Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rozednívání a stmívání

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Rozednívání a stmívání
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.02.2023 11:03 Žena Starka [289] Re: MatejL
To pískání dělá i to super luxusní od Invitalu za 5oo Kč. :-D Takže ano, Čína. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   14.02.2023 10:25 Muž MatejL [113] – Wifi LED Controller Aliexpress
Len prikladam moje osobne skusenosti s tou (s)hrackou co predava Invital za 490kc www.rostlinna-akvaria.cz/… a na aliku kupite za 100kc www.aliexpress.com/…
Pre vyuzitie v akvariu:
Plus> cena, jednoducha instalacia a zapojenie, velkost (cca 2x5cm)
Minus(bude toho viac tak bodovo)>
1) 50% funkcii nevyuzijes (efekty, strobo, svetlo podla zvuku z mikrofonu)
2) po nastaveni timeru (kvoli comu to kupujes) musis cakatcakat na ten cas kedy si nastavil zaciatok najblizsieho stmievania ci rozodnievania potom sa chyti (ne nenabehne hned, je to fakt zle naprogramovane) a hlavne musis v apke vypnut to svetlo a restartovat appku. (pise vyrobca)
3) ak si zmyslis ze chces zmenit intenzitu (pri napr cisteni akva) alebo svetlo zapnut,vypnut a nasledne sa vratit naspat do timer modu., ee, musis zasa cakat na ten cas kedy si nastavil zaciatok najblizsieho stmievania ci rozodnievania.
4) maximalny pocet zmien je obmedzeny na 6 (viac timerov proste nepridas)
5) teraz si povies ze 6 timerov je dost...neni :-D preco? lebo maximalna dlzka cyklu z A hodnoty svetla do B je obmedzena na 1h40min smich ak chces napr svitanie od 7 do 11, pouzijes hned 3 timery sad a uz si potom smutny a uvazujes.
6) zo strany krytia ako elektronicka suciastka (je v tom esp a Fet ale 96W trochu vykon no) NEMA ziadnu ochranu!!
7) trochu hreje logicky takze igelitku pretavi, a pri plne otvorenej priepustnosti tranzistora jemne píska..je to cina
8) este ze ak ti vypadne v dome elektrika taki tiez musis cakat po trigger zaciatok najblizsieho stmievania ci rozodnievania cize ak sa ti to stane o 3 rano svieti na max do 8napr

Zhrnutie> za 100kc super, len tam daj zalozny zdroj, nastav a nechytaj sa nikdy :-D ble
Teraz realne> hardware je slusny, stmieva a je maly.., software je k nicomu, zle naprogramovane nie len pre akva ale celkovo trapas.

A teraz vlastna reklama smich lebo som sa tomu venoval nejaky piatok> ak si sikovny za 300kc to v sobotu zbuchas sam.
Navod> rybicky.net/clanky/1968-kontroler-svetla-pomoci-nodemcu-esp-8266-s-wifi-a-mosfetu-s-kanalem-n
Ovladanie svetla je zatial z prehliadaca (cize aj pc aj mobil len na rovnakej sieti) ale mozno spravim k tomu aj appku casom a bude to online.

P.S.: toto bolo len individualne zhodnotenie a ak nemate cas to riesit urcite to kupte, ono to funguje, len uz viete co kupujete pivo

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.01.2023 07:17 Muž Lojza007 [1236] Re: Sha
S2 Pro taky funguje dobře, ale když se vynásobí dvěma, je to na ceně TC420. Pro jedno světlo dobrý řešení, pro dvě je lepší TC420.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.01.2023 21:49 Muž Sha [583] Re: phx
Když oželíte možnost Wi-Fi, můžete vzít v úvahu i toto:
a.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2023 21:43 phx Re: Jozef
Napětí jsem měřil voltmetrem. Sedí, ale špičku tím nedokážu detekovat.

