Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Časopis Aquaristik

 

NápovědaFórum » Literatura » Časopisy 

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Časopis Aquaristik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2009 19:49 kreten Re: mch.sokolov
No při troše propagandy ho přesvědčíte, že mu najdete zákazníka, který bude kupovat místo vás:-)a pak hurá do předplatného - konec roku už se fakt blíží:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2009 19:46 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: kreten
chmm jelikož jsem nechtěl,tak si asi zřidim předplatné :-O jenže to pak nikdo ve stánku nebude kupovat a je škoda aby to majitel trafiky nebral pak,páč sem snad jedinej komu to schovává...to je dilema hmm X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2009 09:07 kreten Re: Danila
Tak si tak listuji v rodícím se čísle šest a už vidím, jak budou jásat kytkaři, že je tam toho hodně pro ně. No ještě že od nového roku přibude dvacet stránek, protože jinak nevím,nevím, jak by to dopadlo:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 12:48 R Muž Silent [5949] Re: Yirka
Libor je tu samozřejmě vítán. :) Ať se to někomu líbí nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.11.2009 12:45 Muž Yirka [9137] Re: Silent
Plně podepisuji co napsal Silent a dodávám že bude určitě dobře až časopis bude mít svoje stránky a pdobné neshody se budou řešit na nich. Tím nechci Libora nijak odrazovat od účasti v dikusích zde na rybičky.net-nejfrekventovanějším akvarijním webu, protože má spoustu zkušeností o které se s námi může podělit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 12:41 R Muž Silent [5949] Re: kreten
Do určité míry může humbuk pomoci, ale pokud to trvá dlouho tak to může lidi pěkně znechutit. Jen doufám, že už to utichlo. Časák by měl lidi zaujmout hlavně tím co přináší a v jaké formě a ne jen tím jaký je kolem něj cirkus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 12:36 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: kreten
Hlavně Libore pozor na úvodníky... ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 12:34 kreten Re: Silent
No při vší úctě:-) on ten humbuk tomu docela pomohl a dost platí, že pokud se o někom mluví žije. Ať v tom dobrém či špatném, ale uznávám, že všeho moc škodí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.11.2009 12:19 R Muž Silent [5949] Re: filipsi
Do puntíku souhlasím s tím co napsal filipsi. Různá osočování, dohady a vzájemné očerňování sem samozřejmě nepatří. Běžného akvaristu nezajímá proč, jak, kdo s kým a proti komu. Důležité je že bude mít svůj časopis. Je na každém z nás který časopis ho osloví a který bude kupovat, případně si předplatí. Ostatní holt musí vyšumět do ztracena a zmizí ze stánků. Je to otázka nabídky a poptávky. Pokud se časopis nevyvíjí a nejde s dobou není prostě pro něj na trhu místo. Sám za sebe můžu říct, že jsem býval předplatitelem AT i AŽ jenže časem mě prostě přestali oslovovat nějak ztratili grády. Teď jsem se stal předplatitelem Aquaristiku. Sice více méně ze zvědavosti jak se časopis vyvine. Podle mého má velký potenciál. Je mladý a ještě nezkažený :) . A ten humbuk kolem něj mi přijde zbytečný. Buď se rozjede a bude lidi zajímat, nebo taky může skončit v propadlišti času ;-) . Ale zatím mu věřím. A jak řekl Vlasta Burian " Doufám, že důvěru ve mě kladenou nezklamete". Re: provokater- novinky by mě taky interesovaly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 11:35 kreten Re: filipsi
