Hlístice
0 10.06.2012 21:00 Jox – Foto

Nedávno jsem je objevil taky. Tak přidávám makro foto

Starší reakce
Mozna me ukamenujes, ale vyplati se ti ta lecba? Nebylo by jednodussi utratit je?
Mám dvě paví očka nakažené hlísnicí asi to bude vlasovec střevní - parazit. Nevíte někdo jak to vyléčit mimo léčby co je v článku o nich?

Starší reakce
Ono je tých bielych červíkov viac - hlístovce (Nematoda) resp. aj iné okrúhlovce (Nemathelminthes), naidky (Naididae), olejnušky (Aeolosoma),...
Bez fotky a popisu nie je možné ani približné určenie.
Podle obrazku bych rekl ze je to ta hlistice snad je to ta neskodna a neco ji sezere

dik za odkaz a sorry za moji blbou otazku...

Budeš se možná divit, ale my ho nevidíme

. Sice se zde může objevit nějaká teorie, který z červíků že to může být, ale to ti moc platné také nebude. Dodej fotku a někdo se určitě chytí a pomůže ti.
0 24.03.2012 19:37 termixnator – Bily cerv
Ahoj. koukam do akva a zniceho nic tam vidim na skle bileho cervika, cca 3-5 mm dlouheho. Nevte co je to zac a jak se ho zbavit? A take pricinu vzniku? Predem diky za odpovedi.
Starší reakce
Ony zmizí samy jak se nádrž zajede a zabydlí.
To je pravda že sem ho neměl vypínat taky že budu znova zajíždet rybky ešte moc neplánuju ale jak se zbavim těch hlístit
Proč jsi vypínal ten filtr? Je třeba ho nechat běžet. Teď by bylo nejlepší vyměnit skoro všechnu vodu a vlastně znovu začít se zajížděním nádrže. Nejlépe s již nasázenými rostlinami. Rybky by měly přijít na řadu až po novém roce.
0 17.12.2011 12:58 arepmic – Neparazitické hlístice -přemnožení
Zakládám akva 24litrů prvních pár dní v poho až na pár šnečků které sem nechtěl ,ale zbavil se jich a úspěšně.Ale teď se mi tam objevili bílý asi 10mm červíci který lezou po skle a různě všude plavou.Týden sem měl vyplý filtr a dnes když sem ho spustil výlítly z něj hafy těhlech červíku a ještě nějaká ,,blána'' či co.Nevíte jak je vyhubit.Rybky tam ještě nemám.
Starší reakce
Mam 5 tyzdnov zalozenu 112-tku. Dnes ked som do nej dal prve dve rybicky, tak som si vsimol ze mi vo vode plavaju male "husenicky", su to Hlistice?
www.youtube.com/…Starší reakce
Je to tak, žijí převážně v substrátu a jsou neškodné - pro razborky zpestření jídelníčku.

Starší reakce
Neškodné hlístice,nekrm několik dní,hladové ryby by je měly vyzobat.Je to z přemíry krmení,takže krmit střídmě...

Ahoj všem akvaristům. Dnes jsem si všiml že na předním skle mám stovky malinkých háďátek a nevím jak se toho zbavit, ani co to vlastně je. Můžete mi prosím poradit co s tím?
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Starší reakce
Zdravím, po založení akvárka jsem po dvou týdnech dal první dvě "testovací" rybičky (paví očka) a zjistil jsem že jedna má hlístice. Popis nemoci přesně sedí podle toho co je tady v databázi: nežere, bílé výkali, malá pohyblivost. Mám teď kontaminované celé akvárko? Nebo se nové rybičky nenakazí? Nechci celé akvárium zakládat znova, ale bojím se, že to chytnou všechny rybky. Máte stím někdo zkušenosti?
Starší reakce
Stačí si přečíst starší příspěvky, pravděpodobně hlístice.
Starší reakce
Jsou častým jevem v nově založených nádrží. Až tam pustíš ryby pravděpodobně je sežerou.
Rikas mene krmit. Ja v akva momentalne zadne rybicky nemam...
Co já bych dal za volně žijící živou potravu v akva.
Myslím, že by to mohli být hlístice, jsou neškodné, musíš méně krmit

Dobry den, mam problem ve vode. Kdyz rano rozsvitim akvarium, tak je sklo plne malych bilych jakoby cerviku... :( Nemam tuseni, co to je. Kdyz se pusti skla, tak se natahnou a plavou ve vode. Takova dlouha spageta co se vlni. Netusim kde se mi to tam vzalo a hlavne jestli to akva neskodi. Predem dekuji.
Starší reakce
0 31.03.2010 14:55 Marekkt –
Re: Eva Mal som to aj ja. A znicil som to, tak ze som ich zotrel hubkou rovno vo vode.. Teda zo skla.. Nakupil 5 prisavnikou a zmizlo to o 2 dni uplne!

