Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hlístice

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Hlístice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 12:03 Muž Erwen [17] Re: Ipetr
Jak jiz zde psali, jsou neskodne.... ale i tak ...prestan na nejakou dobu krmit ryby a oni je zkonzumuji.... a bude klid...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 11:59 Muž Ipetr [1] – Hlístice podruhé.
Tak jsem včera čistil akvárko, přitom jsem promýval i filtr, tedy tu první molitanovou část, tu část kde jsou ty keramické kroužky jsem nechal být. Po dopuštění vody po odkalování a zapnutí mi z filtrace vyplavalo velké množství hlístnic, nebyly to kusy ale spíš destítky či stovky. Ryby se na ně vrhly s velkou chutí. Je to jev s kterým bych měl něco dělat a nebo to nevadí?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 14:35 Muž Březka [10] Re: Mickey
Ne, hlístice nemá přísavku. Asi máš nějakou chobotnatku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2009 01:50 Muž Mickey [6]
Taky jsem teď v akva objevil něco podobného..

Jak se to pohybuje?.Má to jen na jedné straně přísavku?

Video mi nejde.. hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2009 09:54 Muž chicko [124] Re: boruberry
Tak nekrm a oni si jich všímat začnou X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2009 18:57 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetkyRe: jajaapaja
Bojivnice si jich nevsimaj a pancerici uz tuplem ne :-D Hlistic se snad zbavim asi az s koupi neonek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2009 17:57 Muž jajaapaja [174] Re: nika
Nemusíš kupovat živé krmení. Zůstaň v klidu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2009 17:45 Muž Romy [1839] - CichlidyRe: nika
Neškodné hlístice,několik dní nekrm,měly by je ryby vyžrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2009 17:40 nika – biele tenke parazity
v akvariu mam biele velmi tenucke parazity, ktore su dlhe aj 1 cm. najviac vychadzaju v tme. co to moze byt a ako sa toho zbavim? ohrozuje to male /len par dnove/ rybky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 10:46 Muž Yirka [9244] Re: Mil
U nově založených nádrží se to občas stává. Jedná se pravděpodobně o hlístice. Rybky si s nimi rády poradí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 10:04 Mil
Mám podobný problém. Minulý týden jsem založila nové akva 160l. Zatím v něm ještě nemám žádné ryby. Všimla jsem si, že po skle se plazí spousta malých bílých červíků ve velikosti od 1 do cca 7 mm. Někteří jsou volně unášeni ve vodě. Pravděpodobně jsem je zavlekla do akvária s kytkami. Nevím. Kdysi jsem měla malé akva a tam se taky objevili. Žádná chemie nezabrala a ani úplné vyčištění akva včetně vyvaření štěrku atd. Po krátké době se objevili znovu. Vůbec teď nevím, jestli mám vysadit první várku ryb. Problém u těchto tvorečků je, že si jich člověk všimne až při důkladném pozorování akva a to už jich je většinou požehnaně. :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2008 16:05 Muž sportsmen [62] Re: petr28
ahoj me se to v akvariu vyskytlo take asi mesic po jeho zalozeni kdyz bylo jeste bez ryb, casem kdyz jsem pridal ryby tak to samo zmizelo, podle me je to nejaky hlist ktery se do akvaria prinese s rostlinami a podle mych zkusenosti neni vubec skodlivy a casem zmizí ... take se moc rad dozvim co to presne je, tak pokud se najde odbornik urcite k tomu neco napiste... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2008 14:32 petr28 Re: @
Jo, vrtí se to na dně jak patentky, ale vidět je to velmi zřídka. Včera jsem pozoroval rybky skoro hodinu, koukal na řitní otvory hmm a nic na nich neviděl. Žerou jak prokoplý pořád stejně. Možná to asi fakt neni nic skodlivýho..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2008 13:08 @ Re: Petr28
Tohle sem mel taky a zije to normalne v substratu ne? Moje ryby to ale normalne zraly, takze nemyslim ze by to bylo neco spatnyho.. Ale rad se necham taky poucit od zkusenejsiho..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2008 13:06 petr28 – Jsou to hlístice? (video)
Fotka k příspěvku Je to malý maximálně tak 1-2mm dlouhý červ. Volně ve vodě jsem ho viděl poprvé (po čištění), ale na dně už jsem ho také jednou zahlédl. Po pročtení jsem usoudil, že by to mohli být hlístice, protože kdysi jsem v akváriu zahlédl velmi zvláštní výkaly, kterými prý nakažené rybky trpí.
Ryby normálně žerou a pokud jsou nakažené, tak už několik měsíců. Zdají se mi ale bojácnější než dřív.
Červa se mi vyfotit nepodařilo, jen natočit na makro. Byl hned fuč.
hosting.pilsfree.net/…
Možná že ty výkaly s tím vůbec nesouvisí.
Děkuji za rady zkušených. Petr

