Terčovec - chov
Správne ako nápísal Kaderník.Cesnak nie je liek na odčervovanie ale ako prevencia a zdroj vitamínov ale krmit ako som už písal vyššie 1stručik na kilogram srdca a raz za dva týždne.

Voda smrdí po nadávkování do všech nádrží mi yatouchá celej sklep.ale komu česnek nevadí tak to není problém.A k tomu odčervovacímu efektu lepší jak entizol a šetrnější.
Ta dávka co jsem napsal je tak na 200 kusů.CHovným kde jich je tak po deseti dávám na špičku nože a neměj strach ,že se toho přežerou.
Preventivně dávám česnek všemu co v odchovně plave.Rozmačkám lisem apodávám asi tak vlikost kostky cukru na 300l.Ancistrusům krájím na plátky.Není žádný problém živorodky skaláry vše se to naučí přijmat.
A jak to do nich chces jen tak dostat

ROzmixovany maso kali vodu snad jeste vic nez strouhany ale taky to delam.Opet to chce proplachnout pred zmrazenim.
a ještě jeden dotaz nekteři to rozmixuji na jemnou kaši mate stim skušenosti?
takže odblanit-zamrazit-nastrouhat-proplachnout
vitaminy a podávat!

Kapii myslim pridava do krmeni lolek.Ja to jeste nezkousel.
Ja ty vitaminy pridavam az pred krmenim.Taky maso proplachuju v sitku na caj aby se nekalilla voda v akva.Nejsem si jistej jestli to mrazeni vitaminy neznici.
koupim si hovězi srdce odblanim ho necham ho zamrazit a až bude zrmrzle tak hi nastrouham přidam vitaminy pro diskusy a zamrazim a potom mužu podavat?

tak jsem jim taky dopřál trochu toho česneku v srdci,ale nebyly tak žravý jak obvykle jsou,dost to flusaly mlsouni

no přesně tak prevenci proti střevním parazitům jsem měl na mysli a díky vyzkouším

Tak ja to zkusim taky

Nielen kvoli vitamínom ale hlavne ako prevencia voči střevným parazitom.

Predpokladam ze je to kvuli vitaminum ale ma ti nejakej vliv na strevni parazity?
Cesnak je dobrý dat do srdca ale len raz za čas a malé množstvo.Ja dám malí stučik na 1kg srdca a raz za dva týždne takéto srdce dám terčovcom.
mě by zajímalo jestli je tu někdo kdo přidává do srdce nebo i do jinýho jídla
česnek diskům,chtěl bych to taky zkusit a nikde jsem nenarazil na nějakej odskoušenej recept má někdo?nejlépe vlastní zkušenosti

díky
1
[1841] - Cichlidy 07.02.08 17:34 Romy Nejde ani tak o výkaly,ale o vnitřní parazity,které v nich jsou.Skalára se s nimi lépe vypořádá,než terčovec,pak se budete divit,proč Vám terčovci chřadnou,ale znám i nádrže,kde to funguje.Vyjímka potvrzuje pravidlo.Pravdu má i Dahak,v dospělosti jsou skaláry stále stejně žravé a terčovci mnohem klidnější,to pak dělá problémy.Nehledě na to,když si skaláry tvoří teritorium,jsou mnohem agresivnější.Teplota také hraje roli.Ideální pro disky je 30°C,kdežto pro skaláry je mezní 28°C,to je pro disky minimální teplota a věřte,že není dobré je při této teplotě chovat.Snad jen terčovce hnědé.
Co se týče pražské vody,je dost dobrá.Při posledním měření(asi před týdnem)měla voda tyto hodnoty:
pH-7,kH-3,gH-7.Hodnota pH se dá snížit,se zbytkem bych nehýbal.
Jinak na chov terčovců,byste měl mít již slušné zkušenosti,není to rybka jednoduchá a potřebuje svůj prostor.Také nepatří mezi nejlevněší,a vychovat jí do slušné velikosti alespoň 12-13 cm v těle není sranda.Je velmi jednoduché ji podrazit,pak přijde jen zklamání.Zkuste napsat do jak velké nádrže je chcete umístit,kolik,jaká filtrace,atd,atd,atd.
Mladej tercak se osidit nenecha ale starsi ryba je mnohem klidnejsi kdezto skalar zustane porad takovej cilej dravec

.Chovat je v jednom akva rozhodne neni dobry uz jen treba diky teplote nebo vykalum skalara ktery tercovec spatne snasi.
Ahoj mam dospělé skaláry a mezi nima mladý terčovce. Když krmim tak se terčovci nenechaji ošidit.Nažerou se všichni akorat.
Záleží to na druhu,velikosti a kvalite terčovcov.Najlepšie si je napísat nejakému chovatelovi o ceny,na
www.discus.cz ich najdeš zopár u ktorých sa daju terčovce zakupit,stačí im napísat mail a poprosit o cenu,velikost a druh terčovcov.

Kolik stojí terčovec? Neví někdo?
Ne nejedná sa o p. Ze....
Máte foto těch terčovců?O jakého chovatele se jedná?On sám neřekl,kolik za ně chce?
I kdyz by to podvodnik nebyl tak neni zaruceny ze tobe se vyter a naslednej odchov povede(zmena prostredi hodnoty vody atd.).Ja osobne si radsi pary sestavim sam akorat ze to chce cas ale ono neni kam spechat.
Ako vieš že to je on volal si mu?
Ten čo predáva tie chovné páry je doslova pdovodník na discus.cz už bolo písané nech si nanho daju ludia pozor že predáva nespárované terčovce,dve samice atd....Ten človek mení čísla.Je od Č.Budejovíc a nemá tam nikdy mailovu adresu.Ja tu predám pár najdrahšie za 4000kč ale to su stopercentné páry a vetšinou pred tými ludmi odstavým od chovného páru poter.Tá cena je na tento trh prehnaná.Nejedná sa o žiadne novinky,pri tých bi to bolo v pohode ale takto?No je každého vec kde nakupi a začo nakupi.

9000 za terčovce? tak to bych nedal...
ale zas na druhou stranu za nějaká pěkná Lxxx asi i jo... (v budoucnu - až budu aktivně vydělávat), právě šetřím na pár L239... a asi mi to ještě nějakou dobu potrvá
o terčovcích asi nic nevíš
Hypermangan desinfikuje,neléčí.
Vypadá dobře,už se těším,až ho zarybníš.Je vidět,že přemýšlíš,co se zarybnění týče.Přeji hodně štěstí s chovem.
Máme doma terče v podobné vodě jako tvá a dobrý. Já mám akorát vyšší Ph, tak ho srážím Ph-Acidem.
Přidat reakci
1 ...... [147] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146795x