Hlístice
Mam 5 tyzdnov zalozenu 112-tku. Dnes ked som do nej dal prve dve rybicky, tak som si vsimol ze mi vo vode plavaju male "husenicky", su to Hlistice?
www.youtube.com/…Starší reakce
Je to tak, žijí převážně v substrátu a jsou neškodné - pro Razborky zpestření jídelníčku.
Starší reakce
Neškodné hlístice,nekrm několik dní,hladové ryby by je měly vyzobat.Je to z přemíry krmení,takže krmit střídmě...
Ahoj všem akvaristům. Dnes jsem si všiml že na předním skle mám stovky malinkých háďátek a nevím jak se toho zbavit, ani co to vlastně je. Můžete mi prosím poradit co s tím?
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Starší reakce
Starší reakce
Zdravím, po založení akvárka jsem po dvou týdnech dal první dvě "testovací" rybičky (paví očka) a zjistil jsem že jedna má hlístice. Popis nemoci přesně sedí podle toho co je tady v databázi: nežere, bílé výkali, malá pohyblivost. Mám teď kontaminované celé akvárko? Nebo se nové rybičky nenakazí? Nechci celé akvárium zakládat znova, ale bojím se, že to chytnou všechny rybky. Máte stím někdo zkušenosti?
Starší reakce
stačí si přečíst starší příspěvky, pravděpodobně hlístice
zdravím před pár dny jsem v akva spozoroval přesně takové červíky jako jsou na fotce od elan. akva je založené 3 týdny a mám v něm ancistrusy a razborky.mám se něčeho bát nebo si s tím jak říkáte rybky poradí, jo a včera mi jeden ancík odešel
Starší reakce
0 22.11.2010 17:12 ginny – Re: falco1992
Jsou častým jevem v nově založených nádrží, až tam pustíš ryby pravděpodobně je sežerou
rikas mene krmit, ja v akva momentalne zadne rybicky nemam...
0 22.11.2010 15:17 JuraS co já bych dal za volně žijící živou potravu v akva...??? proto se snažím o sladkovodní artemie které by se nějak mohli v akva aspoň po určitou dobu vyskytovat (sakra ale ne množit)...
0 22.11.2010 14:25 ginny Myslím, že by to mohli být hlístice, jsou neškodné, musíš méně krmit
a hlavne je to velice nehezky vypadajici.. :(
Dobry den, mam problem ve vode. kdyz rano rozsvitim akvarium tak je sklo plne malych bilych jakoby cerviku... :( nemam tuseni co to je, kdyz se pusti skla tak se natahnou a plavou ve vode, takova dlouha spageta co se vlni :( netusim kde se mi to tam vzalo a hlavne jestli to akva neskodi... ? Predem Dekuji Pelej
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
0 31.03.2010 14:55 EvA – Re: Eva
ouuu, sorry, objevilY
0 31.03.2010 14:52 Eva – Diskus a podobný problém
Ahoj, píšu jsem poprvé. Pomáhám teď jednomu člověkovi zregenerovat jeho zanedbaná akva. V jednom z nich má terčovce a krunýřovce. Při odkalování se objevili stovky 1-2 cm dlouhých tenkých a bílých červíků. Jsou tencí asi jako koňská žíně, oba konce stejné. Nejsou rozeznatelné nějaké přísavky, či zpološtělá těla. Ve vodě se pohybují jako hadi, nikoli jako třeba nítěnka. Lezou i po mokrém skle. Snažila jsme se je vyfotit, ale mám špatný foťák, nemá makro. Placičky se zdají v pohodě, krunýřovec má bohužel dlouhé výkaly. Krmí se suchým a přemraženým srdcem. Radila jsem se s dlouholetým akvaristou, ten to neviděl, ale připadá nám to jako hlístice, ale prý se mám radši ještě pozeptat u chovatelů placiček. Odkalovala jsem již mnohokrát a neubívají.
Starší reakce
Na ty úplně nitkovitý jsem nasadil čerstvě narozené formosky, snad je vycucnou jak špagety.