To podepisuji a budu se snažit, aby těch naštvaných bylo co nejméně:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.11.2009 11:07 Muž filipsi [1296] Re: Karlo
Karlo napsal:Nevím co všechno za tím je a asi se to ani nedozvím... A ja k tomu jen dodam, ze to ani vedet a cist to ani na forech, ani v casopise, nechci. Hodny je vzdy ten, co to pise. Tyto veci zajimaji jen ty, co jsou "v tom" namoceni, ostatnim to je (myslim) jedno, cist chteji uplne jine veci. Za sebe pridavam, ze me to vzdy hodne otravi, z obou (vsech) stran.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 10:48 kreten Re: Karlo
Ano, máte pravdu webové stránky skutečně podle našeho vydavatele v roce 2010 budou a vím, že jsou potřeba i pro to, co uvádíte. Jsem rád, že patříte k těm, kteří vidí, že časopis se vyvíjí pozitivně, i když se to mnohým nelíbí. Proč zákulisní boje a přestřelky? No inu o život se tu praly tři tituly - AT zemřelo, AŽ velmi výrazně prohrává v přízni čtenářů s námi - za což našim čtenářům kupujícím i předplatitelům, děkuji. A ne všem to vyhovuje. Ono je to v byznysu dost složité... S pliváním je snad již konec :-) a hodní dneska moc nevyhrávají:-). Nikdy jsem neměl rád, když o mně někdo říkal, že jsem hodný, páč k tomu velmi často patřilo "a blbý". Jsem rád, že tu na stránkách mohu v azylu bez těch bojů být v klidu. :-)A k poslední větě snad jen dodám - do konce roku 2009 a to už moc času nezbývá, je stále předplatné na další rok za zvýhodněnou cenu:-) Libor Šprysl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 10:32 Karlo Re: kreten
A nebylo by na čase, aby už měl Aquaristik konečně svoje webové stránky, kde by bylo možno se dozvědět vše potřebné o předplatném, chodu časopisu, pár info ze zákulisí redakce a kde by samozřejmě nechyběla diskuse? Takhle aby byl člověk jako detektiv - prohlížet diskuse na třech webech a zjišťovat a skládat si po kouskách skládanku, jak že to vlastně všechno je.
Moc nerozumím všem těm "zákulisním bojům a přestřelkám", které se už delší dobu na různých místech objevují. Nevím co všechno za tím je a asi se to ani nedozvím. Na jedné straně by mi to mohlo být jedno, na straně druhé mě trochu hlodá, že vlastně nevím, kdo je v téhle "válce" ten hodný a na koho bych si měl tedy taky přijít plivnout :-).
Jinak, časopis jsem si předplatil zpětně, takže mi najednou došly do schránky 4 čísla. Když si je člověk poskládá za sebou, tak je vidět, jak se časopis každým dalším číslem zlepšuje, což mě osobně moc těší. Asi si objednám i další ročník a budu doufat ve stoupající kvalitu. Karel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2009 23:06 kreten Re: Danila
No jo, byl jsem vykázán z konkurenčního webu a ještě nevím, co mne bude stát, zda tu můžeme mluvit o časopisu, který není každému po chuti. Leč si myslím, že se tu rodí velmi zajímavý projekt - info indivindi a možná se dohodneme i šéfy tu.......L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2009 22:48 Žena Danila [4489] - Sumci
Dotaz k časopisu jsem Ti psala v tématu : rybicky.net/forum/11054…
Prý se budete nějak zásadně rozšiřovat, tak to sem piš, ať se nemusím furt pídit.
Tak co bude? Ještě nemám předplatný:-))))