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2008 00:54 Ladas
Fotka k příspěvku Byly to ti samí červíci, jako na fotce? Taky se mi zdá, že jsou ryby ok, ale tito větší červíci lezou po skle a halda malých (vypadajících, jako jehličky) plavou ve vodě. CO to je? ŠKODÍ TO?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2007 15:59 ARKMAN Re: Jitka
No vypadají pořád stejně a hodně se jich producíruje těsně pod hladinou. Asi žerou nějaké organické zbytky - a množí se :) No uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2007 12:48 Jitka Re: ARKMAN
Není zač. K jejich zničení jsem zkoušela přípravek Anti-oidin, který je primárně proti ektoparazitům, ale píšou tam, že "částečně ničí plže, nezmary a ostatní bezobratlé". Mně se ale zdálo, že je neničí vůbec :-D Potom jsem dělala pokus s teplotou - sklenici, kde byl jenom písek (a červíci - ti delší bez výrůstků), jsem proplachovala horkou vodou. Za pár dní byly červíci zpátky. Z hlístama ani s pijavicema žádný zkušenosti nemám. A nezmaři i pijavice jsou dost velký. Takže snad to bude o.k., pokud červíci dál neporostou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2007 12:46 Muž matrix069 [79] Re: ARKMAN
Mne sa tý červi vyskytli vždy v každom novo založenom akváriu a mám ich tam doteraz(no už ich vidím iba sem tam),nepomohli mi ani rôzne dezinfekčné prostriedky,vždy sa tam po čase nejaký objavil. Teraz už to neriešim,ale práve dnes som videj ako si jedna mini rybka(malázávojnatka-týždňová-8mm)chcela na ňom pochutnať(na tom plávajúcom vlniacom cca 7mm dlhom) no po čase to vzdala(bol pre ňu príliš dlhý).Ale asi nič nerobia. tak neviem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2007 10:24 Muž hanz [27] Re: ARKMAN
Mozna bych to typnul na pijavici, ale fakt nevim vubec se vtomhle neorientuji :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2007 10:04 ARKMAN Re: Jitka
Díky moc Jitko. Zase sem o něco chytřejší. Právě sem měl podezření, aby to nebyli nějací ti "háčkoví" žábrohlísti. Říkám si,že to budou prostě "nějací hlísti", kteří tam jsou prostě proto, že tam asi mají žrádlo. Háčky se tomu nikde nevyvinuly. Radost z toho ale nemám. Nejraději bych je viděl pod drnem :) Nevíš jak je sejmout? Co třeba krátkodobě teplota mírně nad 30? Nebo nějaký přípravek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2007 08:47 Jitka Re: ARKMAN
Mám je taky a podle mých pozorování nic nedělají :-) Teda vlastně rozlišuju ve svých v akváriích 3 druhy "bílých červíků": ty máš asi ty první, nejmenší, který rádi plujou vodou. Pak jsou druhý, delší, asi 3-5 mm (ale nikdy jsem to neměřila). Ty se pohybujou buď po skle nebo jsou přichycený na rostlinách (když rostlinu vyndáš z akvárka, část červíků z ní spadne a kroutí se ve vodě). Třetí jsou podobný těm druhým, akorát při bližším pohledu jim z těla trčí takový ostny (no něco na způsob stonožky). To se projevuje tím, že se tolik nekroutí. Ty už možná škodlivý jsou, ale mám je naštěstí jen v jedné nádrži s nějakým mechem. Tolik můj vyčerpávající výklad :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2007 00:53 ARKMAN – Malí bílí červi v nově založeném
Fotka k příspěvku Ahoj mám problém(možná). Založil jsem akvárko a nasadil tam rostlinky. Teď je to tak 10 dní a mám tam nějaké malé červíky. Jsou dlouzí 1-2mm a vypadá to, že možná ještě porostou(někteří mají 3 :)). Trošku se kroutí. No připomíná mi to klasické půdní hlísty pohybem i tvarově, ale vodní :-D. Jinak je voda čistá. Mám tam pár šutrů z přírody a trochu písku z řeky... jakž takž jsem to vyčistil horkou vodou a vyvařil, ale sterilizace to asi nebyla.

Chtěl bych vědět jestli jsou nějak škodliví a jak je v tomto případě odstranit. Nevíte někdo. A zdechne to samo, když to nechám třeba měsíc?