Díky kouknu na ty TC42x
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2023 21:40 Muž Jozef [345] Re: phx
Kvalitný zdroj by nemal preniesť žiadne prepätia (filter také nevytvorí). Ak by to niečo ničilo tak len nekvalitný zdroj - ale tomu moc neverím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.01.2023 21:38 Muž Lojza007 [1236] Re: phx
Je to čínskej šunt a kvalita šla očividně dolů na úroveň těch za stovku z Aliexpressu. Pokud to má mít nezbytně wifi, tak Twinstar má teď nový model. Nebo TC421. Pokud máš dvě světla, doporučuju průmyslový zdroj Meanwell, aby utáhl obě světla a připojit přes TC421 nebo TC420. Pokud stačí jednou připojit usb, nastavit a zapomenout, tak kup levnější TC420. Hlavně použij vlastní USB A-B kabel, ne ten přibalenej křáp a software, na který jsem posílal link, ne tu přibalenou tragédii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2023 20:52 phx Re: micz
Tak přišel reklamovaný. Zkusil jsem a fungoval. Natáhl jsem dráty za akváriem zapnul a mrtvy.

Začínám si myslet, ze to je smejd a nebo mi to tu neco nici. Ale jedine co je ve stejne zasuvce je filtr. Cekal bych ze to bude kapku odolne pokud to umrelo na nejake prepeti od filtru.

Nejake jine tipy na ovladani LED světla? Chtěl bych mit moznost nastavit si ruzne intenzity v ruzny cas. Napr rano jen 30% na par hodin, pak rozedneni na 100% a vecer zase 30% na par hodin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2023 15:19 Muž micz [132] Re: phx
Zrovna řeším taky reklamaci… první mrtvej, druhej taky. Kdyby byla možnost to vzít bez tohoto cajku s tím klasickým ovladačem, tak jsem vzal to…. Prej mi pošlou už vyzkoušenej
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2023 23:50 phx Re: Lojza007
Koukal jsem a okem to vypadá ok. Je to udělané lépe. Drát protočit nejde. Zkusím to ještě zítra změřit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2023 22:52 Muž Lojza007 [1236] Re: phx
Tipuju, že se ti ukroutil drát, mrkni kousek dál, je tam fotka vnitřku toho pokladu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2023 20:17 phx
Mam doma 2 Sinkor LED Wifi Control. Jeden jako nový nefungoval (v procesu reklamace) a druhy týden fungoval a dnes po opětovném zapojení je mrtvý. Světlo ani neblikne. Reset (3× nebo 5× rychle odpojit od zdroje) neudělá vůbec nic. Budu reklamovat. Jen škoda toho poštovného.

To to je opravdu takový šmejd nebo dělám něco špatně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2023 20:58 Žena Starka [289] Re: Peter
Napadlo mě - odkud jsi stahoval appku. Já přes Googleplay a čeština tam byla hned. Ovšem při načtení qr kódu, který je přímo na stmívači to nabízí stažení souboru apk (nevím odkud). Tak jestli se to nemůže lišit tou instalací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2023 09:34 Žena Starka [289] Re: Pavel Jihlava
A já právě na aliexpressu objevila stejný stmívač, vycházel na nějakých 1oo-15o Kč podle toho, jaký si člověk vybral. Byly tam různé koncovky, redukce a já nevím co ještě, páč tomu nerozumím, ale zaujalo mě to. :-D Já už mám objednáno z Česka, jsem nedočkavá a nechci čekat. stydim (a hlavně jste mi tu dali odkaz na stmívač, který máte odzkoušený) Nicméně posílám Vám tu odkaz. Doufám, že to bude fungovat, páč jsem to kopirovala z mobilu z appky.

