Přihlásit se RYBICKY.NET »

Vysoká hladina NO3

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Hodnoty vody 

Přejít na předchozí stránku 7 Žádná další stránka   1  
Vysoká hladina NO3
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Zvýšenou hladinou dusičnanů to určitě nebude. Ryby vydrží i 100mg/l. Tím neříkám, že by se měla zanedbávat údržba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenek111 – Re: zdenek111
ostatní rybky jsou v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenek111 – Re: vaclav
Ale během měsíce mi umřel druhý pancéřník :-( a já si to dávál do souvislostí právě s tímto.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
To opravdu není žádná katastrofa. Vždyť hygienická norma na NO3 je 50mg/l takže kdoví kolik má vstupní voda. To se potom může člověk uběhat s kýblema ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: zdenek111
20 - 40 mg/l je doporučená velikost NO3 Je vidět že filtr funguje správně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: zdenek111
20-40 je vyšší nikoli tragická hodnota. Pokud se ti zdá vysoká přitlač v rostlinách a vedle odkalování i ve výměně vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenek111 – Re: Petr
Měřím týdně a prakticky se pohybuje 20-40mg/l,vstupní sem nikdy neměřil(z řádu odstátá),osvětlení 2 akvarijní zářivky-celkem 30W.Rostliny mám některé rychle rostoucí (názvy by mi chvíly trvaly),zarostlé je tak z 50-60ti%.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - prisavnik – Re: zdenek111
Filter je v poriadku, ked hodnota No2 je minimalna. Bakterie stihaju rozkladat organicky odpad. Problem moze byt ze prekrmujes. Urcite to ma suvis aj s velkymi intervalmi odkalovania. Odkalovat by sa malo kazdy tyzden. Dalsi problem je ze rastliny No3 v takom velkom mnozstve nestihaju primat. Nwm ako mas zariadene AQ rastlinami, ale vecsi pocet rychlorastucich rastlin by to mohol vyrovnat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: zdenek111
Jak je hladina NO3 vysoká? A kolik má vstupní voda? Edit: pozdě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – Re: zdenek111
Co to znamená "velmi často"? Kolik to je "vysoká hodnota"? Jakou hodnotu má vstupní voda? Kolik a jakých rostlin tam je? A pod jakým světlem?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zdenek111 – Vysoká hladina NO3
Prosím poraďte,mám velmi často vysokou hladinu NO3.Přesto že odkaluji 2-3*měsíčně 1/3-cca 30 litrů(aqua 100) a z překrmování myslím to také není,je hodnota vysoká.Ryby-6*neonka,6*tetra žhavá,8*razbora skvrnoocasá(velmi malá 1-1,5cm),dva pancéřníky a ancistrus.Hodnota NO2 je přitom minimální.Tak nevím,napadá mě filtr-starší vnitřní Tetratec IN800,náplń mechanická.Budu teď častěji odkalovat,protože už nevím co stím.Rostliny tak z 50-60%.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: frank
...rostliny stagnují, sinice bují...
Po tmě vám rostliny neporostou. Sinicím stačí světla jen krapet...
Snížit koncentraci NO3 vám pomůže již zmíněná pravidelná výměna části vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marsz – Re: frank
I když mám vrstvu štěrku asi nižší, řeším podobný problém. Nedaří se mi to jinak zvládat, než odkalovat každé tři dny, argh. Mám tu mini akvárium s vrtvičkou taktak na uchycení rostlin a funguje prozatím bez údržby. Vrstva je od 2cm do 4cm a pohoda. Zítra budu bagrovat v tom větším, a to by v tom byl čert, abych nemusel odkalovat aspoň jednou za pět dní. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Horác – Re: frank
Stěrk bych ubral tak na polovic, odkalovat je potřeba pořádně - ne to jen šolichat na povrchu, ale pěkně zavrtat do dna - což znamená pořídit odkalovač s přiměřeně vysokým zvonem, aby se písek nenasával do hadice.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: frank
Jediné co pomáhá na snížení NO3 je dostatek rostlin, odkalovač, kbelík a ruce akvaristovi.PS ta vrstva substrátu je vážně zbytečně vysoká.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - frank – totéž
zdravím, mám stále problém s vysokým NO3 je to kolem 70mg/l :-( , rostliny stagnují, sinice bují rozzureny. Odkaluju tak 30 l každý tejden vodou z kohoutku která má 25mg/l.. Jak to mám snížit, nebude to vysokým dnem kde je moc živin?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bunda – Re: pavliina
Kvalita pitné vody v Rakovníku v roce 2007 www.ravos-sro.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bunda – Re: Norton
50mg/l NO3 je max. povoléná koncentrace v pitné vodě pro dospělé a 15 mg/l pro kojence.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: pavliina
Obden určitě ne. Nevím jaké má voda vstupní hodnoty. Jestli nemá taky hodně dusičnanů. Jinak to chce podpořit rostliny v růstu. Když dobře porostou bude se hladina dusíkatých látek snižovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina
NO2 je OK, skoro neměřitelné. Ale právě že mi nerostou rostliny a spíše to nahrává řasám :-( To mám znovu měnit vodu? Obden? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Norton – Re: pavliina
Zkuste změřit koncentraci NO3 ve "vstupní" vodě. Tedy ve vodě která u vás teče z kohoutku. 50mg/l je myslím max. povléná koncentrace v pitné vodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: pavliina
Hodnota NO3 50mg/l není tak katastrofická. Spíše bych hledal problém v NO2. Ten je daleko víc toxický. Dusičnany se odstraní výměnou vody. Ideální je NO2 neměřitelné a NO3 do 20mg/l.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina – Vysoké NO3
Včera jsem v 60 l akva měnila 10 l vody a dneska jsem dělala testy a naměřila jsem vysoké NO3 50mg/l. Výměnou vody by se mělo NO3 snížit ne? :-O Nemůže to být tím, že jsem s výměnou čistila i filtr (samozřejmě v odpuštěné vodě z akva ;-) )? Rostlinky mi stagnují :-( A jedna kardinálka má bouli u prsní ploutve a zdá se mi, že má vypoulené oči a trošičku jí to táhne k hladině sad - zřejmě to bude mít asi co dočinění s kvalitou vody :-( Ale co dělám špatně? A jak to napravit? sad

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 6 ...... [7]

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 8372x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10088-vysoka-hladina-no3?od=301