Po soustavném sběru ploštěnek jsem včera večer už zase žádnou neobjevil.
Asi když si dá člověk práci, tak lze na chvíli omezit jejich vliv.
Já jsem do krevetárka vpustil paví očka a ty všechny hlístice sežraly
0 21.02.2010 01:57 čichavec27 – Re: DrBolíto
No skusím je tam nechat jelikož na skle mám přilepený i ty krevetky a bojovnice
Tak uvidíme,ale důležitý je že to nikoho nějak neohrozí na životech
No jo ale oni tihle červíci jsou přespolní a jejich zničením nebude mít kdo likvidovat zbytky potravy.
Ta je slabší myslím průměr 3mm?
Hadička se dá koupit i v akvaristice - na vzduchování......
0 20.02.2010 17:41 čichavec27 – Re: DrBolíto
Jo jsou to ty hlísty-díky moc.
Jen uvažuji jak se toho zbavit když nemůžu odkalit vodu to bych pak zabil 10malých krevetek a bojovnic
Když to není ploštěnka tak bych proti tomu nebojoval. Přípravek jsem ještě neměl tu čest odzkoušet
0 20.02.2010 15:50 čichavec27 – Re: Bak
u těch červů ani nejde poznat kde to má hlavu je to prostě takový miniaturní žížala
a ten přípravek neudělá nic krevtám?
Červíci s hlavou do kosočtverce mi taky pobíhají po akvárku. Malý krevetky mezi nimi a už jsem četl hodně nepěkného na adresu planárek. Existuje přípravek NO PLANARIA od Genchemu. Po večerech občas rozsvítím a sbírám holky placatý do kalíšku a posílám potrubní poštou. Když se ale mladým krevetkám hodně krmí, také tihle živočichové ukousnou v potravním řetězci své.
0 20.02.2010 15:16 čichavec27 – červi v mém krevetkáriu
Dobrý den.
Potřeboval bych pomoct.
V mem krevtkáriu se objevili malinkatí bílý červi(cca 1com dlouzí) a docela se množí a dneska už sem viděl aj jednoho vetšího a tlustýho
Co to je? a jak se toho mám zbavit bez toho abych něco udělal krevetkám?
A ajk se to tam vůbec dostalo?
Bohužel tet nemůžu vyčistit vodu jelikož všude pobýhájí mladádata krevet a malinkaté rybky
Starší reakce
tak to budou ty hlístice,sůl určitě nedávej
razborky si poradí
Ono si to akvárko poradí i bez soli. Možná ještě líp jak s ní. Nevím co by na ni řekly rostlinky - potřebuješ přece, aby se Ti v novém akva rozrostly
Ti červíci Ti rybky ani krevetky nesežerou
Jestli nevíš co by jsi udělal, tak třeba vyměň část vody (co kdy jsi měnil naposled?) - nikomu to neublíží, spíš prospěje
jj,to je druhá možnost,obojí není nebezpečné a rybky si s tím poradí
Jestli je to tohle, tak je to Ploštěnka a není třeba se obávat. Bývá údajně celkem běžná v nově založených nádržích. Rybky by si s nimi měly poradit
viz Starší reakce o kus níže-2.2.2009 "hlístice"
Starší reakce
no taky jsem koukal že se mi po krevetáriu cosi plazí
asi pár dní nebudu krmit a bude to
0 27.10.2009 00:05 michal Něco podobného se mi teď taky objevilo v akva teda krevetáriu a tam to rybky nevyřeší..
Nevíte jak se toho zbavit?
Leze to po skle i po hladině?
Vůbec krevety nekrmim jen bubové a bukové listí..
Starší reakce
0 18.10.2009 14:43 roy1 – Pijavica
Zrejme preto tam nemam vela slimakov /snekov/, takze vlastne robí celkom dobru sluzbu.
A co to dokáže? Například lovit šneky...
Přesně! Jeden z možných důvodů, proč se některým nepřemnožují šneci.
(Chovám si pár těchto potvůrek...
)
Přidat reakci
1 ...... [5] 7
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 13310x