CO2 z kvasnic
0 02.03.2013 14:46 john168 – CO2 - problem s burciakom
pekny den prajem neviete mi niekto poradit? urobil som si burciak podla postupu z netu dal som do 1,5 l pet flase polku cerstveho drozdia a jednu lyzicu cukru predtym este napustal asi do tristvrte vlaznej vody asi po pol hodinke mi to zacalo pekne pracovat kazdu sekundu pekna bublinka ale do vecera mi to skapalo ..... ale ako som dosipal cukor znova sa mi to rozbehlo ale zasa iba na par hodin tak som si povedal ze skusim pockat nic tam nedavat ale po viac ako 30 hodinach ani jedna bublinka .... neviete v com som mohol urobit chybu ? :/ a drozdie som pouzil znacky FALA cerstve drozdie
Starší reakce
Takhle to mám vymyšlený.. z kvasnice jde jedna hadička do rezervní lahve která je naplněná vodou v to slouží jako počítadlo bublin a jako bonus kdyby náhodou se něco stim stalo začlo to pěnit tak to nejde do akvaria ale zachytí to ta voda.. a nahoře ve víčku je hadička odvod CO2 zpětnej ventil pak zase hadička pak kamínek. nic převratnýho... složení: 1,5l vody 300g cukru krupice jedna žlička droždí. Promíchat a pak už jen čaka na rozjezd... ale lepší je teplá voda né vroucí.. když dáš studenou dlouho se to rozjíždí.. a předevšim jde o těsnost... bez tý mi to nějak vůbec nefungovalo
no tak to bude paráda
takoví dlouhý bublání a nějakej testr na CO2 máš a nebo to nijak neřešíš?
Tak přesně tak to mám i já. Recept, aby ti to bublalo nejméně 14 dní (mně buble i měsíc), jsem tu psal včera.
Takhle to mám vymyšlený.. z kvasnice jde jedna hadička do rezervní lahve která je naplněná vodou v to slouží jako počítadlo bublin a jako bonus kdyby náhodou se něco stim stalo začlo to pěnit tak to nejde do akvaria ale zachytí to ta voda.. a nahoře ve víčku je hadička odvod CO2 zpětnej ventil pak zase hadička pak kamínek. nic převratnýho... složení: 1,5l vody 300g cukru krupice jedna žlice droždí. Promíchat a pak už jen čaka na rozjezd... ale lepší je teplá voda.. když dáš studenou dlouho se to rozjíždí.. a předevšim jde o těsnost... bez tý mi to nějak vůbec nefungovalo
Kdybys chtěl foto tak je na fotkách u mě v profilu 80l odchovna s krevetariem
máš tam jednu flašu či aj rezervnú ?
a nekde sem videl návod stou rezevnou nevíš prosím ťe kde ? dekuju moc
tak dneska mi to poběží cca třetí den akorád ráno se mi zdálo že to nebublalo. Ale těžko říct... uvidim večer až přijedu z práce. Sem zvědavej jak dlouho to poběží údajně podle těch rad co tam psali na tom foru tak by to mělo běžet 2 týdny bez škrcení sám tomu moc nevěřim
Jo, takže to byla slepá hladina
Já s tím problém nemám, ale hodně o tom tady čtu.
nevim krmeni pouzivam sera a mrazene obcas zive ted jsem hladinu stahnul papirovima uterkama a je po bublinkach talk doufam ze uz bude klid
Může jít o tzv. slepou hladinu. Když se hladina nepohybuje, může se na ní usazovat prach a třeba i tuk z vločkového krmení a udělá se na ní takový film, a ty bublinky se tam pak drží... ale všimni si, že jich nepřibývá - ony se časem rozpustí.
smes je namichana myslim dobre susene drozdi krassne to bunla mam to pres lipove drivko a pohyb hladiny je taky jediny co me napada tak je ze mas kvas asi 10cm od hrdla ale to jsem myslel ze je jedno stejne jak se tam hromadi co ta pak to jede dal zitra zkusim to jeste z tou tesnosti ale to si myslim ze je v poho jinak by ,me to pres to drivko nevytlacilo pottrebuje to urcity tlak dekuhji moc za reAKCI
kvasnice i suseny casem starnou... takze pokud ti nejdou suseny kvasnice, tak zkus normalni chlazeny... kousicek kostky
pripadne mi napada nemate nahodou hodne chlorovanou vodu? ja osobne jsem vzdycky nameril cukr a pak zalil teplejsi vodou a asi pul hodky mychal (púritom utece chlor), a az na konec jsem pridal kvasnice, nikdy jsem nemel problem, aby se mi kvasnej proces nerozjel
kam to spejeme kdyz mladez ani neumi udelat kvasek....
