Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 71 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: smidakkuba
Dva mají 10cm dva 8cm v těle a vytřený byli v srpnu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: rriki
chlapovi co mi je prodával je šedesát a dělá terče přes dvacet let. Rodiče měli 18 a 19 cm.Nemyslím si že by měl křížence.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba Re: rriki
Řekl bych že ta ryba na fotce nebude úplně mladá ale k těm 10cm a tam už by měla být docela vbarvená...Ten aloegel mám doma používá se to právě na malé rnaky apod. pomůže to prý tomu tělu že se potáhne větší vrstvou slizu a nedostane se tam plísen a taky to pomáhá k regeneraci..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: Kacoo
Náročný ,ryby tě vyjdou levněji než u nás jen musíš dát dohromady 7boxů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: rriki
Fotka k příspěvku Moji prckové 5-6cm

Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: davidus
Fotka k příspěvku Nic s tím nedělej ,nezaplísní to mě malý vykousali do samice díru a použil jsem nějaký aloe gel nevím jestli to pomohlo ryba je ok.Kubo taky jsi nejsem jist jestli se to dá poznat oni ještě existují ocean green.Určitě není střihlej s kobaltem.
Dospělí
mladý

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: smidakkuba
Měl jsem 100% čisté daimondy a vypadaly v téhle velikosti stejně :)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Bob66
Jinak řešíte tu každé škrábnutí, každou tečku, nebude lepší místo léčby nechat ty ryby v klidu na pokoji hmm Ty ryby mají svůj imunitní systém a s dost věcmi se vypořádají bez problémů sami X-) Jeden ze základů chovu terčovců je naučit se je pozorovat a rozpoznat kdy už je třeba léčba a kdy bude lepší nechat je ať se s tím vypořádají sami ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacoo Re: smidakkuba
jukni na tohle ty jsou uplne nadherny www.jitls.com/… potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba Re: Bob66
Já neříkám že to není blue diamond spíš to není čistý diamond dle pruhu přes oko sic slabý ale jde vidět a taky kresba na konci ploutví to naznačuje že byl v minulosti s něčím říznuty...
jojo import nebejt to tak slozity a financne narocne taky sem do toho snad sel... thajko,malajsie,tajwan a singapur to jsou zeme zaslibene pro nas co mame radi tercovce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: Kacoo
Jestli tam máš bublifuk tak to bude asi jedno v hrncovém si bakterie zničíš.To by se jinak neobtěžovali to psát do návodů a na acriflavinu si myslím že to bude.Já ho teď doma nemám ale myslímže jsem to tam viděl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: smidakkuba
Jak jsi můžeš být tak jistý že to není Blue daimond zvlášť v téhle velikosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba Re: Kacoo
Ne ryby byli přímý import malajsie...Ted nemá vůbec ždáný terče psal jsem mu jestli nemá mladý...
1200 je dost a vis jak jsou velci a dalsi veci ? rodice jsou na vystavach ? nebo jak jsi to myslel ?
Jojo toho znám ale za ty terčovce chtěl okolo 1200kč/ks....Já sice budu mít po nepříliš výstavních rodičích ale zase za dobrou cenu tak si jich vezmu 20 nechám vyrůst a vyselektuji.....S laduschkou sem se o nich bavil...
Já jsem dost trpělivý to jde vidět i s toho že jsem se už od minulého srpna pokouším o odchov a podařilo se až ted....Děrovka je z vnitřnáků tak nevím jestli je přeléčit...Pár dní počkám jestli se to nezatáhne...
nekdo je ma ptal sem se jedne slecny ( nick Laduschka - odkaz na profil rybicky.net/profil/5949 )co je tu registrovana odkud je ma ale jsou to odchovy viz nize ....

ahoj nějakej chovatel z Ostravy, v inzerci na discus.cz pořád inzeruje, mejl má nějak roman.ryby@cosi.... Snad ti to pomohlo
======= Původní zpráva =======
Od: Kacoo
Datum: 16.03.2011 23:52
Předmět:

Ahoj prosim te od koho mas toho White buterfly tercovce ? Dekuju za odpoved Mirek
jojo derovana nemoc je svinstvo !! me se taky pred par dny tercovec prastil o koren :( asi se zase postuchovali, nebod se dle meho parujou a brani se navzajem ale hoji se a bude v poradku ale vsechno chce cas a co se tyce akvaristiky to plati dvojnasob to uz vim po tech letech :) takze aspon neco sem se naucil stydim
Měl jsem krásný pár jenže když byli ještě plaší tak jsem je vyplašil a samice se flágla do skla a začla plavat na boku po pár hodinách bylo po ní...Zřejmě vnitřní krvácení...Byli to nádherné ryby a ted je už dlouho sháním...Kdybyste někdo věděli o pěkných white butterfly tak dejte vědět.....Tehdy jsem byl ještě v začátcích a ani sem nevěděl co sem měl doma za skvosty...
Už mám sice vyhlídlý mladý ale není to úplně ono...
jojo to sem psal s tim filtrem o par prispevku vis ;)