a.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2023 20:45 Muž Lojza007 [1236] Re: Pavel Jihlava
Za dvě kila je to slušná cena.
TC420 úplná tragédie není, velký problém jsou dodávané kabely, u všech tří letěl do koše, opravdu největší šmejd, který měl problém se s TC420 spojit. Druhý problém je tragická aplikace, ale naštěstí už existuje kvalitní náhrada.
Ten wifi kontrolér jsem zkusil, ale vůbec mě nezaujal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2023 19:23 Muž Pavel Jihlava [16]
Tady je mají taky. Mohu jen doporučit, na každý led pásek používám jeden dimmer a jde krásně nastavit rozednívání i stmívání. Jen musím upozornit, že rozednívání a stmívání funguje pouze u jednokanálových ovladačů. Aplikace je snadná a přívětivá. Délka stmívání a rozednívání se nastavuje v grafu. Vyměnil jsem za stmívač TC420, měl jsem ho tři roky a naprostá katastrofa.

www.led-world.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2023 17:55 Muž Perlas [568] Re: Peter
Fotka k příspěvku Myslim, ze uz to bylo v zakladu. Popripade pri instalaci? Uz bohuzel nevim.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2023 17:35 Peter Re: Perlas
Ahoj, prosím ako ste dostali do app. češtinu?
Ďakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.01.2023 11:07 Muž Lojza007 [1236] Re: Starka
Dej si vyhledat wifi dimmer a vybírej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2023 10:33 Žena Starka [289] Re: Perlas
To chci! :-D Jak to najdu na ali? Respektive pod jakým anglickým slovickem? Díky diky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.01.2023 08:22 Muž Perlas [568] Re: Starka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Uspora penez: na aliku za 4€ i s dopravou (mam koupeno jak “origo twinstar”, tak i alik a je to to same. Rozdil 450kc.

Rozhrani je ceske a lehke. Jako kdyz si ohrivam jidlo v mikrovlnce. Takze lambada ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 20:15 Žena Starka [289] Re: Perlas
Děkuji všem za reakce.

Ještě dotaz. Jak vypadá ta aplikace? Myslím to nastavení. Zvládne to i neangličtinář a blbec? Jestli ne, tak můžu tento stmivac vyřadit z hledáčku. :-D

A pro MichalMajgot - díky, ale to už je na mě moc "čarování", do toho nejdu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 17:50 Muž Jozef [345] Re: Lojza007
Tá má už integrovaný vlastný stmievač. To sa môže potom biť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2023 17:50 Muž MichalMajgot [2] Re: Starka
Fotka k příspěvku Osobně jsem měl v setu dostačující osvětlení a sháněl k němu jen kontrolér pro ztmívání. Když jsem ale zjistil, že by stál 1400, rozhodl jsem se raději místo toho koupit Sinkor LED II 45 cm WRB 15W s Wifi LED Controlérem jako součást balení celkem za 1199 Kč.

Nevím, co je pro tebe raketa cena. Ale já "trochu" ušetřil na tom, že jsem pořídil 45cm světlo do 54 akvárka, i když tahle délka je určena menším akvárkům a podle výrobce jsem měl vzít delší/dražší. Tohle skvělé světlo totiž musí přesahovat délku akvárka, ale podle mě je to jen kvůli způsobu uchycení na sklo. Proto jsem se rozhodl, že mi bude stačit kratší a připevnil jsem ho do krytu stahovacíma páskama.

Jelikož ale není určené do nevětraných krytů, tak jsem dovyrobil větrání krytu pomocí PC větráčku.

Frčím takhle asi měsíc a jsem spokojený. Přikládám fotku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2023 17:27 Muž Perlas [568] Re: Starka
Pouzivam toto:

www.berge.cz/…

Na Juwel NovoLux LED 60 - bílá
Na Twinstar s redukci za 60kc.
A myslim, ze by to mohlo fungovat i na jina svetla.

Po vypadku elektriny si to pamatuje nastaveni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 17:05 Muž Lojza007 [1236] Re: Jozef
A není to tak, při stmívání Blau Pico Lumia bliká. Takže uvedená světla jsou jistota, zbytek může fungovat.
Každopádně u toho Sinkor stmívače si dejte bacha na to, že po výpadku elektřiny se resetuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 14:30 Muž Jozef [345] Re: Starka
Malo by to bez problémov fungovať s akýmkoľvek LED svetlom s prevádzkovým napätím do 28V a výkonu 96W (pri 24V - 48W pri 12V). Tá kompatibilita je myslená asi konektormi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 14:10 Žena Starka [289]
Trošku se vecpu do tohoto fóra. Líbilo by se mi, kdybych měla v novém akva Sinkor WiFi Controler.

