Parmička černopruhá (SAE) - chov
0 19.06.2007 17:02 Štěpán Navrhuji používat SPŘ místo anglického SAE.
1 19.06.2007 16:59 Vitekm – parmička
Podle definice od Effec mám doma parmičkut siamskou. tlamička mírně zespodu, 2 vousky, 3 páry ploutví dole, ale hlavně ten rozdíl v barvě trupu. Spodní část těla je světlejší, hřbet od černého pruhu nahoru je tmavší. Takže rybičky na fotce v původním dotazu nejsou SAE. Alespoń, pokud se budeme řídit pravidlem, že všechny ostatní příbuzní siamek se liší alespoň 1 znakem. Protože ty na fotceod Kejpi jsou všude stejné. Ale ať je to jak chce, je to pěkná rybka, čilá, čistí kořeny i kameny, ale do vláknité zelené se jí moc nechce. Zato vločky o JBL nebo zelený tablety jí jedou.
0 19.06.2007 15:31 Jiří – SAE
Promiňte,na foto jsem chtěl ukázat rostlinu zbavenou řas(lepší foto není,terčovec tam nepatří, SAE zatím není na foto)pokusím se i o foto SAE.
0 19.06.2007 15:18 Jiří – Pro KejPi SAE
Zdravím všechny příznivce akva
Mám SAE již 4měsíce,při koupi asi 4cm povyrostli 8-10cm.Nevěděl jsem si rady s řasami tak po přečtení
www.akvanet.cz/… (jsou podrobně popsány rozdíly mezi pravou SAE a falešnou)jich 10 skončilo v našem AQ,ale trvalo jim asi 14 dní než si zvikli.Černou řasu i zelenou zlikvidovali
v naší dvoustovce dokonale(nejvíce napadené rostliny jsem protrhal).Podle potřeby vždy 2až4 cestují i po ostatních akva a čistí od řasy.Nezoufat a počkat až se aklimatizují a trochu omezit krmení.
0 19.06.2007 10:34 paulinn – tak nevím...
sem asi poznámkou o vouskách uvedla tazatele ve větší zmatek
) Dávám hlasovat o vouskách
)(a zatím to jdu spočítat do aqua
0 19.06.2007 10:24 paulinn – SAE
Mám ten pocit, že na nejspolehlivější určení SAE je nejlepší spočítat vousky, pravá jich má tuším 4 a nepravá 2. A nebo obráceně?
1 19.06.2007 09:01 Anonym SAE to jsou, a mladé.
Tady se totiž ustavičně buduje mýtus SAE jako zázračného řasožravce, protože občs jako jediná žere ruduchu. Jenže většinu při sedlých řas nežere vůbec a zelená vlákna jí taky nijak extra nešmakují. Když ale přestanete krmit, abyste ji vyhladověli a začala řasu žrát, tak možná řasa ustoupí sama, protože jí budou chybět běžně krmením přidávané živiny
Takže nepřímý efekt SAE by tu byl.
0 19.06.2007 08:40 KejPi [1] Diky za odpovedi. Nejvic mam v akvariu zelenou vlaknitou rasu a te se taky ani nedotknou
Koupil jsem je, protoze jsem nevedel, co mam s tou rasou udelat, aby nerostla. Akvarium mam zalozene necele 4 tydny a uz je vetsina rostlim pokryta rasou. Vubec nevim, co s tim mam delat, ale otrhavat listky nechci, protoze to bych rovnou mohl vyhazet vsechny kytky
A pritom rostliny pekne prosperuji. Egeria a Limnophila pekne bublaji a rozrustaji se pred ocima, to same Ceratophyllum i Micranthemum. Black Molly sice rasu likviduji, ale nejak na to nestaci.
Poradte mi prosim, jak se nejlepe te rasy zbavit, kdyz SAE neni ta spravna cesta. Dekuju.
Já je mám taky v AQ a kupovala jsem je na ruduchu. Tu samozřejmě nežerou, za to ale pucují celé AQ lépe než můj líný Ancistrus
.
0 18.06.2007 23:16 Usine Měli by zajistit, aby nová roducha nevyrostla, ale té staré se moc nedotknou.
0 18.06.2007 22:30 oldkiwinka no SAE maji mit 10-14 nevim nevim,ale obcas se resi,ze jim bylo nabizeno rybky,ktere se jim velmi podobaji.ale nevim,jaky druh jsou ty jim podobne
0 18.06.2007 22:26 oldkiwinka a jak je ta tvoje(vase)velka?jinak obcas se pry stane,ze nezere rasy
Zdravim vsechny, koupil jsem si dvě parmicky siamské (SAE), které by měly být velké likvidátorky řas. Jenže zatím se řas ani nedotkly a to jich tam rozhodně nemám málo
Tak začínám mít pochybnosti o tom, že je to opravdu SAE. Dokážete tyhle rybky někdo bezpečně identifikovat? Ještě bych dodal, že pokud odpočívají tak sedí podobně jako pancéřníček a ne hlavou dolů. jak jsem někde četl
Diky za pomoc!
Přidat reakci
1 ...... ...... [11]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 14841x