Časopis Aquaristik
0 24.06.2009 15:51 HaF – Soutěžní fotečka
Akvarizmu zdar, nazdar!
Tak jsem prostudoval všechny knihy, které doma mám, ale nikde nemůžu najít tu rybku, co je jako soutěžní ve třetím čísle Akvaristiku. Poradíte, kde jí najdu?
Nemusíte ji přímo jmenovat, jen kde hledat
Možná hledám špatně, myslim, že to bude nějaká cihlidka, ale jaká? To už jsem prostě nezjistil.
díky za typy
H.
Pokud do toho počítáte i Tanganiku, pak ve trojce Lamprologini není žádný "výcuc", ale docela přínosný materiál
Záleží na úhlu pohledu. 1/ cestování, stavba, práce, akvaristika - Malawi, auta, motorky, sport ..... a x dalších - tak se snad nezdeformuji
pohled 2/ malawi - zdá se mne celkem dost rozšířené téma (i Tanganiku a celou Afriku do toho počítám).
Nemyslel jsem to ve zlém, jen mne příjde vhodnější (pro mne) z nedostatku času si vždy dané téma najít, tam kde je daleko podrobněji rozepsané.
Inu, neubývá než dodat, že na Tanganice jsme ve trojce, na Malawi také dojde. Apropo, jednostranná orientace způsobuje deformace
0 24.06.2009 10:37 PetrH Ahoj, jeden den jsem si tento časopis prohlížel, chtěl jsem si ho koupit, ale pak jsem si položil otázku proč?. Zajímá mne především malawi a tam je spíš vše obecné. V mém případě je lepší si sehnat konkrétní témata zde na netu. Koukal jsem se i po nějaké knize, ale zatím jsem žádnou pěknou nenašel.
No někde ta jména vskutku chybí, doktora Zahrádku jsme takhle ukryli, protože se to nějak jinak "nevešlo"
Od čtyřky to určitě nebude
mrakoplash souhlasim a taky by se mohlo ujednotit kam psat jmeno autora clanku, jednou je to u titulu, jindy na konci a rarita je u clanku "Krasavice z Peru má jméno - Nannostomus rubrocaudatus", kde je jmeno autora uvedeno pod prvnim obrazkem tim nejmensim pismem.
1) kdo to ma hledat, 2) zbytecne si znesnadnujete kontrolu
a na zaver maly preklep str.63 popis obrazku v pravo dole "...prvkem pěnových hnízd labyrinwtek." ( i kdyz ja mam co rikat, ze?
)
ale jinak nadherny fotky, toho nevyuzityho mista je min, ale jeste je ho dost a dost
casopis se pekne rozjizdi a drzim palce at se povede vypilovat k naproste dokonalosti
Článek o miniakváriích, Mech do každého akvária, Chystáme se na prázdniny, Hráči na pískovišti, ale je možné že to má být bez autorů, do toho já nevidím.
Je mi ale divné třeba u mechu číst: ..My jsme tento druh našli... když ani nevím kdo
(že by si redakce udělala výlet ?
)
Je to jen takovej detail, jinak je to fajn počtení.
V Nové Pace bezpečně vím
ZOO World na křižovatce by ho měl již mít a jestli nemá, tak mi dejte prosím okamžitě vědět!!!
U nás v Nový Pace jsem ho taky ještě nesehnala.
V Humpolci se naštěstí sehnat dá. Přimlouvala bych se za stabilní rubriku o rostlinkách. Člověk se vždycky dozví něco nového. Po přečtení článku o pupečníku jsem kousek "prskla" na podélnou výstuhu a uvidím, co to udělá
0 23.06.2009 17:35 kreten Paradoxní je, že ze severozápadu Čech chodí nejvíc stížností s distribucí časopisu, tak po prvních "inspekčních cestách" našeho obchoďáka, nemá odezva v akvaristikách téměř žádnou hodnotu. Zkuste trvat na tom, abyste ve "svých" obchodech Aquaristik měli.
V případě N.rubrocaudatus je MUDr. Zahrádka hodně schovaný mezi fotkami, jinak nevím, u některých textů se může jednat o inzerci, což od čtyčky bude více jasné, protože budou nové "zarážky" (grafické označení), aby to bylo jasné.
Je možné, že u článků nejsou jména autorů ?
(nebo jsem úplně slepej)
Jestli ji nezapomněli objednat
Tak to byla ta dvojka co chyběla
, jsem rád, že je vše ok
Ano, již nějaký den je v prodeji.