Na invitalu mají vypsaná světla, se kterými to funguje: Sinkor White, Sinkor WRB, Aquastel LED trubice, Diversa LED Expert a Chihiros A Series.

Má otázka je - opravdu je toto jediné kritérium, nebo to půjde i s jinými světly? Vím, že se obchodníci různě chrání před reklamacemi a problémy, proto se takto blbě ptám.

Sháním čím jak nejlevněji světlo do 8o cm krytu. Na bazaru to málokdo chce poslat, tudíž koukám po novém. A z toho, co mají vypsané, tak je to pro mě celkem raketa cena. :-|

Děkuji za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 13:40 Muž Foligno [28] Re: micz
No , dal jsem po instalaci appky hledat nové zařízení v mobilu, našlo to a prostě, víc ti asi neporadím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 13:20 Muž micz [132] Re: Foligno
Nevím jestli to není iphonem, ale prostě mi to nenajde jako tu Wi-Fi na přihlášení
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 13:09 Muž Foligno [28] Re: micz
Ahoj. No mám ho skoro 14 dní a funguje krásně. Mobil mám Samsung, instalace proběhla bez problémů, akorát jedna věc je, že jak v návodu píšou, že si tam můžu přidávat kolik programů chci , tak ne. Myslím že 8 je max.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 12:53 Muž micz [132] – Wi-Fi kontroler sinkor
Zdravím kolegové. Nemáte někdo Sinkor Wi-Fi kontroléry? Už mám doma druhý (první jsem reklamoval) a prostě to nemůžu přes tu aplikaci spárovat. Poradí někdo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2023 21:07 Muž MatejL [113] – Dimr pomocou ESP
Zdravim, už asi mesiac cakam na schvalenie clanku tu na webe a nejako ma to uz neba… ne
(viem nejedna sa o tc420 ale je to dimer a dufam ze mozno niekomu pomoze a nevedel som kam to najlepsie napisat - sory)
Takze rovno k v veci, navrhol som zapojenie a naprogramoval dimer pre Led pas riadeny pomocou ESP kontroléra ovladatelny cez wifi. A chcel by som sa o to tu na portále podelit..
takže link: drive.google.com/…

a v pripade otazok kludne píšte ;-)

