Přihlásit se RYBICKY.NET »

Hlístice

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Hlístice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Jitka66
-eSHa-NDX obsahuje Levamisol,který samotný není nebezpečný ,pokud je správně aplikován
-výnatek z připravované práce o léčivech-,, levamisol HCl je bezpečný pro použivání v akváriích a účinný proti mnoha vnitřním parazitům, jsou-li použity ve vhodných dávkách. Jeho použití nepoškozuje bakterie v bio-filtru, rostliny, bezobratlé,případně zdravé ryby..........•
-Nepředpokládám proto,ze léčivo eSHa NDX by mělo být pro krevetky škodlivé při správné aplikaci
-Vyčkejte dalšího názoru ,třeba se ozve někdo, který bude vědět více ke specifiku krevet a šneků

-v případě používání přípravku eSHa-NDX,doporučuji ponechat vypnuté světlo po dobu 12-24 od podání,zvýšíte tím účinky léčiva. Levamisol reaguje na světlo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jitka66 – esha ndx
Může Esha ndx proti hlísticím uškodit šnekům a krevetkám?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl Re: JoKa
Účinná látka - flubendazol
Zlikviduje všechny možné druhy hlístic, pásnic, ploštěnek (na ty se v menším dávkování běžně používá)plžů, mlžů. Nevím, jak reagují korýši.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: Motýl
Co konkrétně likviduje šneky (plže)? Koukam na složení a nic, pro plže likvidačního, nevidím... coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl Re: halenar1984
Podle litrů navážit, rozmíchat v troše vody a nalít do akvárka. Bacha likviduje šneky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984Re: Motýl
Ono je to taka želatinka ten Flimabend, ale vo vode sa rozpusti, mam to navažit ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl Re: halenar1984
100mg na 100 litrů, na dva dny, výměna vody, za 5-7 dní zopakovat a to celé několikrát, zbytky léčiva odfiltrovat přes uhlí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: halenar1984
Tohle ti do vody těžko někdo spočítá protože tím ryby léčil málokdo. Je potřeba se podívat na množství účinné látky. Asi to bude stejně akorát Flubenol s jiným názvem, pokud by obsah látky byl podobný tak dále dle jedné nejmenované mladé paní: Udělej jim z toho ředěný mlíko ;-) Pokud ten obsah účinné látky bude hodně jinak tak raději nepoužívat. Ono předávkování nebo poddávkování není nic dobrýho
 Reagovat na tento příspěvek 0  - halenar1984
Ahojte prosim vas, pomože mi tu niekto s dávkovanim Filabendu? Aky je postup liečenia?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl Re: Jitka66
Esha ndx má jinou účinnou látku - levamisol.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jitka66 Re: Deathbull
Také jsem použila eSHa NDX na hlístice.... Ryby OK, šneci přežili, krevetám to prý dle výrobce neškodí (nemůžu posoudit, krevety nemám).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: rriki
Dobré vědět, budu to dál sledovat. V léčbě nemocí mám mezery, nikdy jsem to nepotřeboval až na krupici a běžné nemoci co vyřeší kombo Exit + 2000.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: Deathbull
Capillarie nezničíš za 24 hodin ničím .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Deathbull
-Ta 100% účinnost Esha NDX je prokázaná ,již jsem se vám o tom zminoval, dokonce ji lze aplikovat v kombinaci
-ted jenom ohlídat ten zbytek
-ukázka z připravovaného článku ,,Během svého vývoje, mnoho druhů hlístic cestuje v těle ryb, což způsobuje "červí stopu", které lze považovat za "tunely" v tkáni.........atd
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Deathbull
Teď listí(mandlovník, dub), heřmánek, březovou kůru, kořen pampelišky, prostě podpořit trávení a apetit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: Deathbull
Potvrzuji 100% účinnost Esha NDX během 24 hodin. Teď ještě počkám jestli se neprojeví další druhotný průser. Hlístice u všech ryb pryč. Výsledkem makrakanty mají barvu tam to vypadalo na ty kapilárie a vzalo to ssebou i červené žábry u mého veterán páru altispinosek.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Deathbull Re: rriki
No prostě abychom více platili. Mě stojí každá ryba za záchranu, tak jsem si nakoupil základní léčiva ale komerční...snad mi to neshnije, malá krabička a dva a půl v hajzlu :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tojsouvěci Re: rriki
Každý si musí najít volbu, co je na co, a co za to. Řadovým akvaristům, pokud jsou schopni určit původce nákazy a ryby jsou pro ně cenné, nezbývá než koupit komerční léčiva, určená pro akvaristiku.
V chovných objektech je vhodnější se podělit s kolegy o čisté substance léčiv,s ohledem na jejich hmotnost v balení a doby použitelnosti. Jen pro informaci kolemjdoucích, léčivo např. ks/min.500 g s max. s dobou expirace 5 měsíců, málokdo využije, než dojde k jeho samovolné destrukci. Jeden pan veterinář mi nabízel hygroskopický Masoten , ve tvaru mýdla
s Jelenem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: romant
A co z toho plyne?Tuším čtyři roky se neprodává a ty zbylý zásoby mají expiraci do kdy?Účinnost flubendazolu bude určitě nižší nežli u čerstvýho ,to pak budete pánové dávkování odhadovat jak? Já mám takhle poslední zásobu Levamisolu exp do 2017.Tudy pro mě cesta nevede ne
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: lacewings
Naprosto potvrzuji, náš vesnickej doktor má k dispozici stále. ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R lacewings Re: rriki