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   15.11.2009 22:08 Žena Danila [4489] - SumciRe: Raviolka
V pohodě, pro mě je důležitý, že budu mít za dlouhých zimních večerů co číst a nebudu muset viset na compu a je mi jedno, jestli se to bude jmenovat Aquaristik nebo Ryba a život či Chvilka pro rybu smich smich pokud mi to poskytne informace, které mě zajímají
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 22:04 kreten Re: Raviolka
Přece na to, že i já jsem rostl na AT a že zachování existence tištěného časopisu považuji za důležité
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.11.2009 21:57 Žena Raviolka [2187] re: provokater
Já jsem nijak nekomentovala ani dr. Hofmanna, ani zánik AT, ani budoucnost tištěných periodik... takže Libore nevím, na co regauješ a co s tím má Národní knihovna. Moje slova nesměřovala k Tobě.

Danila - ano, možná by to bylo lepší. Otázka je, co by z diskuse zůstalo - reagovala jsem na příspěvek, který kromě emocí žádná fakta taky nepřinesl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 21:36 kreten Re: elko
Já se přidržím toho, co jsem napsal Markétě a jinak v souvislosti s tím jak se tlumí ostatní, žije se nám podstatně lépe než když tu byly tři časopisy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 19:14 Muž elko [30] - SumciRe: Raviolka
bych řekl že diskuze by byla o ničem kdyby se reakce řešily jen přes vzkazy.Tomas je hold velký příznivec tohoto časopisu.no v zájmu kvality doufejme že na výběr bude vždy!jinak články od dr.Hofmana jsem vždy hltal a myslím že to je parádní ůlovek pro časopis
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 13:06 kreten Re: Raviolka
Inu Markéto nezlobte se, jsem o kousek starší a na tom AT jsem vyrůstal déle. Leč jak říkají Arabové:"Umřel velbloud a karavana musí jít dál." A já jsem fakt rád, že jsme získali dr. Hofmanna. Třeba přijde čas a i vy se přidáte k těm, kteří chtějí udržet historickou kontinuitu ve vydávání tištěného akvaristického periodika, které i Národní knihovna bude archivovat navždy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 11:33 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: Raviolka
No tento příspěvek nebyl ani o lezení do .... ani o škodolibosti ale fandím tržnímu hospodářství a konkurenčnímu bojí. A nemám strach že Aquaristik bude nakonec jediný jelikož konkurence se vždy najde a je zdravá.

Edit: Navíc v poslední době bylo na akvaristik na jiných servrech nakydáno tolik špíny a byl tak poškozen že mu fakt zatím musím fandit. Nic proti AT ani AŽ ale potřebovali štiku ve velmi klidném rybníku.

Co se týká tvého příspěvku tak nepatřím ani do redakce ani mezi přispěvatele. Jen jsem normální předplatitel stejně jako stovky dalších. Tak nechápu váší narážku.

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.11.2009 11:13 Žena Raviolka [2187] Re: Tomas Enderson
Tomas Enderson, přečti si svůj příspěvek ještě jednou a styď se.

Buď jsi opravdu tak zlomyslný, nebo tady někomu nehorázně lezeš do zadku. Jestli se Ti Aquaristik líbí a fandíš mu, je to v pořádku - ale všechno má své hranice. Spoustu lidí AT-čko provázelo od dětství a ... Tvůj výsměch není na místě. (Nevím, jak to napsat výstižně a přitom slušně.)

Omlouvám se za tak osobní poznámku, ale tenhle Tvůj příspěvek mě zvedl ze židle. Směješ se něčemu, co není k smíchu ani trochu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 08:10 kreten Re: Tomas Enderson
Autoři pravděpodobně ještě nějací zůstanou, to bychom museli přidat výrazně více stránek, než budeme přidávat v roce 2010:-). Lekavé uklidním, prodejní cena se nemění a zvýhodněné předplatné je do konce roku:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 02:38 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: Danila
No díky Liborovi tu zachvíli stejně nebude na výběr. hop Jelikož kdo to nevzdá dobrovolně ten nebude mít autory. potlesk
Další hřebíček do rakve AT. potlesk

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2009 19:22 Žena Danila [4489] - Sumci
Do Aquaristiku bude psát RNDr. Jaroslav Hofmann...
Což je celkem velká pecka, protože je to člověk, jehož některé knihy a hromady článků, které vycházely v časopisu Akvárium terárium mám doma (a že je sakra k čemu se vracet) a mimo jiné má nejdokonalejší akvaristický fotoarchív u nás palec
Si to snad začnu kupovat smich

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.11.2009 20:12 kreten Re: MatroneK
Á pozor, toto jsem přehlédl, omlouvám se - zvýhodněné předplatné do konce roku 2009 řeší naprosto spolehlivě - narozdíl od předchozích občasných potíží - firma SEND, její stránky jsou spolehlivě dostupné a předplatné můžete realizovat bez problémů. Pro ty co toto budou číst mám opatrně načasovanou bombu, která jestli bouchne ( v což doufám a zdá se to býti skoro již realitou) , pak si všichni příznivci našeho časopisu docela radostně zamnou ruce nad tím co je čeká... a to že to bude fakt víc než příjemné překvapení