Diky a pekny novy rok!!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2022 10:02 Muž kus [204] - RostlinyRe: lhajek
No já zase tak skeptický nejsem. Koupil jsem si twinstar b a k němu byl ten samý. A nemajíc wifi na dílně, přes bluetooth to bylo nastavený taky hned. A tak jsem koupil ten nejlevnější co tu je k dostání na českém trhu, berge za 200 stovky a zaměnil za ten originální (oni jsou oba stejný, jen u Twinstaru je k tomu za ten příplatek, 400 stovek, navíc adaptér na ten jejich kolík na světle) A během půl minuty jsem ho měl připojený a nastavený. Tak jsem ho vzal domů a připojil doma na led pásek co mám nad akva. Jen jsem ho musel resetovat a taky funguje přes aplikaci a wifi dobře.
Pro Beastie jak dělaný. Stmívání, rozednívání velice dobře nastavitelné v aplikaci aj přes modrý zub.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.07.2022 09:48 Muž Lojza007 [1236] Re: lhajek
Zas tak černě bych to neviděl. Ten S2 Pro za pár kaček mně funguje víc jak půl roku a zcela spolehlivě včetně výpadků elektriky. Pro jedno světlo ideální řešení:
www.ebay.co.uk/… nebo za dvojnásobek z Invitalu www.rostlinna-akvaria.cz/…
Elektrický časovače do zásuvky od ELEKTROBOCK mně fungují taky bez problémů už víc jak rok a půl, maximálně se o pár minut po delší době změní čas, což u skimmerů neřeším. Úplně stejný časovače na DIN lištu mně bez problémů běží asi 7 let, čas od času je potřeba seřídit čas a případně přepnout letní/zimní, nic víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2022 07:12 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Lojza007
Lojza007 napsal: Takže z eBay přišla čínská verze Sinkor LED Wifi Control,......
Taky mě přišla a po cca 14-tidenním testu musím říci jednoznačně NEPOUŽITELNÉ. Nastavené časování nevydrží déle jak 2 dny a pak se něco vymaže, nejčastěji jen vypnutí a protože jsem to dal na akva v práci tak to svítilo celou noc. Někdy se to zase ráno nezapnulo. Přitom to bylo na zásuvce s UPS takže k výpadku napájení nedošlo se 100% jistotou a tedy se nemělo časování vymazat. Vykašlat se na stmívání a zůstat u mechanické zásuvky ty mě ještě nezklamali. Ale úplně mechanické, měl jsem i tu verzi s displejem a ta odešla taky dost brzo ...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 19:11 Muž DOKTORLOLO [1] Re: ctibum
jasne ,tiez som skusal kade co uz sa mi to hadam stabilizuje, ale ja zasa naopak som musel prejst na pravidelne hnojenie a aj cocko lebo mi to neslo a po cca tristvrte roku zostal jeden druch rastliny ostatne KO.... dokupil som to osvetlenie chirios a musim ho len chvalit vsetko to zacalo krasne rast...ja mam aj dost nevyhodu lebo na vysku ma skoro 70 cm a tie trubice co som mal od zaciatku nestihali....teraz to uz viem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 14:55 R Muž ctibum [7176] Re: DOKTORLOLO
U "61" mám max 40%, tam teď mám uklizenou hladinu, ve "200" mám hodně okřehku, tak teď svítím na 60%.
Edit: le to neber jako mustr. Mám ještě ve svícení pauzu 12-16 hod, nepouštím CO2, hnojím sporadicky.
Tohle si musíš nastavit podle podmínek svojí nádrže, ne mojí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 12:53 Muž DOKTORLOLO [1] Re: ctibum
Dobry den len by som sa chcel opytat ked uz nastavis rozvidnenie a stmievanie bavis sa aj s intenzitou hlavneho svietenia alebo to mas nastavene na sto percent trebars na 8 hodin....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2022 09:25 R Muž ctibum [7176] Re: Beastie
www.akvarista.cz/…

Já teď kupoval tohle. Je to sice to, co nechceš, ovládá se přes aplikaci, ale zatím se mi jeví jako fajn Chichiros hračka s jednoduchým intuitivním nastavením :)
Nastavit se dá intenzita 0-100% v libovolném čase (po minutách). Jde ale nastavit jen jeden program. Tzn. nejde nastavit jiné svícení na různé dny. Což ale nepotřebuju.
Stmívání je plynulé (nebo jsou skoky tak nepatrné, ze je nevnímám).
Koupil jsem čtyři, jde nastavit každý zvlášť, nebo lze přes další wifi Chichiros hračku ovládat všechny najednou a nastavit hromadně stejný program. Tu mám taky, ale ještě jsem jí nezapojil...
Tři mám připojené na Chchiros, jeden na Aquatlantis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2022 07:50 Muž ajajak [229] Re: Beastie
Kontrolérů je strašná spousta. Na Invitalu poradí aby souhlasilo napětí a ampéry (W) jinak i na internetu je jich spousty. Koukni na tenhle Twinstar Wifi kontrolér pro LED světla z Invitalu, jsem s ním spokojen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2022 17:36 Muž Sha [583] Re: Beastie
Twinstar stmívač na fotce eshopu Invital má viditelné logo a latinkou psané není. :)
Dle mého je to S2 pro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.04.2022 16:20 Muž Lojza007 [1236] Re: Beastie
Mrkni na můj příspěvek o něco níž. Píšu tam o většině výrobců a stačí si vybrat dle preferencí zařízení. A pak si buď nějakou dobu počkat a objednat to z AliExpressu nebo eBay nebo nečekat a připlatit si z Invitalu (obvykle to stojí zhruba dvojnásobek), minimálně u S2 Pro a TC420 jsem přesvědčen, že kvalita bude totožná jako přímo z Číny.
Případně se ještě ptej, většina mně prošla rukama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2022 15:23 Žena Beastie [338]
Jsem u stmívání vcelku nová, zatím jsem to nikdy neřešila, u toho LED sinkor světla by to možná chtělo.