PS: ta fotka co mas v profilu to je white butterfly ? ty mas od nich chovny par ?
Ono to akva je holá jen s topením a kuželem na výtěry...Myslím že se o něco podřel mám tam květináč co je zvrchu trochu štíplý a oni vo to se rádi škrábaj...Asi to bude ono...Párkrát sem viděl děrovku bylo to podobný...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacoo Re: davidus
to co ti psali kluci je neco jako kdyz ty mas tabletky s vitaniny v jine podobe proste prevence proti zanetu a plisni myslim
nejlepsi je mit dalsi mensi AQ a rybu izolovat dat tam jen bublifuk bez sterku,pisku proste hola nadrz,topitko a bublifuk, ale zase tohle by nemelo nic hrozneho .. hodne lidi rika ze tou choulostive ryby ale tercovci jsou odolni choulostivy jsou jen WF odchyty
Myslíš že je to dobře??? Já bych do toho léčiva rozhodně nepouštěl.
Já filtr vypínám jen když čistím náplně jinak ho nechávám běžet pořád..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: davidus
Když léčíš tak nefiltruješ i 14 dní a když pořádně vzduchuješ není problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: Kacoo
A jak léčíš entizolem? To ti je ten filtr na nic protože si zničíš bakterie. U acriflavinu je to to samé.
vypinat fitry ? jaj to nedelej nikdy ;) i kdyz odkalujes,menis vody nebo cokoli, jediny kdy vypinam filtr je kdyz menim naplne ;) jinak i par hodin bez fultru muze dost uskodit
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: davidus
Má někdo jiný nápad než Kuba?
Když musíš vypínat filtry a odkaluješ půl nádrže je to regulérní léčba a u něj to děláš.
Pozadi urcite nebudu davat jen koreny,pisek a akva z zezadu a asi i z bocnich tran natru balakrylem asi azurovou barvu nejakou tmavsi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba Re: davidus
Acroflavin není léčba ale jen prevence ničemu to neuškodí...
Ty bys léčil celé akva pro jednu tečku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Děrovka
Ahojte mám takový dotaz....U samce red tyrkyse se objevila na čele na ranka připomíná to trochu děrovku....Terč žere naprosto bez problémů a nejeví známky nemoci výkaly pevné a ani nejsou roztřepené...Myslíte že mám léčit..?
A ještě jeden dotaz škodí mladým terčům řekněme několikadenním entizol?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba Re: davidus
V první řadě to není BD ale asi byl v minulosti s něčím řízlý a můžeš použít acriflavin..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: rriki
Fotka k příspěvku Tenhle BD má na těle malou bulku.Asi se někde škrábl a dostala se mu tam infekce.Léčí se to nějak, nebo se to nechá odeznít? Je to u konce horní postranní čáry.

Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: MGK
Tak vyhoď ty terčovce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK
Ok, takže teď mám teda udělat co ? Všechno dát z akva pryč a nechat jen kořen a takhle to nechat než budou ti terči dospělí ? Promiňte, ale tohle asi jen tak nepůjde, dal jsem za rostliny na mé poměry celkem slušný prachy a abych je teď vyhazoval se mi nezdá dobrý nápad...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK Re: rriki
Na tý fotce je jen na levo kousek kořenu a jinak v celém akva je pouze jeden kámen který mám z řeky a mám ho na jednom malém kořenu aby neplaval. Zkoušel jsem ocetem jestli šumí-nešuměl...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: MGK
No na tý fotce horní, je to za tím terčem kámen,nebo je to pozadí ,ono to z té fotky nějak není poznat. Tedy pro mě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: Bob66
Když slevím na světle budou protestovat kytky,když budu svítit na plno terči budou na prášky. Jak to že to někdo umí? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK Re: davidus
To je na mě trochu moc informací na jednou... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: MGK
Dej na rrikiho a tomu na fotce zkrať trápení ať se netrápí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidus Re: MGK
dusičnany.rriky ti to řekl natvrdo po pravdě. Já kupoval terčovce co měli 9 a 6 cm v těle a krmím 5x denně z toho 3x mražená a obden srdce aby aspoň trochu vypadali. Jestli to oželíš všechno vyndáš a půl roku je vydržíš pořádně fedrovat máš šanci na pěkné ryby a budeš mít míň problémů s nemocemi. Pak založ pořádné akva jaké si terčovec zaslouží. Je to tvůj chov a tvoje volba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK Re: rriki
Promiň, ale nevím co máš na mysli tím "děrovaný kámen" :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK Re: Bob66
Nádrž byla v provozu 2 měsíce. Až potom jsem tam dal terče. Ostatní ryby tam byly už asi o 3 týdny dříve...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MGK Re: davidus
Chovatel krmil artemkou jelikož byli ještě malí ale prý tak týden předtím už krmil normál granulema. Používal Hikari discus, Tetra discus a potom různá mražená krmiva. Já používám Tetra discus a hovězí srdce (mám ho taky od toho chovatele) Když jsem k němu přišel tak ty terče i předemnou nakrmil a všichni vypadali zdravě málem se kvůli těm granulím zabili. Jo a rodiče jsem viděl pouze na fotkách jelikož chovatel měl jen jeden chovný pár a s terčema končil kvůli penězům a prý ten chovný pár prodal společně s předešlýma mladýma z minulého výtěru. Takže je už neměl...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: MGK
Důležitá je zaběhlá stabilní nádrž, jinak nemá smysl tam cpát žádné ryby natož terče ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 6  - rriki Re: MGK
Z toho vybledlýho už nic nebude ,vyhoď ho.Tvoje ryba prošla vnitřníma parazitama a je to plovoucí mrtvola.na horní fotce je to děrovaná kámen?Jesli ano tak tam nemá co dělat.Chápu ,že chceš mít terče v pěkné nádrži,ale já nemám s tím dobré zkušenosti.Nech je vyrůst v holé nádrži a pak ji klidně uprav.Určitě je hezčí pohled na krásnou rybu v holé nádrži ,nežli na chcípáka v nějakém biotopu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [71] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146795x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovci?od=3501