Trochu rozmazaná fotka(je to fakt moc malé na focení) - červi jsou tam vidět jako bílé čárky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2007 22:23 rowdy Re: j_j
Tohle jsou neparazitní hlístice Nemathelminthes, ty žijou z mikrobů na rozkládajícím se krmivu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2007 21:13 zoo Re: j_j
Taky nevim. Urcite neni jenom jeden druh. Asi bych to nechala konovi ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2007 21:11 Muž j_j [18] Re: zoo
Když sem zadal hlístice tady na rybickách, tak mi vyjelo několik názorů. Jedny tvrdily, že hlístice sou paraziti ve střevech a nedá se to moc léčit a druhý že sou neškodný. Tak ted fakt nevim... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2007 21:03 zoo Re: j_j
Asi se mu nic nestane, nevadi prej ani rybkam. Normalne je sezerou. A rak kdyz bude chvilku o hladu, tak mu to asi taky vadit nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2007 21:01 Muž j_j [18] Re: zoo
Díky, zredukuju krmení. On rak steně žere i akvarijní rostliny, talže v tom neni problém. Ale myslíš že rakovi se nic nestane? Přecijenom hlístice sou paraziti... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2007 20:58 zoo Re: j_j
Taky jsem jich ze zacatku par mela u krevetek. Hodne jsem zredukovala krmeni a uz tam nejsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2007 20:53 Muž j_j [18]
Ted sem koukal a taky mám v akvárku hlístice... ne
Můžou tyhle červíci nějak uškodit mýmu rakovi? :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2007 06:14 rowdy Re: Honya
Bílí červíci v akva jsou pravděpodobně neparazitické hlístice. Stačí trochu překrmovat a máte je v akváriu. A stačí trochu nekrmit a ryby je sežerou.
Míň krmit, překrmuješ a na zbytcích krmiva ti žijou hlístice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2007 23:58 Muž Honya [0] - Endlerky – Bílí červíci 2
Fotka k příspěvku Zdar!
V akváriu jsem při úpravách dna zjistil, že mi mezi kamínky ve dně žiji tihle malí tvorečkové (viz foto - foceno na ve sklenici na černém podkladě). Je to cca 8 - 10 mm dlouhé, mléčně bílé až průhledné. Při zvíření vody u dna pak plavou ve volné vodě a ryby je docela rády žraly (neonky a gupky). Můžete mi poradit o co se jedná a co s tím?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2006 14:52 911 Re: Sake
Stalo se mi něco podobného i když si vůbec nejsem vědom, jak jsem si mohl něco takového zavléct. Každopádně se mi v akváriu objevili asi 0,75 cm dlouzí a ani ne 0,25 mm silní červi. Z počatku jsem zahlédl sem, tam nějakého, ale časem se jich objevovalo čímdál, tím více. Zamořili akvárium. Situaci jsem zkoušel vyřešit přendáním ryb a kompletním vyčištěním akva včetně vyvaření štěrku. ("uvařit" 45l kamení není žádná legrace :-) Asi týden se vše zdálo být ok, ale potom to začalo "na novo". Jedná se pravděpodobně o živočicha, který tráví část života ve formě parazita. (Ryby se zdály být naprosto vpořádku). Zachránila mě obyč sůl v dávkování 200g/100l. Nechal jsem působit asi tři dny a mám přes půl roku pokoj.Ryby vše přežily bez jakékoli újmy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 23:36 ivan Re: Sake
Mohly to být ploštěnky-Planaria. Lezou po skle, kytkách i po vodní hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 21:36 Sake Re: mirci761
Já měla podobné červíky taky v akváriu. Ale menší. Měli tak 0,5 cm a byli 1 mm širocí. Houfovali se a plazili se po skle. Vyměnila jsem vodu a do akvaria dala jako prevenci MULRI - MEDICAL. Teď jen čekám jestli se ještě objeví. Nevíte někdo co to je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2006 20:31 mirci761 Re: eifel69
Netvoří se hlavně na skle? Mě se takové vyskytovali po vyměně vody a pak zas hromadně zmizeli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2006 09:26 Muž Márty [12] - ADA AquascapingRe: eifel69
Chtelo by to blizsi popis tech cerviku. Kde se nalezaji? Jak se pohybuji, tloustka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2006 15:07 eifel69 – Světlé červíčky asi 1cm
Potřeboval bych radu.V akvárku jsem objevil světlé červíčky asi 1cm dlouhé. Na rybách jsem zatím nic nespozoroval.Chovám čichavce,ancitrusy,křunírovce a šneky.
Dík.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [5]

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 13530x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9517-hlistice?od=201