0 31.03.2010 14:52 Eva – Diskus a podobný problém

Ahoj. Pomáhám teď jednomu člověkovi zregenerovat jeho zanedbaná akva. V jednom z nich má terčovce a krunýřovce. Při odkalování se objevili stovky 1-2 cm dlouhých tenkých a bílých červíků. Jsou tencí asi jako koňská žíně, oba konce stejné. Nejsou rozeznatelné nějaké přísavky, či zpološtělá těla. Ve vodě se pohybují jako hadi, nikoli jako třeba nítěnka. Lezou i po mokrém skle. Snažila jsme se je vyfotit, ale mám špatný foťák, nemá makro. Placičky se zdají v pohodě, krunýřovec má bohužel dlouhé výkaly. Krmí se suchým a přemraženým srdcem. Radila jsem se s dlouholetým akvaristou, ten to neviděl, ale připadá nám to jako hlístice, ale prý se mám radši ještě pozeptat u chovatelů placiček. Odkalovala jsem již mnohokrát a neubívají.
Starší reakce
Na ty úplně nitkovitý jsem nasadil čerstvě narozené formosky, snad je vycucnou jak špagety.
Já jsem do krevetárka vpustil paví očka a ty všechny hlístice sežraly

Oni stejně vymizí, alespoň mě po 2x vždy do měsíce zmizli.
No jo ale oni tihle červíci jsou přespolní a jejich zničením nebude mít kdo likvidovat zbytky potravy.
Hadička se dá koupit i v akvaristice - na vzduchování...... A celý to zbytečně komplikuješ. Dá se odkalit celkem v pohodě i s mraňavejma krevetama v akva. Jako zvon lze použít injekční stříkačku bez pístu.
Tak je odsávej ze skla a dekorace, kup si v Mototechně benzínovou hadičku o průměru 5mm a v papírnictví plochý štětec. Štětec pak gumičkami připevni k hadičce, tak aby štětiny přesahovaly cca 5mm, štětinami setřeš hlístice a hadička je odsaje.
Jo jsou to ty hlísty-díky moc. Jen uvažuji jak se toho zbavit když nemůžu odkalit vodu to bych pak zabil 10 malých krevetek a bojovnic.
Nejspíš to budou hlistice, zde je odkaz tak si to prohlídni a uvidíš co je tomu nejpodobnější:
www.akvarijni.cz/… Pokud to není ploštěnka, tak bych proti tomu nebojoval. Ale to z popisu nejde poznat.
0 20.02.2010 15:16 čichavec27 – červi v mém krevetkáriu
Dobrý den.
Potřeboval bych pomoct.
V mem krevtkáriu se objevili malinkatí bílý červi(cca 1 cm dlouzí) a docela se množí a dneska už sem viděl aj jednoho vetšího a tlustýho
Co to je? a jak se toho mám zbavit bez toho abych něco udělal krevetkám?
A ajk se to tam vůbec dostalo?
Bohužel tet nemůžu vyčistit vodu jelikož všude pobýhájí mladádata krevet a malinkaté rybky
Starší reakce
Tak to budou ty hlístice. Sůl určitě nedávej.

Razborky si poradí.

Ono si to akvárko poradí i bez soli. Možná ještě líp jak s ní. Nevím co by na ni řekly rostlinky - potřebuješ přece, aby se Ti v novém akva rozrostly

Ti červíci Ti rybky ani krevetky nesežerou

Jestli nevíš co by jsi udělal, tak třeba vyměň část vody (co kdy jsi měnil naposled?) - nikomu to neublíží, spíš prospěje

Starší reakce
Ne, to budou nějaké mechovky. Rybám neublíží. Ale když už jsme v tématu. Na hlístice platí nepřekrmovat, hlavně se objevují při krmení masem. Ryby si s tím většinou poradí.
0 01.09.2009 00:36 Michal 
Je tohle opravdu hlístice?Na tom foto?
Obějevilo se mi to v akva.Takové malé sotva okem viditelné potvůrky..
Co je to zač? Mám se jich obávat?
Starší reakce
Nejsem ještě tak znalý akvarista. Ale kvůli tomu bych to nepropíral. U mě si s tim poradily ryby. Neviděl jsem je už asi 2 měsíce. Není však vyloučeno že pod dnem nemůže něco přežívat. Ale ničemu nevadí..
0 02.07.2009 21:10 caja008 –
Re: Lee Mněl jsem to taky v akváriu s potěrem. A tady mi někdo řekl, že si s tim poraděj ryby samy. Ja jsem se však bál, tak jsem celé aq vyklidil, dno propral kameny očistil, akvárium vydesinfikoval. A znova zařídil a od té doby od toho je zalatpánbuh klid.

Jo, asi to budou hlistice. Já je měl taky.
0 02.07.2009 21:00 Lee – Hlístice
Jen bych se chtěl ujistit i když vím že tady na foru je toho plno. Objevil jsem malé milimetrové "něco", ve velkém množství na skle. Z dálky je voda čistá a čirá. Vše pouze na skle a pomalu se to pohybuje. Jsou to hlístice? Omezit krmení?
Starší reakce
Nám se sami od sebe objevily hlístice ve vnitřním filtru, a když jsem jednou zesílil tok, tak jich do akva vyběhlo pár desítek.. Ryby si s nima hned poradily. Ale máme malý 12l akva a tam když není potěr živorodek, tak se všude objevují i nějací jiní bílí červíci(tlustější a krátcí cca 2mm)-dostali se do akva s kořenem z přírody.

Mě se dostali do akva z krmení, prvně ze staršího navlhlého (Sera vločky) které jsem zdědil s akvárkem.
A podruhé z nových tablet (od Dajana) také byly po rozbalení navlhlé, stačilo je dát na týden na radiátor aby pořádně proschli a byl klid.
No ony vyplavali až když jsem na nějakou dobu vypnul a znovu zapnul filtraci. Vypadá to že spokojeně žijí mezi těmi keramickými kroužky. Mám filtraci v krytu. Ryby tam na ně nemůžou.
Přidat reakci
1 ...... ...... [4] 5
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 13526x