NA MOC POHYBU KOLEM AKVA A KVALITU VODY. DOST STRESUJÍCÍ RYBY. DRŽIM PALCE

Přidat reakci
1 ...... ...... [151] 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146795x