Existuje něco jako Sinkor stmívač, aniž by byl na wifi/aplikaci?
jako:
7:00 5%
7:30 10%
...
9:00 40%

a dalo se to nastavit fyzicky, jednou, do nějaké max úrovně (protože 100% nepoužívám). Vlastně spínací hodiny s procentem svícení?

Nebo je jediná varianta opravdu ten stmívač (který stojí polovinu toho co světlo na malá akva?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2022 19:52 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Roger
Roger napsal: ...... z obchodů jako ebay, Aliexpress apod.. už jsem dávno zavrhl a od té doby neřeším závady a ani jiné problémy ;-)
Zajímavé, přitom od naše obchodníka koupím ten samý šmejd.
Je potřeba si vybírat, třeba napájecí zdroje nebrat, ale naproti tomu klony arduina a komponenty k němu mě pracují u akvária několik let bezchybně. Několik LED žárovek mě pracuje už cca 10let (v té době u nás stály tolik, že bych si je nekoupil).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2022 21:59 Muž vlka [3520] Re: Pavel50
To ti věřím, jenže co je ,,WiFi,, to je u mě ,,pasé,,. No a ty skoky u S2, když jsou po pár %tech a v dlouhém čase, tak to není taková hrůza. Rozhodně to rybičky nestresuje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2022 19:10 Muž Pavel50 [31] Re: vlka
No to skokové zvyšování a snižování jasu mě dosti štvalo, ale hlavně, co je u S2 špatné a co mě přimělo ke změně je to, že průběh řízení jasu je zhruba exponenciální, zpočátku se neděje skoro nic a jak se blíží koncový čas, tak se zrychluje rozednívání i stmívání, což není přirozené, poslední kroky jsou po pár sekundách a jsou velké...
Ten kontrolér SINKOR www.rostlinna-akvaria.cz/… je výborný, řízení nádherně spojité, nastavení přes WiFi velmi snadné, u S2 je to trochu zběsilé cvakání. Kontrolér SINKOR, který je za pár kaček (navíc je na něj při zakoupení u nás záruka, to bych bral jako důležité) je fakt dobrý, S2 si nechávám v záloze, ale už bych se k němu nerad vracel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2022 18:57 Muž Roger [1876] Re: Lojza007
Tak já to mám na 18w tommi led a no problém, na lampičku to mohu zkusit taky ;-) mimochodem, ať si říká kdo chce co chce, z obchodů jako ebay, Aliexpress apod.. už jsem dávno zavrhl a od té doby neřeším závady a ani jiné problémy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.04.2022 14:38 Muž vlka [3520] Re: Lojza007
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Delší dobu a zatím bez problémů používám S2 Pro za 5 babek. Při konečném stmívání je toto mírně skokové, ale je to vždy o pár % a rybičky to nepostřehnou...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2022 13:22 Muž Lojza007 [1236] Re: Roger
Podle mě je problém v malým odběru, ta lampička žere asi 9W nebo kolik. Předpokládám, že kdybych to připojil na 30W Twinstar, tak to bude fungovat správně. Každopádně ta vlastnost, že to po výpadku elektriky vše zapomene je opravdu hloupá a pro mě je to důvod, proč jich více nepořizovat a nenahrazovat tím TC420. Přitom umístit na tišťák malou baterku a EEPROM by to bez změny velikosti zvládlo.
Výhody jsou opravdu mini rozměry a použitelná mobilní aplikace. Nevýhody jsem už popsal.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 9 10

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 19796x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9664?od=51