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2009 05:48 Mrakoplash Re: MatroneK
zkus to spíš tady ;-)

send.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2009 22:48 MatroneK – ???
Zdravím když chci jít na stránky aquaristik.cz tak mi to napíše: Praví akvaristé doporučují internetový portál pak je akvarista.cz - ... to nejlepší pro akvaristy! chtěl bych se dostat do části pro předplatné atd. ale najde mě to jen toto. hmm Nevíte někdo co s tym ? Zkoušel sem i odkaz na 1 straně topicu a to samý. Pls pomoc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 11:00 JuraS Re: Romy
nechci se přít..knížek mám habakuk, o labyrintkách (například) něco vím a budu li o nich nebo jiných vědět než si je pořídím pak si je předem naštuduju...jasan vyhazování peněz..chápu jak to myslíš, "vyhazuji" však za jiné...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 10:43 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: JuraS
Je to přece o sebevzdělávání komplexně,automechanik také nedělá jen převodovky,ten jen karoserie,ale musí umět vše.Akvaristika je brána jako celek,takže nějaký přehled i u ostatních ryb,bys myslím měl mít také.Nikdy nevíš,jaká ryba tě jednou zaujme,třeba právě asijské labyrintky... ;-) ,a vědět o nich něco víc i v době kdy tě nezajímaly,je jen výhodou.
V dnešní době vyhazujeme peníze i za zbytečnější věci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.10.2009 10:34 JuraS Re: agent007
tak nějak...pokud se zaobírám rybami z amazonie a akva chci a budu mít jen amazonii pak půlka časopisu článků o asijských labyrintkách je pro mě vyhozenými penězi..tayk články z výstav..kdo vyhrála fotky jsou pro mě osobně bezcené..neuvidím li ryb in natura pak to nemá ten náboj...na netu si prostě vyberu to co mě zajímá..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 10:11 Muž agent007 [47] Re: JuraS
A poenta? Tou je poslední část tohoto megasouvětí? ...to co je v mnohých odborných časopisech je důkladněji probráno na příslušných webech...." Takže dle tebe je zbytečné si časopis kupovat, protože je v konečné fázi v něm méně než např. na tomto webu? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 09:56 JuraS
To hádání mi připadá povědomé...v kaprařině bylo taky několik zajímavých časopisů opírajících se o osoby které byly pro někoho božstvem a pro jiné největším hnusem na zemi...takové časopisy ač byly zajímavé čtením měli život jepičí..v současnosti je na trhu jeden který s bombastickou reklamou začal, zpočátku měl zajímavé články a přidával bonus ve formě dvd s rozhovory se známou osobností..dnes se v něm vyskytují jen "onanistické" články.."byl jsem chytat kapry v JAR (ano skutečně jihoafrická republika) a bylo to tam krásné, zajezdil jsem si na slonech atd.." prostě "onanie" zbohatlíků..papír křídový top end kvality a dvd už žádné..doufám, že brzo zapadne do propadliště dějin...osobně už odebírám jen jeden časopis o elektronice který uvádí recenze novinek ke kterým bych se normálně nedostal..a dává mi jako předplatiteli bonusy..například čím déle jsem předplatitelem tím nižší mám cenu pro další předplatné...to co je v mnohých odborných časopisech je důkladněji probráno na příslušných webech....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 09:48 Muž agent007 [47] Re: kreten
Citace mailu firmy SEND na dotaz o časopise Caridina.
Dobrý den,

o časopisu Caridina nás bohužel vydavatel titulu zatím neinformoval. Dle sdělení vydavatele budou informace o titulu (cena, harmonogram) zveřejněny v následujícím čísle časopisu Aquaristik č. 6/09.