Snažil jsem se napsat ten návod co nejjednodušeji, ale nenapadlo mne, že by to někdo zalil vroucí vodou... no, mělo mne to napadnout. Jak to napravit už ti napsal Jjapan. Ať to bublá
V pořádku já se nezlobím. Od toho tady je forum. Já se taky ptám
důležité je se nad odpovědi zamyslet a uvědomit si co můžem dělat lépe a správně
okej jen sem se ptal
dekuju
Kvasnice, ač sušené jsou živá kultůra, ale kypřící prášek je soda látka, která ti v jedné reakci udělá bublinky a pak už nic. Opravdu to není to samé.
prosím vás sušené kvasnice nemúže se použít i kypríci prášek ? v podstate je to rovnake ? Dekuju
Nedělej to celé znovu, škoda cukru. Nech to vychladnout a až to bude mít příjemnou pokojovou teplotu tak tam hoď pouze znova ty kvasnice. Ono se to rozjede.
Nikdy. Vroucí voda ti zabije kvasnice. Voda má mít pokojovou teplotu.
Jsou 3 možnosti:
1) špatná směs
2) špatná teplota
3) sestava ti netěsní
1) může být špatný poměr surovin nebo špatné kvasnice. Já dávám 400g cukru, 200g rýže (syrové), 2-3g sušených kvasnic (nejlevnější pytlík z Tesca, 7g). Zaliju to cca 1,4l vody (aby směs byla tak 3 cm od hrdla). Já tedy ještě přidávám různé koření, aby směs byla po dokvašení pitelná, ale to nemá na výrobu CO2 žádný podstatný vliv.
2) špatná je především nízká. Obvykle stačí vrazit láhev se směsí na topení nebo do kýble s teplou vodou a za chvíli, jakmile se směs zahřeje, začne bublat. Pak už bublá i v nízké teplotě.
3) v láhvi se viditelně tvoří bublinky, ale CO2 v akvárku nebublá - ponořit celou sestavu do vody (v kýblu, ve vaně), kde utíkají bublinky, tam přetěsnit.
třeba sou moc velký a nikdy se zcela nevstřebaj.. to by jsi musel mít akvarium třeba 2 metry vysoký abys viděl jestli se nějaká vstřebala... pravidlo je takové že čím menší bublinky jsou tím lépe se rozpouštějí... né však zcela úplně... a pokud se ti na hladině ani nezničí.. tak to svědčí o tom že hladina není v pohybu a máš tam i drobky z jídla atd na hladině
Prosím o radu,proč se mi bublinky z CO2 nerozpouštějí ani na hladině - je jich plná hladina. Děkuji
jj dík,já už jsem z toho na prášky,když jsem dělal před cca měsícem svoje první dvě dávky,tak se mi to během dne rozjelo úplně v pohodě a to jsem tam právě jenom ty kvasnice nasypal jako poslední a netřepal,ted už se tu 4 dny peru s nějakou směsí a furt se mi to nechce rozjet
už jsem asi 5 pokusů musel vylejt,protože ani náznak rozběhu
3 23.02.2013 16:24 jamajcan Protřepat,nemíchat
/007/
vsechno promichat dohromady
promíchat všechno pak prvně musíš pořádně rozpustit cukr pak to promícháš i s těma kvasnicema a pak čekáš na reakci v teplé vodě je to nejlepší urychlí to reakci a za druhý to urychlí rozpouštění jak cukru tak těch kvasnic.