-klasika,český kocourkov,při troše štěstí sehnat jde,
-je potřeba se ptát spíše vesnických veterinářů s výkonem praxe u krav ,prasat a drůbeže ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: Deathbull
U Flubenolu je to tak ,že jsou ho plné sklady,ale nový vlastník ho neprodává ,ale proč?Na ebay je k sehnání jen pasta .Běžně je k dostání v Číně Flubendazol ,oficiálně nelze dovézt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Motýl Re: Deathbull
Flubenol už není, solubenol taky neseženeš, jedině flimabend.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: rriki
Já vím že se Flubenol nesmí normálně prodávat. Ale neskončil úplně že ne...na ploštěnky není nic lepšího a nejen na ně. Každopádně díky.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - rriki Re: Deathbull
Ono Ti nic jiného nezbyde nežli komerční léčivo.Flubenol se neprodává,Levamisol tomu vloni skončila registrace a pokud u nějakýho veterináře ještě seženeš ,tak máš štěstí,Praziquantel ten je dobrej na tasemnice a žábrohlísty.Neguvon se v ČR nesmí prodávat.Já Neguvon sehnal na ebay na žabrohlísty a Camallanus stačí 0,4mg/l na capillarie 1,6 mg/l. Levamisol 3g/100 l eSHA NDX 4,5ml/100 l U Nematolu mi přijde ikdyž dodržíš dávkování i interval tak to parazity jen ochromí,ale nezabije a je tam brzká recidiva.Já mám bohužel zkušenost s capillariema a to je větší oříšek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: lacewings
Jasný no kvůli přeléčení a prevenci mám v poště prakticky asi vše :) Díky
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R lacewings Re: Deathbull
-Doplním kolegu,
eSHA –NDX je rovněž dostatečné ověřené anthelmintikum k léčbě
-v případě napadení hlisticemi je dobré si ohlídat i možnou druhotnou bakteriální infekci ve formě Hexamity nebo Spironucleus
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Tojsouvěci Re: Deathbull
Opakovaně použít Tremasol=Praziquantel, nebo Levamisol,obě léčiva jsou k rybám šetrná
a působí širokospektrálně na helmintózy.Přeléčení je nutné,pro likvidaci parazitů líhnoucích se z vajec.Po aplikaci léčiva do nádrže touto vodou opláchnout i prostor nad hladinou,na to většina akvaristů zapomíná.Trochu pozornosti,tato léčiva nejsou vhodné pro bezobratlé! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Deathbull
Někdo se zkušenostmi s léčbou hlístic Camallanus? Vet léky doma nemám takže něco komerčního...a Flubenol nemohu najít :) Je lepší Nematol nebo Esha NDX? Nějaké další nápady a zkušenosti? Mám to prvně a na plný pecky...mražené od Petra Aqua..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - KittyRe: majima
Rybičky si je rády smlsnou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: majima
Nebojte se ničeho...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - majima – z nových rostlin vylezli červíci
Zdravím, pomalu se chystám k založení 200 l akvária, zatím mám koupeno jen pár rostlin, které jsou od čtvrtka přechodně v "karanténě" - menším prázdném akváriu, kde je pouze spuštěný filtr. Dnes jsem si všimla, že na dně se kroutí bílí drobní červíci, tak 5 mm dlouzí. Nemohli se tam dostat jinak, než z rostlin. Mohlo by jít o "neškodné" hlístice? A bude stačit před zasazením rostlinky vykoupat v hypermanganu? Nerada bych si hned na začátku do nádrže něco zavlekla :-| .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Vojtoy – Neškodné hlístice?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mám terčovce - z jejich chování a výkalů usoudil, že se projevily hlístice. Léčím Entizolem, při prvním odkalení jsem na skle uviděl "pěknou" bílou mapu (viz. první foto), při druhém už jen ta menší. Otázka zní - jsou to skutečně hlístice? A existují (pro terčovce) neškodné druhy hlístic? Nebo mám pokračovat v léčbě dokud se jich nezbavím. Ryby se chovají normálně. Díky předem za všechny reakce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - DaveLister Re: jamro27
To nesezerou, vsechny je nenajdou, ale ony tam byly i předtím, jen jich prostě nebylo tolik. V každém fungujícím a zabehlem akváriu jsou celé zoologické zahrady drobných a mikroskopických organismu, stejně jako třeba v květináči. Nevylihly se z toho krmiva. Vždyť spousta akvaristů různé hlístice chová extra a do akvária je sype jako krmení a tady jsou zadarmo a bez práce :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamro27 Re: Mesala
Rybky ich ale nezozeru vsetky. Len ich budu udrzovat v nizkom pocte. Pomaha aj cesnak alebo semiacka tekvice, pokial nechces pchat do akva chemiu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - DaveLister Re: Mesala
Ano zmizí, ryby si na nich nejspíš pochutnají. Spíš si při prekrmeni delej starost o vodu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mesala – Hlístice
Fotka k příspěvku Ahoj, mám měsíc založené akvárko a dnes se objevilo tohle(bílé čárky lezoucí po stěně), je pravda, že mi včera ujela ruka a dala jsem tam moc krmení. Z toho co jsem tu vyčetla, by to mohly být neškodné hlístice, jsou? A zmizí sami, když nebudu pár dní krmit? Díky moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - DaveLister Re: mrf
Já bych se víc bál té chemie, ale to je otázka preferencí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mrf Re: DaveLister
Tie hlisty su dlhe od 1 do 3 cm. V nadrziach kde mam raky s rybami tak je to v pohode, lebo sem tam nieco tie raky s rybkami aj zjedia. Ale v prazdnej nadrzi, kde nic nie je mi to vadi a aj sa toho obavam.