0 22.06.2009 15:55 Rebbie [71] S ohledem například na bohatost českých názvu například tu na atlase se to dá celkem dobře dohnat, takže bych to neviděl jako ten zásadní problém a jinak se k tomu vyjádřili i jiní a musím se přiznat, že s nimi souhlasím. Navíc nelze to zevšeobecnit, protože velmi převážná část ryb je uváděná v časopise s českými názvy.
To zaprvé, dále pak je přes různý chaos v názvosloví to latinské přece jen přesnější než české, kde pod několika názvy najdeme 1 rybku často bez poznámky - synonymum.
Pokud nechce začátečník zůstat začátečníkem navždy, je třeba se naučit i latinské názvosloví ryb (už jen pro čerpání informací na netu v jiných jazycích
). Takže je třeba "...ssse učit, sse učit ..."
0 21.06.2009 15:01 kreten –
Re: Sid Upřímně řečeno, čerstvý vývoj situace nevím, takže ani neodhadnu, kde to berou a kde ne, přesunujeme se více do akvaristik, ale Olmik je taky na tom trochu hůř
Stabilní určitě nee, nezříkám se jinak tohoto tématu
Také bych uvítal více článků o rostlinách. Přece jenom jsou rostliny nedílnou součástí většiny biotopů a zaslouží si větší pozornost.
A můžete prozradit jaké konkrétně, nebo alespoň přibližně ?
O.K.
Můžete mi napsat, kde mohu váš časopis najít v Olomouci? (Ať nelítám od trafiky k trafice...
)
Mrknu a uvidím, jak s předplatným.
0 21.06.2009 10:34 kreten –
Re: Sid Nuž tedy hlas lidu, hlas boží
ve čtyřce stopro budou minimálně další dvě
Tez se primlouvam za pravidelnou rubriku o kytkach
Můj hlas to asi nerozhodne,
ale až v tom vašem časopise bude stabilní rubrika "kytky", jsem ochoten uvažovat o předplatném.
0 21.06.2009 09:00 kreten Tak zkusíme ty kytky pravidelně, dokud o ně bude zájem, vypadá to, že zatím je čtenáři berou
Písněte mi do vzkazů, kudy šlo vaše předplatné, nějak vás nemohu najít
Jak jsem Vám psala do vzkazů - nepochodila, prý to doručuje pokaždé někdo jiný a když to řekne jedné pošťačce, tak příště jde jiná a stejně to dá do schránky, kde to kouká ven na každého kdo jde kolem
No prsí se šéfové, jak teď pošta bude vyšlapovat, tak chutě do nich a dejte vědět, jak jste pochodila
Zajdu na poštu a zkusim se domluvit ať mi časopis nosí přímo domů nebo nechávají na poště. Dám vědět jak jsem pochodila
2 19.06.2009 14:38 kreten –
Re: xx Dejte podnět ke kontrole na poště, pokud víte pozitivně, že časopis (zásilka) odešel a došel na vaši poštu, alespoň je trochu znervózníte
, když to k ničemu nepovede. Ale slibovalo nové koště jim velící, že teď to bude nejdokonalejší
Nevím jak kde, ale u nás se časopisy a balíky kradou rovnou na poště, do schránky se nemají šanci vůbec dostat. Kvůli tomu mám veškeré časopisy odhlášené a kupuju si je raději za dráž v PNS. Je mi trapné pořád volat do redakce, že mi zase nějaké číslo nedošlo, jestli by mi ho nemohli poslat znovu.
Tak už mně peskujou diskusáři, teď vy a to má ten časopis za sebou třetí číslo a "jen" 68 stránek. Dojde na ně a brzy - slibuji
No zatím zprávy nemám o tom, že by se časopis kradl, i když na druhou stránku, krade se zlato a bude-li Aquaristik "zlatý", tak mi to tak moc vadit nebude. Zkontroluji odeslání, pošlete mi do vzkazů jméno, příjmení a adresu
Dost se bojim aby mi to někdo nevyčoroval ze schránky
Máme schránky na místě přístupnym komukoliv, chodí tam lidi bo tam je pošta
a mně se zrovna do něj moc nechtělo - ve čtyřce bude pokračovat
No jen abys neprošvihl to ťukání na splávku
Trojka přišla dnes.Libore díky,zas mám na Orlíku co číst...
Jestli to mělo být od dvojky, tak jsem ji odevzdal do firmy SEND včera(dvě chyběly, tak nevím jestli nebyla mezi nimi jedna vaše) , trojku už má redakční rada, takže předplatielům už odjela - to vím na tuty - takže je otázka, kde to u vás může drhnout
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Literatura • Zobrazeno 55510x