Pozdějc když se to rozjede tak třepáním urychlíš reakci. když seš hodně nedočkavej a chceš aby se hadička rychle zaplnila CO2
A čím víc kvasnic tím větší reakce ale o to kratší
vrátim se s otázkou k sušeným kvasnicím,když rozmícháte cukr s vodou a přidáváte kvasnice,jen je tam nasypete čekáte na reakci,nebo to znovaještě jednou promícháte i s těma kvasnicema??
a co misto krajeni strouhat na jemno? To myslim ze by melo efekt lepsi si myslim. Aco zbyde z troskou mrkvy a cukru se muze snist
Knedlos napsal: no najblizšie to vyskušam čo to povie ,,,a to cele jablko ?? plus tych 6 velkych lyžic cukru ,,,,???
ja to dal odhadem a bylo to tak 6 nebo 7 malých lžic
no najblizšie to vyskušam čo to povie ,,,a to cele jablko ?? plus tych 6 velkych lyžic cukru ,,,,???
0 22.02.2013 20:55 Deformel – jablko
začalo kvasit až za 3 dny,ja jsem ho nakral na tenke plátky a protlačil do lahve bylo to normální jablko co jsem koupil v KFL
jablko ??? to čo ho tam nastruhaš alebo ake množstvo ???ešte som to nepočul ale za skušku nič nedam
tak k tomu se třeba taky dopracuju časem
první zkouška je toto
tak se nechám překvapit jak dlouho to poběží
0 22.02.2013 17:10 Deformel – jablko
Zkoušel jsem 3 x kvasnice v pet lahvi, a vždy to bylo stejne bublani max 4 dny.Ted jsem vyzkoušel jablko a asi 6 lžiček cukru,mam krasne male bublinky přez kaminek už 14 dni.
Můžu jen doporučit.
tak sem proběhal úplně všechno co bylo v dosahu
a nikde ani nevědi k čemu to je
takže zatim se spokojim z kamínkem vzduchovacim. Reakce je díky bohu slabá tak bublinka za sekundu nebo za 2 sekundy. Zatim to jde bez škrtítka nebo bez ventilu ale nachvilku to zaškrtim z obouch stran a hodim tam ten ventil
do budoucna se to hodit třeba bude to škrcení mám i ventilek na kolo a když to jede bez škrcení tak zatim ho tam dávat nebudu jako ochranu proti přetlaku
já jsem tuhle čistil difuzor v savu,jak jsem se někde dočetl a musim,řict,že po 15min,kdy byl difu.ponořenej,sem ho vyndal krásně čistej
ale potrebujes i cistici roztok..... a s tim roztokem opatrne, protoze nektere sklenene difuzory po par cistenich zacnou poustet cimdal vetsi buliny a taky se ti muze stat ze tento typ difuzoru ti pri urcitem zaneseni zacne neprijemne piskat (vsecky co delaji male bubliny pres porezni pevny material)
ooo tak to děkuji
tak to tu maj taky ve zveráku tak si tam pro to hupnu.
A ještě se pokusim pak podívat jestli nemaj někde difusor kamínek je divnej difusor vypadá líp ten skleněnej a dělá menší bublinky
davam to sem uz po xté.... kup si tohle
akvarista.cz/…
je to v podstate plastovy jehlak, dobre drzi (nepovoluje se , neutahuje - tak jako tenhle
akvarista.cz/… )
a da se uskrtit opravdu ma pidi mnozstvi (i min nez bublina za minutu!)
Bublám...ta těnost je pěkná mrcha.. a ten ventil ze zapalovače to neni to pravý ořechoví... maximálně to nějak nastavit a zalepit taky lepidlem... jenže jak to nastavit když to neudrží ten tlak
To je tak, když si tam dáš "regulační" hadičku s tím, že v noci budeš bublat mimo akva a CO2 bude volně unikat, aniž bys musel hnout s hadičkou, co jde do akva... No to byla kravina
i když technicky nechápu jak se to může vypustit když to je vzduchotěsně uzavřený... ale asi je možný že to pod tim tlakem vody asi povolí
nebo dobrej zpětnej ventil je když to dáš hodně vysoka nad hladinu
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 54
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 51433x