Neviem ci ist kupit nejaky pripravok a aplikovat ho do vsetkych nadrzi, aby som to zlikvidoval alebo nie. Nikdy predtym som tych cervov, ci hlisty nemal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaveLister Re: prasan
Parazitující hlístice v akváriu bez zvířat? No leda nějací rostlinní parazité. Ale o tom, že by mu likvidovaly kytky nepíše nic.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: DaveLister
Hlístic je niekoľko druhov,Bohu žiaľ aj parazitujúcich.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaveLister Re: mrf
Ano je to možné. Ale spíš to bude ten substrát nebo cokoliv jiného. Nic z toho není sterilní. Hlístic jsou tisíce druhů. Některé se živí třeba jen bakteriemi a ty v akváriu vždy nějaké najdou. Proč ti tam vlastně vadí? To jsou nějaké přemnožené nebo se jedná o nějaké velké hlístice?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mrf Re: DaveLister
OK, su tam. Ak nekrmim tak by mali zahynut nie? Takze je mozne ze som to preniesol aj ja na rukach, ked som bol v inom akva. Ak som dobre porozumel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaveLister Re: mrf
Vajíčka některých hlístic jsou odolná, vyskytují se běžně v prostředí, půdě a mohou být roznášená i větrem atd. Tedy se mohou dostat v podstatě kamkoliv, pokud neudržuješ absolutní sterilitu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mrf – hlisty
Ahojte, chcem sa spytat ci nevie niekto ako sa mi to mohlo dostat do akvaria? Nemal som a nemam tam nic ako rybky, slimaky, krevetky. Jen prazdne, zopar rastliniek. Vsetko in vitro, substrat je aktivny od dennerle, nepouzival som ziadne spolocne naradie z inych akvarii. Mam tam co2, nekrmim, pH je 6,
Vdaka za nazory.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Petan26 Re: Motýl
Ano, akva je nové. Díky za názory!!! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Motýl Re: Petan26
S největší pravděpodobností neparazitická hlístice. Většinou se objeví v nově založených akvárkách a časem zmizí, ryby je požerou. Ale nevím, jak závojnatky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - DaveLister Re: Petan26
Hlistice to je. Ale hlistic je moc a vypadaji vsechny velmi velmi podobne. Takze bez mikroskopu a expertnich znalosti nepoznas. Ale neprijde mi pravdepodobne, ze by si paraziticka hlístice takhle plavala akvariem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petan26
www.youtube.com/… zdravím, jde o parazita nebo neskodneho zivocicha? A o co vůbec jde? Hlistice? Nemůže to být potomek Hlistice střevní? Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - rriki Re: blegon
Já dávám 3g/100l,výborně ho natáhnou patentky

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 5

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 13615x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9517?od=84