S přáním pěkného dne

Květa Krummerová
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 11:26 R Muž Mrakoplash [1776] Re: kreten
To znamená, že bude něco o nich v časopise Caridina a nebo v Aquaristiku ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 08:19 kreten Re: Mrakoplash
V rámci bezobratlých ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.10.2009 21:06 R Muž Mrakoplash [1776]
Libore, nechystáte nějaké doprovodné články i o jiných stvořeních, kterými třeba krmíme. (Perloočky, Artemie atp.) ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 19:10 kreten Re: Semtex
Na stránkách firmy SEND je telefonní číslo, já s nimi komunikuji mailem, takže co se týká distribuce a předplatného lze řešit s nimi podobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 17:10 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: agent007
Tak to by mě taky zajímalo, rád bych časopis Caridina taky odebíral. Aquaristik neodebírám a ani nechci, doufám, že časopis Caridina pujde objednat zvlášť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 12:50 Kuba
Chci se zeptat : mám objednáno předplatné na rok 2010 a jako první číslo dostanu šestku(Prosinec - Leden), nebo až sedmičku (únor - březen) ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.10.2009 12:38 AKVARISTA.cz Re: Silent
nikdy jsem se k tomu nechtěl vyjadřovat, ale Libor Šprysl a nakladatelství začínají na AKVARISTA.cz sypat špínu, takže je nutné se vyjádřít, bohužel ... Dále s k tomu vyjadřovat nechci.

Pavel Mžourek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.10.2009 12:35 AKVARISTA.cz Re: Romy
Romane, tvoje předplatné bylo zaplaceno, avšak jak bylo dohodnuto s vydavatelem časopisu, předplatná za tento měsíc a několik posledních za minulý (všechna pro rok 2010, takže nemůže dojít k problému s doručením časopisu, jelikož ještě rok 2010 není) budou zaslány najednou zpětně až dojdou všechny platby od předplatitelů. Takže žádnou paniku - ve vydavatelství vládne informační chaos, jeden něco dohodne, druhý to neví + jeden něco slíbí, druhý to popře. Proto jsem i rád, že nadále spolupráce AKVARISTA.cz + Aquaristik skončila, bylo to jak za trest ...

Všechny objednávky předplatného zaplacené přes Akvarista.cz jsou vyřízeny. (posledních několik pro rok 2010 budou po víkendu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.10.2009 12:30 R Muž Silent [5949] Re: provokater, AKVARISTA.cz
Doufám, že vzájemné neshody nebudete přenášet i sem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 12:07 AKVARISTA.cz
upozorňuji, že za celou dobu předplatného bylo opožděno jen několik ojedinělých plateb, které navíc má vydavatelství týdny na svém účtu (jednalo se o období srpnové) dovolené, zbývajících X (číslo neuvádím) bylo vždy vyřízeno ve standardní lhůtě od připsání platby - vydavatelství šíří kolem informace, které nejsou zcela pravdivé (tzn. jedno opoždění + sto správně = vše blbě a za vše může AKVARISTA.cz)!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 11:41 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: agent007
Ten bude vycházet až od příštího roku. Už jsem měl v Rychnově v ruce německou verzi a máme se na co těšit. Libor určitě dá vědět v čas jak si ho předplatit. ahoj

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 11:35 Muž agent007 [47]
Já koupil časopis na stánku a zajímalo by mě, kde a jak objednat časopis Caridina?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 11:32 Muž Tomas Enderson [697] - Tetry
Ahoj Libore předevčírem mi přišel časopis tady čtu že předplatitelům chodily složeny na nový ročník. Nejsem si úplně jist jestli jsem jí nevyhodil i s černou fólii do které byl časopis zabalen ale žádnou složenku jsem nedostal. No tak to zaplatím přes převod mezi bankami. Ale chtěl bych se zeptat jestli je nutné se znovu u Sendu registrovat nebo stačí použít loňské údaje.

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 11:16 kreten Re: Romy
No tak mám zprávy, které neumím zhodnotit docela protože je sobota, ale každopádně v pondělí se na SENDu ptát budeme. Vydavatel mi pravil, že nějak váznou platby z Akvarista.cz, takže první kroky je potřeba udělat tudy - udělám je:-) a pak se uvidí, kam to dojde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2009 00:11 Žena Alena.sv [89] Re: Alena.sv
Tak jsem si na stránkách Sendu našla,že mám 5 již odeslanou,ale doma ještě není,tak doufám,že se to jen někde zdrželo(i když mě to taky štve),a v pondělí dojde.Dám vědět.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Literatura • Zobrazeno 55508x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10038-casopis-aquaristik-?od=401